URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2011, 12:18

Surpriză: Primarul Bolojan amână instalarea lui Ritli la şefia Spitalului Judeţean!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gavril Grebenişan, managerul interimar numit la finele lunii iunie de către primarul Ilie Bolojan la conducerea Spitalului Judeţean, rămâne în funcţie până, cel mai probabil, la finele acestei luni, cu toate că instalarea în locul său a fiului ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau Csongor, fusese programată pe 1 noiembrie.

Potrivit unor surse din interiorul Spitalului Judeţean, luni şi marţi a avut loc o serie de "bâlbe" legate de instalarea lui Ritli jr.

"Luni am fost anunţaţi că marţi dimineaţă, pe 1 noiembrie, la raportul de gardă ne va fi prezentat domnul Ritli ca nou manager, în locul domnului Grebenişan. Ulterior, pe parcursul aceleiaşi zile, am aflat că evenimentul va avea loc miercuri dimineaţă, fără a ni se spune de ce. Miercuri dimineaţă, însă, am aflat că domnul Grebenişan rămâne manager şi că instalarea domnului Ritli a fost amânată", a declarat pentru BIHOREANUL un medic de la Judeţean.

Contactat de BIHOREANUL, managerul interimar Gavril Grebenişan a refuzat orice discuţie pe această temă.

Misterul a fost elucidat, însă, de primarul Ilie Bolojan, care a explicat pentru BIHOREANUL că a decis amânarea instalării fiului ministrului Sănătăţii deoarece doreşte ca managerul interimar să încheie câteva din cele mai importante activităţi legate de investiţii pe care le-a început.

"Am avut o discuţie în trei, cu domnul Grebenişan şi cu domnul Ritli, în urma căreia am decis să amânăm predarea-primirea funcţiei de manager. Motivul este că domnul Grebenişan a început câteva lucrări şi proiecte, iar dumnealui este cel mai indicat să le ducă spre finalizare", a spus primarul, dând ca exemplu reabilitarea ambulatorului Maternităţii şi începerea lucrărilor de reabilitare şi recompartimentare a corpului B al Spitalului Judeţean, de unde se vor muta secţiile de Urologie şi Neurochirurgie la Spitalul Municipal în vederea transformării părţii de imobil în ambulator.

"În această perioadă, despre care estimez că va dura până în a doua jumătate a lunii în curs, toate deciziile vor fi luate de domnul Grebenişan, cu puteri depline de manager, pentru că încă nu am semnat nici ordinul de revocare din funcţie în ceea ce-l priveşte, nici ordinul de numire a domnului Ritli", a spus primarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Chiar asa,dle primar!
Dle primar! Chiar asa,acum,cand multi sperau ca poate reincepe debandada,chiulul,ignoranta,le dati peste bot si il readuceti pe Grebenisan? Nu-i vedeti cum sar,dle primar? La asta sa va asteptati peste o luna,cum va pleca Grebenisan.Ar fi interesant sa fiti in spital,sa simtiti pulsul.Cine sunt cei agitati si revoltati de aceasta decizie a Dvs?Tocmai cei care isi urmaresc doar interesele meschine,cei care nu accepta reguli de disciplina si bun simt!
Postat 03 Noiembrie 2011, 10:59 de asistenta
analize .... foto
Daca e sa analizam gesturile personajelor din poza art, o sa abservam ca pe ritli jr. il cam doare in bashketi de plecaciunile si Bolo, sa speram totusi ca unghiul folosit de dl fotograf il scoate intr-o lumina proasta pe dom primar si nu alte "presiuni"...
Postat 03 Noiembrie 2011, 09:55 de yyy
medic rezident ginec
SCZ. IA-L, NUMA' DE L-AR LUA
Postat 03 Noiembrie 2011, 08:13 de @cocolino
pt medic rezident ginec
i-al ???? Ai lipsit la orele de gramatica ? Ai grija de pacientele tale, sa nu le scrii un diagnostic gresit.
Postat 02 Noiembrie 2011, 22:43 de cocolino
ptr. dl. primar
D-le primar, acuma cand incepeam si noi sa speram ca am scapat de sperietoarea Grebe. iti bati joc? Lasa si tu de la tine si vezi-ti de treaba cu asfaltarile si i-al si pe inginer cu dumitale ca de asta e bun nu de spitalul nostru. HA HA HA!
Postat 02 Noiembrie 2011, 21:42 de medic rezident ginec
:))) baiatul la tata are BURTICA de la bere :))
fiu de medic PORC la ingrasat:) asta ne invata MINISTERUL sanatati sa ingrasam PORCI , Romania are ferma de porci BIPEDE :)) cred ca isi afce analizele medicale anual, speram!!!
Postat 02 Noiembrie 2011, 18:37 de oradean
traiu bun si nesimtirea-ingrasa
Cam brunet grasutu !!!
Postat 02 Noiembrie 2011, 18:23 de unu
Crezi tu!
Da, credeti voi ca astia se gandesc ca Grebenisan sa-si ia banii?? Mai degraba vor sa stie ei ce si cum se intampla pe acolo sa nu aiba surpriza de la Maternitate: adica sa le demonstreze e mult gunoi sub pres. Graba cu care voiau sa-l instaleze pe Ritli jr.mirosea urat de departe .Asa amanand lumea/presa va fi mai putin cu ochii pe ei, ca deh"orice minune tine trei zile"si vin alte "minuni" care trebuie sa preocupe "boborul".
Postat 02 Noiembrie 2011, 16:42 de pop
@sorin
In primul rand, eu incerc sa nu las mizerie in urma mea dar, daca nu se poate altfel sa stii ca-mi curat imediat gunoiul. Chiar si la iarba verde imi iau resturile cu mine si le arunc la tomberonul propriu sau macar la cel mai apropriat.
Postat 02 Noiembrie 2011, 15:35 de Un cetatean
@un cetatean
Daaaaaa,voi credeti ca Grebenisan ar fi lasat pe ultimul moment tot ce fircaliti voi.Bravo,mai, destepti sunteti!Stie de o luna ca s-ar putea sa vina Ritli,dar acum "pune in ordine".Sunteti prea nervosi si scrieti prostii,baieti!Voi si acolitii vostri nu ati apucat sa faceti curat dupa voi,asta va doare. Las' ca va trece!
Postat 02 Noiembrie 2011, 14:39 de sorin
ai vazut?
Bai cris acum te poti linistii, grebe e inca acolo! @cetatean subscriu...
Postat 02 Noiembrie 2011, 14:02 de dino
O parere
Numai asa poate dl. Grebenisan sa-si ia toti banii pe lucrari si sa puna in ordine actele contabile ale spitalului. :)
Postat 02 Noiembrie 2011, 13:13 de Un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON