URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2014, 17:15

Szabo Odon: "Suntem mulţumiţi de rezultatul obţinut de UDMR în alegeri"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Conducerea UDMR îşi savurează victoria. "Suntem mulţumiţi de rezultatul obţinut de UDMR în alegeri", a declarat luni, Szabo Odon, preşedintele executiv al filialei judeţene. Procentul de 21,58% obţinut în Bihor este cu atât mai bun cu cât în ultimii ani uniunea a încetat să mai fie singura formaţiune cu mesaj pentru electoratul de etnie maghiară.

"Am reuşit o creştere de două procente în sânul comunităţii noastre", a spus Szabo Odon. Udemeristul pune îmbunătăţirea scorului electoral al UDMR, de la 19,5% la precedentele alegeri, pe seama faptului că a avut un mesaj european fără trimiteri la alegerile prezidenţiale din toamnă şi a demonstrat disponibilitate de dialog într-o atmosferă marcată de radicalizarea discursului politic.

Potrivit liderului UDMR Bihor principalul perdant al alegerilor de duminică este, în plan local, PNL-ul primarului Ilie Bolojan, care a reuşit să piardă pentru prima dată municipiul în faţa PSD. "Este surprinzător rezultatul neaşteptat de slab al PNL în Oradea! Nici cei mai pesimişti membri nu s-ar fi aşteptat la asta. Până acum, sau cel puţin din 1996 încoace, nu s-a mai întâmplat ca stânga să fie pe primul loc iar PSD că câştige oraşul", a spus preşedintele UDMR.

Potrivit lui Szabo, PSD a reuşit în Oradea un scor de 26,25%, urmat de UDMR cu 21,66%, la mare distanţă de PNL cu 11,37% şi PDL cu 7,17%. "În Oradea PSD a luat 11.543 de voturi, mai bine de două ori decât PNL, cu doar 4.999 de voturi. La această diferenţă, eu cred că domnul Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, poate emite, fără nicio problemă, pretenţii", a spus udemeristul.

Szabo Odon a spus că diferenţa de 15 procente la nivelul municipiului Oradea între cele două formaţiuni este cu atât mai suprinzătoare cu cât la nivel de judeţ PNL stă mult mai bine, distanţa faţă de PSD fiind de numai 9 procente.

Udemeristul a refuzat să intepreteze acest rezultat, dar a lăsat să se înţeleagă faptul că, în 6 ani de mandat, primarul Ilie Bolojan a reuşit să îşi ostilizeze o parte din populaţie cu atitudinea tranşantă în ceea ce priveşte câinii comunitari, exproprierile de terenuri şi demolarea garajelor. Szabo Odon a ţinut să precizeze însă că rezultatele de la alegerile europarlamentare nu sunt relevante pentru a face presupoziţii cu privire la alegerile locale din 2016.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Tot aşa de mulţumiţi să fiţi şi după ce vă decimează DNA !?!
Sabia stă de-asupra capului lor, mor pe capete după audierile din faţa procurorilor, banii li se scurg printre degete de parcă ar fi a lor, dar ei sunt mulţumiţi de rezultate !?! S-a tâmpit lumea asta de tot !?!
Postat 27 Mai 2014, 08:52 de Carp III
tzapul udemeristilor
cu mana intinsa "la cercit".
Postat 27 Mai 2014, 05:30 de lepre separatiste@
De ce se aliază ungaria cu Rusia ?
De ce se aliază ungaria cu Rusia ? Deoarece nu are nici o altă opţiune. Nu le susţine nimeni altcineva in afara de ruşi politica externă (instigarea la separatism). Din punct de vedere militar ungaria nu poate fi apărată: o câmpie traversată de un fluviu având capitala în mijloc, toate obstacolele naturale din jurul aceste câmpii fiind controlate de statele vecine. Din punct de vedere economic un stat agrar şi furnizor de servicii are o populaţie de 9 milioane de locuitori. Ungaria are nevoie de conflict, are nevoie să iasă în evidenţă. Principala temă de bătaie: drepturile minorităţilor naţionale din bazinul dunăreano-carpatic. Principala strategie: găsirea unui aliat puternic care să-i promită orice formă de anulare a Tratatului de la Trianon. În anii ’90 au fost marile state europene şi Statele Unite – însă stabilizarea centrului european prin Uniunea Europeană nu i-a satisfăcut Ungariei principala cerere, modificarea condiţiilor Tratatului de la Trianon. De aproape 100 de ani, ungaria nu şi-a modificat obiectivele şi mijloacele politicii externe – însă nici nu are cum să găsească soluţii noi. Acest blocaj s-a transformat într-un fel de psihoză generalizată la nivelul societăţii – de aici apare şi solidaritatea populaţiei faţă de Viktor Orban şi extremiştii de la JOBBIK . Cam aşa a apărut alianţa ungariei cu Rusia. buda pesta şi-a găsit noul protector de la care să ceară revizuirile dorite.
Postat 26 Mai 2014, 23:41 de BOOK
GOZBORII LOSERI
gozborul, e un loseri innascut, un escroc din tata-n fiu. gozborul e un degenerat. gozborii, sunt niste ratati, niste distrusi plini de ura si rautate la adresa a tot ceea ce roman si romanesc. intr-un cuvant, zici **** si tragi apa !
Postat 26 Mai 2014, 23:35 de Life
@1918,3-0,com,
va lipseste portia de mamaliga
Postat 26 Mai 2014, 22:59 de BURN
Europa pune punct comediei aşa-zisului Ţinut Secuiesc
Organizațiile reprezentative ale românilor din Covasna, Harghita și Mureș, constituite în Forumul Civic al Românilor salută respingerea de către Comisia Europeană a inițiativelor UDMR și Consiliului Național Secuiesc (CNS) privind autonomia teritorială a „Ținutului secuiesc". Aberația unguresca nu are temei juridic în conformitate cu tratatele europene. Scurt pe doi. Cu această rezoluție Europa a pus capac tembelei încercări de revizuire a frontierei interne a României.
Postat 26 Mai 2014, 18:47 de 1918
marsh in pusta si enclavizati-va etnic la orban.
peste patru ani, trogloditul udemerist va sta iar cu mana intinsa in fata ungurilor, la alegeri, indrugand aceleasi tampenii separatisto-revizioniste, dupa care va primi votul. nu e prost cine cere e prost cine da.
Postat 26 Mai 2014, 18:36 de com
Tzapul udemerist
din punctul lui de vedere a iesit bine. ungurul ,cu creierul spalat de sloganele separatiste revizioniste i-a dat iar votul dandu-i astfel escrocului posibilitatea sa huzureasca iar pe bani buni, rotindu-si in acelasi timp necontenit ochii dupa ciordeli de tot felul. peste patru ani prostimea indoctrinata cu urlaturile separatismuli si revizionismului unguresc va fi iar prezenta la urne.
Postat 26 Mai 2014, 18:30 de Pisti
Leprele udemeriste
Normal, firesc, natural sau cum vreti sa-i spuneti, leprele udemeriste sunt tot mai putine. Ciorditori fara pereche, jigodiile separatiste dispar pe cale naturala.
Postat 26 Mai 2014, 18:05 de @ROMANIA-ungaria 3-0
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON