URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2010, 17:03

Tinerii social-democraţi au protestat împotriva etnobotanicelor în faţa unui magazin de profil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

15 membrii ai organizaţiei de tineret a Partidului Social-Democrat Bihor au protestat vineri la ora 15 în faţa unui "magazin de vise" din Pasajul Vulturul Negru, cerând interzicerea comercializării substanţelor etnobotanice. Concomitent, în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, organizaţiile similare, au protestat în acelaşi fel.

"Este o formă silenţioasă de protest. Nu vrem să dăm exemple de comportamente negative, ci doar să subliniem că nu e bine ca aceste substanţe să fie vândute", a spus Emilian Pavel, preşedintele tinerilor PSD-işti din Bihor.

Protestul face parte dintr-o serie de acţiuni iniţiate de PSD-işti, una dintre acestea fiind şi depunerea unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care comercializarea sau distribuirea produselor de tip etnobotanice ar fi interzisă şi sancţionată pe raza municipiului Oradea. Proiectul a fost depus pe 30 noiembrie la registratura Consiliului Local de către consilierii locali Bogdan Hossu (PSD) şi Szabo Joszef (UDMR).

Următorul pas pus la punct de tinerii din partidul social-democrat în procesul de oprire a consumului de etnobotanice ar fi înfiinţarea unei Agenţii Naţionale pentru Produse Aromatice şi de Sinteză care să monitorizeze apariţia noilor substanţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Opinie apolitica.
Spatiu in care pot defeca toti cei care-si ascund prostia si nebunia. Daca aceasta este libertate,atunci meritam vremurile pe care le traim.
Postat 12 Decembrie 2010, 11:42 de Oradean.
So what?
Asa. Si? Rezultatul? zero barat. S-a inchis vreun magazin de etnobotanice din cauza acestui protest? Nu se mai vand ierburi si zapada in Oradea? S-au rusinat patronii si au tras obloanele? O mare fasaiala, mult zgomot pentru nimic.
Postat 12 Decembrie 2010, 08:15 de vanghele
replica la @Andrei Octavian
@Andrei Octavian sa-ti scriu replica .Eu @RomanulSimplu sunt un cetatean simplu roman ,simplu membru de partid PSD si spre deosebire de EI TSDei care nu sunt,Simplii `cetateni`,Deci EIsunt copii de bani gata ai parintilor cu bani capitalisti partidului PSD,si viitorul pe care -l vad ei este ca nu le pasa de valorile social democratieEGALITATE,ECHTATE,ECHILIBRU,DREPTATE SOCIALA la acestia TSDei le pasa doar de ei cum sa ajunga in locul parintilor in conducere si in ierarhia partidului PSD.Aceea este tinuta de protest?trebuia ca sa vina imbracati in rosu in culoarea PSD-eului cu pancarte scrise nu asa cu pungi de nylon posete,palarii fesuri de toarte culorile le-a fost rusine de partidul PSD si clienti din de clubul Columbus@Andrei Octavian tu ce functie urmaresti in PSD Bihor ?ai facut munca de voluntariat ?ai ingrijit un copil bolnavsau un orfan ?ai ajutat un batrin ?ai facut o fapta buna ?NU !Atunci nu apara o pramatie asa ca si Emilian Pavel alias PEPEAa homosexualul,nu fii poupincuristoul lui :))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.P.S.Emilian Pavel cariera ta politica in PSD Bihor este terminata garanteaza talibani rebeli fanatici din PSD Bihor niste romani simplii.
Postat 11 Decembrie 2010, 23:47 de Romanul Simplu
cenzura a prostului oradean
@ oradean sau oradean prost mai bine zis asadar, ar trebui cenzurate mesajele zici tu? sa traiesti intr-o lume ideala, nu? in care vine ponta si vanghele la putere si romania va depasi SUA in 2 ani. ar trebui sa te autocenzurezi tu, oricum te va cenzura natura de la sine ca doar evolutionismul functioneaza perfect.
Postat 11 Decembrie 2010, 14:22 de ion
Rugaminte.
Nu mai postati pe site opiniile unor frustrati si obsedati. Va multumesc! Bravo,tinerilor protestatari!
Postat 11 Decembrie 2010, 12:56 de Oradean.
TSD
defapt si de drept stimate cetatean "simplu " ,membri partidului TSD :) spre deosebire de tine nu sunt "Simplii "cetateni.......ei sunt cetateni care vad un viitor in tara asta sunt cetateni carora le pasa spre deosebire de tine!!! Daca fiecare cetatean ar fi la fel de indiferenti si prost educati ca tine ,cu tot regretu de rigoare, am fi un popor de idioti !! Cu respect , Andrei Octavian
Postat 10 Decembrie 2010, 21:51 de AndreiOctavian
TSD MULTILATERAL DEZVOLTAT
@ romanul simplu eu cred ca te inseli. in TSD nu sunt CURVE si nu e UN SISTEM DE EXPLOATARE AL PROSTITUATELOR si acesti tineri sunt multilateral dezvoltati. dupa cum si tu afirmi, nu isi pun doar mintea la contributie ci si c...u...r...u...l din cate aflu. traiasca TSD, de unde vor proveni politicienele care vor salva aceasta tara, vor conduce ministere precum cel al educatiei (cu ana bircahall consilier de vaza promovand transmiterea orala a cunostintelor, un fel de thora mda...), al constructiilor cu negoita , al sanatatii venerice condus de beldiceanu si cate altele. deci, nu inteleg cum de nu intelegeti mesajul anterior ca acesti tineri TSD sunt speranta noastra cea de toate zilele. cum de nu vedeti asta?
Postat 10 Decembrie 2010, 21:35 de ion
replica la articol si la @Ion
In mijlocul fotografiei este presedintele TSD Bihor Pavel Emilian alias PEPEa HOMOSEXUALUL cel cu frunza de cinepa deasupra capului.,,Au protestat ``au fost betzi si au iesit afara din club ,ce protest?prostii:)) au iesit afara ca sa se racoreasca din clubul care este vis a vis de acel magazin de vise ,pesemne au fost betzi totii si dupa ce s-au racorit si luat aer proaspat au intrat inapoi in barla baute si vor iesi iarasi betzii :)).Si daca tot ar au vrut sa protesteze ,,impotriva etnobotaniocelor in fata unui magazin de profil vis a vis cu un club de fitze ``de ce nu au ales un loc mai la vedere ca sa-i vada oradeni mai bine,la alte magazine de vise din Oradea ,unde nu erau cluburi de fitze?:))Si cum saluta in fotografie gashca de pahar si de bar homosexualului PEPEa alias Pavel Emilian ca si un nazist miine poiimiine pleaca din TSD Bihor,PSD Bihor si se inscrie la UNPR Bihor la nazisti lui Oprea :))=))Acolo in pasajul Vulturiul Negru isi aduce aminte PEPEa homosexualul cum l-a luat de nevasta pe Sebi Tontz:))=)).@Ioane cit ai luat si cu cit te-a platit ,in bani sau in natura pentru pupincurism HOMOSEXUALU PEPEa?:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 10 Decembrie 2010, 18:20 de Romanul Simplu
sustin viitorul pe umeri PDL
da dar sa stiti ca in prezent un viitor real il prezinta PDL, sanatate Romania!
Postat 10 Decembrie 2010, 18:18 de sustin
viitorul tarii
vedeti!!! e un exemplu foarte clar ca viitorul tarii sta in PSD. doar niste tineri de valoare care au viziune socialista, sa ajute tinerii, batranii, oamenii muncii si sa-i protejeze de pericolele lumii capitaliste, mai pot salva aceasta tara de le pieire. bravo lor, se vede ca au coloana vertebrala si pot proteja societatea de pericolele capitaliste. cei de la pnl sa gandesc doar cum sa faca afaceri si sa profite de pe urma functiei in partid, cei de la pdl sunt doar cu scandalul asa ca ramane doar PSD care poate asigura o clasa politica perntru salvarea intru socialism a acestei tari.
Postat 10 Decembrie 2010, 17:26 de ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON