URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2012, 15:32

Ţirle: "Dacă n-aş fi candidat pentru ei, PNL n-ar fi existat astăzi în Bihor" (FOTO)

Ales în 2008 ca liberal, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, şi-a depus, marţi, candidatura pentru un nou mandat la conducerea instituţiei. Dar de data aceasta din partea PDL, partid la care a trecut în toamna anului trecut.

Moral-legal

Radu Ţîrle a apărut la Biroul Electoral Judeţean, la Prefectură, marţi, la ora 12, însoţit de colegi de partid precum candidatul PDL la Primăria Oradea, Mihai Groza, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, ori preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, dar a fost întâmpinat şi de angajate de la Consiliul Judeţean şi chiar de soţia sa, Dana Ţîrle.

"Astăzi m-am înscris în PDL, deci începând cu 1 mai, şi mâine dimineaţă la prima oră am să depun o adresă prin care informez secretarul judeţului că am aderat la Partidul Democrat", a declarat Ţîrle, după depunerea documentelor. 

Întrebat de BIHOREANUL dacă îşi va da demisia de la preşedinţia CJ (USL a cerut Prefecturii să-i retragă această calitate, săptămâna trecută), Radu Ţîrle nu a dat un răspuns tranşant, afirmând doar că "rămâne de văzut ce spune legea, sunt nişte proceduri, sunt specialiştii judeţului şi ai Prefecturii şi ai Guvernului care trebuie să se pronunţe".

Întrebat şi cum consideră că ar trebui să procedeze din punct de vedere moral în această chestiune, de vreme ce a fost ales în funcţie din partea PNL, proaspătul PDL-ist a evitat să răspundă. "Moral o să mă supun... prevederilor legale", a declarat candidatul. I-a sărit în ajutor preşedintele interimar al PDL, Ionel Avrigeanu, care a spus că "domnul Ţîrle n-are nici o obligaţie morală faţă de cei care l-au promovat, pentru că dânşii l-au dat afară din partid".

"Datorită mie"

Stârnit, ce-i drept, şi de întrebările jurnaliştilor, Radu Ţîrle s-a lansat într-un nou atac vehement la adresa foştilor săi colegi de partid, amintind că a plecat din PNL pentru că liberalii bihoreni nu l-au mai vrut pentru un nou mandat în fruntea CJ. "Am plecat din PNL pentru că sunt singurul preşedinte de judeţ în exerciţiu care nu mai candidez (din partea PNL - n.r.)", a zis Ţîrle, arătându-se sigur pe el, când i s-a cerut să spună cine este, în opinia sa, cel mai puternic contracandidat: "Eu cred că voi fi reales".

Într-un discurs însufleţit, proaspătul PDL-ist a arătat că preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa "a dat dovadă de laşitate" în ce-l priveşte, cu atât mai mult cu cât la alegerile locale din 2008 Popa nu a vrut să candideze la CJ. "Eu nu am vrut să vin la CJ, dânsul n-a vrut să vină la CJ şi atunci trebuia găsită o soluţie. Am candidat, am câştigat. În 2008 PNL avea 11.000 de membri, eu am avut 74.000 (de voturi - n.r.). Deci este o minciună cu PNL-ul care m-a făcut preşedinte. I-am ajutat eu să câştige! Dacă n-aş fi candidat pentru ei, PNL-ul n-ar fi existat astăzi în judeţul Bihor", a susţinut Ţîrle.

Ba chiar a plusat: "Eu spun altfel: Că am ajutat eu mai mult PNL-ul să câştige decât m-au ajutat ei pe mine. L-am ajutat pe domnul Bolojan să câştige din primul tur, că i-au lipsit 241 de voturi să meargă în turul 2. Eu nu spun că l-am ajutat mai mult decât atât. Spun că l-am ajutat să ia din primul tur".

Candidatul a enumerat - aşa cum de altfel a mai făcut-o în cele mai recente ieşiri publice - proiectele începute în actualul mandat, ca de pildă modernizarea Aeroportului, modernizarea de drumuri sau numărul mare de întăbulari pe terenurile judetului. "Am demonstrat că cu bani mai puţini, într-o perioadă de criză, am reuşit să punem toate drumurile judeţene pe întreţineri, peste 150 kilometri de asfalt, plus 100 de kilometri de investiţii. Cred că acestea sunt motive suficiente care să mă califice pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean", a spus Radu Ţîrle, menţionând că alte "elemente" le va comunica "la momentul potrivit".

Ei sunt candidaţii

PDL Bihor a mai depus, marţi, la BEJ şi lista consilierilor judeţeni, pe care partidul consideră eligibile 9 locuri.

Candidaţii pe aceste locuri sunt, în ordine: preşedintele CJ Radu Ţîrle, actualul lider al grupului de consilieri judeţeni ai PDL Ionel Avrigeanu, inginerul silvic Liviu Laza Matiuţa, inginerul Florian Victor Oros, Mircea Straniş, administrator de firmă, inginerul Dorel Marcel Dume, economistul Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu, inginerul Mihai Toderici şi doctoriţa Carmen Pantiş.

Pe listă mai figurează, dar pe locul 12, şi profesorul Dorel Luca, actualmente consilier local şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi Adelina Coste, şefa Cancelariei Prefectului, pe locul 15, sau primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuş, pe locul 18.

În total, lista PDL pentru CJ numără 43 de poziţii şi poate fi consultată în galeria de documente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
45 Comentarii
XIX
Imi pare rau cand unii recurg la jigniri. Te rog sa astepti Cataline pana in campanie. Poate USL-ul sa plateasca presa, dar rezultatele nu le poate acoperi. Si da, sunt un sustinator a lui Tirle.
Postat 02 Mai 2012, 22:49 de Alex
Bucur
asta de se semneaza alex ii timpita, deoarece presupun ca este una din slugile lui Tirle care nu are pur si simplu nici o alta ocupatie (adica puturoasa de camelia indrei gaciu care prin firma sotului ei a supt cateva zeci de miliarde de la CJ Bihor). fa tu alex draga dovada celor 259 de kilometri asfaltati, care sunt aia? ca asa din gura pot si eu spune ca si kiss a asfaltat 500 de kilometri. Mai spunene tu alex draga de ce a castigat firma lui Bodea Traian, apropiat al cameliei indrei si a lui romoceanca lucrari de dezapezire, cand asta nu are nici un utilaj pentru asemenea lucrari? oare nu ati avut voi fratii vreun interes? asa mafiot cum il faceti voi pe Beni, macar asta are utilaje. de fapt ce zic eu acuma, ca doar si voi aveti ceva dupa mandatul asta, si anume conturile pline. bravo voua.
Postat 02 Mai 2012, 22:26 de catalin
XIX
In timpul lui Tirle s-au modernizat 259 km de drum si altii 179 sunt in derulare (contractate& modernizare) S-a deschis partia moderna de la Vartop. S-a modernziat Teatrul de Stat. S-a rupt monopolul instaurat de Selina. In timpul lui Tirle, Bihorul a avut cea mai mica rata a somajului din tara (vezi ziarul Adevarul). Rezultatele vorbesc de la sine.
Postat 02 Mai 2012, 17:19 de Alex
XIX
Si inca ceva sa tineti minte....Toate acestea s-au facut in timpul celei mai mari crize economice din ultimii 60 de ani. + Radu Tirle a fost in opozitie 85% din timpul mandatului. (asta inseamna ca nu au curs foarte multi bani dinspre Bucuresti)
Postat 02 Mai 2012, 17:19 de Alex
Are umor
Are umor Radu Tarle cand afirma cele din titlu,contand-probabil-pe amnezia colectiva a bihorenilor.Realitatea e ca fara Ilie Bolojan (fost secretar general in Guvernul Tariceanu) domnul Tarle n-ar fi avut nici macar sanse infime in 2008.Aproximativ ca-n acest moment.
Postat 02 Mai 2012, 15:35 de gyorgy tozser
Cum sa nu......
Domnul Tarle uita ca electoratul bihorean a dat, in 2008-prin alegerea dansului, un vot de blam partidelor din randul carora proveneau ultimi sefi de CJ. Mai precis electoratul nu l-a votat pe el, ci i-a respins pe restul prin alegera dansului.
Postat 02 Mai 2012, 14:36 de demolarii
Taran din Poiana!
Imputituleee ,cand ai venit la Beius la Tornado in campanie ,avea i niste pantofi rupti si nu stiai sa umbli pe strada!!!Cornel Popa te a facut OMMMM!
Postat 02 Mai 2012, 13:44 de Anna
huo
jos cu gunoiu de tarle si cu postacii lui! nespalati si taranoi
Postat 02 Mai 2012, 13:01 de sena
fratele tirle
Frate Tirle,daca nu era Bolojan cu echipa lui Dumi(pe care l-ai data afara drept rasplata)tu erai pe nicaierea nu te-a cunopscut nimeni,nu erai ales,Bolojan a fost locomotiva,tu un biet frate,fratii tai te-au ales dar acestia sint putini si nu ai facut nimic pentru ei sa te realeaga.Crezi ca daca ai adus 2 camioane de haine vechi la biserica este de ajuns in 4 ani?Ai promis si tu la biserica marea cu sarea,te-ai plimbat in SUA pe banii nostrii, asta ai facut, rusine sa-ti fie frate
Postat 02 Mai 2012, 12:01 de unul din iosia
Du-te si te culca Tarle
Du-te si te culca Tarle, ca asta ai facut si pana acum...ai dormit. \'Multumim\' pentru aeroport si marea infrastructura pe care ai \'ajutat\' sa o creezi! Si @ STIU APROAPE TOT: Deci PDL este o varianta mai buna? Du -te si te culca si tu!
Postat 02 Mai 2012, 10:20 de Vlad
Cetatenilor!
Ce s-a facut in Oradea ma? Pe bani luati din credite s-au asfaltat de 4 ori in tr-un an gropile??? Pentru ca Selina lucreaza de tot rahatul??? Normal ca s-a pus in Oradea 100 KM de asfalt ca sa poata Beni Rus si Bolojan sa isi umple buzunarele! In fata geamului meu cateva sute de metri de asfalt , dupa ce a fost pus, a fost raschetat din nou pentreu ca nu il pusesera bine! Pe banii cui? Nu ai mei si a cetateanului de rand care plateste taxe si impozite? Cine e gunoi? Nu Bolojan care si-a umplut conturile din drumuri si din titluri de proprietate!
Postat 02 Mai 2012, 10:19 de STIU APROAPE TOT
Soc!!!
USL va pierde Bihorul si Oradea. Primaria va fi castigata de CSEKE si Consiliul Judetea de Tirle! Bucurati-va USL-istilor pana mai puteti trai cu speranta ca totul e rezolvat! Cine rade la urma, rade mai cu pofta! Sunt curios atunci, ce vor face toti cei care i-au intors spatele lui Tirle!
Postat 02 Mai 2012, 10:04 de Bihorean
?
ASTIA SINT LA FEL TOTI,unul la primarie ne-a adus la sapa de lemn si celalt la judet ne propune o adevarata aventura cind circulam pe drumurile judetene si ne mai miram ca unii"rumani complexi" sint cu adevarat complexati,vai de noi ce gunoaie avem in judetul nostru
Postat 02 Mai 2012, 09:41 de luky
tarle arzi!
vai de capu tau mah penticostal nenorocit! focul gheenei te va parjoli ca minti bre!
Postat 02 Mai 2012, 08:36 de cinci
postaci penticostali mincinosi odiosi!
Boilor postaci, in judet sub tarle s-au asfaltat 100 km in 4 ani. Adica MAI PUTIN decat in Oradea. Imbecililor, documentati-va naibii si nu mai imprastiati minciuni p-aci!
Postat 02 Mai 2012, 08:35 de man
mincinos ordinar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
deci gunoi mai mare ca tarle nu exista. pana ieri credeam ca basescu e dar se pare ca ordinaru asta il intrece. fii blestemat pentru minciunile tale care-s toate realizarile tale!!! patruped nenorocit!
Postat 02 Mai 2012, 08:32 de sing
art. din realitateabihoreana.ro
"www.realitateabihoreana.ro/content.php?c=articole&id_categorie=6&articol_id=2899&p=121"
Postat 02 Mai 2012, 08:07 de aaa
Tarle un mare fisss, 0 caracter, impotent uman, mincinos
?c=articole&id_categorie=6&articol_id=2899&p=121 \"frate\" cum ramane cu porunca \"sa nu minti\"????? o sa citez din art \" Tarle a profitat din plin si de imaginea lui Ilie Bolojan, cel care l-a propus si l-a sustinut pentru functia de presedinte al CJ, cei doi fiind prezentati in intreaga campanie ca parteneri pentru administrarea Bihorului si Oradiei.\"
Postat 02 Mai 2012, 08:04 de aaa
Increzut
Ce increzut e tipul asta ....nici dracu n-o sa mai auda de el dupa data de 10 iunie ....la groapa de gunoi a istoriei ...ne crede chiar prosti ....
Postat 02 Mai 2012, 07:21 de Sandu
esti dus cu capu ?
tu unde naiba traiesti?Bihorul are cele mai proaste drumuri din tara...,dar cred ca tu le vezi din avion cu Tarle.Anul trecut pe drumul spre vartop mi_am rupt o roata la o masina de teren pe un drum national,despre ce drumuri vorbesti tu?
Postat 02 Mai 2012, 07:16 de pt Alex
d-ale mele
Eu îi urăsc din ficaţi pe pedelişti, da frate îi băgăm de unde au ieşit da unele chestii parcă numerg. Am avut o intervenţie chirurgicală odată, nu eram pregătit (cu buzunarul) şi doamna Pantiş şi-a făcut treaba foarte bine. Dacă ştiu bine, şi nu cred că greşesc, a avut şi are un rol important în dezvoltarea organismului ce se ocupă de gestionarea recoltării de organe (comisia aia de transplant de care, probabil se leagă Andrei). Sper să mă ferească Dumnezeu să am tengenţe cu această comisie însă am cunoscut oameni ce au avut nevoie de ei şi dialogând cu astfel de oameni îţi dai seama ce minuni fac oamenii ăia. In fine, e ceva ce nu poate fi descris în cuvinte. Dar dacă m-am apucat să scriu ia să arunc şi cu nişte *. Văd că Mocan e pe poziţie eligibilă. Sper să-i zboare USL-ul nădragii roz de pe scaunul de şef al Gărzii de Mediu. Fetişul suprem pentru mine ar fă să-l văd pe Mocan alergat prin judeţ, aşa acum din vară când vin căldurile de te topesc. Văd că unu’ Nelu vrea să fie şmecher şi se ia de USL. Băi Nelule, poate să plece jumătate din PD-L, voi tot de * sunteţi. De ce? Aşa că sunteţi voi de * şi sper să vă tăvăliţi în chinuri. Cât rău aţi făcut voi locuitorii acestei ţări (care nu erau portocalii) nu a făcut nimeni. Sper să dispară şi marinarul şef. Aţi dezvoltat o reţea de securişti pentru care şi Ceauşescu ar fi invidios. Nu ştiu ce a făcut Ţârle şi nici nu mă interesează dar numai un cretin ar alege preşedintele CJ un individ ce are altă culoare politică decât partidul de la guvernare. Mă doare în cur cum îl cheamă pe preşedintele CJ, vreau de la el un singur lucru să aducă bani pentru investiţii în judeţ şi să aibă capacitatea de a stăpâni Consiliul. Mintea ta de pedelist băsist trebuie să înţeleagă prin a stăpâni consiliul o chestie mai complexă, care implică inclusiv dialogul şi negocierile cu partidele ce au reprezentanţi în CJ.
Postat 02 Mai 2012, 02:29 de românul complex
IIIII
Rezultate: In timpul lui Tirle s-au modernizat 259 km de drum si altii 179 sunt in derulare (contractate& modernizare) S-a deschis partia moderna de la Vartop. S-a modernziat Teatrul de Stat. S-a rupt monopolul instaurat de Selina. In timpul lui Tirle, Bihorul a avut cea mai mica rata a somajului din tara (vezi ziarul Adevarul). Rezultatele vorbesc de la sine.
Postat 01 Mai 2012, 23:40 de Alex
afaceri cu organe la judetean?
pt Andrei: daca tu stii ceva despre ceea ce vorbesti(manevre cu recoltare de organe), de ce nu sesizezi DNA-ul sau politia sau stiu si eu cine? presupun ca esti un las/fricos sau bun de gura (si de minciuni) decit sa faci ceva pozitiv in viata
Postat 01 Mai 2012, 23:12 de gresiti
nu v-ati saturat?
si nu uitati, ca atit cu Bolojan cat si Tarle , Bihorul/Oradea s-a schimbat mult in ultimii 4 ani(in timp ce multi politicieni ce vor candida se vor lauda cu nimic la urmatoarele alegeri, astia doi au stat in fruntea orasului/judetului); ca se putea mai mult?SIGUR! Ca merita inca un mandat?dupa mine ,da ; chiar daca PNL nu a stiut sa-l mentina pe Tarle in partid, pina la urma, cu plecarea acestuia la PDL, Oradea a avut de castigat ca s-au aprobat fondurile pt aeroport mai repede cu cateva luni (pina s-a schimbat guvernul) asa ca lasati culorile partidelor ce nu hranesc pe nimeni si votati pe cei ce pot sa continue schimbarea, nu pe cei ce promit multe dar de cind sunt ei , stau ascunsi in spate si nu si-au asumat raspunderea pina acum
Postat 01 Mai 2012, 23:06 de gresiti
nu v-ati saturat?
am spus-o si mai demult ca mai mult conteaza sa votam persoana si inetersul depues de el, decit o culoare politica; Bolojan si Tarle au facut in opozitie mai mult decit ar fi facut oricare PDL-ist in Oradea/Bihor cu fonduri mai multe de la guvern si sunt sigur ca multi liberali nu ar fi facut nici pe jumate cit cei 2;mai bine lasati deoparte culoare politica(cei ce nu mincati de pe urma ei) si sa votam pe cei ce credem ca ar fura mai putin si ar aduce mai multe beneficii orasului/judetului, ca nici un contribuabil nu va fi mai multumit sa circule pe gropi doar de dragul culorii partidului pe care l-a votat - Tarle are mai multe sanse sa atraga investitori la nivel international, dcit oricare politician din Bihor si in vremuri de criza Romania are nevoie de investitori (Bihorul cu atit mai mult,fiind neglijat dintotdeauna)
Postat 01 Mai 2012, 22:58 de gresiti
USL e UN MARE RAHAT
USL-ul bihorean a ajuns sa fie doar o imagine de gunoi pt judet. Cornel Popa e cel mai mare ratat care viseaza la sefia CJB. Si ungurii au mai mari sanse ca el, dar e prea absorbit de sine ca sa observe. Asta e dreapta, daca nu era Tirle, PNL n-ar fi avut presedinte la Consiliul Judetean. Si orice e probabil ca Tirle asta sa mai ia un mandat, ca pocaitii lui is multi si stiu cu cine sa voteze.
Postat 01 Mai 2012, 22:11 de nelu
TARLE=PANTIS=0
Ce gasca de penticostali prefacuti si perversi! Tarle e un incompetent si un mincinos iar Pantis e cel mai verza manager pe care la avut Spitalul Judetean vreodata, pe deasupra face si manevre cu recoltarea de organe ar trebui sesizat DNA-ul, si sa nu uitam ca e imensa la propriu. PDL = o gasca de mafioti frustrati!!!
Postat 01 Mai 2012, 21:05 de andrei
un loc de joaca cu sacrificiul MILIOANELOR de vietii
PISICA se hraneste cu SOARECI :))) POLITICA se harneste cu VIETII UMANE, nu GLUMESC! maine poti fi TU , TU, TU fie soarece fie CRIMINAL :))) e viata !NU incercati sa induceti in EROARE cine este BOLOJAN ca stim si fara TARLE :)) nu trebuie tarle sa ne condfirme sunt N victime distruse de BOLOJAN prin nepotismul GOJJDIST practicat :)))
Postat 01 Mai 2012, 20:46 de asta e POLITICA
Du-te acasa!
Lasa- ne frate.....da de Filip de ce nu ne zici nimic? Sa mergem al directia Tehnica? Ca sa ne rada ceva functionara piloasa in nas, ca cine sunt eu sa cer date dinastea. Zi ce drumuri sau facut daca esti asa informat! Ce aeroport? Sa fim seriosi iar tu fi obiectiv. Asa iti zic si eu...zboara pe luna si fa observatii spatiale cu schimbarile pozitive din epoca Tarle. A AVEA DIN NOU LA PRIMARIE un partid si la CJ un alt partid care nu fac altceva decat sa se certe si sa dea vina unii pe altii e o mare greseala! La fel cum e de INEFICIENT sa avem in administratia oradeana alte partide decat cele de la Bucuresti! OAMENII TRE SA FIE PRAGMATICI si sa voteze USL. Nu sunt mai buni ca PDL si nici nu mai prea au bani - ca i-a furat PDL ul - dar macar nu o sa puna atatea bete in roate judetului astuia! Nu sunt afiliat vreunui partid...chair daca stiu ca asta vei zice. Sunt doar pragmatic, realist. Tu oricum esti clar un postac. Bafta cu visele tale. Marea parte suntem oricum scarbiti de orice inseamna PDL - daia a trecut motiunea. Si Filip v-a tradat! PDL e pe duca. USL la fel. Pe UDMRisti ii stim cu totii. Mai urmeaza PRM si gata!
Postat 01 Mai 2012, 20:05 de Vanea
XIX
Si inca ceva sa tineti minte....Toate acestea s-au facut in timpul celei mai mari crize economice din ultimii 60 de ani. + Radu Tirle a fost in opozitie 85% din timpul mandatului. (asta inseamna ca nu au curs foarte multi bani dinspre Bucuresti)
Postat 01 Mai 2012, 20:03 de Alex
XIX
Mergeti va rog frumos la Directia Technica a Consiliului Judetean Bihor si veti vedea ca in timpul lui Radu Tirle s-au asfaltat mai multi kilometri de drum decat in ultimii 15 ani. ATENTIE! Vorbim despre drumuri judetene (259 km terminati + 179 in derulare)
Postat 01 Mai 2012, 19:57 de Alex
Du-te acasa!
Du-te acasa ca ne-am lamurit de tine si de echipa ta. V-a ajuns. Hai pa!
Postat 01 Mai 2012, 19:56 de Vanea
XIX
In timpul lui Tirle s-au modernizat 259 km de drum si altii 179 sunt in derulare (contractate& modernizare) S-a deschis partia moderna de la Vartop. S-a modernziat Teatrul de Stat. S-a rupt monopolul instaurat de Selina. In timpul lui Tirle, Bihorul a avut cea mai mica rata a somajului din tara (vezi ziarul Adevarul). Rezultatele vorbesc de la sine.
Postat 01 Mai 2012, 19:54 de Alex
tu castigi
ca esti raul mai mic,d-aia castigi,nu ca ai facut ceva sau ca esti tu vreo valoare.
Postat 01 Mai 2012, 19:51 de Cititor
taranul Tarle nu prea stie istorie
domnul taran Tirle descalecat si el in burgul Oradea crede ca a dat peste o asezare conceputa la coada a trei vaci . Din greseala meseriile liberale ( nu stie taranul Tarle despre ce e vorba de fapt ) au fost cele care au creat faima orasului Oradea asemuit candva cu Budapesta . Tot ce e constructie centrala a fost datorita unei economii si a unei industrii profund liberale de-alungul istoriei antebelice . Asa ca nu era nevoie de bapty guy Tarle sa vina sa ne spuna ce e liberalismul . Totusi , nu e nimeni care sa-i dea peste bot o data acestui increzut patentat ?
Postat 01 Mai 2012, 19:34 de gabi
Ai de capul tau!
Lasa-ne ma sectantule! Ce aeroport ai facut tu? Acum pe sf de mandat ai avut si tu reflexul de a demara o chestie care puteai sa o faci acum 4 ani..mare chestie. Si mai zici de drumuri. Ai pus roate PNL ului, pe care chiar tu zici ca l-ai ajutat. Si da, intr-o anumita conjunctura ai contribuit si tu, nu zic, dar apoi ti-ai luat revansa. Asa ca stai in banca ta, alaturi de neperformantii tai. A da..si celalalt lucur util pe care l-ai facut a fost taierea elanului sporurilor propriilor functionari. Asta ca sa nu zici ca nu sunt obiectiv!
Postat 01 Mai 2012, 19:24 de Radu
@florin
pocaitii, in special penticostalii, reprezinta un pericol adevarat. prosti, inculti, raufacatori, etc... este singura organizatie neonazista care funtioneaza legal!
Postat 01 Mai 2012, 19:00 de stv
raspuns la stv
so faci pe mata si neamu tau ciume gunoiule ,pocaiti au ajutat PNL sa ajunga unde au ajuns
Postat 01 Mai 2012, 18:48 de florin emil
PACALICIU-PLICIU!
BAI PACALICI cu urechi clapauge! Ai venit cu picioare-n kur si Bolo te-o tras dupa el si acum latri ca un cane vagabond! Dupa ce ca sari dintr-un partyd in altu ca proasta-n P Y U LA, mai deschizi gura aia cu care-ai mancat atata kakat! Te-o dobandit SATANA sau ce? PENIBIL POCAIT CARE ESTI!
Postat 01 Mai 2012, 18:32 de SORA
INVITATIE LA CIRC
PRIETENE NU VORBI TU DE CIUMA CIUMA ESTI TU SI NU ASOCIA UN OM PENIBIL RECUNOSC CU O COMUNITATE NU POTI JUDECA O COMUNITATE PENTRU O SINGURA PERSOANA.FIECARE POATE SASI DEA SEAMA CINE A FACU T CIRC SI CINE A FACUT CEVA PENTRU ORADEA TIRLE E UN 0 SI ASTA NU E CONCLUZIA MEA CI A CE A FACUT EL IN ACESTI 4 ANI UN CIRC TOTAL.
Postat 01 Mai 2012, 18:25 de SEFUL CIRCULUI
@vali
imi pare rau ca sa asociat cu "nume"non valoare pt. oras,adica pe scurt "oportunisti",Eu unul nu-i acord votul meu,doar simpatia,a dat dovada ca poate sa tina piept intr-un fel sau altul un timp afaceristilor de "casa" sau cum vreti "abonatiilor" la stat.
Postat 01 Mai 2012, 17:57 de eucumine
@vali
ai dreptate,asta e logica in politica,muritorii de rand nu ar crede o iota,dar daca ar exista toate intelegeriile inregistrate nici atuncia lumea nu ar crede,suntem mintit asa frumos si tot asa de frumos visam,realitatea e alta.vise placute creduliilor!
Postat 01 Mai 2012, 17:25 de eucumine
X
Are dreptate Tirle. Daca Bolojan mergea in turul II, se facea o intelegere PDL+UDMR+PSD+PC si il bateau pe Bolojan. Sunt multe cazuri in tara in care candidatul care a primit cele mai multe voturi in primul tur, a pierdut datorita intelegerilor din al doilea tur. Degeaba, ca are dreptate..
Postat 01 Mai 2012, 17:16 de Vali
restructurare urgenta
Pe primele locuri(nu eligibile sigur) se afla numai directori de deconcentrate care ar trebui inlocuiti urgent de guvernul Ponta pentru a nu folosi resursele si logistica statutului in campanie.Este corect,daca a plecat guvernul lor sa plece si ei.
Postat 01 Mai 2012, 17:00 de tero
pocaiti
Bolo castiga si fara acest ipocrit. A lui sunt voturiler ciumei penticostale si atat.
Postat 01 Mai 2012, 16:48 de stv
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON