URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2012, 12:16

Tânăr de 23 de ani, candidat PSD la Marghita, mort într-un accident

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bogdan Bereteu, un tânăr de 23 de ani din Marghita, candidat pe listele PSD la Consiliul Local din oraş, a murit vineri dimineaţă într-un groaznic accident rutier.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 6, pe strada I.L. Caragiale din Marghita, iar la volanul Peugeout-ului 206 era un tânăr de 25 de ani, despre care poliţiştii spun că "nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum".

"Într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autoturismul a intrat în coliziune cu un cap de pod de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

În urma impactului, deosebit de violent, Bogdan Bereteu, 23 de ani, din Marghita, pasager pe bancheta din spate, a murit pe loc, resuscitările medicilor dovedindu-se inutile. Ceilalţi doi ocupanţi ai maşinii, şoferul şi un alt tânăr de 20 de ani, pasager pe locul din dreapta, au suferit răni mai uşoare.

Cei trei tineri participaseră joi seară, până în jurul orei 22, la lipit de afişe electorale într-o vitrină din localitate, împreună cu alţi tineri, după care s-au desprins de grup şi au ieşit în oraş.

Dintre ei, doar Bogdan Bereteu era membru PSD, fiind de altfel şi secretarul organizaţiei de tineret a PSD Marghita. "Îl cunoşteam foarte bine, era membru PSD de mai mulţi ani şi era un băiat extraordinar. Pe lista de consilieri era pe locul 18. Nu ştiu să avem vreun candidat mai tânăr decât el la aceste alegeri", a declarat BIHOREANULUI Emilian Pavel, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD Bihor.

"Era cel mai sufletist şi cel mai liniştit dintre toţi. Orice îi cereai, dacă aveai nevoie de ajutor, era acolo", a povestit o altă apropiată a tânărului.

Potrivit preşedintelui PSD Marghita, Gheorghiţă Lupău, Bogdan era student la Ştiinţe Economice, era orfan de tată de mai mulţi ani şi mai are un frate. "Suntem bulversaţi. Ne-a dat peste cap întreaga întâmplare. Era unul dintre băieţii noştri de viitor şi îl pregăteam să facă parte dintr-o nouă generaţie de oameni politici. Ţineam foarte mult la el", a spus Lupău.

UPDATE: Ulterior, pagina de Facebook a tânărului s-a umplut de mesaje scrise de prietenii şi cunoştinţele sale. Toţi cei care i-au lăsat mesaje se arată şocaţi de vestea aflată. "E greu să spui adio şi e ireal. E greu să spunem că ai fost şi nu că eşti. E greu să ne gândim la tine la trecut şi nu la prezent. Dumnezeu să te odihnească în pace", "Eu nu pot să cred aşa ceva, un băiat atât de bun, de respectuos, păcat că s-a dus dintre noi atât de tânăr. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace", sunt doar câteva din mesajele lăsate de prietenii lui Bogdan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
42 Comentarii
replica la comentatorul cu nick name-ul @hahaha
Comentatrorul @hahaha degeaba scrii insulte si injurii la adresa mea ca eu voi scrie in continuare ,,replica la articol`` pentru ca dreptul la opinie al cetateanului roman simplu este scris in Constitutia acestei tari ROMANIA si nu o sa-mi interzici tu un pupincurist un lingau al dosului senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL acel drept de libera exprimare a opiniilor !))=))@hahaha iti scriam replica mai devreme daca nu avea probleme tehnice site-ul acesta www.ebihoreanul .ro ,si asta nu inseamna ca imi este frica de tine si de intimidarile tale ,si de aceea nu ti-am raspuns cita vreme articolu a fost on line,ai cistigat o lupta doar dar razboiul continua ,fii sigur de acest lucru ,ai scris comentariile acelea la indemnul conduceri corupte a PSD Bihor si a senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL ,ai fost postacul de serviciu care scrie cei se dicteaza !:))=))Postacule i-a de aici ,UN, prost analfabet`(citez @hahaha ca asa ai scris, Unul @Romanul Simplu arunca o piatra in apa si 10 intelectuali cu diplome de Sorbonica de Oradea pupincuristii conduceri corupte din PSD Bihor se chinuiesc ca sa o scoata aceea piatra din apa !SICTIR bah !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Iunie 2012, 05:47 de Romanul Simplu
replica la comentatorul cu nick name-ul @Gelu
BAH comentatorul @Gelu ,nu trebuia sa faca aceea poza la misto,dar mindria aceea proasta alui este mare PEPEa Homosexualul alias Emilian Pavel consilier judetean PSD si acualmente pe lista ,baiat de bani gata ,baiatul lu tata sau Pavel Florian ex director DADR un incompetent ,afacut misto din organizatia PSD Bihor si sa pozat cu prietenul sau zicese fotograf Sebi Tont asta cu voal de mireasa pe cap si rujat si fardat ,ce alte dovezi mai vrei ?sa-ti trimit fotografia ca sa o vezi ?:))=))BAH comentatorul pe forumul Bihoreanul cu nick name-ul @Gelu nu am nici o problema ,probleme ai tu cu capul ca aperi un homosexual cu numele de Pavel Emilian presedinte TSD Bihor care a facut de rusine PSD Bihor prin incompetenta sa de a conduce tineri social democrati in diferite actiuni ale partidului PSD Bihor.Asta scris si spus fara ofense numai adevarul si dreptatea scrisa si spusa in fata,cere de la homalaul Pavel Emilian poze pe care le are cu fete ? ca nu are nici una! iar chestia cu tacamurile mai mare rusinea mergi in Austria la ski zicese si nu stii sa folosesti tacamurile in restaurant ,si te mai si fotografiaza cineva si pune poza pe Facebook!:)Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Iunie 2012, 17:51 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Nu il cunosc pe Pavel asta, dar daca tu zici ca e homosexual doar pentru ca a facut o poza la misto si pentru ca, vezi doamne, nu stie sa foloseasca tacamurile, atunci tu ai o maaaareeee maaaareeeee problema. Cu capul. No offence!
Postat 02 Iunie 2012, 12:11 de gelu
cum poti sa razi de un DIABETIC !!!
ce suflet ai in tine, PSD daca vrea ca sa se ajunga la VICTOR PONTA acest caz sa ia masuri imediat nu vrem GAOZAR inTRE tineri sa fie clar, asta ne mai lipseste, azi maine auzim si de pedofili in PSD ! Doamne fereste!
Postat 27 Mai 2012, 19:50 de @tanar psesdist
replica decenta la @tanar pesedist
@tanar pesedist nu o sa-ti raspund la jignirile pe care mi le aduci ci voi scrie doar ADEVAR si DREPTATE despre faptele homosexualuluiPavel Emilian alias PEPEa homosexualul.Sa fotografiat sub pasaj cu Sebi Tontz asta cu voal de mireasa pe cap ,rujat si fardat!:))=))2) A mers intr-o excursie in Austria de sarbatorile de iarna ,nici tacimurile lingura,furculita,cutit nu stie sa folosesasca ,nici o fotografie cu vreo fata nu are nici pe facebook nici pe blog ,pe nicaieri,daca nu era homosexual in toti acesti 2 ani trebuia sa se casatoreasca si el ca si pretenul sau Seby Tont casatorit cu actritza oradeana Adela Lazar.Toate actiunile PSD ale TSD Bihor au fost compromise de neimplicarea homalaului Pavel Emilian intre acestea amintim,1)ecologizarea zonei Dosu din Iosia care nu sa mai facut ca nu a organizat-o bine ca au scris cei din presa bihoreana de asa zisa actiune reclama numanu faptedar protestul cu etnobotanicele iesi din bar beat strigi 2-3 sloganuri si apoi intri din nou in barsa te imbeti mai departe ,dar protestul antiPDL din fata PDL Bihor unde a venit beat si nici nu stie ce a vorbit de ani 50,dar alte actiuni PSD Bihor compromise ?:))=)Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Mai 2012, 07:05 de Romanul Simplu
SPRIJIN
Imi pare sincer rau! sper sa aveti puterea sa treceti peste acest necaz:(
Postat 26 Mai 2012, 22:54 de aaaabc
...
de cand am aflat...doar langa ei am stat....mi-am pierdut nasul,verisorul...n-as suporta sa-mi pierd si nasa si celalalt var.....doare enorm ....si dor si mai tare rautatile altora.....si nu pot sa inkid ochii cand prietenii lui santa il considera un sfant
Postat 26 Mai 2012, 22:39 de renata
SPRIJIN
cu toate ca nu l-am cunoscut personal...pot spune cu mana pe inima ca m-a bulversat foarte tare..nu pot sa imi imaginez durerea care e in suflutul mamei si fratelui sau! IMi PARE FOARTE RAU! SINCERE CONDOLEANTE!! nu mai pune la suflet toate rautatile ce se scrie pe internet, mai bine mergi si stai alaturi de familia lui BOGDAN! Dumnezeu sa-l ierte si sa il odihneasca in pace!:(
Postat 26 Mai 2012, 22:36 de aaaabc
...
daca era mort cu 2 ore inainte de ce nu au sunat la 112 ???? se mai opreau in chiribis la peco sa bea daca au un mort in masina???hai sa fim serios..asta e o miscare de musamalizare...dar nu e credibila deloc povestea....
Postat 26 Mai 2012, 22:36 de renata
...
asistena de pe ambulanta mi-a spus personal ca in momentul in care a ajuns ambulanta Bogdi inca traia,s-a uitat la el si dupa cqateva clipe a murit
Postat 26 Mai 2012, 22:33 de renata
SPRIJIN
am inteles ca stirea ar veni chiar din politie! sincer sunt de-a dreptul scarbit de politia din marghita si asa cum zici si tu primul lucru la care m-am gandit este acela ca cineva vrea sa il scoata pe santa.Sper din tot sufletul ca acest nenorocit sa infunde puscaria...desi o sa fie cam greu...ma bucur ca era doar un zvon ..astfel memoria lui Bogdan ar fi fost patata!
Postat 26 Mai 2012, 22:30 de aaaabc
...
nu e adevarat..Bogdi a adormit pe drum pe bancheta din spate si s-a lovit la cap in momentul acceidentului...am postat pe jdd si pe fb certificatul medico-legal pt toti care au scos astfel de minciuni ca sa-l scoata pe Santa sau ca sa-i intineze memoria varului meu
Postat 26 Mai 2012, 22:27 de renata
?
mai renata da se zvoneste ca bogdan ar fi fost mort inca dinaintea accidentului ? e adevarat?
Postat 26 Mai 2012, 22:24 de aaaabc
?
daca e sa mori sa mori din greseala ta nu din a altuia !!
Postat 26 Mai 2012, 22:23 de aaaabc
pt hai na
stiu ca prostia doare......oare mata stie cat suferi????nesimtitule
Postat 26 Mai 2012, 22:20 de renata
@hello
Nu te lua dupa un handicapat mintal. Romanul simplu, un diabetic si un frustrat de propria neputinta. Pentru asemenea oameni nici Dumnezeu nu mai poate face nimic. Respectati memoria unui tanar disparut in conditii tragice.
Postat 26 Mai 2012, 18:58 de Tanar pesedist.
helllooooooo
Pavel Emilian este adevarat este homosexual!!!!!!!! hellllooooooooo treziti va chiar va bateti joc de noi PSD ! postam pe faceboook este sau nu homosexual?
Postat 26 Mai 2012, 17:57 de helloo
replica la 2roman normal p[upincuristul senatorului PSD Ioan Mang
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odineasca in pace!condoleante familiei indurerate!Pacat ca murit tinar si nevinovat si cei din conducerea corupta PSD Bihor l-au trimis la moarte direct prin actiunea lor electorala de lipire de afise noaptea .Redactia saptamanalului ,,Bihoreanul`` de ce cenzurezi comentariile ?Dreptul la opinie al romanului este scris in Constitutia acestei tari ROMANIA,nu ingradi acel drept ! De ce cenzurezi ADEVARUL siDREPTATEA ?Organizatia judetean PSD Bihor este vinovata pentru acest fapt ,nu se trimite la lipit afise electorale noaptea ,trebuia trimisi ziua sa-i vada toata lumea ,dar organizatia corupta a PSD Bihor atrimis acel tinar la moarte .SA nu afirme nimic presedintele TSD Bihor Pavel Emilian alias PEPA Homosexualul ca la toti tinerii din PSD le este rusine de piticania asta negricioasa .!:))=))BAH @roman normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang kakamash in gura ta sa ma kak ,vezi ca mi-au cenzurat comentariul ,ca am scris ADEVAR si DREPTATE care va supara pe corupti din PSD Bihor si conducerea corupta care iarasi se vede realeasa , ati telefonat la redactia ,,Bihoreanul ``sa-l cenzureze nu-i asa?RUSINE!RUSINE!Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Mai 2012, 14:20 de Romanul Simplu
mda
Poate acuma voua, maimutoilor astora din Marghita, purtatori de capuri fara creier, o sa va mai iasa din figurile alea tampite, cu ture de oras, masini turate si alte cacaturi prin care va etalati prostia ori de cate ori aveti ocazia! Cat despre tanar, era un om de calitate. Pacat, RIP!
Postat 26 Mai 2012, 11:45 de mda
si a luat D-zeu mana de pe el!
nu cuvintele negative sunt GRAVE deoare ce dezvolta instinctul de precautie, cele POZITIVE te DISTRUG, te abat de la realitate.
Postat 26 Mai 2012, 11:22 de INTERESANT!
si a luat D-zeu mana de pe el!
de ce OARE , condoleante familiei, pacat dar e ff interesant de ce s a dorit ca el sa ne paraseasca, foarte INTERESANT! ceilalti nu au murit inca .De multe ori rostim VORBE fara a realiza impactul lor asupra noastra, nu va jucati cu cuvintel pozitive ataragei PROVOCAREA negativismului spune numai negativ si pozitivul intervine.
Postat 26 Mai 2012, 11:21 de INTERESANT!
@Romanul Simplu
Tizule, ai fixurile tale! Ce declaratii poti face in asemenea momente? Daca taceai, poate realizam cei care mai scriem pe forum ca nu esti chair atat de prost precum scrii. Din pacate, Dumnezeu ii ia pe cei buni si nevinovati si ne lasa pe cap toti nebunii. Tizule, ai un mare noroc, de tine a uitat si Dumnezeu si dracul! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe tanarul de la Marghita si pe toti cei care au plecat din aceasta lume murdara!
Postat 26 Mai 2012, 11:08 de Romanul normal.
@ionel
Maica ta a avut adrenalina in exces de a reusit sa dea nastere unui monstru.
Postat 26 Mai 2012, 08:43 de SAFE
Replica
Cand am zis ca a vrut adrenalina si a primit-o, n-am gresit ! In oipinia mea a te urca in masina, chiar pe bancheta din spate si a te lasa la cheremul unuia care a baut ( 0,61% in aerul expirat, aprox. 1,2% in sange ! adica ,,soferul'' nu bause doar un pahar de bere....) denota ori inconsatienta ori dorinta de senzatii tari/adrenalina ! Repet, bine ca n-au (mai) nenorocit si pe altii !
Postat 26 Mai 2012, 07:13 de ionel
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
bine ca nu a omorat si alti nevinovati care se aflau pe drum in acel moment cand acest alcolic se indrepta inspre casa! Imi pare ffff rau pentru Bogdan, condoleante familiei!:(
Postat 25 Mai 2012, 23:00 de marghita
imi pare rau bogdi
soferul avut0,61% alcoolemie.in aerul expirat.Odihneste-te in pace si liniste BOGDAN.''SANTA BOGDAN a condus masina.
Postat 25 Mai 2012, 20:49 de calin.c
....
SANTA BOGDAN E NUMELE SOFERULUI
Postat 25 Mai 2012, 20:42 de renata
ptr.autor
raluca avram de ce nu ne spune numele soferului?de data asta nu se spune cine era soferul si daca politia a stabilit daca a consumat sau nu?ziaristii astia de doi lei picteaza cum vor ei......raluco nu prea le ai cu subst.proprii PEUGEOT nu PEGEOT, tuto.
Postat 25 Mai 2012, 20:41 de pilotu automat
pt doda
si da...soferu nu merita niciun pic de respect !!!
Postat 25 Mai 2012, 20:32 de renata
pt doda
doda..degeaba ii iei apararea la retardatu de santa ...oricat de bun prieten ti-ar fi..si-o bagat in mormant un bun prieten...un copil nevinovat.....pt k el era inconstient ....dak are tentative de suicid s-o faca knd e singur..nu cu altii in masina
Postat 25 Mai 2012, 20:31 de renata
...
cine a fost azi dimineata la locul faptei zice asta doda
Postat 25 Mai 2012, 20:19 de dm
ABERATII
cine zice ca cel de la volan era beat ? a declarat politia lucrul acesta?chiar nu aveti nici un pic de respect pentru nimeni si judecati pe toti dupa propria voastra micime?
Postat 25 Mai 2012, 19:35 de doda
renata
renata eu nu am facut referire la absolut nimeni, am spus doar ca trebuie sa intelegem ca alcoolul si volanul nu sunt compatibili si ca el a murit nevinovat. Nu contest faptul ca a fost un baiat minunat, cred asta doar ca daca cel de la volan era beat nu trebuia sa se urce in masina cu el. Si Renata, cred ca fiecare avem dreptul la o opinie si nu suntem tampti, poate vei mai imbatrani si imi vei da dreptate.
Postat 25 Mai 2012, 18:31 de dm
pt toti retardatii care-si dau cu parerea degeaba
imi pare foarte rau ca se gasesc toti tampitii gen ionel, aa si dm sa comenteze numai ca sa se afle in treaba....Bogdi statea pe bancheta din spate,n-are absolut nicio vina....din cauza unui inconstient retardat a murit un om minunat....si cei care scriu prostii despre Bogdan sunt la fel ca soferii care produc astfel de accidente :(( te iubim Bogdi si n-o sa te uitam niciodata :(( :(( :((
Postat 25 Mai 2012, 15:56 de renata
ganditi inainte sa scrieti
mai bine faceti altceva decat sa comentati aiurea.Bogdan era pe bancheta din spate.el nu are nicio vina. intotdeauna cel nevinovat plateste pt greselile altora.Bogdan cu ochii inlacrimati si durere in suflet ne rugam pt tine, pt linistea ta :(( :(( sa plateasca si vinovatul.
Postat 25 Mai 2012, 15:50 de cristina
pt ionel fara de minte
cum plm puteti vb asa despre cineva care a murit si a fost atat de bun,nu imi ziceti ca voi nu a-ti baut niciodata.Vai si amar cum sunt unii oameni.I-a scrie-ti de pe facebook-ul vostru nu asa in umbra ca asa toti putem fi curajosi si sa scriem ce ne tuna capul.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!Si pe cei care judeca pe altii sa se uite in primul rand la ei ca de obicei cei care vorbesc de altii se caracterizeaza pe ei insusi.probabil ionel e un drogat si jumatate si se gaseste el sa vb
Postat 25 Mai 2012, 15:37 de Paula
pt ionel
in primul rand el era pe bancheta din spate. ai grija de tu de aadrenalina ta. decat sa vorbesti aici prostii, mai bine cauta-ti altceva de facut...
Postat 25 Mai 2012, 15:32 de ione 2
@ionel
@ionel: nu el conducea, el era pe bancheta din spate...
Postat 25 Mai 2012, 15:29 de @ionel
trist
Este foarte trist , insa cand vom invata noi oare ca alcoolul la volan ucide? Condoleante familiei
Postat 25 Mai 2012, 15:15 de dm
O mare pierdere
E trist cand un suflet atat de tanar si bun se inalta la ceruri. E dureros pentru colegi, prieteni, dar atunci pentru familie. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
Postat 25 Mai 2012, 13:20 de TSD Bihor
Dumnezeu a fost bun !
Ca a murit ala din masina, asta e ! Dumnezeu sa-l ierte ! A vrut adrenalina, a primit-o. Bine ca n-au lovit pe altii nevinovati !
Postat 25 Mai 2012, 13:12 de ionel
as
Doamne iartai ! dar pt betivi si inconstienti nu prea am mila
Postat 25 Mai 2012, 13:09 de aa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON