URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2015, 17:53

Tinerii PSD vor locuri de parcare gratuite pentru studenţii orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sergiu David, proaspăt vicepreşedinte al PSD Oradea şi cel mai tânăr vicepreşedinte de organziaţie social-democrată din ţară, a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, o iniţiativă pentru studenţii orădeni.

"În urma discuţiilor cu organizaţiile studenţeşti, o problemă stringentă este legată de locurile de parcare", a declarat David. Aşadar, PSD-iştii vor ca pe baza carnetului de student şi al talonului maşinii, studenţii să obţină un abonament care le-ar oferi posiblitatea să-şi parcheze maşinile în apropierea facultăţilor la care studiază. Vicepreşedintele PSD susţine că va înainta propunerea sa Administraţiei Imobiliare Oradea.

De altfel, preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău Popa, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că această idee a pornit din dorinţa atragerii cât mai multor studenţi, inclusiv din judeţele Satu Mare şi Sălaj.

Iniţiativa pare a fi prima dintr-un şir mai lung de astfel de idei, menite să le ofere tinerilor cât mai multe facilităţi, ca să opteze pentru Universitatea din Oradea. Totuşi, PSD-iştii nu au oferit mai multe astfel de exemple.

Fiind întrebaţi de jurnalişti câţi studenţi au maşini proprii, reprezentanţii PSD au spus că nu deţin date exacte. În acest context, liderii social-democraţi au fost întrebaţi dacă nu ar fi mai oportun să solicite gratuitate pentru toţi studenţii în transportul public, răspunsul lor fiind că au mai emis această pretenţie Primăriei în trecut, dar a fost respinsă.

Larisa Georgiana Vidican

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Cred ca gresit partidul
@boris, nu cred ca cineva are ceva cu pruncu ci cu ceea ce promoveaza si mai ales in ce circumstante vine cu o astfel de ideie. Toti vrem tineri in politica, toti vrem oameni care sa aiba coloana vertebrala sa aiba convingeri reale, sa lupte pentru idealurile lui. Mai concret daca e de stanga sa vina cu idei de stanga in vreme ce un prunc de bani gata, de dreapta, poate sa ceara parcari gratuite si chiar helioport in curtea Universitatii. Daca tanara speranta socialista vine si vorbeste de parcari gratuite pentru studenti in vreme ce votantii cei mai fideli a acestui partid strang din cur sa isi poata tine copilul la facultate atunci se duce naibii toata politica si toata ideologia. Intre noi fie vorba nici nu prea ai exemple la nivel judetean - cat de proletar vi se pare Mang la volanul Chryslerului?
Postat 31 Iulie 2015, 21:00 de spectator
idea in sine este stupida
Idea in sine este stupida. De ce sa se dee locuri de parcare la studenti???? In timp ce exista mijloace de transport in comun! Chiar functional. Pe vremuri te-ai trezit cu o ora mai devreme sa ajung la 8 dimineata la cursuri. Acum autobusul te duce in 20-30 de minute. In plus mersul pe jos este foarte sanatos. Noi in anul 3 si 4 umblam pe jos (rogerius-UO!). By the way nu studentul care umbla cu masina si invata. De ce sa dam facilitati la niste boieri care oricum nu sunt studenti adevarati?
Postat 31 Iulie 2015, 13:52 de sasi
@stefan
E ok si ideea ta, dar totusi, nu mi se pare normal, ca atunci cand vine cineva cu o idee, automat sa incepem cu injurii la adresa sa, etc. E ok si ideea cu bicicletele, dar in urma cu catva timp, ft multi studenti au fost de acord cu aceasta idee si au semnat chiar si o petitie! Ambele idei ar putea fi pusa in practica, dar prin idei constructive si puse la treaba impreuna, nu certuri care nu duc la nimic util.
Postat 31 Iulie 2015, 12:20 de lucian99
cata ura
Dupa cum ziceam, noi vrem schimbarea clasei politice dar cum apare un tanar imediat il spurcam. Poi cum plm sa mai ramana asta in politica daca la nici 25 de ani il injuram ca o prezentat o idee rezultata din discutiile cu organizatiile studentesti. Poate asta meritam sa ne conduca mos craciun si prietenii sai....e mai bine asa?
Postat 31 Iulie 2015, 10:12 de boris
PCR transpartinic. Ep.: Preocupări social-democrate majore vs ”mânjii” de la PSD Oradea
I. "În urma discuțiilor cu organizaţiile studenţeşti, o problemă stringentă este legată de locurile de parcare", a declarat David. 1. Ce mai social-democrație ar fi în Oradea ca tot studentul de la UO să aibă doar această problemă stringentă, respectiv toţi studenţii de la UO, care vin din judeţele învecinate, să se plângă doar de lipsa locurilor de parcare pentru limuzinele lor. 2. Probabil că mult mai util şi sănătos ar fi ca studenţii de la UO să fie stimulați să folosească bicicleta pentru deplasarea la, şi de la, ”locul de muncă”, cu implicarea Primăriei Oradea în realizarea facilităților care ar mai fi necesare. II. for: Preşedintii PSD Bihor si PSD Romania: Un program necesar pentru toţi tinerii valizi din România, cu posibilități materiale modeste: ”Prima mea bicicletă. Gratuită/Subventionata”. III. Despre problema cazărilor în cămine, a tuturor studenților care au realmente nevoie de un loc în cămin, ce propuneri concrete o fi având David & co, inclusiv pe linie de implicare a membrilor asociaților studențești în acțiuni de voluntariat pe șantier? Oare care social-democrat ne-a învățat că: ”Munca l-a creat pe om”?
Postat 30 Iulie 2015, 23:10 de stefan
ha ha ha
Bine zice...locuri de parcare gratis si doua rezervoare de combustibil gratuit pe luna..:)))))..de pe acuma ''vrajeste'' electoratul:))
Postat 30 Iulie 2015, 21:38 de HXH
Grecia, venim!
Pensionarii gratis, veteranii, detinutii politici, pustii sub 7 ani, TOTI TIGANII, INDIFERENT DE VARSTA, SEX, STUDII, acum si studentii tot gratis, din ce se finanteaza otl-ul?! Din taxe si impozite tot mai mari,platite de pulime, ca sa se plimbe altii gratis!
Postat 30 Iulie 2015, 20:53 de pinonel
!!!!
Acu daca-ti permiti masina si benzina cat esti student...iti permiti si parcare....astia vin din spate....vai de capul nostru
Postat 30 Iulie 2015, 19:41 de Tinas
main intii invata sa nu plagiezi
ia pune tu mina pe carte, mai baiete, invata sa nu plagiezi asa cum e obiceiul la mai marii partidului tau si vezi-ti de treaba. Si mergi cu autobuzul, baiete!
Postat 30 Iulie 2015, 18:51 de andreimagheru
aberant
Exista mijloace de transport un comun. Maximum sa se dee cateva locuri, dar exclusiv integralistilor (ex. primii trei, ca la burse). Dar nu cred ca bursierii vor avea masini :D ca astia care vin cu masina la scoala nici nu invata.
Postat 30 Iulie 2015, 18:46 de sasi
unu
asta e pur socialism, pentru cei in nevoie: cei care la 18 ani au masina pe numele lor in talon si isi permit o asigurare de 4000 lei si sa vina cu masina la facultate. asta o fi principalul motiv pentru care universitatea o duce rau, nu? propunerea mai buna ar fi ca parcarea sa se amenajeze in interiorul domeniului universitatii (unde exista deja, si pe langa ca e gratuita, nici nu e plina).. daca tot sunt ei la putere in univ. de ce nu o fac ei? aah, ca se imprumuta cu 10m eur ca sa plateasca salarii cu 5 cifre distinsilor profesori.
Postat 30 Iulie 2015, 18:42 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON