URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2014, 21:10

Tăriceanu a venit la Oradea să racoleze liberali şi să-l critice pe Iohannis, dar pe Bolojan l-a lăudat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinte al PLR şi al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu a venit la Oradea miercuri după-amiază, cu escortă de Poliţie, iar staful său s-a luat la harţă cu un jurnalist pentru unul dintre locurile de parcare rezervate în strada George Enescu, unde şeful filialei locale, Octavian Bot, îl aştepta să susţină o conferinţă de presă.

La eveniment a asistat, între alţii, un proaspăt fugar din PNL: fostul consilier judeţean Gheorghe Ionuţ, acum preşedinte al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, transferat la PLR. De altfel, Bot a dat de înţeles că în PLR ar putea intra şi fostul primar al Oradiei din perioada 1996-2000, Mihai Sturza, zicând: "l-aţi văzut că a fost aici la sediu?".

Anti ACL

În cadrul conferinţei de presă, primul mesaj transmis de Călin Popescu Tăriceanu a fost că PNL a intrat pe mâinile PDL şi ale preşedintelui Traian Băsescu. "PNL va ieşi discreditat din ACL. Totdeauna am spus că PNL va fi vioara a doua în această alianţă, şi că PDL va fi vioara întâi", a spus Tăriceanu, chemându-i în schimb pe "liberalii adevăraţi" în PLR. "Vă invit să veniţi alături de noi, liberalii din PLR, să-i lăsăm pe Traian Băsescu, Elena Udrea, Emil Boc şi Vasile Blaga doar cu liderii aleşi nestatutar la Congres (n.r. - al PNL) şi să zădărnicim planurile lor de compromitere a liberalismului în România şi în Europa", a spus Tăriceanu.

Dintre reprezentanţii PNL, Tăriceanu l-a minimalizat în mod special pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, afirmând că doar centrul istoric al Sibiului este frumos şi arată bine, nu tot oraşul, iar acest lucru "se datorează şi istoriei, tradiţiei, culturii", dar şi faptului că "s-au pompat bani în Sibiu, de la Guvern şi din fonduri europene".

Tăriceanu despre sine: nici de dreapta, nici de stânga

În ce priveşte planurile sale pentru campania prezidenţială, Tăriceanu a spus că "există un candidat de centru-stânga" (adică Ponta) şi multe "marionete ale lui Băsescu" pe dreapta, între aceştia el propunându-şi să ia voturi atât de la alegătorii de dreapta, cât şi de la cei de stânga.

"Românii sunt chemaţi să facă o alegere deloc simplă. Există o abundenţă de candidaţi pe zona de centru-dreapta care sunt, toţi, nişte marionete ale lui Băsescu, şi care nu vor face altceva decât să continue regimul lui Băsescu. Eu mă poziţionez nu neapărat ca om de centru, ci ca un om care sunt liberal. Nu sunt nici de stânga, nici altceva, sunt liberal. A fi liberal înseamnă mai mult decât a fi de dreapta, înseamnă mai mult decât atât. Liberalismul modern înseamnă nu numai drepturile individuale şi libertăţi pentru cetăţeni, înseamnă sigur şi economie de piaţă, dar înseamnă şi responsabilitate socială. Aşadar, eu mă adresez şi celor care pot fi de dreapta, şi celor din zona de centru-stânga", a spus Tăriceanu.

Înţelegător cu PSD şi cu Ponta

Întrebat de ce îi "mitraliază" doar pe adversarii PSD-ului, în timp ce pe Victor Ponta nu-l critică, Tăriceanu a afirmat că are şi remarci negative în legătură cu PSD, motivate însă doar de ezitările social-democraţilor în legătură cu suspendarea lui Băsescu şi de micşorarea TVA la pâine, care nu a adus evaziunea la lumină.

În schimb, solicitat să comenteze şi majorările de taxe şi impozite ale guvernării PSD, punctual aşa-numita "taxă pe stâlp", Tăriceanu a găsit scuze executivului condus de Victor Ponta, spunând că în România nivelul de impozitare este încă redus, iar Guvernul trebuie să facă rost de bani pentru proiecte de infrastructură, sănătate, educaţie şamd.

"Ca liberal am fost totdeauna de părere că trebuie să avem impozite cât de mici, dacă se poate deloc. Problema e că trebuie să vedem ce vrem să facem cu politicile publice pentru dezvoltarea societăţii. Până la urmă, orice Guvern are nevoie de resurse pentru a face proiecte de infrastructură, pentru a face sistemul medical să funcţioneze, pentru a avea un sistem de învăţământ bun, pentru câte şi mai câte. Din ce bani să le faci?", a spus Tăriceanu.

Bolojan "şi-a făcut datoria exemplar"

Solicitat să spună dacă primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care a fost secretar general al Guvernului său, face parte din galeria de lideri ai PNL care "predau" partidul în mâinile lui Băsescu, Tăriceanu a spus că acesta "nu este omul care să se lase încălecat", descriindu-l laudativ pentru activitatea sa administrativă, dar criticându-l pentru cea politică.

"Ilie Bolojan e omul cu care am avut o relaţie nu bună, ci foarte bună. Şi-a făcut datoria exemplar, e omul de la care am avut de învăţat", a spus fostul prim-ministru, amintind că reformarea sistemului de paşapoarte, caziere, certificate de înmatriculare, permise auto etc i se datorează fostului prefect de Bihor, care a generalizat modelul de aici la nivelul întregii ţări după ce a fost promovat ca secretar general al Guvernului. "Cu Ilie Bolojan am lucrat foarte bine şi din acest motiv îi port un respect deosebit", a conchis Tăriceanu, sugerând că va veni o vreme când şi primarul Oradiei, ca toţi fruntaşii PNL, "vor ajunge la concluzia că din punct de vedere politic eu am avut dreptate şi ei au greşit".

Bot: Uşi deschise pentru Bolojan

Preluând şi continuând spusele şefului său de partid, deputatul Octavian Bot, preşedintele PLR Bihor, a spus că are "uşile deschise" la sediu inclusiv pentru primarul Oradiei, pe care de cele mai multe ori l-a insultat, motivând că "eu nu am resentimente".

Tot Bot a fost cel care a ţinut să sublinieze că şi alţi liberali "tatonează terenul" la PLR, dându-l ca exemplu pe fostul primar din anii 1996-2000, Mihai Sturza, fără a preciza dacă acesta a aderat sau nu la formaţiunea lui Tăriceanu, ci spunând doar că "l-aţi văzut că a fost aici la sediu?".

traseist-gheorghe-ionut-la-plr-bihoreanul.jpgLa conferinţa de presă, alături de Bot şi de alţi prieteni personali ai acestuia, precum Mircea Teaha ori Celus Apostol (fost consilier local în aceeaşi perioadă 1996-2000), a mai asistat şi un proaspăt transfug de la PNL Bihor - medicul Ionuţ Gheorghe (foto), fost consilier judeţean în legislatura 2008-2012, promovat în 2012, din partea liberalilor, ca director general şi preşedinte al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Bihor.

Întrebat, la finalul conferinţei de presă, de ce acesta a plecat din PNL şi s-a înscris în PLR, acesta a preferat, însă, să întoarcă spatele jurnaliştilor şi să fugă de ei, spre ieşire.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
imi pare rau
Cum ar raspunde d-l Bot la urmatoarea intrebare..si iin urmatoarea conferinta de presa pe care o tine m-ar interesa raspunsul......cum vede dansul activitatea lui bolojan ca Primar al Oradei care se apropie de sfarsitul mandatului...dansul este multumit???daca-i tine usile deschise inseamna ca DA!!! EU DUPA 42 DE ANI DE MUNCA,,,,as vrea sa ma spal când vin acasa dar sanatatea nu-mi permite dusuri reci ,,,..si multe altele..D-le Bot va minjiti urat....si chiar oamenii care va cunosc nu inteleg de ce,,,,Alegerea dv....
Postat 19 Septembrie 2014, 03:38 de miron s.
hai ma..
Cine-i asta cu ochelari??? bei..fratele meu?? acolo dadeam eu banii di salariu pt sanatate??? asta cica gestiona??apai caind intru mane -n tura tre sa-ntrb ce si cum stau cu asigurarile..Daa asta o fo dela bolo??
Postat 19 Septembrie 2014, 00:54 de tampitu de servici
!!!
Pe mine ma ia cu mila.., si când il vad pe unu si pa celalalt... in Oradea eventual famiilile dar restul nu cred..........
Postat 18 Septembrie 2014, 22:19 de red
lasa....
Tariceanu??!!! ce-i cu el ?? 0.5 max 1.5...derutarea prostilor..întrebarea e de unde atatia bani....??masini SPP..etc???asa ca-i clar pontist...ca de la ma-sa sigur n-aduce...
Postat 18 Septembrie 2014, 17:13 de ioncsi
bravo, bot! ramai acelasi ticalos!
Il citez pe bot ,,Preluând şi continuând spusele şefului său de partid, deputatul Octavian Bot, preşedintele PLR Bihor, a spus că are "uşile deschise" la sediu inclusiv pentru primarul Oradiei, pe care de cele mai multe ori l-a insultat, motivând că "eu nu am resentimente"." Asta-i tare, nu are ,,resentimente" el, bot, care a sters pe jos cu penalii bihoreni, iar cu bolovan s-a sters la cu*r! Asta arata si cat pret pune pe bolovan, pe care-l stie ca fiind o zdreanta, un gunoi! Aici nu greseste!
Postat 18 Septembrie 2014, 16:04 de bota
asa ceva???!!!
Bot + bolovan+sturza=love!!!! am trait s-o vad si p-asta.....
Postat 18 Septembrie 2014, 11:26 de ponda
Clubul reformatilor se dezlantuie la andropauza
Pot fi membru PLR daca am sub 60 de ani ??? Nu ??? Ha, ha, ha ???
Postat 18 Septembrie 2014, 10:32 de Anisoara
vizita nedorita
nu avem nevoie de carpele politice ale lui Ponta avem si pe aceste meleaguri destule carpe.............
Postat 18 Septembrie 2014, 09:27 de ion.ion
Desi inbatranesc unii se cred inca proaspeti
Iuda l-ar vrea pe Bolojan stiind ca acesta ramane totusi popular cu toate gafele facute. Acest ratat "liberal" se crede smecher. Uita ca nici macar o femeie nu-l mai suporta o perioada mai lunga de timp. Ha ha ha. Rad si curcile.
Postat 18 Septembrie 2014, 06:03 de Romeo
Cu stanga-n dreapta
Cine si-ar fi inchipuit prin anii `90 ca Tariceanu si Ciorbe vor deveni rusinea si groparii partidelor istorice de dreapta devenind sustinatorii, lingaii si sluguoii urmasilor lui Iliescu ?
Postat 18 Septembrie 2014, 05:37 de Ilici Tariceanu
ionut gheorghe mai bine ar fugi din tara...
la batojocura pe care o aplica cetatenilor prin casa de sanatate aceasta sugativa incompetenta mai bien ar fugi din tara nu de ziaristi. \ din pacate omul sfinteste locul iar la casa de sanatate avem parte de un loc unde cetateanul simplu este batjocorit si umilit la maximum.
Postat 17 Septembrie 2014, 21:35 de ciprian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON