URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2015, 22:17

Termoficare îl contrazice pe Bolojan: Fără apă caldă şi căldură cel puţin până miercuri!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce primarul Ilie Bolojan s-a lansat, joi, într-un anunţ riscant, cum că până duminică după amiază toţi orădenii vor avea apă caldă şi căldură, societatea Termoficare anunţă întreruperi cel puţin până miercuri după amiază, din cauza lucrărilor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri seară, în vederea finalizării lucrărilor de la Magistrala 1, în zona bulevardului Dacia şi în zona străzii Louis Pasteur, de la ora 20, a fost programată întreruperea încălzirii de la Punctele Termice 100 – 104, 107 - 109, 125 şi 130 pentru reîntregirea magistralei în zona Podului CFR (Şoseaua Borşului). 

"Reluarea furnizării apei calde şi agentului termic pentru încălzire de la aceste puncte termice se va face până duminică, 1 noiembrie, ora 10. Tot până atunci se va relua furnizarea apei calde de la PT 106, 119, 126, 127, 136, 200, 218, 611- 613 şi 836", arată Termoficare.

Termoficare mai precizează că reluarea furnizării apei calde de la punctele termice din zona Ioşia - Splaiul Crişanei - Sovata - Menumorut, respectiv de la PT 123, 506, 507, 509 – 511, 516, 601, 604 – 607, 610 şi 910, se va face sâmbătă 31 octombrie, de la ora 8. 

"Dintre punctele termice afectate pe durata acestor lucrări va mai rămâne fără apă caldă de consum furnizată în regim continuu PT 202, care deserveşte blocurile din perimetrul format de străzile Dacia – Menumorut – Doina – Odobescu, la care această problemă se va rezolva după o oprire programată a Magistralei 4, pe la jumătatea lunii noiembrie. Până atunci şi atât timp cât condiţiile meteo din timpul zilei vor permite, se va furniza alternativ: între orele 06 – 22 apă caldă, iar în cursul nopţii căldură", mai menţionează comunicatul.

Tot de vineri seară a fost programată şi întreruperea furnizării agenţilor termici de la 3 puncte termice (204, 206 şi 210) pentru reîntregirea Magistralei 1 în zona str. Magheru – Louis Pasteur (până la str. Colinelor). În această zonă, situaţia va reveni la normal duminică, ora 20, de la PT 204, 206, 210, 304, 308 şi 309, luni, ora 24, de la PT 407.

O situaţie aparte se înregistrează în cazul străzii Branului, pe deal, unde apa caldă şi căldura nu va reveni duminică, aşa cum promisese Bolojan, ci miercuri, 4 noiembrie, orele 24. Este vorba despre Punctul Termic 316 (inclusiv agent termic pentru punctele termice proprii de pe str. Branului, pe deal).

Termoficare a mai anunţat şi că în cursul zilei de luni, 2 noiembrie, între orele 8 şi 20, se întrerupe furnizarea agentului termic primar la utilizatorii cu PT proprii de pe str. Ecaterina Teodoroiu, Ana Ipătescu, Depoului, Izvorului şi adiacente pentru executarea unor lucrări la drumul rapid, în intersecţia străzilor Ana Ipătescu şi  Ecaterina Teodoroiu.

"Pentru informaţii suplimentare, clienţii noştri pot suna la dispeceratul de urgentă TelVerde 0 800 070 800 (număr apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile). Ne cerem scuze consumatorilor pentru disconfortul creat", încheie comunicatul Termoficare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
bolovan
multumin bolojan
Postat 01 Noiembrie 2015, 10:31 de pop2
ACTIONATI ! ACUM !
Multumim Bolojan ! Mai bine mai putina caldura ( spre deloc ) decat prea multa cum din NEFERICIRE a fost aseara ! Suna cinic , NU ? Ce sa faci !!! Totusi lansez un apel autoritatilor ! De luni incepeti sa verificati toate cluburile , toate localurile ! Verificati LA SANGE ! Mai bine injuraturi acum decat JALE mai tarziu!
Postat 31 Octombrie 2015, 14:26 de TDS
Executanti de *!
Anul trecut, parca lucrarile de inlocuire a conductelor de termoficare au mers mai bine. Dar anul acesta, de cand Energomontajul din Oradea a trecut la cel din Timisoara - pe simplul criteriu ca directorul din Timisoara este ginerele directorului mare, batran si scerozat de la Bucuresti- si de cand au lasat la conducerea santierului din Oradea un Betiv Motoriu ( pardon,Notoriu!), lucrarile merg ca dracu. Primarie draga, daca vreti sa mai inlocuiti conducte ( parca inca 22 de km)nu va mai incurcati cu astia! Cautati executanti seriosi! Anul trecut, ametita-non-stop conducere din Oradea a dat afara toti meseriasii priceputi si cu experienta. deci sa nu va asteptati la lucrari de calitate si nici la respectarea termenelor!
Postat 31 Octombrie 2015, 10:14 de ceta
multumim
bolojan fa un referendum !!!!!!!!!!!!
Postat 31 Octombrie 2015, 09:41 de pop2
Ma joc cu voi cum vreau...
"Ma joc cu voi cum vreau, va mint cum imi place, nu imi puteti face nimic, puteti latra cta vreti, spun ce vreau si fac ce vreau, na'. " Cam asa ar suna gandurile lui Bolojan. NU sunt anti Bolojan. Dar sa iti umble gura aiurea...., ce cu atatea garantii??? poate veni iarna ca CET e pregatit, RER e pregatit,....etc. NU MAI MINTITI MAI FRATILOR! Cine va pune sa va luati angajamente? NU zic ca Bolojan e un primar rau, dar pot sa spun ca, cuvantul lui nu mai are nici o valoare, daca nu ai habar de situatie atunci taci din gura, nu te pune nimeni sa faci declaratii nefondate. PMO = Partidul Mincinosilor din Oradeda
Postat 31 Octombrie 2015, 09:17 de detectiv
EIN , ZWEI...
Demisionen , Herr Primar ! Schneller , schneller...
Postat 31 Octombrie 2015, 09:01 de TDS
Mincinosilor !
(...) va bateti voi joc de noi,de copiii si de batranii nostri! Vezi Edilule ca te mint fara nerusinare si pe tine? Te-au facut sa-ti faci gura c... Mai protejeaza-i pe Tiganii din Primarie, pe Traseistul de la Constructii Bihor si pe Betivul-sef de la Energomontaj - o adunatura de nesimtiti care nici nu stiu, nici nu le pasa de ceea ce au de facut!
Postat 30 Octombrie 2015, 23:37 de ceta
bolovan
multumin bolojan
Postat 30 Octombrie 2015, 22:37 de pop2
Pe calea aradului probabil sustin ca avem caldura
daca stai cu mana pe calorifer unii vecini apun ca avem caldura altii ca nu. Putem organiza pariuri...cet-ul poate fi arbitru si sa stabileasaca castigatorii, bataie de joc in continuare
Postat 30 Octombrie 2015, 22:27 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON