URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2016, 23:01

Porniţi caloriferele! Termoficare dă drumul la căldură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu toate că iniţial reprezentanţii societăţii Termoficare au anunţat că ţin căldura oprită, pentru că cele mai mari asociaţii de proprietari din oraş s-au opus încălzirii, frigul din weekend i-a făcut să se răzgândească.

Vineri seară, societatea a anunţat că, începând din 30 aprilie, va relua, treptat, furnizarea agentului termic pentru încălzire de la aproape toate punctele termice din Oradea. "Punctele termice la care acest lucru nu va avea loc din cauza demarării unor lucrări de investiţii şi reparaţii sunt: PT 110, PT111, PT112, PT113, PT114, PT115, PT116, PT117, PT120, PT123 - parţial, PT825 - parţial, PT841 - parţial şi PT883 -parţial", arată comunicatul.

Orădenii care nu doresc să beneficieze de acest serviciu sunt îndemnaţi să îşi închidă intrarea agentului termic în instalaţiile interioare de la robinetele branşamentelor lor, situate după contoarele de decontare.

"Totodată, toţi utilizatorii sunt rugaţi să-şi verifice starea instalaţiilor lor în vederea evitării inundării unor spaţii şi pierderii inutile de agent termic. Menţionăm că până la această dată societatea Termoficare Oradea nu a autorizat decât în câteva cazuri golirea instalaţiilor interioare", mai specifică informarea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
@mariuspustaa
nu am zis nimic ci doar te-am intrebat daca ti-ai facut calculele. poate tu iti permiti, dar multi altii nu. si atunci ce e de facut? @grigore du-te si tu langa tds si va luati boabele. eventual faceti schimb intre voi ca vad ca la niciunul nu isi fac efectul care le luati acum. hai FC bihor.
Postat 03 Mai 2016, 09:32 de User anonimizat
!
Până nu ieșim în stradă nu se rezolvă nimic. Atâta frig cât am îndurat iarna asta n-am mâncat în perioada comunistă. Nu zic că atunci a fost mai bine și înțeleg că anul ăsta s-a făcut trecerea de la vechiul sistem la cel nou, dar dacă și la anul pățim la fel și nu ieșim cu cățel, cu purcel în stradă să protestăm, suntem niște fraieri - în frunte cu mine.
Postat 01 Mai 2016, 19:30 de Shogun
CHRISS
Daca platesti un serviciu nu vrei sa beneficiezi de el sau iti place cu copil mic sa staI la 12 GRADE??DE CE NU NE LASA DOMNUL PRIMAR BOLOJAN SA NE DECIDEM LIBERI CENTRALE SI CEI CARE VOR SA RAMANA LA CET nu conteaza cat costa prefer confort decat frig si plata la frig ba avarii ba cade cazanul mai bine calculeaza cat ai platit toata iarna si cat timp ai avut caldura?
Postat 30 Aprilie 2016, 21:49 de mariuspustaa
CHRISS
si ce propui sa stam in frig?am spus sa ne decidem fiecare CET SAU CENTRALE?TU DACA VREI STAI LA CET SI CARE VREA SA NE PUNEM CENTRALE
Postat 30 Aprilie 2016, 21:42 de mariuspustaa
@PUSTAAAAA
ai facut un calcul cat te-ar costa sa iti iei centrala de apartament? cu autorizari, instalatie, aprobari etc?
Postat 30 Aprilie 2016, 21:37 de User anonimizat
vrem caldura
Vrem caldura nu vrem,facturi uriase de ce nu supuneti la vot domnule Bolojan cine vrea CET CINE NU!!!! SI SA LASATI GAZELE IN ORAS SA NE DECIDEM SINGURI CONFORTUL NU BATAIE DE JOC O SA MAI VEDETI VOTURI LA SFANTUL PASTE
Postat 30 Aprilie 2016, 20:55 de mariuspustaa
JOS CET-ul
Doresc sa se organizeze un referendum prin care noi, cetatenii, sa hotaram daca mai vrem sau nu CET. Cu toata dragostea, astia isi bat p..a de noi, parca ne antreneaza pentru al treilea razboi mondial, toata iarna au oprit caldura cu saptamanile, acum o pornesc abia dupa ce vin caldurile si taman in ziua de Paste, cand toata lumea pleaca din oras, nu cumva sa putem sa ne vedem linistiti de sarbatori. Mie mi se pare o mizerie ca in secolul 21, cand altii se gandesc la posibilitatile de incalzire pe ... Marte, sa nu-ti poti regla temperatura in apartament si sa nu poti plati proportional cu cat consumi. Doresc desfiintarea CET-ului si inceperea demersurilor pentru trecerea la centrale termice de apartament. Alegerile locale din acest an ar putea fi un moment ideal pentru a fi supusa la vot aceasta problema.
Postat 30 Aprilie 2016, 19:50 de User anonimizat
prostie sa dai drumul
Iar putem sta cu geamul deschis! Deja de o luna trebuia sa se opreasca caldura. Hai sa fim sinceri, nici nu era asa de frig! Cine tremura trebuia numai sa porneasca caloriferul electric.
Postat 30 Aprilie 2016, 12:44 de sasi
no, pai stiti ce aveti de facut !
Votati-l in continuare pe * primar si veti tremura de frig TOATA VIATA ! O sa va puna biruri noi, amenzi mai mari de parcare, si o sa va mulga si de ultimul leu ca sa plateasca datoriile orasului, datorii pe care tot el cu gasca lui de profitori le-a facut !
Postat 30 Aprilie 2016, 12:25 de AgentulTermic
Bine - zis SHOGUN,
si trebuie sa precizam: plătim cum dictează CET
Postat 30 Aprilie 2016, 10:43 de ADINA
Eu nu mai înțeleg nimic
Băi, de duminica trecută înghețăm în apartamente și cei de la CET n-au făcut nimic, iar acum - când temperaturile încep să urce - dau din nou drumul la căldură? Așa ne trebuie - om fi la cheremul CET-ului pe viață... Dacă orașul investea în gaz, acum aveam fiecare centrale termice în apartament și porneam căldura când ne tuna nouă, dar nu, nu, cum să nu?! Mai bine depindem de CET că ăsta dă căldură când îi cald și oprește căldura când îi frig...
Postat 30 Aprilie 2016, 10:38 de Shogun
gura fara minte
o urlat PSDul si opozitia ca nu face fata centrala, cica (minciuni de campanie), ia uite ca centrala poate si va si da caldura daca ati avut gura proasta, numa sa o platiti acuma.
Postat 30 Aprilie 2016, 10:20 de unu
Alo Termoficarea?Alo Primaria?
Ce faceti domnilor care va laudati cu turbina ,americanii japonezii si moldovanii?Sunt 17 grade in casa de 1 saptamina..Sper ca bunul Dumnezeu sa va dea dupa faptele si minciunile voastre!!!!!!
Postat 30 Aprilie 2016, 06:56 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON