URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2013, 15:36

Tőkés, la Oradea: "Propun ca 1 Decembrie să nu fie Ziua Naţională a României"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă organizată, joi, la Oradea, europarlamentarul Tőkés László a declarat că ar fi timpul ca România să-şi "revizuiască Ziua Naţională" şi să o declare "ziua naţională a tuturor românilor, nu a României".

"Pentru noi, maghiarii, nu este o zi de bucurie şi de sărbătoare", a susţinut europarlamentarul.

Tőkés s-a arătat nemulţumit şi de data la care se sărbătoreşte Ziua Oradiei, 12 octombrie, deoarece, spune el, "este ziua în care oraşul a fost ocupat de trupele româneşti".

"Pentru noi, maghiarii care trăim aici, aceste zile nu sunt de bucurie, ci de tristeţe. De aceea, noi nu putem sărbători nici de 1 decembrie, şi nici de Ziua Oraşului", a mai spus Tőkés.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Laszlo Tokes, cercetat de Parchetul Suprem pentru trădare"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
76 Comentarii
tara
voi astia ....pacalicilor mergeti si ceretiva drepturile la voi acasa nuu in tara romaneasca ce ne pasa noua daca e zi vesela sa nu pentru voi 1 decembrie
Postat 18 Decembrie 2013, 17:51 de ace
Tokes tradator de tara
Eu una propun sa i se anuleze cetatenia romana pe care nu o merita.
Postat 08 Decembrie 2013, 18:57 de ruxandra
@ravan
asta e "simbolul maghiarimii", presedintele onorific al acestei minoritatii. el cu teoriile astea ticaloase primeste voturile ungurimii. este abonat la functia de parlamentar european al maghiarofonilor. il trimit acolo, poate reuseste sa-i fraiereasca pe cei din U.E. cu minciunile lui. Iata ca nu le-a tinut figura, dar la anul il vor vota iar crezand ca poate data viitoare sa gaseasca pe cineva la Strasbourg care sa le asculte aberatiile. Ei tot incearca, insa problema lor este ca s-au prins deja demult si restul europenilor cu cine au de-a face.
Postat 08 Decembrie 2013, 18:38 de Book
Azarath Metrion Zinthos
Ar face un bine omenirii daca s-ar impusca sau sa se spanzure nemernicu asta horthisto-nazist, ca nimeni nu ii va duce lipsa cu siguranta. El nu reprezinta pe nimeni, poate pe DRACU ca pe altcineva nu vad sa reprezinte. Nici ungurii din ungaria nu il vor, sunt mult mai civilizati si mai cizelati la minte ca sa il primeasca printre ei pe King-kong-ul asta dement, paranoic si iredentist, bagator de zanzanie si ura intre doua tari care coopereaza destul de bine in multe proiecte mai ales in domeniul sanitar pe plan local, lucruri de laudat ca in sfarsit se face ceva pt. spitalele din Oradea care se modernizeaza si se doteaza cu aparatura mai buna. E mare pacat ca acum cand Europa se indreapta spre unificare si spre reconciliere intre state, mai vine cate un extremist de genu lui si a lui Hitler care provoaca dispute si conflicte intre oameni. Uniunii Europene i-au trebuit 55 de ani ca sa unifice 28 de state intr-un spatiu comun si fara frontiere in care fiecare stat trebuie sa ajute si sa contribuie cu ceva la aceasta mare familie in constructie, iar nebunu asta dement si spurcat vine sa dezbine. Asa ca Tokes jet in Mongolia sau in nordul Siberiei la -50 de grade ca acolo iti e locul. Azarath Metrion Zinthos
Postat 07 Decembrie 2013, 22:38 de Raven of Azarath
ceusescu
eu propun sa primesti un glont in cap...
Postat 07 Decembrie 2013, 19:48 de nicolae
cred
ACEST OM AR TREBUI CEL PUTIN IMPUSCAT, PT DECLARATIILE CARE LE FACE.
Postat 07 Decembrie 2013, 15:08 de papa
un dement
de-acord, cu o conditie: o inlocuim cu ziua in care trupele romanesti au intrat in budapesta.
Postat 07 Decembrie 2013, 13:58 de unu
Tőkés e un borat
Tőkés e un *. Trebuie sa fie desemnat persoana non-grata pe teritoriul Romaniei!!!
Postat 07 Decembrie 2013, 08:04 de Roman
tokes blasfemicul
simbolul\" ungurimii..... tine crucea ca si pe ciocan. ataca pe toata lumea care nu zice ca si ei. ce a incercat si nu a reusit in 1989, incearca intr-una de 25 de ani, respectiv sa cada Trianonul si protectoratul ungariei asupra Transilvaniei ! sa fie iar Transilvania, vaca buna de muls a ungariei. da, asa este. ii doare nespus pe unguri pt ca au pierdut privilegiile de neamuri proaste (huzurind pe munca romanilor majoritari), ii doare ca romanii si-au castigat drepturile si libertatea,dar atentie, fara ca ungurii sa le piarda pe ale lor. lor nu le-au fost ingradite drepturile la invatamant, cultura, religie, etc. ca sa vezi printre ce nemernici trebuie sa ne ducem zilele !!!
Postat 07 Decembrie 2013, 06:59 de Land
ciumetilor
si azi umblati numai dupa furturi si inselaciuni, mega-escrocherii ca si cele in legatura cu retrocedarile catre "bisericile" si "congreatiile" unguresti. SA VA FIE RUSINE, NESIMTITILOR ! ZIUA DE 1 DECEMBRIE ESTE SI VA FI ZIUA NATIONALA, O ZI DE MARE SARBATOARE A POPORULUI ROMAN ! revizionismul unguresc sa paraseasca tara ! cei care plang de ciuda ca romanii si-au castigat libertatea si drepturile dupa mai bine de doua sute de ani de cosmar unguresc, sa paraseasca tara !
Postat 07 Decembrie 2013, 06:43 de @''dan''
Nemernici cu apucaturi revizioniste
Si azi plangeti si condamnati Trianon-ul o pace justa care a facut dreptate romanilor si nu le-a ingradit drepturile ungurilor. Dupa mai bine de doua sute de ani de vitregii si abuzuri de nedescris, savarsite de unguri cu ajutorul austriecilor impotriva romanilor, plangeti si azi de ciuda ca ati pierdut privilegii de neamuri proaste (huzurind pe munca celor multi) ! Nimeni nu a facut mai mult rau romanilor si in special celor transilvaneni in comparatie cu ungurii barbari navalitori. Din ceasul in care au migrat in Europa pana inclusiv in zilele noastre nu avem liniste din cauz iredentismului si revizionismului unguresc. De comunismul bolsevic am scapat in 25 de ani (Romania si-a castigat independenta fata de Moscova in perioada 1960-1965). Cu iredentismul si revizionismul unguresc ne confruntam de 1000 de ani. Asadar, 1 DECEMBRIE 1918, ESTE ZIUA MARII UNIRI A NEAMULUI ROMANESC. ESTE ZIUA REINTREGIRII NEAMULUI SI TOTODATA AL LIBERTATII. ZIUA DE 1 DECEMBRIE ESTE ZIUA NATIONALA AROMANIEI. Voi ungurii va dati in spectacol, in Romania, in fiecare an de 15 martie, sarbatorind etnocidul savarsit (a cata oara ?!?), de unguri impotriva romanilor neinarmati. Sute de sate arse si aproape 40.000 de romani (femei, copiii, batrani si barbati) neinarmati spintecati, spanzurati, ucisi miseleste de bestiile in doua picioare navalitori din pusta. Astia sunteti si va mai umbla gura. Ar trebui sa va crape obrazul de rusine !Mergeti naibii sa va ia in ungaria ! Ar fi mult mai frumos si mai liniste fara voi !
Postat 07 Decembrie 2013, 06:36 de 1 Decembrie 1918
caderea sistemului comunist de 45 de ani?
22 decembrie 89 in istoria moderna a Romaniei este o zi mai importanta decat marea unire. Nu zic ca si 1 decembrie nu este o zi de importanta dar caderea sistemului comunist este una a tuturor indiferent de etnie. Cei 45 de ani de comunism a facut mult mau mult rau intregii natiuni decat orice in istoria noastra a romaniilor ,iar efectele si azi o traim cu totii inca 50 de ani. Mai visati si voi din ND cu propaganda ceausista a nomenclaturii securista national socialista.
Postat 07 Decembrie 2013, 03:23 de Dan
Vorba aia
ca cum liderii.... ca cum alegatorii
Postat 06 Decembrie 2013, 19:11 de Votul etnic@
parsivule
la anul, tokes o sa fie iar cap de lista pe foile ungurilor pt europarlamentare. asa ca esti doar un escroc, un nesimtit asa ca si tokes ! astia sunteti. la anul iar la Strasbourg, incercand alte tampenii contra Statului Roman !
Postat 06 Decembrie 2013, 18:30 de pt cristi
Ciocul mic
bai **** parsiv, asta e reprezentantul ungurimii in Parlamnetul European !!! ungurii, l-au ales nu romanii. la fel si in cazul udmr. 98% din ungurii, voteaza cu ei. tokes este varful ungurimii din Romania ! Este presedintele onorific al maghiarofonilor asa ca nu umbla cu cioara vopsita si sustii ca e papagal vorbitor. stie toata lumea ce interese si ale cui le reprezinta tokes. daca nu ar fi asa, ar fi doar un simplu membru de partid. teoriile si vorbele lui sunt votate de unguri.asta reprezinta interesele lui ungurica !
Postat 06 Decembrie 2013, 18:27 de @Cristi
Tokes nu reprezinta maghiarimea
Linistiti-va, Tokes nu reprezinta maghiarimea cum nici Vadim nu reprezinta romanimea. Sunt deraiati mentali, agitatori degeaba, instigatori de meserie.
Postat 06 Decembrie 2013, 16:43 de Cristi
Plangere Penala
CĂTRE, PARCHETUL DE PE LANGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE A ROMÂNIEI CABINETUL DOMNULUI PROCUROR GENERAL, Subscrisa Asociaţia Noua Dreaptă, certificat de înscriere nr. 43/03.07.2007, Judecătoria sector 4 Bucureşti, Cod de înregistrare fiscală (C.I.F.) 22143982, prin reprezentant legal Tudor Ionescu, e-mail: info@nouadreapta.org , tel. 0723553555 cu domicilul în mun. Bucuresti, str. Ion Berindei nr. 1, bl. S22, sc. D, ap. 169, sector 2, Angel Popescu, e-mail : angel_popescu@yahoo.com, tel.0734841490, cu domicilul în mun. Arad, str. Preparandiei nr.2, ap.1, jud Arad şi Dinică Dumitru Mircea, e-mail: dinica.mircea@yahoo.com, tel.0749617663, cu domicilul în mun. Constanţa, str. Negru Vodă nr.3, bl.NV 4, sc.A, ap. 2 , jud Constanţa. Depunem prezenta PLÂNGERE PENALĂ împotriva europarlamentarului cetăţean român de naţionalitate maghiară, preşedinte al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, László TŐKÉS, născut la 01 aprilie 1952 în mun.Cluj Napoca, România pentru afirmaţiile făcute la Universitatea de Vară “Balvanyos“ în data de 27 iulie 2013 prin care solicităm tragerea la răspundere penală pentru savârşirea infracţiunii / tentativa de Trădare prevăzută şi pedepsită de art. 155 Cod Penal şi aplicarea alături de pedeapsa principală a pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a exercita funcţia de europarlamentar. „Îi cer premierului Viktor Orban și Guvernului condus de el să construiască un sistem de cooperare națională, în așa fel încât să oferiți protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a spus făptuitorul László TŐKÉS. László TŐKÉS a făcut afirmaţiile cu caracter constitutiv al infracţiunii/tentativei la infracţiunea de trădare, comparând o situaţie viitoare în Transilvania, în opinia sa, cu situaţia din Tirolul de Sud, care a fost consecinţa negocierilor angajate la nivel de state, cu un istoric începând cu Acordul Gruber-De Gasperi până la Noul Acord semnat în 1969 de către preşedintele Austriei Kurt Waldheim şi premierul italian Aldo Moro pentru Italia; acestă situaţie este rezultat al contextului istoric al timpului încheierii acordului austriaco-italian, care nu-şi găseşte extrapolarea în contextul Uniunii Europene, unde făptuitorul îndeplineşte calitatea de europarlamentar, unde legislaţia conţine prevedere în acord cu timpurile pe care le parcurge societatea europeană. Astfel, România este ţară membră a Uniunii Europene şi membră în Comitetul Regiunilor, iar făptuitorul are calitatea de europarlamentar, cunoaşte Tratatul Uniunii Europene şi Regulamentul de Ordine Interioară şi de Procedură al Comitetului Regiunilor, dar nu a ţinut seamă de textul articolului 300 din Tratatul Uniunii Europene şi al articolului 2 din Regulamentul de Ordine Interioară şi de Procedură al Comitetului Regiunilor. În conformitate cu art. 4 paragraful (2) din Tratatul privind Uniunea Europenă în varianta consolidată, Uniunea respectă egalitatea statelor membre în raport cu tratatele, precum și identitatea lor națională, inerentă structurilor lor fundamentale politice și constituționale, inclusiv în ceea ce privește autonomia locală și regională. Aceasta respectă funcțiile esențiale ale statului și, în special, pe cele care au ca obiect asigurarea integrității sale teritoriale, menținerea ordinii publice și apărarea securității naționale. În special, securitatea națională rămâne responsabilitatea exclusivă a fiecărui stat membru. În consecinţă, România exercită suveranitatea naţională cu toate consecinţele sale constituţionale şi legale. Este de notorietate că poziţia oficială a României nu este pentru încheierea unui acord cu Ungaria în sensul creării unei regiuni autonome exclusiv pe criterii entice. Făptuitorul nu a făcut afirmaţiile în cadrul lucrărilor unei comisii mixte româno-ungare legal constituite şi care ar funcţiona ad-hoc sau permanent în acest scop ori în cadrul activităţii Comitetului Regiunilor . Solicităm domnului procuror de anchetă să ţină seama de ordinea de zi, lista participanţilor şi desfăşurarea activităţii la Universitatea de Vară din 27 iulie 2013 de la Balvanyos, unde a făcut afirmaţiile făptuitorul. Făptuitorul a făcut afirmaţiile în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa Statului Român. Făptuitorul a intrat în legătură cu primul ministru al Ungariei Viktor Orban, în mod direct, acesta fiind prezent alături de făptuitor la momentul rostirii afirmaţiilor pe teritoriul României. Afirmaţia făptuitorului se referă la termenul “protectorat”, iar art.3 paragraful 3 din Tratatul Uniunii Europene în versiunea consolidată promovează termenii de coeziune economică, socială şi teritorială şi solidaritatea între statele membre. Apreciem că afimaţiile făptuitorului László TŐKÉS în mod direct către un reprezentat al unei puteri străine, primul ministru al Ungariei, domnul Viktor Orban, pe teritoriul nostru pentru determinarea la crearea unui regim de protectorat al Ungariei asupra Ardealului în varianta istorică desuetă, creează consecinţa de natură să ştirbescă şi să submineze unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa Statului Roman. În consecinţă, solicităm pentru făptuitorul László TŐKÉS cercetarea, inculparea sa prin trimiterea în judecată şi solicitarea către instanţa de judecată a aplicării pedepsei principale a detenţiunii pe viaţă şi interzicerii drepturilor de a fi parlamentar şi europarlamentar român. De asemenea, solicităm domnului procuror de anchetă să propună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României luarea măsurii preventive a arestării făptuitorului, lăsarea sa în libertate constituind un pericol pentru siguranţa Statului Român. Ne intemeiem plângerea penală pe reflectările apărute in presa locală si natională: 1. , 2. , 3. , 4. , În drept, Art. 155 Cod Penal al României, care dispune că trădarea este “Fapta cetăţeanului român sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străină, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.” si art.171 alin 1) Cod Penal al Romaniei referitor la incriminarea tentativei.
Postat 06 Decembrie 2013, 15:47 de Noua Dreapta
22 decembrie 1989
In 1989, majoritatea romanilor cereau zi nationala pe 22 decembrie, ziua caderii comunismului. Lui Iliescu nu i-a convenit, ca el este si va ramane un comunist blestemat, pana o muri. O mica parte au cerut sa se revina la 10 mai (Ziua Independentei). Nici asta nu i-a convenit lui Iliescu, pentru ca era si ziua regalitatii (iar el a dat ordin, in 1990, sa fie dat afara din tara regele Mihai, cu mitraliera).
Postat 06 Decembrie 2013, 15:17 de Dan
Sunt de acord
1 Decembrie sa nu mai fie ziua nationala a lu' Romanica. Sa fie a Ungariei!
Postat 06 Decembrie 2013, 14:31 de anticomunistul
Ca sa vezi dobitoci
Ce-i deranjeaza pe unguri, respectiv faptul ca romanii si-au castigat libertatea ! Bai dobitocule, exact asta s-a intamplat si la 1848 si 1918. La 1848, kossuth i-a cerut ajutorul lui Avram Iancu, in incercarea lui de a inlatura grofii de la putere. Avram Iancu si ceeilalti romani au spus ca ii sprijina cu conditia ca romanii majoritari in Transilvania, sa fie recunoscuti ca natiune, sa aiba dreturi si sa fie abolite, iobagia, abuzurile si dicriminarile la care erau supusi de ungurii escroci care huzureau pe munca lor. kossuth, cu ungurii lui au spus ca asa vor face. Ulterior cand au acaparat puterea, nu si-au mai tinut promisiunea facuta romanilor. ungurii "revolutionari", vroiau doar sa preia privilegii si viata de huzur a grofilor. Normal ca in atare conditii, romanii nu i-au mai sprijinit. Drept raspuns, bestiile conduse de kossuth au ars in jur 250 de sate romanesti si au ucuis miseleste apropape 40.000 de romani Astfel a reinceput iar razboiul. Morala este ca nu e bine sa faci nici un fel de intelegere cu escrocii.
Postat 06 Decembrie 2013, 12:49 de LOOK !
Propunere
Buna ,eu propun sa sa facem sapun din majoritatea ungurilor si tiganilor!
Postat 06 Decembrie 2013, 11:55 de Pulas
Du-te-n
Dle Tőkés daca nu va convine mergeti cu totii in Ungaria.Nu ne va fi dor de voi.
Postat 06 Decembrie 2013, 11:06 de Viorel
rasa matii de jegos!!!
CENZURAT
Postat 06 Decembrie 2013, 10:49 de avram iancu
Oprea
CENZURAT
Postat 06 Decembrie 2013, 10:05 de Craciu
Mai e loc si de ratiune in atata ocean de ura?!?
Daca cei care au vomitat aproape toate comentariile pline de ura ar fi stat putin "ardeleneste" sa cugete, ar fi observat ca declaratia de mai sus nu e chiar atat de criminala. In definitiv, Tokes cere ca astfel de zile sa fie motiv de sarbatoare pentru toti membrii societatii. Si nu asa e normal? Nu ar trebui sa gasim ce ne uneste, iar nu ce ne desparte? Sunt de-a dreptul intristat de ura reliefata de aceste comentarii. Imi imaginez ce va urma dupa al meu. Ca de, noi romanii suntem cei mai desptepti, buni, inimosi, ospitalieri de pe intreg pamantul... iar ungurii exact opusul. Evident ca acceptand aceasta stare de fapt, nu mai ramane prea mult de spus... |Ce toleranta, ce respect pentru intregul adevar istoric nu doar acela care ne convine (aici as aminti ca nici romanii nu au fost prea blanzi in anii 48-49... o ruda indepartata din familia mea a recunoscut fara prea multa mandrie si nu a uitat sa o spuna urmasilor, ca el si oamenii lui au comis crime in timpul Revolutiei de la '48... amintiti-va de Zlatna, de Aiud... si sa nu aud ca ungurii au inceput... exista vreo justificare alta decat cea a animalitatii cand omori femei si copii?!?). Si pe ei ii apasa pacatele comise, dar nic
Postat 06 Decembrie 2013, 10:00 de Herlea
gunoi nereciclabil care esti tu
Pleaca in tara ta gunoi de om care esti si nu te mai intoarece niciodata. Cum vrei tu sa schimbi regulile aici? esti trist de 1 decembrie pai si noi suntem tristi de 15 martie bai **** ordinara care esti. Propun sa isi schimbe acest parlit al societatii numele din Lazslo in Ion :))
Postat 06 Decembrie 2013, 08:20 de romanaca
1 DECEMBRIE 1918
Este ziua reintregirii neamului romanesc ! Este ziua libertatii ! Celor care nu le convine ca romanii si-au castigat libertatea, sa plece in pusta ! Aviz lui tokes si celorlalti unguri nostalgici. iar il vor vota si trimite in Parlamentul European, doar-doar l-o baga cineva in seama si vor anula Trianon-ul, intorcand lumea inapoi cu 100 de ani !
Postat 06 Decembrie 2013, 06:04 de Sarbatoare !
gozboreee.....
De ce sarbatoresc ungurii cu fast, data de 15 martie 1848 ? Atunci au fost ucisi miseleste 40.000 de romani (femei, copii, batrani) neinarmati. Atunci au fost arse sute de sate romanesti de catre gunoiaele de unguri in frunte cu kossuth l. DE CE GUNOAIELOR ?
Postat 06 Decembrie 2013, 05:47 de Traiasca Trianonul !
@'iliescu"
du-te mah dracului ! 1 DECEMBRIE 1918 INSEAMNA ZIUA IN CARE ROMANII MAJORITARI SI-AU CASTIGAT PRIN FORTE PROPRII LIBERTATEA. DREPTUL LA INVATAMANT, CULTURA, CREDINTA SI DREPTUL DE A VORBI IN LIMBA MATERNA, PE PROPRIUL PAMANT ! AU SPUS: PANA AICI ABUZURILOR SI DISCRIMINARILOR FACUTE DE UNGURII VENETICI. PESTE O SUTA DE MII DE ROMANI S-AU ADUNAT PE CAMPIA LIBERTATII, LA BLAJ PT A LUPTA PT UNIREA CU RESTUL ROMANILOR ! NU VA CONVINE ? MARS DRACULUI SA VA DUCA, IN PUSTA !
Postat 06 Decembrie 2013, 05:37 de Land
O tara cu o zi stabilita abuziv de Ion Iliescu
O tara cu o zi stabilita abuziv, de Ion Iliescu. Cum suporti, romane? Ca sa fie clar de la inceput: 1 decembrie NU ESTE ziua unirii tuturor romanilor. Daca ati mai dat prin scoala si v-ati luat bac-ul pe bune, stiti ca dupa razboi, in 1918, romanii s-au unit treptat (nu toti odata). Iar Unirea a fost recunoscuta pe 24 decembrie 1918, cand regele Ferdinand a semnat decretul regal de acceptare a unirii Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu România. Nicidecum pe 1 decembrie! De ce ne-a bagat pe gat Iliescu ziua de 1 decembrie? Pai ne amintim, ca n-a trecut asa de mult timp: In 1989, majoritatea romanilor cereau zi nationala pe 22 decembrie, ziua caderii comunismului. Lui Iliescu nu i-a convenit, ca el este si va ramane un comunist blestemat, pana o muri. O mica parte au cerut sa se revina la 10 mai (Ziua Independentei). Nici asta nu i-a convenit lui Iliescu, pentru ca era si ziua regalitatii (iar el a dat ordin, in 1990, sa fie dat afara din tara regele Mihai, cu mitraliera). Nimeni, absolut nimeni, nu a cerut atunci 1 decembrie, zi nationala. A fost exclusiv ideea lui Ion Iliescu, pe care a bagat-o cu forta pe gat poporului roman, fara nici un fel de referendum. Ca, la referendum, ar fi pierdut! Pur si simplu, asa a vrut * lui. Si s-a dovedit o idee mizerabila (ca toate ideile lui Iliescu): A provocat conflicte etnice. A stricat toate manifestatiile de ziua nationala (pentru ca, de 23 de ani, la 1 decembrie lumea tremura de frig). A facut necesara serbarea mai multor zile (acum se serbeaza oricum si 22 decembrie si 10 mai), ceea ce e ridicol si diminueaza importanta zilei nationale. O tara marca Iliescu! De fapt, absolut toate ideile si toata mostenirea lasata de Ion Iliescu, s-au dovedit niste imbecilitati cumplite, care n-au rezistat in realitate: A lasat 2 constitutii, ambele atat de proaste, neclare, rigide si interpretabile, ca au trebuit schimbate dupa numai cativa ani. Alte constitutii dureaza cate 200 de ani. In plus, Curtea Contitutionala a ajuns sa fie solicitata aproape saptamanal, sa explice “ce-a vrut sa spuna constitutia lui Iliescu”. A interzis tribunalelor sa retrocedeze pamanturile confiscate de comunisti, fostilor proprietari. Cica, ca sa nu revina “boierii”. 23 de ani, economia romaneasca s-a zbatut in haos, pentru ca nu existau titluri de proprietate clare. Acum, in 2013, javrele lui de politicieni au cate 170 de hectare (si tot cumpara pamant ca disperatii), iar pe Iliescu nu-l mai arde grija de “boieri”. Pentru ca a ajuns pamantul pe mana cui trebuia! A interzis tribunalelor sa retrocedeze casele (si a impus ilegal limite la retrocedare), iar acum Romania are de platit 17 miliarde de euro despagubiri: pai ce-ar fi sa-i platesti tu, nea Iliescule, mama ta de comunist imbecil? De responsabilitate fiscala ai auzit? Cam asta e toata mostenirea lui Iliescu. Si grav nu este ca e o mostenire de cacat. Grav nu este ca e el un comunist idiot. Grav este ca TU, popor roman, suporti. Mananci cu gura plina, umpli polonicul si chiar mai ceri o portie. Daca erai un popor normal, in clipa asta trebuia sa fii in strada si sa ceri desfiintarea zilei de 1 Decembrie.
Postat 06 Decembrie 2013, 03:06 de Iliescu
Retardul Singuratic
Mai incultule.....narodule.....instigator la violenta ce esti tu!!!! Dute in tara ta si nu te mai intoarce aici IN VECI !!! Esti un nime in drum si plin de praf si pe langa asta...te trezesti tu, care esti.....sa comentezi de ziua nationala a ROMANIEI si ziua ORADIEI. FA CATE COMENTARII VREI TU DESPRE ZIUA ungariei si ziua debrecen-ului mah incultule!!!!!! DUTE IN UNGARIA TA SI LASA-NE PE NOI ROMANII IN PACE !!!!! PS: IA-I PE TOTI UNGURII DIN HARGHITA SI COVASNA SI CERETI AUTONOMIE LA VOI IN TARA MAHHHH F.....G RETARD
Postat 06 Decembrie 2013, 02:32 de mumuunguru
....
asta ar trebui impuscat. cu asta am pus punct
Postat 06 Decembrie 2013, 01:22 de cineva
Somebody please shoot this garbage
Sceleratul asta retardat mintal si-a gasit inca un motiv sa bage zanzanie intre romani si maghiari, aducand din nou insulte zilei nationale a Romaniei. II rau dus cu pluta, bolnav mintal cu creierii, cred ca lipsa unei vieti sexuale regulate cu minori si imposibilitatea lui de a-si pune in practica fanteziile lui bolnave si perversiunile care si le-ar dori sa le faca, da poate ca sigur nu mai poate, iar asta ii afecteaza constiinta si nu mai gandeste limpede, extremistul dracului. Ziua cand vom scapa de acest vierme infect si imputzit, va deveni o a 3-a zi de sarbatoare a Romanilor, asta pe langa 12 octombrie si 1 decembrie. Acest gunoi horthist merita lichidat, pana nu va provoca un razboi intre doua tari care pot fi chiar prietene. Oricum daca ar fi sa fie ceva a 2-a zi Romania tot va ocupa Budapesta si a 3-a oara fara indoiala ca e mai puternica si mai mare.Jos separatismul, revizionismul si iredentismul unguresc ! Trebuie declarat urgent persona non grata si expulzat in Mongolia unde isi are radacinile nenorocitu dracului spurcat!!! Tokes, do us all a favor and SHOOT U'R FUCKHING SELF !!!
Postat 06 Decembrie 2013, 00:09 de Blackfire of Tamaran
weed
Eu propun ca Tokes sa isi schimbe numele in...Ion
Postat 05 Decembrie 2013, 22:57 de kaboom
1 Decembrie 1918
Pt romani, 1 Decembrie 1918 inseamna o zi a renasterii nationale. O zi pt care stramosii nostri s-au jertfit astfel incat noi sa putem trai astazi liberi intr-o tara mare si frumoasa ! ungurilor care nu le convine ca totii locuitorii tarii si-au castigat libertatea si drepturile, n-au decat decat sa-si faca bagajele si directia Bors. In ungaria nu vor trebui sa vada asta. Tot in ungaria sa sarbatoreasca si 15 martie. Idem si pt 12 Octombrie.
Postat 05 Decembrie 2013, 21:38 de 12 Octombrie 1944
De ce va mirati ?
Astia au jurat credinta si loialitate statului unguresc !
Postat 05 Decembrie 2013, 21:37 de De ce va mirati ?
d=zeu sa te ierte
Bunul d-zeu sa te ierte ca cred ca ai uitat ca ai jurat credinta fata de domnul atunci cand erai preot si acel juramant este pe viata si umbli cu treburi foarte murdare, Stau si cuget ce s-a prins de tine in toti anii cat ai slujit sfanta biserica , ASA SA-TI AJUTE DOMNUL
Postat 05 Decembrie 2013, 20:23 de cynu
Poate te gandesti...
sa te arunci in Cris de suparare! F,tu-ma in arborele tau genealogic de scelerat!
Postat 05 Decembrie 2013, 19:31 de dfhgdy
bla bla
"nici de Ziua Oraşului" pe bune ? eu imi aduc aminte clar un grup de uNGURI case s-au distrat foarte bine, injurand si distrugand proprietate publica chiar anul acesta. Iar de ziua uNGURILOR de pretutindeni si nicaieri, tin minte tomberoane incendiate pe centru de persoane vorbitoare de limba maghiara. Nu au stiut sa va taie la vreme ....
Postat 05 Decembrie 2013, 19:13 de cristi
Cu 12 octombrie are dreptate, ca e ziua intrarii trupelor sovietice zise eliberatoare in Oradea
Cu 1 Decembrie are dreptate pentru ca e frig, iar multe tari isi tin ziua vara. Poate ca cea mai buna zi ar fi cea in care se tin alegerile locale, asadar prin iunie. Poate ar fi intersesant ca Ziua Romaniei sa se tina vreo 3-4 zile la rand, ca sa spagem gura targului mondial.
Postat 05 Decembrie 2013, 18:59 de Link
Cel mai nasol pentru un om este atunci cand fizic e bine dar mintea o ia razna !
Mai mare pedeapsa de la Dumnezeu nu exista, sa fie cineva sanatos la trup si, in acelasi timp, bolnav la minte ! Asa ca nu trebuie injurat, pentru ca nu constientizeaza ce spune in dementa lui !
Postat 05 Decembrie 2013, 18:51 de Walk
bah
Cretinule de tokes,va fi cea mai mare sarbatoare nationala cand o sa te vedem mort si sper cat de curand sa fie asta....
Postat 05 Decembrie 2013, 18:50 de eu
Duşmanul milenar... iredentismul unguresc, boala veche şi în acelaşi timp mereu actuală.
Oficialitaţi din guvernul ungariei, avertizează în Harghita: “Nu vom renunţa la ideea anulării Trianonului” ! „Maghiarii, într-o singură patrie”! Pregătirea paramilitară a tinerilor unguri din Ardeal şi existenţa depozitelor cu armament şi muniţii, despre care S.R.I. şi S.I.E. i-au informat pe preşedinţii României, primii-miniştri, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi pe parlamentarii din Comisille de Control al Serviciilor Secrete. De la sfîrşitul anului 1989 şi pînă azi, au fost aduse din străinătate şi au fost depozitate, în multe locuri din Ardeal, mari cantităţi de armament (pistoale şi pistoale mitralieră) cu muniţia aferentă, care ar urma să fie folosite pentru atacarea unităţilor militare, a sediilor Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi pentru săvîrşirea de atrocităţi împotriva românilor, similare cu cele de după Diktatul de la Viena. Scenariile cu insurgenţii din alte state sînt arhicunoscute şi aşteaptă să fie aplicate şi în Ardeal.
Postat 05 Decembrie 2013, 18:28 de 1848-1918-1940-1945
JIGODIILE
Ei sarbatoresc in Romania, dandu-se in stamba in fiecare an, pe data de 15 martie, ``comemorand``, ``revolutia`` ungara, cand bestiile conduse de kosuth au savarsit un etnocid asupra romanilor neinarmati !!!!!!!!!!! Peste 230 de sate locuite de romani au fost incendiate, barbati, femei, batrani si copiii, aproape 40.000 de suflete, au fost împuscati, spintecati, spanzurati !!!!!!!!!!!
Postat 05 Decembrie 2013, 18:12 de Adevarul
istorie
istoria-istoria ,puteti scuipa -injura- plezni, lucruri intamlate , reale asta a fost, asta e istorie.ce va ambalati?
Postat 05 Decembrie 2013, 18:12 de rosca
saracu popa
Oameni buni , de ce va obositi sa raspundeti acestui alienat mintal ? Lasati-l necazurilor lui ! Lipsa unei vieti sexuale regulate ii cauzeaza la intelect !
Postat 05 Decembrie 2013, 18:00 de mihai
franele unguresti
nenorocitii astia cu partidele lor infiintate pe criteriul etnic si bineinteles cei care ii voteaza, au tras si trag orasul si judetul in jos !
Postat 05 Decembrie 2013, 17:47 de Corso
Asta e un cacat ce ar trebui impuscat ...de 2 x
Si mai zice lumea DE CE romanii au probleme cu maghiarii ?!!!?Cu asa cacati de oameni care baga zinzanie intre noi ,cum naiba i se mai permite sa traiasca in tara asta unui asemenea gunoi...chiar nu inteleg,dispara dreq in Panonia lui ,ca nici macara aia nu apartien Ungarieisi traiesc acolo din bunavointa noastra .Romanii din Ungaria nu au drepturile maghiarilor de aici si asta ,marele Pastor Tokes ,isi bate joc de noi in propria tara...Ungariei inca -i mai curg mucii dupa Ardeal ,da cit suntem noi aci ,nu o sa-l aveti .ASTA -I CLAR !!!!!
Postat 05 Decembrie 2013, 17:42 de bozgoru matii
porc șovin
Ar trebui sa i se retraga cetatenia acestui nenorocit...
Postat 05 Decembrie 2013, 17:34 de calin
TRAIASCA TRIANONUL !
Sa i se retraga cetatenia romana lui tokes ! La fel si udemeristilor ! Jos separatismul, revizionismul si iredentismul unguresc !
Postat 05 Decembrie 2013, 17:33 de TRAIASCA TRIANONUL !
Cu ungurii astia e ca ka nebuni !
Marsh in ungaria !!!!!!!!!!!!
Postat 05 Decembrie 2013, 17:30 de Book
Mori jigodie
CENZURAT
Postat 05 Decembrie 2013, 17:25 de Haiduc
WTF???
Who cares what the sucker says?
Postat 05 Decembrie 2013, 17:02 de Merlin from Berlin
@toechoeşi laci
Mongoloidu răspopit cu epoleţi pe sub sutană are impresia că îl mai bagă cineva în seamă...... Sunteţi zero băiatule, cu toţi asimilaţii, nomazii ceaunele şi poprica, care nici aia nu-i bozgorească. Aţi furat-o de la turci cum aţi furat şi aţi omorât pt tot ceea ce aveţi.....
Postat 05 Decembrie 2013, 17:01 de @toechoeşi laci
Romanu
Acest om ar trebui declarat "persona non grata"! Nu stiu cat o sa mai suportam atatea batjocori din partea acestui personaj!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:55 de Ion
Gura maghiarule
Noi hotaram cand ne serbam si ce serbam..NOI ...ROAMANII nu voi ungurii voi doar stati aici ...nu va convine ...jet la Panonia. Zgura matii de ungur
Postat 05 Decembrie 2013, 16:55 de Patronu
io
Acest om ar trebui declarat "persona non grata"! Nu stiu cat o sa mai suportam atatea batjocori din partea acestui personaj!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:53 de io
Gal
Tokes, nu uita ca datorita Romaniei si a romanilor Ungaria nu este bolsevica astazi. Ar trebui sa nu stai inchis ca un sobolan, sa urli necontrolat prostiile tale, ci sa iesi pe strada sa pupi picioarele oricarei persona care o vezi pe strada, fie ca e homeless, fie ca e ministru, asa ca sa vezi unde iti este locul. Sunt atitia oameni de origine maghiara care traiesc pasnic in tara asta. Doar tu esti deraiat si urill prostii in mod constant
Postat 05 Decembrie 2013, 16:46 de Eduard
Noua Dreapta
Domnule Tokes va rugam sa ne parasiti, megeti acolo unde nu se sarbatoreste nici 1 Decembrie nici 12 Octombrie!!! Noua Dreapta Oradea v-a fi prezenta incepand din acest moment la fiecare manifestare si sarbatoare maghiara, antiromaneasca!!!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:45 de Costi Ciordas
STRIGATOR LA CER
??????????????inca nu e la inchisoare?????acest indivit a trecut demult limitele bunului simt ....nu m-as mira "ii cade o caramida in cap pe strada",nu ca ar fi ceva trist,am mai fi avut o zi de sarbatoare in oradea...
Postat 05 Decembrie 2013, 16:43 de ROMANUL
Gal
Tokes, esti un pungas. Nu stiu cum faceai lucrul lui Dumnezeu, dar sa stii ca pe al dracului il faci tare bine. Daca nu iti place in tara ROMANIA, tu si celora care nu le place sa plecati in Ungaria. Problema ca nici in Ungaria nu va primeste nimeni, pe tine in special pentru ca esti un ratat. Eu daca as fi la conducerea tarii as considera faptele si vormele tale drept amenintare adusa asupra statului de drept Romnan, si te-as expuklza din tara, dupa ce ai sta la zdup vreo 20 de ani. Daca nu erau femeile si copii si pocaitii din Timisoara erai un nimeni astazi. Tu pangaresti sangele celor care au murit pentru drepturile omului in Romania. Esti un oportunist care nu isi are locul si pacea nici in Romania si nici in Ungaria. Nu stiu cum de nu te-ai sinucis pana acuma, ca vad ca nu ai nici macar o umbra de pace si dragoste in tine, nemenrnicule. Nici o tara de pe lume nu te vrea. Asa ca poti sa participi in prima misiune in spatiu si sa te arunci in abisul dracului fara oxigen si sa ramai acolo. Macar acolo nu o sa te bage nimeni in seama... si vei avea odihna vesnica cu prostia si ura din tine. La Multi Ani Romania ! La Multi Ani Romnanilor si tuturor carora nu li-i rusine ca dumnezeu i-am pus in aceasta tara minunata, Romania !
Postat 05 Decembrie 2013, 16:37 de Eduard
Noua Dreapta
Eu propun, sa emigrati definitiv in Ungaria, tara ale carui interese le purtati si preaslaviti! Domnule Tokes, cine va plateste pe dumneavoastra si pe toti antiromanii gen Antal Arpad, Tamas Sandor, Szabo Odon, Biro Rozalia, Marko Bela si multi altii???? Daca nu va plac sarbatorile noastre puteti sa mergeti in Mongolia!!!!!!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:37 de Costi Ciordas
sa va fie rusine
domnule tokes, sau mai bine zis ba nesimtitule, cum adica voi nu aveti motiv de bucurie? sau de ce v-ar trebui motiv de bucurie? deja intreceti masura cu atatea pretentii. ar trebui sa va bucurati ca puteti sta in tara asta. ar fi cea mai mare nesimtire ca in Romania, o tara libera, niste maghiari imputiti sa hotarasca cand e ziua nationala. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Postat 05 Decembrie 2013, 16:30 de mm
alin
ce cretinnnnn ,doamne!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:30 de alin
tokes
voi maghiari pe data de 12 octombrie si pe 1 decembrie va impuscati ca sa aveti zi de doliu
Postat 05 Decembrie 2013, 16:26 de lulu
te scuip in gura
daca te prind pe strada te scuip in gura !!!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:15 de bogdan
Tokes
Daca sunt zile de tristeé, atunci mai bine aí pleca de aici. De tot!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:14 de Tokes
afara
Da plecati in ungaria si sarbatoriti acolo cat vreti
Postat 05 Decembrie 2013, 16:13 de vadim tudor
Tokes
Daca sunt zile de tristeé, atunci mai bine aí pleca de aici. De tot!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:13 de Tokes
Vorbeste Popa Prostu Curvar
Dute ma MATA in ungaria, popa prost!!! nu iti comvine, mars de aici fraiere, problema ta ii ca nici ungaria nu te mai primeste. intr-o zi o sa patesti si tu ce cel de pe transilvaniei de alaltaieri!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:10 de c
Cum Doamne nu?!
Poate când vor dărâma ungurii statuile revoluționarilor pașoptiști din România. Peste tot e Sándor Petőfi care a luptat împotriva românilor din Transilvania, iar aceasta nu ne „bucură” nici pe noi, dar acestea sunt drepturile minorităților și trebuie să le acceptăm, nu?!
Postat 05 Decembrie 2013, 16:10 de Ion Ardelean
zi perfecta
Simpul fapt draga Laci, ca tu esti trist, si nu poti sarbatori e suficient ca 1 Decembrie sa fie Zi Nationala. Te-a durut rau de tot sa vezi cata ume a fost in centru pentru a sarbatori, nu-i asa?
Postat 05 Decembrie 2013, 16:08 de mine
Mori !
Daca pentru tine jocul de carti " Popa prostu " insamna Laszlo Tokes .. esti Roman ! Hahahah. Cat de prost poti fi Ungureeee, Doamne, Doamne !
Postat 05 Decembrie 2013, 16:06 de ln
Cum Doamne nu?!
Și ungurii vor dărâma statuile revoluționarilor maghiari (Sándor Petőfi) de la 1848 care au luptat împotriva Transilvaniei? Fiindcă știți, nu ne „bucură” deloc.
Postat 05 Decembrie 2013, 16:06 de Ion Ardelean
bozgor
CENZURAT
Postat 05 Decembrie 2013, 16:03 de mihai
propunere
CENZURAT
Postat 05 Decembrie 2013, 16:00 de Vlad
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON