URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2011, 17:33

Taximetriştii, somaţi de Primărie să respecte parcările care le sunt rezervate

Taximetriştii nu mai au voie să ocupe străzi întregi sub pretextul că stau în parcare. Municipalitatea a făcut vineri un apel către şoferii de taximetre prin care le solicită să respecte parcările care le sunt rezervate precum şi numărul de locuri aferent fiecărei staţii.

"Respectarea acestor reguli se impune pentru menţinerea disciplinei în trafic şi pentru fluenţa circulaţiei auto în municipiu. Nerespectarea acestor reguli atrage după sine aplicarea amenzilor contravenţionale", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Municipalitatea a avertizat că şoferii contravenienţi riscă să îşi găsească taxiurile imobilizate cu blocatoare de către Poliţia Locală în baza Hotărârii Consiliului Local 640 din 2006. Pentru deblocarea roţii, taximetriştii vor avea de plătit 125 lei, plus câte doi lei pentru fiecare oră de întârziere în limita a 48 de ore.

Taximetriştii orădeni au la dispoziţie 45 de staţii cu 398 de locuri de parcare rezervate taximetrelor. Cele mai mari staţii taxi au câte 20 de locuri, cum ar fi cele din faţa Spitalului Municipal din strada Corneliu Coposu sau de pe platoul din Centrul Civic iar cele mai mici staţii, cum sunt cele din strada Griviţei lângă Piaţa Mare sau Aleea Ştrandului, lângă policlinica TBC, au doar patru locuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
si va legati de taximetristy
faza tare la trecere de pietoni mag.crisul gradinita vine o doamana cu matiz si vb la tel pune frana in spate era o masina a politiei, seuita la semafor si mai accelereaza si se opreste pe trecerea de pietoni, Grav este faptul ca si politista era femeie la volan trece de linie si vrea sa ajunga la trecerea de pietoni, intre timp cea cu matizul vorbea la telefon DECI ce parere aveti de ce le dati carnete daca nu respecta reguli elementare de circulati, cei din masina au pretentia ca pietonul sa stea, la o alta trecere de pietoni pe verde trece un WOW BOSOROG nici scaunul nu l incapea direct pe trecerea de pieton s a oprit, trebuia sa inconjuram, TARANIII ce sunti de ce nu puneti camere video la trecerile de PIETONI? de ce ? cat costa o nimika toata, de ce nu le luati casa, de ce nu le luati carnetul, UN copil se pierde vede verde dar nu poate trece nici ma mir daca plage pe trotuar.si asta in cateva ore dar locatii diferite.
Postat 01 August 2011, 14:03 de faza
ce legatura are taxiumetria cu manelele , in Unagraia nu se fac discriminari manelistsunt apreciati
stefan cel Mare la cate taxe platesti tu am realizat mesajul ce are taximetria cu manlele? eu nu intelg ce are vaca cu CIOCANUL? sunt doua lucruri diferite, Taxiuri trebuie sa existe in orice oras si mai mult ce conmteaza ca conduce sa merga acasa sau conduce altii pasageri la domiciliu, nu are logica ce ai comentat, este o activitate care produce banii LEGALI ar trebui, dar avem organe competente sa urmaresca acest aspect, problema este ca sunt HARTUITI si abuzati, asta e problema sa fi sofer e un stres mai ales in oras si Primaria in loc sa i sustina ii sapa, finanatele la fel si uite asa dam ortul popii si altii fura ca in codru, nu este protezat cetateanul ci infractorul nu s compara vaita celui care munceste constat si vaita celui care fura.Toata admiratia pentru cei care muncesc, restul va priveste purtati va crucea ca de moarte nu scapati NICIUNUL, nici de boli, munca caleste.
Postat 30 Iulie 2011, 19:21 de Stefan
Taximetristii sa fie somati sa respecte regulile de circulatie!!!!
De cand ma stiu eu am o parere proasta despre taximetristi, nu doresc sa jignesc pe nimeni dar eu imi spun parea, punctul meu de vedere. Mereu i-am vazu ca pe niste oameni carora nu le place sa lucreze, sau nu se pricep la nimic si atunci ce sa fiu, pai ma fac "taximetrist" , o industrie care inflorea ff bine cand erau si bani si benzina era ieftina:). Deci, acesti oameni, majoritatea manelisti, care conduc in slapi de cauciuc fumand la volan (caci asta am vazut eu in general) prima data ar trebui sa fie somati sa respecte regulide de circulatie rutiera, in trafic sa nu faca slalomuri ca vezi ei se grabesc, mai ales fara a mai semnaliza, in statii sa nu stea paralel cate doi cum o fac de obicei si barfesc, si sa imbrace decent. Mda, adevarul este ca daca se pricepeau la ceva nu se faceau mari taximetristi ci poate lucrau si ei ceva, miscau si ei ceva..... Asta este, traim intr-o lume manelizata....
Postat 30 Iulie 2011, 13:43 de Stefan cel Mare
de plans locul de munca nu este obligatoriu daca nu gasesti si personal adecvat.
nu vreau sa jignesc pe nimeni dar cei din sistemul bugetar mai mult decat maturatori de starda nu au capaciatate profesionala, este absurd ca tu un incompetent -LIDER sa tragi atatea vietii umane in jos.O functie de Primar nu este o functie de cadru DIDACTIC.PUNCT Orice functionar trebuie sa fie pregatiti pentru orice job prin roatatie asta este si la privat, suntei in urma cu secole de ani si nu va schimbati deloc, atatea HCL ca si natura urla ucideti copacii, natura degeaba ca in parctica nu se poate aplica.Birocratia este mult mai mare pe vremea lui Bolojan decat pe vremea lui Filip, dar de prostie nu mai discul non calitate profesionala.
Postat 30 Iulie 2011, 10:27 de ciudat de trist
NESPOTISM dovedit
auzi TAXIMETRISTI urineaza pe ei oricand la un simplu semn si platesc amenda sa invete un labangiu de functionar ce inseamna respectul dar sa platesca si el urina , e rara si nu oriunde:)) nu stiti sa i puneti in genunghi cine le plateste salariu PRIMARUL, ar muri de foame demult.
Postat 30 Iulie 2011, 10:12 de ha, ha, ha
Scuze
Ionele, imi cer scuze ! Aseara am (re)citit Legea 155/2010 si HG 1332-regulamentul de aplicare. Ai dreptate, politia locala n-are nimic in comun cu circulatia ! Nici n-ar avea cum, un agent de la politia rutiera are studii de specialitate cat are un pluton de prapaditi din astia comunitari ! Peace !
Postat 30 Iulie 2011, 06:39 de jurist
oligofreni in trafic
cei mai cretini soferi sunt aceste asa intitulati "taximetristi" - niste oligofreni care nu au putut invata o meserie si acum conduc, ignorand toate legile din codul rutier. CAND VOR FI SOMATI SA LI SE TESTEZE IQ-UL SI APOI SA RESPECTE LEGILE , ADICA SA CONDUCA NORMAL ?
Postat 30 Iulie 2011, 00:36 de bau-bau
pt Ionel
Ionele, smeker mai esti, da\' ramas in urma cu noutatile (desi, la drept vorbin, sunt deja vechi). In primul rand, trebuie sa existe ordine. In al doilea rand, de la transformarea Politiei Comunitare in Politie Locala, aceasta are atributii pe domeniul rutier, deci pierzi procesul cu brio. Nu invata oamenii pe prostii, ca dupa aia te injura ca iau amenzi din cauza ta.
Postat 29 Iulie 2011, 21:16 de un jurist
A ajuns paza contractuala politie rutiera !
Eu am castigat doua procese cu primaria si a fost foarte simplu : am rugat instanta sa tina cont de dispozitiile OUG 195/2002, art 2 : ,,Indrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se face de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care are obligatia sa ia masurile legale in cazul in care constata incalcari ale acestora''. Juristele primariei n-au putut prezenta vreun text de lege in care sa se spuna ca politia comunitara/locala are atributii in controlul si indrumarea circulatiei ! Ca exista HCL nu stiu care, asta-i pt. prosti ! Nu poate schimba bolovan si gasca lui o lege printr-un HCL !
Postat 29 Iulie 2011, 18:20 de ionel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON