URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2012, 16:21

Ţirle mai vrea un mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a declarat luni că mai vrea un mandat la preşedinţia CJ Bihor, dar de data aceasta în calitate de candidat din partea PDL, pentru a putea duce mai departe proiectele pe care le-a început ca liberal: drumul către Padiş, pista Aeroportului şi alte opt drumuri judeţene.

Întrebat, în conferinţa de presă de luni de la sediul PDL Bihor, la care a participat ca să asiste la anunţul privind trecerea deputatului Nicolae Jolţa de la PNL la PDL, dacă îşi mai doreşte un mandat în fruntea judeţului, Radu Ţîrle a spus afirmativ.

"Da, pentru că în acest mandat nu am reuşit să termin toate proiectele începute. Am deschis foarte multe fronturi de lucru, avem zece proiecte mari - drumul de Padiş, pista, opt drumuri judeţene în reabilitare -, unele sunt în derulare deja, altele urmează să fie pornite, şi chiar vreau să le terminăm în mandatul următor", a spus Ţîrle.

La rândul său, şi liderul PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, a spus că îşi doreşte încă un mandat de deputat, în vreme ce Jolţa a evitat să dea un răspuns clar privind intenţia sa de a-şi păstra locul în Parlament obţinut ca liberal.

Candidaţii la alegerile locale şi parlamentare ai PDL urmează, însă, să fie votaţi de Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Ţîrle a mai spus că salută gestul lui Nicolae Jolţa de pleca din PNL şi de a se alătura PDL, cum a făcut şi el în noiembrie. "Orice consolidare a partidului ne bucură, iar venirea domnului Jolţa e un câştig real pentru Partidul Democrat Liberal din Bihor şi România", a punctat Ţîrle. Preşedintele CJ a mai menţionat că se aşteaptă ca şi alţi liberali să facă la fel, dar a refuzat să-i nominalizeze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Cretinule!
@luky 2: FURTUL e fapta penala si se pedepseste cu PUSCARIE. Sa nu-ti taie tie capul (ca si asa-i gol). Sa-ti taie doar picioarele. Sa vezi cat de bine ti-ar fi! Pacat ca esti bou cretin!
Postat 18 Ianuarie 2012, 08:05 de Mind
mda.
Toti au furat de la CJ, diferenta este ca Tirle fura putin in comparatie cu predecesorii lui, pacat ca se tot muta de la un partid la altul.
Postat 17 Ianuarie 2012, 15:16 de luky 2
care proiecte?
care proiecte,razboiul cu Beni Rus sau favorizarea in coninuare a firmelor agreate de el?mare gunoi, "mare caracter"
Postat 17 Ianuarie 2012, 14:49 de luky
Da' mai du-te-n m.a.-t.a!
Ai si gasit un moment potrivit sa-ti anunti dorinta, cand unii o iau pe cocoasa pt ca manifesteaza impotriva partidului caruia i te-ai re-alaturat si impotriva politicienilor in general. Chiar asa lipsiti de bun-simt si decenta sunteti si tu si Bolojan sa va incepeti campaniile electorale tocmai acum? Prosti ne mai credeti, lichelelor!
Postat 17 Ianuarie 2012, 13:37 de Alex
GUNOAIE
Nu pot sa cred ca astfel de gunoaie provin din zona noastra. Rusineee!! Sa dea D-zeu sa nu se mai nasca astfel de specimene. Ma simt prost ca i-am votat dar noroc ca D-zeu nu doarme si ne-a deschis ochii la timp, or sa mearga acolo unde le este locul, adica la gunoi.
Postat 17 Ianuarie 2012, 11:47 de steianul
completare
@Cetatean: la scoli nefacute la timp include-l si pe "precucernicul parinte", Ghita Sarb(Herculane), Traian Igas, Gabriel Oprea, dar sa nu uitam si de doctoratele dubioase(Petru Filip, Mintas, etc). Deci problema este destul de complexa!
Postat 17 Ianuarie 2012, 11:45 de TDS
@papa noel
Lasati-i pe cei cu scoli cinstite si facute la timp sa se ocupe de politica! Iata o fraza desprinsa din comentariul de mai jos(papa noel), indemn care,daca ar fi aplicat ar normaliza politica romaneasca.Caci ne-am saturat de absolventi de drept de Petrosani(Rizzi) de Spiru Haret(Udrea) de Vadu Crisului(Ghilea) de scoli confesionale americane de 2 dolari(Tirlea) si, sa nu va fie cu suparare, chiar de Oradea(Jolta,si atatia altii).Jos palaria pt politicienii oradeni, care au scoli facute la timp,la zi,si in centre universitare adevarate(Cornel Popa,Ilie Bolojan,Lucia Varga,Vasile Blaga,Petru Filip,Ioan Mang si cam atatia)
Postat 17 Ianuarie 2012, 11:39 de Cetatean
fratele
fratele tirle din salariu de 4000 de lei plus 1000 lei sotia=o casa de 100 000 euro, masina mercedes GLK 350 CDI 4M de 50 000 de euro ,20excursii SUA x 2000 de euro excursia= 40.000 de euro (doar biletele de avion, banii de la CJ Bihor), plus 3 excursii in Frantax 10.000 euro (cica pt. promovarea judetului cu bani decontati spre fratele sau pt. servicii) =30.000, si alte mici afaceri de cateva mi de euro. sa luam doar grosul. a furat pana acum aproximativ 220 000 de euro in aproape 4 ani. NORMAL ca mai vrea un MANDAT. si mai are tupeu sa vorbeasca de kiss
Postat 16 Ianuarie 2012, 19:14 de cami
asa e
@SAFE: bravo! in cateva propozitii ai sintetizat esenta! asa e! n-are decat sa se imbete cu apa rece nesimtitul asta(si ceilalti nesimtiti portocalii).
Postat 16 Ianuarie 2012, 18:12 de dante
Fiecaruia dupa cum merita!
Prost sa fii, dar sa-ti revii! Prostitutia politica penticostala la concurenta cu cea udemerista. Bihorenii ortodocsi si greco-catolici s-au trezit la realitate, deci Tirle si pocitania Jolta vor mai castiga un mandat cand va zbura porcul de pe aeroportul din Oradea. Vreti politica pe criterii etnice si religioase, asta veti primi frati penticostali si dragi concetateni maghiari!
Postat 16 Ianuarie 2012, 17:17 de SAFE
ABC
Domnule Tirle, drumul spre Padis se va face si fara dumneata la Consiliul Judetean. Slaba judecata poti avea, daca atata intelegi ca trebuie sa faca seful judetului, sa repare drumurile! Du-te de unde ai venit, schimba taberele politice la tine la adunare in sat si incearca sa nu mai apari in public macar cativa ani. Indivizi ca matale si ca Kiss, Ghilea, Seremi, Joita, Sarb, Matei, Draghici, Filip, Bot, provoaca greatza cetatenilor si dauneaza grav democratiei din Romania. Lasati-i macar pe cei cu scoala facuta cinstit si la timpul ei sa se ocupe de politica. Rusine analfabetilor!
Postat 16 Ianuarie 2012, 16:52 de papa noel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON