URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2014, 17:30

Szabo Odon vede partea plină: "UDMR este pe podium după Klaus Iohannis şi Victor Ponta"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În politică, până şi matematica este relativă. Deşi candidatul UDMR a obţinut în Bihor cu aproape 3% mai puţin decât la precedentele alegeri prezidenţiale, pentru deputatul Szabo Odon această performanţă echivalează cu o victorie.

"Dacă în urmă cu cinci ani UDMR nu se afla în pe podium în Bihor, acesta fiind ocupat de Băsescu, Antonescu şi Geoană, de data aceasta UDMR este pe podium, după Klaus Iohannis şi Victor Ponta", a spus preşedintele executiv al UDMR Bihor, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Szabo, performanţa UDMR Bihor este cu atât mai lăudabilă cu cât pentru întâia dată alegătorii de etnie maghiară au avut de ales între doi candidaţi. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost concurat de orădeanul Szilagyi Zsolt, care - susţinut de PPMT - a reuşit să rupă 3% din voturile electoratului maghiar, lucru văzut de UDMR-ist ca o dezbinare.

"Trebuie terminat cu minciuna. Nu e adevărat că mai mulţi candidaţi maghiari pe buletinul de vot înseamnă mai mulţi alegători la urne", a spus Szabo. Deputatul a afirmat că în vreme ce UDMR a strâns cu circa 100.000 voturi peste cele 200.000 de semnături adunate pentru susţinerea candidatului său, Szilagyi Zsolt abia dacă a reuşit să transforme un sfert din semnături în voturi.

"Ori au fost semnături falsificate, ori candidatul a fost aşa de slab încât cei care au vrut să-l susţină s-au răzgândit", a spus udemeristul.

Pornind de la aceste premise, Szabo a cerut demisia candidatului Szilagyi Zsolt şi a liderului PPMT Toro Tibor. "Toro Tibor şi Szilagyi Zsolt ar trebuzi să îşi dea demisia pentru că au slăbit această comunitate. Au fost mai mari adversari ai comunităţii maghiare decât Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar", a declarat deputatul.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea tur de scrutin, Szabo Odon a spus că UDMR va decide joi la Cluj dacă şi pe cine va susţine. Udemeristul a arătat că electoratul maghiar este disciplinat şi chiar dacă alegerea dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis este fără miză pentru el, se va prezenta la vot în număr mare pentru a susţine candidatul recomandat de UDMR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
optimism moderat...
Nu mai are rost să ne ascundem în spatele cuvintelor...Cei mai mulţi unguri, au convingerea nestrămutată că românii sunt nişte ţigani care le-au furat Ardealu', iar cei mai mulţi români au impresia neclintită, că ungurii sunt nomazi aterizaţi din ceva stepe asiatice, nişte huni-barbari, scuzaţi pleonasmul... Însă un ungur mic de Sălaj ca bărbosu' de mai sus, cărător de geantă al depanatorului penal,la rândul lui preşedinte de filială al uniunii "culturale" a etnopolitrucilor cu imunitate garantată de PSD (ca de ex. Laszlo Borbely)având un preşedinte cu prenume de hun primordial,etc.etc.(http://hu.wikipedia.org/wiki/Hunor_és_Magor), e prea puţin pentru îngâmfatul electorat maghiar. În esenţă, nu cred că unii ca Kelemen&co, să aibă vreo influenţă majoră asupra electorilor unguri... Sau oi fi prea optimist în aprecierile mele asupra şougorilor noştrii ?? Vom trăi şi vom vedea... Jos comunismu' !
Postat 04 Noiembrie 2014, 12:47 de Andrei Marga
Chiar asa credeti Dle Szabo?!
Chiar asa credeti Dle Szabo?! Chiar credeti ca: "electoratul maghiar este disciplinat şi chiar dacă alegerea dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis este fără miză pentru el, se va prezenta la vot în număr mare pentru a susţine candidatul recomandat de UDMR." Chiar credeti ca aceste alegeri au ramas fara miza pentru noi?! Chiar ne credeti atat de prosti, si atat de naivi incat sa urmam fara "dubii" recomandarile facute de UDMR???Ce a facut UDMR pentru noi, maghiarii din Romania in ultimii 20 de ani?!Nimic!!!Tot ceea ce ati facut a fost in interesul Vostru! De data asta Noi alegem cu cine votam!!
Postat 03 Noiembrie 2014, 21:39 de Cineva din Oradea
zau, ma !
Sa moara mortu' ! Ce destept e baiatul !
Postat 03 Noiembrie 2014, 20:02 de dural100
Rastalmacirea adevarului
Domule Szabo, Nu faceti altceva decat rastalmacirea adevarului, nici electoratul maghiar nu mai poate fi pacalit, in loc de circ si ei doresc paine, respectiv bunastare, nu mai merge cu gargara policianista, fara fapte concrete sunteti condamnati la pierire si dvs. si partidul etno-business patronat de dvs. la nivel judetean. Insa vazand rezultatele judetene atinse de dvs. la nivel judetean, demisia ar insemna o pedeapsa prea blanda, sunteti intr-o stare deloc de invidiat ...
Postat 03 Noiembrie 2014, 19:19 de Twitter
3% mai mult inseamna 5,84+0,015=5,99% !!!
Iar daca mai cresteti un pic va puteti incolona si sa va inscrieti in ordine pe tabelul viitorului partid al lui Macovei sau, obligatoriu ca nu mai e nimic optional astazi, direct pe lista de intrebari si raspunsuri de la DNA !!!
Postat 03 Noiembrie 2014, 18:15 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON