URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2014, 11:40

Toamna se numără traseiştii: Mang anunţă că PSD Bihor a racolat 9 primari şi 63 de consilieri locali

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cu o săptămână înainte să expire termenul până la care aleşii locali pot să-şi depună cereri pentru a trece într-un alt partid, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a prezentat bilanţul migranţilor spre partidul pe care îl conduce.

"Până azi (n.r. joi), au depus toate documentele şi au trecut la PSD 63 de consilieri locali şi 9 primari. Astfel că PSD, cu 24 de primari, este pe al doilea loc în judeţ, la egalitate cu UDMR şi după PNL. Dar, cu informaţiile pe care le am, discuţiile sunt să ajungem la 26, poate chiar 28 de primari, aproape de a ajunge partidul cu cel mai mare număr de primari", a declarat Mang, joi, într-o conferinţă de presă.

La solicitarea jurnaliştilor, Mang a deconspirat care sunt 8 din cei 9 primari de acum pesedişti: foştii pedelişti Arsenie Maroşan din Balc, Mihai Faur din Husasău de Tinca, Aurel Popa din Săcădat, Gheorghe Huple din Ciumeghiu, Aurel Ille din Tărcaia, Sorin Sarca din Borod, fostul PC-ist Cristian Paul din Lăzăreni şi fostul liberal Teodor Matica din Avram Iancu.

Interesant este că al nouălea edil trecut la PSD a cerut, potrivit lui Mang, să rămână anonim, până săptămâna viitoare. Din ce motive, şeful PSD Bihor n-a spus, la fel cum a refuzat să spună din ce partid a făcut parte acest primar surpriză.

Despre cei 63 de consilieri locali, Mang a spus că sunt de la "PDL, PPDD şi PNL". Totodată, un consilier PSD din Nucet a dezertat la PDL.

"Îi asigur pe toţi cei care au făcut acest pas că vor fi trataţi la fel cum sunt trataţi toţi primarii şi consilierii PSD", a mai spus şeful PSD Bihor.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 le permite primarilor şi aleşilor locali ca până joi, 16 octombrie, să treacă în alt partid decât cel din care au făcut parte la alegerile din 2012. Fiecare ales local poate să-şi depună o singură dată documentele la secretariatele consiliilor locale, ceea ce înseamnă că, odată ce au ales un partid, nu se pot răzgândi.

După cum se ştie, de această posibilitate au profitat şi consilierii judeţeni Dorel Dume (fost PDL), Alina Popa şi Vasile Petruţ (foşti PPDD), dar şi aleasa orădenilor Adelina Coste (fost membru PDL).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
GUNOAIE DIN PSD
JIGODIILE DIN PSD SUNT TOATE FARA SCOALA.TOTI AU TERMINAT FACULTATEA LA 40 DE ANISI LA FACULTATILE DIN STEI SI BEIUS.JIGODII ---------------------JIGODII PSD
Postat 10 Octombrie 2014, 21:41 de BOGDAN
Scarba maxima
Pur si simplu mi-ar fi scarba sa ma laud cu asa ceva! Cu tradatori? Cu traseisti? Cat de josnici puteti fi sa apreciati tradarea si minciuna si sa va mai si laudati cu asa ceva! Este infiorator ce se intampla! Nu pot sa simt decat regret pentru soarta celor capabili, care inca au mai ramas in aceasta tara!
Postat 10 Octombrie 2014, 10:37 de ioana
zic si eu
Cred ca e o greseala si acum, asa cum a fost si in 2005 sau 2006 cand s-a dat legea. Cred ca migratia politica ar trebui oprita nu numai la nivel de CJ si CL, ci si pentru parlamentari. Totusi tin sa precizez ca in loc sa ne preocupe ca aceasta tara sa functioneze normal, noi ne batem pe mize mici. din pacate.
Postat 09 Octombrie 2014, 22:09 de vlad
al noualea
Am auzit ca al noualea ar fi primarul din Sintandrei,care a plecat impreuna cu Adelina,dar nu vrea sa se stie pina in ultima zi ,ca sa nu-l poata face Gavrila sa ramana.
Postat 09 Octombrie 2014, 20:31 de al noualea
Bravo!
Vedeam zilele trecute la tv un baiat cam adunat de umeri dar foarte capabil si foarte bine documentat. Tipu' (nu mai stiu cum il cheama) era intr-o dezbatere cu senatorl PNL, adica USL, Bodea. Si cum spuneam, era foarte foarte bine pregatit. El pomenea ca in ceva an, nu mai stiu care, cei din opozitiw au racolat primari PSD... Constat ca roata se intoarce. Bravo, daca ai foar alesi sub sigla USL si PNL-ul i-a tradat! Sa isi continue proiectele alaturi de cei care ii doresc!
Postat 09 Octombrie 2014, 15:27 de Vasile
ADIO PNL...
PNL putea da viitorul presedinte de tara , daca nu rupea USL, dar alegand sa iasa din USL astfel tradand oamenii care au crezut in aceasta alianta astazi PNL moare. Felicitari celor din PSD pentru strategie si perseverenta!
Postat 09 Octombrie 2014, 13:58 de adi
vai vai
Doamne ajuta sa mai treaca inca 5-6 primari din tabara ACL inspre PSD si vom scapa incet-incet de incompentii astea de la PNL. Cam asta ar trebui sa se intample cand faci alianta cu un mar sticat (PDL). Ne vedem la vot!!!
Postat 09 Octombrie 2014, 13:39 de Ana
Mi se pare normal
Mi se pare normal sa poti schimba partidul atata vreme cand te-ai trezit ca esti coleg cu oamenii lui base. Foarte buna decizia luata de Guvern.
Postat 09 Octombrie 2014, 13:36 de Gina
Strategia aplicata
Strategia aplicata de domnul Mang a fost una foarte reusita. Felicitari!
Postat 09 Octombrie 2014, 13:34 de Gabi
PSD
Când un partid întreg a migrat în opozitie şi la nivel european au fugit din ALDE în PPE în ziua următoare a alegerilor, contrazicând clar votul centăţenilor, nu s-a scandalizat nimeni...
Postat 09 Octombrie 2014, 13:21 de Vasile
Dar ce ma voi face?
OOOOOO dar ce mă voi face? Pierd oamenii cu care am fost în campanii. Văd că Ghilescu nu mai cotizează la ai lui cu cât trebuie și dispar la alte partide. Mă doare capul când mă gândesc câte voturi încep ăștia să adune. Dacă vor face peste 50% în Bihor, mă paște demisia.
Postat 09 Octombrie 2014, 13:09 de Popa Ciordel
Felicitari domnule Mang
Va felicit domnule Mang pentru perseverenta si putere de negociere. Va indemn sa continuati pana cand legislatia va permite. Niciodata nu e prea tarziu sa se incheie cu succes o negociere. Ca la echipa natioanala a Germaniei, nu cedati decat cand va urcati in autocar.
Postat 09 Octombrie 2014, 12:57 de pesedist
De ce de la UDMR nu pleaca nimeni?
Imi place ca de la UDMR nu pleaca nimeni. Absolut nimeni. Daca un partid din Romania va reusi sa atraga de partea sa primari unguri, pffffff, acel moment poate fi considerat inceputul sfarsitului pentru ei. PSD incearcati?
Postat 09 Octombrie 2014, 12:55 de ungur bulan
Cine a deschis prima data cutia Pandorei?
Pentru cei din ACL (PDL+PNL=LOVE) care in mandatul lor s-au gandit ca un astfel de demers a creat un beneficiu, si au atras de partea lor 33 de tradatori, se pare ca primesc azi o lovitura de bumerang. Daca au deschis cutia Pandorei, iar noi cei din PSD nu am contestat vehement aceasta masura, solicit putina demnitate si din partea celor de la ACL. Daca tot e sa o incasati, macar sa va comportati ca niste barbati, nu ca niste femei plangacioase.
Postat 09 Octombrie 2014, 12:53 de diviu lragnea
Consolidare reușită
Măsurile întreprinse de PSD Bihor sunt reușite. Acest fapt va conduce la un rezultat promițător în cadrul alegerilor prezidențiale. Țin doar să felicit eforturile depuse precum și numărul impresionant de noi membri. Mult succes în campanie!
Postat 09 Octombrie 2014, 12:47 de pictor vonta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON