URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2012, 13:14

Ţîrle, pus la zid pentru reclama cu Popa şi Bolojan: "Are un caracter infect!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gestul lui Radu Ţîrle, care a plecat din PNL în PDL, iar acum candidează din partea ARD pentru Senat, de a-şi trece în pliantele electorale câteva cuvinte de laudă pe care liberalii Cornel Popa şi Ilie Bolojan le-au spus despre el în primăvara anului 2008, i-a supărat atât de tare pe cei doi încât aceştia au declarat nu numai că nu-l sprijină pe Ţîrle în tentativa de a deveni parlamentar, dar îi şi deplâng caracterul "infect".

Popa şi Bolojan au ripostat după ce Ţîrle a distribuit mii de pliante în care a reluat cuvinte spuse de Ilie Bolojan în 2008, conform cărora "Radu Ţîrle este un om care poate schimba lucrurile, care va gestiona puterea în interesul bihorenilor", şi de Cornel Popa, cum că "pentru Radu Ţîrle administraţia este un lucru sfânt".

Acest tertip, unic în istoria campaniilor electorale din Bihor, i-a determinat pe cei doi lideri liberali să explice că l-au sprijinit pe Ţîrle în urmă cu patru ani pentru ceea ce putea să facă, dar după ce acesta şi-a ratat mandatul, iar ei şi-au schimbat de mult părerea despre fostul coleg de partid, vinovaţi nu sunt cei care au avut încredere în Ţîrle, ci tocmai acesta, fiindcă le-a înşelat încrederea.

"De râsu-plânsu"

"Vrem să clarificăm o situaţie de râsu-plânsu", a explicat luni preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, într-o conferinţă de presă susţinută luni alături de Ilie Bolojan, pentru a afirma că "nu putem fi de acord cu o escrocherie şi cu lipsa de bun-simţ a domnului Radu Ţîrle".

"Am fost surprins că zilele trecute nişte aşa-zişi oameni de bine au început să-şi facă propagandă bazându-se pe nişte declaraţii ale mele şi ale domnului Bolojan făcute pe vremea când încă nu developasem caracterul celui despre care vorbim. L-am crezut onest, dar se developează ca având un caracter din ce în ce mai infect, nepotrivit cu firea bihorenilor. Cred că nici nu are ce căuta în politică, chiar dacă politica abundă de oameni care nu-şi văd decât interesele lor", a spus Popa.

"Vreau să spun răspicat că nu-l susţin pe Radu Ţîrle de nicio culoare. Nu vreau să mai aud niciodată de acest caracter infect, de acest om care a făcut PNL de ruşine. Nu am crezut că este posibil aşa ceva din partea unui om cât de cât normal, dar cred că a trecut limita în patologic", a adăugat liderul PNL Bihor despre Ţîrle.

Popa a mai spus că "niciodată nu aş fi fost atât de limpede cu privire la Radu Ţîrle dacă nu ar fi meritat ceea ce spun acum", mai ales că abuzul pedelistului survine după ce astă vară, în competiţia pentru şefia Consiliului Judeţean, acesta l-a "împroşcat cu noroi". "Radu Ţîrle a avut tot suportul partidului şi al meu, fiecare dintre noi ne-am pus obrazul şi ne-am bătut capul ca lucrurile să iasă bine pentru judeţ. În fiecare dintre noi s-a investit la un moment dat încredere, dar asta nu înseamnă să-i facem de râs pe cei care ne-au sprijinit, iar apoi să te mai şi foloseşti de numele lui", a adăugat Popa.

"I-am spus şi la telefon"

"După ce acum câteva luni l-a făcut pe domnul Popa în fel şi chip, acum e şi mai jenant că se foloseşte de numele şi de capitalul său de încredere al domnului Popa", a spus, la rându-i, şi Ilie Bolojan.

Vizibil jenat, primarul Oradiei a amintit că "mereu mi-am propus să încerc să nu vorbesc în activitatea mea despre alţii, ci să prezint lucruri pe care le fac, dar aici suntem obligaţi să facem clarificări fără niciun echivoc. Modalitatea pe care domnul Ţîrle a folosit-o, de a lua nişte declaraţii pe care probabil le-am făcut în primăvara anului 2008, şi de a le pune astăzi pe un pliant, este inacceptabilă".

Bolojan a explicat şi de ce l-a supărat gestul fostului coleg: "Avem aici două probleme. În primul rând luarea unor declaraţii dintr-o perioadă trecută, în condiţiile în care tu te-ai mutat la alt partid. Imaginaţi-vă că eu aş fi luat astă-vară nişte declaraţii pozitive despre mine făcute de domnul Vasile Blaga şi mi le-aş fi pus în pliant în campania împotriva domnului Mihai Groza! A doua problemă este performanţa în administraţie, pe care domnul Ţîrle nu a avut-o, în ciuda susţinerii pe care i-am acordat-o. Radu Ţîrle a avut şansa să arate ceva, dar a căzut testul. A avut un mandat mediocru, un mandat ratat, aşa că o declaraţie din 2008 despre dânsul este în 2012 nulă şi neavenită, tocmai pentru că a căzut testul", a spus Bolojan.

Preşedintele PNL Oradea a adăugat că îl roagă pe Ţîrle "să-şi retragă pliantele, pentru că pot fi duşi în eroare 200-300 de alegători, dar masa mare a oamenilor nu pot fi duşi în eroare".

De altfel, Bolojan a afirmat că a vorbit la telefon cu Radu Ţîrle, "şi i-am spus exact aceleaşi lucruri pe care vi le spun şi dumneavoastră astăzi, aici". Mai mult, primarul a dezvăluit că Ţîrle s-a scuzat, afirmând că folosirea în plianntele electorale a numelui său şi al lui Popa i-a fost recomandată de consultanţii de campanie, dar cu toate astea nu-i găseşte PDL-istului nicio scuză. "Şi pe mine mă poate sfătui oricine orice, dar decizia este a celui care dă bun de tipar", a spus Bolojan.

USL are proiecte, PDL are "poveşti"

Pentru că liderii PDL l-au provocat public să spună, atât el, cât şi Cornel Popa, dacă la fel cum au făcut-o cu patru ani în urmă pentru Ţîrle, poate garanta pentru candidaţii de acum ai USL la Parlament, Bolojan a repetat că "nu este o ruşine pentru cel care sprijină pe cineva, ci pentru cel care dezamăgeşte încrederea cuiva", şi că "echipa USL susţine un pachet întreg de proiecte pentru oraş, nu poveşti", făcând comparaţia cu PDL, care "vorbeşte despre ieftinirea gigacaloriei după ce Guvernul Boc a desfiinţat subvenţiile la termoficare".

Referindu-se, concret, la colegii din USL pe care îi sprijină recomandând cetăţenilor din Oradea să-i voteze, primarul a spus că "fiecare dintre aceştia au făcut deja ceva pentru oraş", dând exemplul inclusiv al lui Florian Bodog, cu care "am avut viziuni diferite despre sistemul sanitar", dar care a sprijinit, la fel ca foştii miniştri ai Sănătăţii Cseke Attila şi Ritli Ladislau proiectul Centrului Oncologic, şi care în plus a asigurat fondurile pentru achiziţia unui RMN, asta spre deosebire de reprezentanţii PDL "care au stat patru ani în Parlament şi n-au făcut nimic, ci doar au stat la blocaj".

"Vă rog să-i întrebaţi pe vopsiţii de la PDL care s-au ascuns sub sigla ARD ce au făcut ei în funcţiile pe care au stat de-a lungul timpului, în Parlament, la Prefectură, la Primărie, prin Guvern... Să spună dacă au avut măcar un singur proiect pentru oraş şi pentru judeţ. Că să stai "la blocaj" este cel mai uşor lucru"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
@anti ce ?
Gura pacatosului adevar graieste ! Asa-i, gibonul si popa ciordel s-au ,,agitat" mult, foarte mult ! Cu o mica precizare : s-au agitat intai si intai pt. ei si pt. gasca lor de hoti! Oradenii s-au ales cu ce a scapat printre degete selina si restul din ,,grupul de sprijin". Tarle o fi bun, o fi rau, dar nu noi l-am pupat in c*r si nu noi am impanzit orasul cu poze alaturi de el, gibonul a facut-o ! Acum maimutoiul s-a sucit ; minte precum respira si are si un caracter infect bolovanul ! De ce nu e barbat (zic unii ca doarme pe p*la ca boul pe coada) si sa-si asume trecutul politic, ca doar nu l-a piz*it ma-sa ieri ?
Postat 21 Noiembrie 2012, 07:27 de Oradean
va ARDeti gura degeaba
Postaci de ARDei, lasati-va de meserie ca va miros postarile de la kilometri.
Postat 21 Noiembrie 2012, 00:10 de Cristi
O mica precizare
Tirle a ajuns presedinte al Consiliului Judetean datorita capitalului de simpatie de care se bucura Bolojan, capital castigat pe buna-dreptate datorita actiunilor din mandatul de prefect si nici intr-un caz nu Bolojan a profitat de voturile lu' pocaila. Aberantii care sustin tampenii de acest fel sunt mai prosti decat admite legea daca isi inchipuie ca cineva le va crede aberatiile. Tarle este un gunoi de om, ca mai toti PDL-eii iar la alegeri se va vedea cat se poate de clar cata lume il simpatizeaza in Bihor. E aberant sa-i compari pe Bolojan si Popa, care chiar s-au agitat pentru orasul si judetul asta cu un paralizat care n-a reusit sa finalizeze nici un proiect.
Postat 20 Noiembrie 2012, 16:57 de anticomunistul
asa patesti
asta se intampla raducule daca nu te-ai dat pe brazda cu selina.vor sa te scoata cu orice chip din politica.e foarte greu sa le ti piept.
Postat 20 Noiembrie 2012, 13:27 de Madalin
Un om rau si prost
Un presedinte de consiliu judetean trebuie sa aiba infinit mai multe calitati decat aceea de a primi frumos si de a vorbi calduros cu saracii, sau a-i ajuta din cand in cand.De aceea Tirle trebuia sa ramana doar pastor.Impasul in care a dus Bihorul in timpul mandatului sau, se datoreaza lipsei sale de calitati politice,manageriale si decizionale.Dar sa stiti ca sub vorba mieroasa a lui Tirle se ascunde de fapt un om fatarnic,ipocrit,si corupt, deci nici macar aceasta calitate simpla si umana(bonomia) nu o are.
Postat 20 Noiembrie 2012, 10:23 de Andreea
@Un orfan ajutat: Pe cei care ne-au condus prost, cine îi judeca?
1. De ce atâţia orfani, nevoiaşi şi familii distruse în ”Epoca portocalie”? 2. O judecată dreaptă şi necesară: votul responsabil dat de alegătorul corect informat, care nu se lasă manipulat/cumpărat/şantajat, bun cetăţean român şi care respectă de facto cele 10 Porunci sfinte; 3. Un adevărat slujitor al Bisericii nu face politică (partizană) în Casa Domnului, respectiv nu dă ”indicaţii preţioase” în acest sens; 4. Cum crezi că ar trebui pedepsiţi cei care distrug familii şi destine de copii pentru a compromite şi distruge pe unul dintre părinţi, care prin activitatea lui (profesională, politică ş.a.) a deranjat ”sistemul ticăloşit” bine reinstalat în ”Epoca portocalie”? Întrebare valabilă şi anumite (pseudo)amazoane candidat. PS: Good luck USL Bihor. Keep going!
Postat 20 Noiembrie 2012, 07:38 de stefan
Dumnezeu sa va judece!
Sa va fie rusine! Tirle a fost singurul sebf de judet care a avut usa deschisa pentru toti necajitii judetului. A ajutat o multime de persoane sarace,bolnave,a intervenit pentru copiii orfani. Acum mergem la consiliu judetean si nu numai ca nu ne baga nimeni in seama dar seful ala de cabinet se uita la noi ca la ciumeti. Dumnezeu sa se judece cu voi pentru tot raul pe care vreti sa il faceti la omul asta!
Postat 19 Noiembrie 2012, 21:57 de Un orfan ajutat
”Epoca (încă) portocalie”. Ep. ”Fratele” infidel (traseist politic) Ţîrle,
I. ”A doua problemă este performanţa în administraţie, pe care domnul Ţîrle nu a avut-o, în ciuda susţinerii pe care i-am acordat-o. Radu Ţîrle a avut şansa să arate ceva, dar a căzut testul. A avut un mandat mediocru, un mandat ratat, aşa că o declaraţie din 2008 despre dânsul este în 2012 nulă şi neavenită, tocmai pentru că a căzut testul” – Bolojan, Ilie. 1. Pentru corecta informare a alegătorilor, preacorectul şi preafidelul Mr. Ţîrle ar trebui să distribuie şi câteva mii de pliante, în colegiul său, cu această afirmaţie a dlui Primar. Un adevărat credincios aşa procedează. II. Teme de reflexie pentru ”fratele” candidat şi nu numai: 1. ”Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă” - Iisus Hristos (Marcu, 10, 6-9 ; Matei, 19, 5-6 ; Fac, 2, 24); 2. ”Poverty is the worst form of violence” - Mahatma Gandhi. Votanţii şomeri neindemnizaţi şi cei care câştigă un salariu minim net pe economie ştiu de ce! 3. Învăţăturile lui Iisus pentru infideli, în general. III. În loc de concluzii: 1. Mare ruşinică ”frate” Ţîrle!; 2. Good luck USL Bihor. Keep going; 3. Good luck candidat CRISTIAN BODEA!
Postat 19 Noiembrie 2012, 21:00 de stefan
Si daca se va repeta?
Concluzie, daca unul din cei cu care va afisati acum si pe care ne cereti sa il votam,, se prea poate sa ne spuneti peste un an ca ati gresit? Voi ce sinteti Mafalda de bihor, pentru cine nu garantati voi inseamna ca nu este bun, cum trebuie sa fie un candidat ca sa primeasca Binecuvintarea voastra.
Postat 19 Noiembrie 2012, 20:41 de Anonim
RUSINE GUNOAIELOR!
S-au trezit cadavrele ambulante sa vorbeasca! Escrocul de Cornel Popa (alias Betivu`) si distincsul "DOMNUL" Ilie Bolojan!Care..cine stie cunoaste sunt doi lingai, asa pe romaneste care cu ajutorul prietenilor foarte "corecti" au ajuns intr-o anumita functie. E normal sa arunci cu pietre in Tirle datorita "tradarii" lui. Imaturitatea care va caracterizeaza si la varsta a 3-a este jalnica!!! Dar e bine! Iesiti mereu basma curata cand aveti toate articolele facute la comanda exact ca si costumele de prost gust care le imbracati...platesc cetatenii taxe/impozite etc deci Doamne ajuta la mai multe scrieri de bine despre corecti, jignitii, oamenii de incredere ai orasului dar si a judetului, Bolojan si Popa!
Postat 19 Noiembrie 2012, 19:58 de Anonim
Iarasi tirle!
Daca n-ar fi un nesimtit,teo-psihologul Tirle, ar trebui sa se retraga din viata politica.Dupa ce a tinut 4 ani jud Bihor pe loc,facand tot felul de jonglerii in propriu-i folos,ba cu Spitalul jud, ba cu muzeul crisurilor, ba cu drumul de Padis,la sfarsitul mandatului pe care i l-a dat PNL-ul, s-a intors la PD, locul de unde a plecat in politica.Ii dorim sa se intoarca pt totdeauna in satul sau si sa ne lase in pace pt ca noi ,bihorenii, avem prea putine in comun cu el.Iar de invatat nu avem nimic a invata de la dansul,pt ca cv-ul sau instructiv-educativ este ft subtire.
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:42 de Andrei
"Doctor" Tirle
"Doctor"(in psihologie) Tirle calca-n strachini.Probabil ca din acest motiv ii place mai mult in avion,in special pe ruta Romania-SUA! Aerian get-beget...
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:40 de gyorgy tozser
rusine
in locul vostru mi-ar fi rusine sa apar acum in fata presei si sa imi plang de mila. voi sunteti cei care apareti unii pe afisele altora fara sa aveti prea multe in comun decat lipsa de bun simt si miciuna care guverneaza de cand sunteti la putere. sa va fie rusine !
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:38 de ofelia
cuvant 0
ehh, acum se prefac raniti domnii de la USL.... ar trebui sa accepte ca au sustinut o persoana chiar daca acum nu mai e de partea lor. Cuvantul lor e zero si acum, cum a fost si atunci... si asa are sa ramana.....
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:37 de catherine
La vremuri noi TOT noi !!!
spune-mi cu cine te infatesti ca sa iti spun cine esti ! Sa nu iutam ca actualul primas al orasului (Bolojan) garanteaza si pentru ceilalti candidati ai USL-ului din care face parte , adica : preacinstiltu Petru FILIP, seful oltenilor Liviu DRAGNEA cu parasuta lui, plagiatorul Po(a)nta cu pupila lui, delatorul si turnatorul Felix, si alte parasute maneliste, specimene cu care s-a infratit in drumul spre putere, ciolan
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:09 de S.
Romania
Asta e Romania....te pui cu sugativele acestei tari (ex- Rus si Kiss), te termina baietii. Taci si esti cuminte...esti promovat si sustinut. Ziarele scriu frumos, patronii sar cu bani, si partidul ii fericit ca ai de unde sa imparti, sa le dai si lor.
Postat 19 Noiembrie 2012, 17:59 de roman
Iluminare
Bihorenii ar trebui sa inteleaga ca motivul pentru care Tirle nu mai ii presedinte se afla in PNL (implicit Presedinte CJB) ii pentru ca nu a acceptat sa intre in jocurile murdare ale Rus-Voloseniuc-Kiss. Din pacate ziare ca si Bihoreanul (care scriu la comanda) ii tot ce oamenii citesc si stiu despre demnitari.
Postat 19 Noiembrie 2012, 17:53 de Cineva
lup
in 2008 s-au folosit Popa si Bolojan de Tarle fara voturile lui nu ajungea primarul Oradiei,atunci afost grozav si bun numai sa vina cu ei.Dupa 4 ani de mandat nu mai era bun si nu lau mai dorit aceeasi Popa si Bolojan motivul e simplu Tarle nu a accaptat sa intre in jocul si afacerile lor murdare.
Postat 19 Noiembrie 2012, 17:31 de ada
intrebare
Adica ce sa intelegem noi de aici, ca dl. primar Ilie Bolojan = cuvant zero? Adica ce a spus atunci era valabil, acum nu mai e valabil, dar daca de la anul trece iar Tirle la liberali iar va fi valabil....vai de mama voastra de mincinosi...
Postat 19 Noiembrie 2012, 15:03 de cristian
oare?
Oare nu merita ce li se intampla? Daca unul dintre ei ar fi facut asa ceva, era un gest laudabbil!!! Foarte bine a facut Tirle. Si in plus...a mintit ceva? A declarat ceva ce nu era adevarat??? Nu! Erau exact cuvintele acelor oameni!!!!!
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:46 de aladeen
jegosi de bihoreanul si usl
CENZURAT
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:43 de oradean
daca ramaneam eu presedinte!
De ce faceti asta liberalilor? Nu stiti ca urmatorul guvern o sa-l formati voi cu PDL si UDMR? Va complicati viata in mod inutil, iar in felul acesta veti fi pusi in situatii jenante fata de alegatori atunci cand o sa apareti impreuna cu Tirle si cand o sa-l laudati pentru ca este asa de destept! Si asta peste nici o luna!
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:17 de cimpeanu
Râde ciob de oală spartă !?!
Aşa e cu Târle şi caracterul său ... dar nu că voi doi aţi fi mai buni ... că sunteţi la fel.
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:12 de prof.dr. Trăşculescu
,,Proiect" ?! Care ,,proiect" ?
Eu stiu despre un singur proiect : centura ocolitoare a Targu Jiului, aprobata de copy-lot, semn ca simte sula-n coaste de la diaconescu ! In rest, nimic, minciuni parca mai mari ca niciodata ! Clasa politica a observat ca romanii e tot mai prosti si mai usor de fraierit ; s-a vazut la locale, azi-vara !
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:05 de .
asta-i politica: o ...!
Aveti grija domnule Cornel, ca surprizele neplacute nu se vor opri aici pentru dumneavoastra! Asta deoarece domnul Tirle Radu a negociat deja cu presedintele PNL Crin Antonescu revenirea sa in grupul parlamentar PNL dupa alegerile din decembrie! Cum credeti ca domnul Radu a tradat cauza liberalismului cu adevarat? Convingerile sale sufletesti nu-i permit asa ceva, dar pentru a reusi sa ajunga deputat are nevoie si de declaratiile dumneavoastra de sprijin! Si ce daca le-ati dat demult, sa vedeti cum o sa va "suciti" declaratiile dumneavoastra domnule Popa Cornel, atunci cand domnul Crin o sa va ceara asta...
Postat 19 Noiembrie 2012, 14:02 de gigi b.
Poza + articol = adevarul gol-golut
Corect este : popa si bolovan au un caracter infect ! Au facut o escrocherie ". Si sunt asa pt. ca acum scuipa unde au lins iar maine vor linge unde scuipa azi !
Postat 19 Noiembrie 2012, 13:56 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON