URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2012, 11:51

Ţîrle şi-a făcut şi el videoclip de campanie: Candidatul PDL s-a filmat cu realizările din judeţ (VIDEO)

Radu Ţîrle, candidatul PDL pentru şefia Consiliului Judeţean a lansat, luni, un filmuleţ de campanie în cadrul căruia îşi prezintă realizările pe parcursul mandatului trecut. La o astfel de strategie a apelat, încă de la începutul campaniei electorale, primarul Ilie Bolojan.

Filmul lui Ţîrle, spre deosebire de cel al lui Bolojan, îl aduce în prim-plan chiar pe candidat. PDL-istul este cel care îşi prezintă realizările, în cele mai multe cazuri fiind filmat chiar prin judeţ, lângă mai multe drumuri reabilitate, dar şi în clădirea Teatrului Regina Maria. Ţîrle se laudă cu modernizarea 260 de kilometri de drum, mai mult decât oricare alt fost preşedinte de CJ.

De asemenea, el spune că înainte de mandatul său nu s-a făcut nimic pentru Aeroportul Oradea, însă sub conducerea sa s-a modernizat terminalul, iar el "s-a luptat ca proiectul de modernizare a pistei să fie aprobat". "Urmează deblocarea finanţării de la Bruxelles. În curând Bihorul va avea un aeroport modern, de unde vom putea zbura în Europa", spune Ţîrle.

Filmat în sala Teatrului, Ţîrle şi-a asumat şi modernizarea acesteia. "Sala Teatrului de Stat era plină cu schele, ploua prin acoperiş. Am modernizat-o", zice Radu Ţîrle în videoclipul electoral.

În final, candidatul PDL spune că în cazul Muzeului Ţării Crişurilor a avut grijă de banii publici. "În 2008 am preluat o licitaţie cu probleme pentru reparaţii la noul sediu al Muzeului. Lucrarea a fost complexă, cu multe provocări. Am gestionat în mod responsabil banii publici. Nu am acceptat lucrări de mântuială şi majorări nejustificate de contracte. Vă rog să aveţi încredere în mine", încheie candidatul PDL la Consiliul Judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
OWNER
Nu pot sa concep,atat lipsa de bun sint. Un Om cu frica de D-eu care a facut tot ceia ce a fost cu putinta pentur binele si destinele poporului ROMAN si niste elemente negative Unguresti, care nu au respect pentru panea ce o maninca in Oradea,niste inculti care nu stiu sa scrie si sa vorbeasca, decat sa critice pe cei ce au facut ceva, D-nl TIRLE nu va uitai la cojile de nuci golale. D-zeu va inzestrat cu multa intelepcine si administrativ, Santeti omul potrivit pentru,Jud. BIHOR. Sa va ajute D-zeu in toate proictele cer ne sant benefice, D-zue sa va dea multa santate cat si familiei . Votai pe merite reale nu vorbe pe D-nul R A D U T I R L E se merita. George. Sarcadi
Postat 07 Iunie 2012, 18:36 de SARCADI
fura pt pocaiti
si cum ramane cu afirmatia facuta de fratele tarle in fata pocaitilor?? el a afirmat cu GURA LUI ca daca va fi reales VA FURA IN CONTINUARE BANII DE LA ORTODOCSI< CATOLICI SI REFORMATI SA DEE LA POCAITI!! Bun crestin!
Postat 07 Iunie 2012, 09:54 de anti-pocait
fura pt pocaiti
si cum ramane cu afirmatia facuta de fratele tarle in fata pocaitilor?? el a afirmat cu GURA LUI ca daca va fi reales VA FURA IN CONTINUARE BANII DE LA ORTODOCSI< CATOLICI SI REFORMATI SA DEE LA POCAITI!! Bun crestin!
Postat 07 Iunie 2012, 09:54 de anti-pocait
4 ani de realizari
Tirle Radu succes Cel mai important om si cel mai capabil ptr consiliul judetean sa va ajute d/zeu cu tot respectul ati facut in 4 ani de criza ce nau facut alti i18ani mult succes
Postat 06 Iunie 2012, 22:20 de flori
Tirle presedinte
CEL MAI POTRIVIT OM PENTRU CONSILIUL JUDETEAN! TOT RESPECTUL PENTRU UN OM MINUNAT!
Postat 06 Iunie 2012, 20:33 de Catalina Binari
Va sustin!
Un om cu caracter si coloana vertebrala!!!! BRAVO RADU TIRLE !!!!Ati facut o treaba buna, avem incredere ca veti lua si al doilea mandat
Postat 06 Iunie 2012, 20:31 de Daniel Carba
POCAITUL DRACULUI!
CUM SA FIE CEL MAI BUN??? DEJA ZICE MULTE CA ESTE POCAIT! ADICA UN OM FARA CARACTER UN GUNOI!!! POCAIT=GUNOI!!!
Postat 06 Iunie 2012, 16:10 de stv
bravo
Hai Tirle.
Postat 06 Iunie 2012, 13:22 de oradean
Hai Tirle
Votati cu incredere Tirle, eu o sa votez cu el. Un om de incredere si harnic
Postat 06 Iunie 2012, 13:21 de alina
BV TIRLE
Imi place ca ati realizat in 4 ani mai mult decat Popa in 22 de ani! felicitari Tirle
Postat 06 Iunie 2012, 12:43 de angajat cj bihor
HAI TARLE
OMUL ACESTA A FACUT CEVA,PE CAND RESTUL NIMIC...VOTEZ TARLE
Postat 06 Iunie 2012, 12:04 de fellix
TRAGETI VOI CONCLUZIILE
NERECUNOSCATORILER!!!!!!!!!!! acuma il asteptam pe Popica sa iasa in presa dupa o seara nedormita cu vorbe de 2,35 de ron atacandul pe Tirle , promitind el cum va face si va drege alaturi de consilierii lui(consilieri fara experienta)
Postat 06 Iunie 2012, 11:37 de PAULINIO
Radu Tarle este cel mai bun pentru CJ Bihor
Bine a facut ca a filmat ceea ce a realizat. Pentru ca multi nu stiu cate a facut. Si sunt mult mai multe lucruri care nu se vad ca de exemplu acte de caritate pentru oameni bolnavi si saraci, sprijin financiar pentru tineri talentati care merita etc. Astea nu au fost mentionate in presa pentru ca sunt lucuri firesti si tin de caracterul omului. Vreau sa precizez ca nu sunt din acelasi cult cu dansul, dar totusi eu si familia mea voi vota cu el de fiecare data cand va candida.
Postat 06 Iunie 2012, 10:28 de Bogdan
Bun
Daca ar face toti cum fac el orasul asta ar fi departe tare , dar din pacate asta nu se intampla ...
Postat 06 Iunie 2012, 09:57 de Mircea
:)
De asta avem nevoie de oameni care muncesc nu ciuri buri ca dau din gura doar .
Postat 06 Iunie 2012, 09:55 de ROland
Asa da
Bv a aratat omul ce a facut concret nu pe vorbe ca si Popa Hai Tarle !!!
Postat 06 Iunie 2012, 09:53 de marius d
nu mai ramane nimic de zis!
Urmariti cu atentie tot acest clip si cred ca totul este foarte limpede! Fapte nu povesti tipice regimului! daca continuam sa fim la fel e naivi vor ajunge din nou la ciolan si toate aceste povesti electorale vor ramane istorie!! Bravo domnule Tirle pentru toate realizarile dumneavoastra si suntem cu totii alaturi de tine! BRAVO PDL
Postat 06 Iunie 2012, 01:05 de ivanovici
FELICITARI
uite ca se poate! felicitari
Postat 05 Iunie 2012, 23:29 de MIHNEA
felicitari!!!!!!!!!!!!!!1
va multumim pentru tot ce a-ti facut pentru judetul nostru!
Postat 05 Iunie 2012, 23:23 de rares
Vorbe, vorbe
Ii mai bine sa vorbesti prost si sa faci treaba, decat sa vorbesti frumos (ca Tirle) si sa nu faci nimica 4 ani. Eu doar atit va spun: frereascava Dumnezeu sa aveti deaface cu el. Ii DRACU in persoana
Postat 05 Iunie 2012, 22:55 de sss
Tirle ii cel mai bun
Cornel Popa nu ii in stare sa lege mai multe propozitii si dansul vrea sa fie Presedinte :))
Postat 05 Iunie 2012, 22:45 de lole
bolo ..vai si amar
Cred ca numai pocaiti o sa voteze pe el...fratii si surorii ca de cand este sef la CJ a angajat numai pe ei...fara scoli..fara diplome..fara sa lucreze ceva...si daca atingi de ele...merg sa planga la fratele Tirle...ca vai ai pus la lucru pe ei ... El a stricat tot cea ce a fost bun in CJ. Numai in SUA a stat in concediu ,,,cand ai vrut sa rezolvi ceva el nu era...A terminat numai lucrarile initailizate de alti...de fosti sef CJ sau de actuali vicepresedinti...Bravo lui ca macar a invatat unde sa semneze un act... Daca castiga el inseamna ca mai multi pocaiti is in Bihor decat ortodoxi, catolici, reformati ....
Postat 05 Iunie 2012, 21:36 de nagy
Votati OMUL nu PARTIDUL
Respect pentru aceste realizari !!! Sper sa continuati si pe ruta ORADEA - STEI :) Aveti UN VOT de la mine!
Postat 05 Iunie 2012, 19:45 de Vuscan
De ce?
Nu-mi place defel PDL-ul. Tarle a fost dat afara din PNL (indirect - nemaifiind inclus pe listele PNL, actual USL, pentru alegerile din acest an). In concluzie, TARLE NU A DESERVIT INTERESELE PARTIDULUI... si sper sa faca la fel si in PDL... De asta il VOTEZ!!!
Postat 05 Iunie 2012, 19:41 de Oradean
Tirle presedinte
Acest om tace si face! Bravo lui!!! domnule Tirle aveti votul meu cu toata increderea si recunostinta
Postat 05 Iunie 2012, 19:34 de Denisa
ESTE BINE
nici nu trebuie sa votezi cu PDL in 11 iunie, trebuie sa votezi cu PADL in 10 iunie. in 11 iune poti sa votezi cu USL.
Postat 05 Iunie 2012, 16:04 de D
Nu pot sa cred
E incredibil ce face acest om. Am fost membru al PDL Bihor pana acum 3 saptamani cand am hotarat (si bine am facut) sa ies din aces partid mincinos. SIGUR NU am sa votez cu PDL in 11 iunie. VOTUL MEU MERGE PENTRU USL. Votati USL pentru binele vostru!!
Postat 05 Iunie 2012, 15:27 de Mircea
222222
bihorean stai in birou pina in 11 iunie n-ai fost in oras nici in judet lumea nu mai voteaza cu mincinosii n-ai aflat si avrigeanu vrea sa plece din pdl din cauza lui tirl nul cunoastee mincinos va abureste cu OBAMA dar pe alte surse mister president
Postat 05 Iunie 2012, 14:32 de 1111111
BRAVO TIRLE
luni 11 iunie-soc pentru USL-ISTI- TIRLE -PRESEDINTE CJBIHOR!!! Vreti, nu vreti asta e!!!
Postat 05 Iunie 2012, 13:23 de BIHOREAN
chronofagie
in cei 4 ani de cand ne pastoreste,cu atatea realizari si viziuni,oare a avut timp sa invete unde se pune stampila si semnatura pe un document oficial,sau doreste sa experimenteze in continuare,ducand ptr.inca un mandat Bihorul pe contrasens?Minden magyar szamit,caci restul, care ies la vot,il voteaza pe frate!
Postat 05 Iunie 2012, 12:55 de doctor in psihologie
bai
e ultimul om care merita sa fie votat
Postat 05 Iunie 2012, 12:49 de gelu
Asa sal ajute Dumnezeu
UN MINCINOS un viata. Nu a facut nimic de la cap la coada. Sa spuna un proiect realizat de el, nu inceput de Kiss si la care el a taiat numai panglica.
Postat 05 Iunie 2012, 12:34 de Angajatii CJ Bihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON