URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2017, 16:20

Surpriză: Lucia Varga îl concurează pe Ilie Bolojan la şefia PNL Bihor, acuzându-l că a dus partidul pe un drum greşit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu câteva zile înaintea alegerilor pentru preşedinţia PNL Bihor, programate pe data de 26 aprilie, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care conduce organizaţia judeţeană ca preşedinte interimar, se vede concurat de fosta deputată Lucia Varga.

Aceasta a anunţat vineri, printr-un comunicat, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al filialei, argumentând că "drumul pe care a pornit PNL Bihor, sub actuala conducere, este unul greşit", iar acest lucru "a dus partidul la o contraperformanţă electorală greu de crezut".

"Principiile democratice precum meritocraţia, egalitatea de şanse şi libertatea de expresie au fost abandonate", acuză Lucia Varga, adăugând că îl concurează pe Bolojan "pentru a arata că în PNL sunt şi alte opinii despre modul de organizare şi conducere a unei formaţiuni politice moderne, care pune cetăţeanul pe primul loc, care este condus democratic, care promovează principiile democratice în interiorul şi în afara partidului".

Subliniind că PNL este izolat pe scena politică, Varga afirmă că intră într-o "luptă inegală" cu Bolojan, care "are toate pârghiile în partid", motivată de dorinţa de "a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei din partid şi pentru a arăta că se poate şi o altfel de politică, aşa cum cetăţenii ne-au spus de mai multe ori".

În finalul comunicatului, Varga le transmite membrilor PNL Bihor că "mă voi lupta ca acest partid să se reîntoarcă către democraţia internă, către principiile care vor garanta fiecărui membru liberal recompensa pentru munca depusă şi performanţă, şi mai ales pentru a credibiliza acest partid în raport cu electoratul nostru de dreapta pe care l-am dezamăgit".

Termenul limită pentru înscrierea candidaturilor pentru alegerile din cadrul PNL Bihor este sâmbătă, 22 aprilie, la ora 12.

Lucia Varga, fost deputat timp de două legislaturi şi fost secretar de stat şi ministru în Guvernele Tăriceanu şi Ponta, a intrat în conflict deschis cu Ilie Bolojan înaintea campaniei parlamentare de anul trecut, acuzându-l pe primarul Oradiei că ar fi manevrat Biroul Politic Judeţean de aşa manieră încât să-i blocheze cea de-a treia candidatură. De altfel, din acest motiv, Varga s-a exilat la Constanţa, unde a candidat la Camera Deputaţilor pe poziţia a doua, fără însă a fi aleasă.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Care pe care: Exilată la Constanţa şi rămasă fără mandat, Lucia Varga îi cere "dictatorului" Bolojan demisia

Contestatara "dictatorului" Bolojan, fără susţinere în PNL Bihor: Cupşa spune că Lucia Varga se "descalifică"

Mai mulţi liberali, între care şi Lucia Varga, lansează un manifest către membrii şi simpatizanţii PNL, cerând şi propunând măsuri urgente în partid

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
“NU MAI PLÂNGE JANE/PLÂNSUL E DE FORMĂ/JANA NU E MOARTĂ/JANA S(T)E TRANSFORMĂ” !
Odată cu renunţarea la bicefalism în PNL prin adsorbţia PDL, chelia edilului a fost împiedicată să-şi îndeplinească funcţia principală, aceea de răcire. Implantul de silicon a avut drept scop eliminarea ridurilor emisferelor şi egalizarea lor, rezultatul fiind doar o umflare artificială a capului. Ca urmare, a început să i se supraîncălzească creierul. Denumirea medicală este meningită. Tratamentul final cu apă rece este programat pentru luna iunie când soborul de preoţi îl vor scufunda de trei ori în apele Crişului pentru anularea funcţiilor din faţa numelui de la precedentele botezuri. Avariţia penelistă şi pragmatismul pedelist, prin fuziune, s-au redus la calviţie. Judecând după pilozitatea concurentei la şefia PNL, pare o concurentă alogenă. Cât timp este acoperită poate lua forma vasului în care se (o) aşează. Când va deveni descoperită, vom constata că posedă aceeaşi chelie şi aceleaşi două emisfere (eventual, mai clar definite). Pre cauţiunea candidaţilor îi face adversari. Secretele ministeriale şi secretarele guvernului au aceeaşi origine asexsuată. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile de săptămâna trecută confirmă că înmulţirea prin spori s-a produs. Acum urmează înmulţirea prin diviziune!
Postat 22 Aprilie 2017, 11:22 de eutanasiu
Cui ii pasa de pnl?!
Are dreptate luciana, dar in alt sens! Ca secretar general al pnl, birtinezul a restabilit adevarul, i-a adus pe liberali acolo unde le e locul, la un 15/20% DEOCAMDATA! In doua, hai trei mandate, pnl, din partid istoric va deveni istorie. Cu cine se ,,reinventeaza"?! Cu busoi?! Cu birta?! Cu turcan?! Risc sa afirm ca partidele au incaput pe mana hotilor, escrocilor, puscariasilor/puscariabililor. De la consilier local in sus nu este politician care sa nu fi savarsit o infractiune! Sunt doar politicieni nedovediti. Asta e, politicienii ne-au furat tara pe cand noi dormeam si acum mai au tupeul si sa-si voteze imunitati. 90% din populime ,,nu se baga", vrea ,,liniste"! O sa primeasca o liniste de o sa le tiuie urechile. Cine va incerca sa deschida gura va fi la inceput amendat si/sau fragezit de pulanari, iar daca e capos va infunda puscaria. Nu va par cunoscute aceste masuri de introducere a ,,linistii"?! Vorbesc de cei de peste 40 de ani.
Postat 22 Aprilie 2017, 09:04 de pinonel
Completare
Ce mi Tica ce mi Take !!! Tot cu gacii rupti in kur ramanem. PNL-PSD aceiasi mizerie ! Scrie la jurnal ca birtinezu ajunge sef la capitala pnl ! Doamne ajuta'i ca scapam de el numai ca ramanem cu avortonii lui birtasu &comp !
Postat 21 Aprilie 2017, 23:39 de scortosul
Tara condusa si legiuita de penali ! Ce sa mai astepti ?
Dupa ce birta a ajuns sef la municipiu acu la judet poate fi si ........ nu imi gasesc cuvinte pentru aceasta organizatie , adunatura politruca ! Parca ma apuca dorul de taranisti ca era macar oarece concurenta pe valea crisului !
Postat 21 Aprilie 2017, 21:51 de scortosul
Dumnezeu nu bate cu... varga
Coana Lucica, mai dute-n PLN, ca PNL-ul a disparut de mult, de cand s-a maritat in USL!
Postat 21 Aprilie 2017, 21:47 de FaBULA
Certificatele "verzi" DE energie
PNL e izolat ca să nu facă scurt-circuit. Acum urmează legătura la pământ!
Postat 21 Aprilie 2017, 21:38 de eutanasiu
pnl dezizolat
Madam Varga vrea sa se transforme in Madam Viagra pentru pnl ! D-na,pnl nu,,este'' izolat ci inexistent de prea mult timp pe scena politica romaneasca .Noroc ca mai transpira cate un scandal intre coledzi...
Postat 21 Aprilie 2017, 20:54 de nealiniat
Abureli
Ce o intereseaza de fapt pe cucoana asta e clar si o afirma tare: "recompensa pentru munca depusă şi performanţă" ... De fapt o doare ca nu mai are nici o functie si nici un os, cat de mic. Ca peformanta ... Sa fim seriosi! Urmarea este clara -> directia ALDE sau PSD. Drum bun !
Postat 21 Aprilie 2017, 20:43 de oradea_mea_si_a_ta
ba, daca era...
...altcineva in locul asteia, mai intelegeam, dar asa... o pupaza (ca sa nu zic... altminterea :D) proasta care n-a facut in viata ei nimic in afara de sluj la Miculi (bine, si tembelul de primar e tot o sluga de-a lui Micula, asta-i clar ca lumina zilei !) si care s-a "trezit" in momentul in care n-a mai papat ciolan gustos ! Hai sictir ! Malane, tu ce dreaq faci ? Hai, catindeaza la Bihor, sa te vedem de ce esti in stare !
Postat 21 Aprilie 2017, 18:50 de AgentulTermic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON