URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2014, 14:42

Tânăr de 22 de ani în stare gravă, după un impact frontal cu un TIR pe Podul Densuşianu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Un tânăr în vârstă de 22 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce, aflat la volanul unei maşini care transporta butelii, a fost lovit frontal de un TIR aparţinând firmei Transilvania General Import Export.

Accidentul s-a petrecut luni la amiază, pe Podul Densuşianu din Oradea. Din primele informaţii, vina o poartă şoferul autocamionului, care a pătruns pe contrasens.

"Conducătorul TIR-ului nu a respectat semnificaţia indicatoarelor montate din zonă. Având în vedere că podul este în reparaţii capitale, el este restricţionat şi se întâlneşte indicatorul circulaţie în ambele sensuri. Ca atare există doar o singură bandă pe sens. Nerespectând acestea, şoferul TIR-ului a circulat pe contrasens, astfel încât s-a tamponat frontal cu autoutilitara de transport butelii", a declarat comisarul şef Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere, care a coordonat ancheta la faţa locului. 

Din impact, maşina de butelii a fost avariată aproape în totalitate, şoferul maşinii cu butelii a rămas încarcerat între fiare, fiind scos de salvatorii SMURD. El a fost transportat la Spitalul Judeţean.

"Are fracturi la membrele inferioare, asta pentru că era prins încarcerat sub bord, e stabil şi aparent nu sunt alte leziuni, mai necesită şi alte investigaţii", a precizat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Oradea.

Pe de altă parte, şoferul TIR-ului, care venea dinspre Calea Aradului, a povestit că pur şi simplu nu şi-a dat seama că circulă pe contrasens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
vb
uitati-va bn pe poze ca sa vedeti unde sa intamplat impactul la cate departare de "damb" numa probabil aveti probleme cu vederea toti astia de varste fragede mai bine ati lua un cacat in gura decat sa vorbiti ca habar nu aveti ce vorbiti
Postat 19 Martie 2014, 20:45 de qw
av
nu stiam ca sunt "damburi" prin oradea si tot noi suntem tarani vorbesc chiar in cunostiinta de cauza si in primul rind nu sunt nici un apropiat al soferului,mai repede mori de unul ca tine si ca ala, decat de babaciunea de sofer.voi va aflati sa vorbiti care luati permisele pe oua nu pe altceva."babaciunea de sofer" la vremea lui la luat pe dreptate nu ca voi.voi nu aveti numa acceleratie frana deloc da vorbiti luav-ar dracu
Postat 19 Martie 2014, 20:42 de qw
masina
baa taranilor daca vreti sa stiti soferu nu a vazut tiru fiindca in fata a fost un damb si cand a trecut de el s-a trezit cu tiru in fata....nu vorbiti prostii
Postat 19 Martie 2014, 18:10 de ccc
qw
pt qw: nu cumva esti apropiat de al soferului tirului??sau probabil esti ca el,sofer halit ,in primul rand tanarul de 22 de ani circula regulamentar,si babaciunea aia de sofer trebuia sa iasa in pensie nu sa faca ravagii pe sosele,in ziua de azi ti-e frica sa iesi din casa cu masina ca un nenorocit ca babaciunea aia de ex ,iti pune in risc viata,mai bn vedeti-va de treburile voastre si nu comentati aiurea daca nu sunteti in cunostinte exacte de cauza!!!gata v-ati trezit voi peste noapte ca sunteti soferi experti,cat de multa experienta ai avea in trafic daca un nebun care nu respecta regulile de circulatie da in tine te poate baga in pamant sau nenoroci pe viata!!
Postat 19 Martie 2014, 01:04 de dd
soferi
vorbim sa nu ne plictisim ar fi bine fiecare sa-si vada de-ale lui ca nu stie ce halal sofer ii
Postat 19 Martie 2014, 00:09 de soferi
x
spre cunostintele voastre baiatul de 22 de ani trebuia sa stie ca masina lui are si frana,asa ca mai conteaza si varsta cateodata sau oricare dintre voi daca intalniti un obstacol in fata nu puneti picioru pe frana sariti peste el si in plus tirul practic era oprit in momentul impactului si mai mult de atat tanarul la vazut cu vreo 50 de metri inainte putea nici sa nu se loveasca numai ca vorbim sa nu ne plictisim
Postat 19 Martie 2014, 00:02 de qw
pt Goliat
GOLIAT aici nu o fost devina baiatu e 22 de ani, nu varsta e devina aici, ce acel sofer de tir, daca era unu de 45 de ani tot asa o patea,cezi ca vechimea in certificatul de ADR il salva, crezi ca daca ai o anumita varsta nu se poate urca un TIR pe tine, si la faza cu batutu`l in butelii se bate de zeci de ani si oameni maturi bat in butelii pt ca asta e semnu ca au de vanzare si nu a murit nimeni, ce tot pui vina pe VARSTA, cand e sa o patesti nu e varsta de vina. Nu am zis asta din rautate ce PUR ADEVAR
Postat 17 Martie 2014, 23:38 de al3x IOSIA
gunoaiele de cacaceni
CENZURAT
Postat 17 Martie 2014, 21:10 de gicu
Cum e turcul şi pistolul !?!
La aşa patroni, aşa şoferi !?! La carceră cu ei !?!
Postat 17 Martie 2014, 20:58 de Carp III
Jenant
O parte din vina o au si "domnii" de la primarie si "domnii" de la Drumuri si Poduri(ministrul transporturilor). Chinezi fac construiesc blocuri in 5 zile(vezi youtube), iar noi(dupa unii ce mai destepti cei mai ....toate superlativele... popor) nu suntem in stare sa reparam/refacem un poduletz in 5 ani de zile!!! Domnilor din functiile de conducere!, nu va crapa asa un pic obrazul de rusine??!!??
Postat 17 Martie 2014, 20:53 de Cineva
Da din pacate !
David ! Sa nu-ti dea D-zeu soarta sa-ti conduci copilul la groapa ca a condus de la 18 ani !! Pentru ca prea multi tineri mor ca noi ii lasam sa conduca asa devreme si inca in transport contracost de marfa cu mult stres ,oboseala ,pe nemancate ,pe nedormite !!! Azi maine o sa-i punem saracii in cosciuc de la 16 ani !!
Postat 17 Martie 2014, 20:49 de parinte
iar !
"maşina de butelii a fost avarată aproape în totalitate" .... / avariata" nu avarata ..... acuma pe bune ?????
Postat 17 Martie 2014, 18:21 de rayka
@goliat
@goliat: Esti pe alta planeta, copile! DA, avea certificat ADR! De la 18 ani poti sa conduci... In caz ca te uitai la alte stiri, soferul TIR-ului circula pe sens invers! Stii ce inseamna asta?
Postat 17 Martie 2014, 18:08 de David
DREPTUL DE A CONDUCE !!
La 22 de ani are voie sa conduca !!? indiferent de capacitatea de transport vehicul care transporta butelii de gaz !!? .Adica certificat ADR al conducatorului auto avea tinarul de 22 de ani !?.Putea sa se intample o catastrofa si sa moara multi oameni daca explodau buteliile. De altfel e plin orasul de tinerii care vand butelii de gaz facandu-si public prezenta prin lovirea cu cheie de butelie buteliile sa auda tot poporul ca au sosit !! Oare cati din acestia sunt in regula cu certificat ADR si vehicule dotate cu restele omologate de transport si alte conditii specifice necesare !!
Postat 17 Martie 2014, 17:42 de goliat
pai ce va astetptati?
pe ce s-au cheltuit banii? Sa fie mutat traficul de pe un pod pe altul? Sa mutam blocajele cu 5 metri mai incolo? Bataie de joc
Postat 17 Martie 2014, 17:01 de doc
HALAL SOFER ... de la chemical brothers
ASTA DA SOFER ... NU MI-AM DAT SEAMA CA CIRCUL PE CONTRASENS .. ASA PUTEA SA BAGE O FAMILIE INTREAGA IN MORMANT SAU DACA SE INTALNEA CU UN AUTOBUS CU 50 DE PERSOANE ... IESEA MACEL ...
Postat 17 Martie 2014, 16:25 de jOHNY B
RUSINEEEE!!!
Mare rusine pe obrazul Primariei si a Politiei care nu sunt interesati de siguranta noastra, a "prostilor" care doar contribuim... La cum sunt dirijate benzile acolo, ar trebui sa fie toti arestati! Sa va fie rusine!!! Daca e in lucru temporar, trebuie marcat cu linie galbena! Stiu, veti spune ca cei de la CNADR sunt responsabili. Da. Dar tot dvs. domnule primar, ne-ati dus cu zaharelul sa va votam ca veti avea "spate" de la Bucuresti! Va pasa prea putin de siguranta noastra, "domnilor" responsabili!
Postat 17 Martie 2014, 15:57 de IoSiEa
Soferi ...
..grabiti astia de la Micula,sa-si satisfaca patronul lacom si avar!Angajatii Transilvania stiu pe piele lor cit de hapsini sunt cei 2 cacaceni!!!!!
Postat 17 Martie 2014, 15:48 de gheorghe@sandor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON