URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2015, 16:18

Szabo Odon îi răspunde lui Cristian Bodea: "Cântă după ureche, e Elena Udrea de Bihor"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În conferinţa de presă desfăşurată vineri, deputatului Szabo Odon i-a fost cerută o reacţie la afirmaţiile senatorului Cristian Bodea, care a afirmat că acesta este vinovat pentru "prelungirea aşa-ziselor negocieri" dintre PNL Bihor şi UDMR Bihor, emiţând pretenţii pe o "linie radical naţionalistă".

Concret, Bodea a afirmat - într-o conferinţă de presă ţinută tot vineri - că Szabo Odon a avut pretenţia "ilegală" ca "26% sau o treime" din angajaţii Consiliului Judeţean să fie maghiari, precum şi ca centura Zonei Metropolitane Oradea să se facă pe dealurile Paleului, unde locuiesc mulţi etnici maghiari.

"Până în momentul de faţă dovedit extremist este domnul Bodea. Azi eu am o decizie a Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în care domnul Bodea a fost declarat că a discriminat comunitatea maghiară şi a fost sancţionat cu avertisment. În acest context, nu pot comenta frustrările dumnealui", a răspuns Szabo, făcând aluzie la faptul că, în iunie 2014, chiar el l-a reclamat pe Bodea, după ce acesta din urmă a făcut mai multe afirmaţii referitoare la etnicii maghiari, inclusiv că aceştia "vomită dacă vorbesc în limba română",

Întrebat concret despre pretenţiile pe care Bodea le impută UDMR, Szabo Odon a preferat să nu dea detalii. "Domnul Bodea cântă după ureche. N-a văzut documentul, nu ştie ce conţine, doar a auzit ceva. Poate fi Elena Udrea de Bihor...", a spus deputatul, referindu-se la cele mai recente declaraţii publice făcute de fostul ex-ministrul Elena Udrea.

Totodată, Szabo Odon a precizat că nu va dezvălui niciun aspect al negocierilor care se poartă pentru formarea unei noi majorităţi în Consiliul Local Oradea şi în Consiliul Judeţean Bihor. "Noi, cei din partea UDMR nu am făcut declaraţii cu privire la negocieri. Din partea UDMR nu a transpirat în nicio presă nimic despre aceste negocieri, căci ele nu se duc prin conferinţe de presă şi prin ştiri pe surse. Că domnul Bodea a fost trimis sau doar de la sine putere comentează anumite lucruri, este treaba lui", a spus Szabo Odon. Acesta a adăugat că, mai mult, senatorul PNL nu are nicio calitate în această problemă, din partea fiecărui partid (PNL şi UDMR) fiind delegate câte trei persoane pentru a purta negocierile.

Citeşte şi: Senatorul Bodea, după ce UDMR a cerut "maghiarizarea" administraţiei locale: "Legea nu permite angajări pe criterii etnice"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
2 apartamente gratis deasupra agentiei cfr la odon
sa explice domnul odon cum reuseste de atata timp sa locuiasca in cele doua apartamente fix deasupra agentiei cfr in buricul targului din oradea. cum a reusit sa obtina cele doua apartamente si prin ce mishmashuri tot ramane acolo?
Postat 07 Februarie 2015, 23:21 de vg
bleah
CENZURAT
Postat 07 Februarie 2015, 12:36 de bnraz
Corectitudine
De acord cu D-l Cristian Bodea, legea nu permite angajari pe criterii etnice! Dar nu permite nici angajari(sau mentineri pe post/sau similare)pe criterii de partid! Poate ne explica d-l Bodea de ce de ani de zile la Primaria Oradea BOLOJAN prefera sa nu organizeze concurs pentru ocuparea postului de arhitect sef? Si sa mentina o apropiata PNL-ista de profesie...inginer(fie si constructor)? OK, o sa spuna ca are experienta(a se vedea declaratia facuta atunci cand Domnia sa a ajuns in Comisia juridica doar pentru ca...are experienta). Poate se intereseaza D-l Bodea si cum a fost angajat prima oara actualul city-manager Eduard Augustin Florea(ce sa-i fac, i-a scapat porumbelul si singur a declarat ca BOLOS i-a oferit un loc de munca! Ulterior probabil a existat si un concurs formal!). Sigur ca pretentia d-lui Szabo Odon este exagerata! Angajarile(cel putin teoretic, practic nu se prea intampla asa)se fac pe COMPETENTA, nu pe criterii etnice. Si pana la urma chestiunea cu limba este total falsa! Nu stiu cum se face ca ori de cate ori vad un reportaj la TV facut de exemplu cu ocazia Festivalului gulasului din Odorheiu Secuiesc, oamenii de rand vorbesc in limba romana destul de bine(unii chiar foarte bine)si fara sa aiba o problema! Ma pot da exemplu pe mine: vorbesc bine maghiara(nu m-a obligat nimeni sa o invat), scriu bine ungureste(unii unguri mi-au spus ca o fac mai corect decat ei!)si cu asta basta! Sigur ca nu pot fi de acord(si nu am fost) cu scrierea total aiurea a unor denumiri de strazi(vezi Jean Calvin devenit Kalvin Janos, de parca maman l-ar fi botezat Janos)sau alte excese lingvistice si etnice.
Postat 07 Februarie 2015, 10:50 de TDS
Mai bine după ureche decât ...
... după vioara aia cu goarnă pe care aţi încropit-o când eraţi încă în mod oficial urmaşi de nomazi !!!
Postat 07 Februarie 2015, 09:27 de WinDos
odon, taci!
mai taci, Odon! Mai fa vreun copil. dar taci. ca esti absolut gretos! pe cind la Rahova, Odon? Cu Kiss si cu madama Udrea, dar si cu Rozsika! Valea!
Postat 07 Februarie 2015, 08:56 de andreimagheru
Gresit hodoane
Tu esti extremist cat incape, si bineinteles primul dintre escroci.
Postat 06 Februarie 2015, 17:48 de Valhalla-Asgard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON