URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Ianuarie 2012, 12:33

Surpriză la bursă: În ultima zi a anului, milionarul Tibor Tincău a cumpărat pachetul majoritar al Sinteza Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de afaceri Tibor Tincău a cumpărat 51,88% din acţiunile Sinteza Oradea (STZ) de la firma Porto Petrol din Timişoara. Tranzacţia s-a derulat vineri, în ultima zi din 2011, pentru 19,93 milioane lei (4,65 milioane euro), miliardarul orădean redevenind astfel acţionarul majoritar al companiei.

Porto Petrol Timişoara, despre care se spune că îi are în spate pe cunoscuţii fraţi Iancu de al Timişoara, a fost acţionar majoritar la firma de produse chimice din anul 2007.

Vineri, omul de afaceri şi-a majorat participaţia de la 28,13% din acţiuni la 80% din capitalul Sinteza, iar de acum activitatea companiei va fi relocată în zona industrială, urmând ca pe terenul deţinut în centru să se construiască un ansamblu rezidenţial.

Tincău a cumpărat cele 34,3 milioane de acţiuni Sinteza prin firma Chempark Invest Oradea, pe care o controlează, la un preţ de 0,581 lei pe unitate, cu 11,73% peste referinţă. La aceasta cotaţie, capitalizarea firmei este de 38,4 milioane lei (8,9 milioane euro), scrie wallstreet.ro.

Începâd cu luna octombrie, valoarea acţiunilor Sinteza, care produce substanţe chimice utilizate la producţia medicamentelor, dar şi pesticide, insecticide, vopsele, îngrăşăminte, aracet, lacuri şi coloranţi, a crescut de 2,9 ori, pe fondul unor tranzacţii cu valori reduse.

Mai puţin cunoscut bihorenilor, Tibor Tincău este o prezenţă discretă în viaţa publică, dar a devenit o prezenţă constantă în topul celor mai bogaţi români, derulând afaceri în transport, comercializarea de carburanţi şi imobiliare, cea mai cunoscută companie a sa fiind TWT (Trans World Trading).

În urmă cu trei ani, averea lui Tincău era estimată la aproape 50 milioane de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
milionar
Care Tincau baiatul securistului ?Cum poate cineva sa cistige in 20 de ani 50 milioane de euro daca nu prin furt?Nu se sezizeaza nimeni ca tara a ajuns la cheremul hotilor?a fostilor securisti?noi platim taxe ei ne fura pe fata..culmea ce justitie ipotenta
Postat 04 Ianuarie 2012, 10:30 de anonim
tincau-tarau-racz-balaj-papalya
mafia petrolului de proasta calitate care se comercializeaza in bihor, adica motorina eco adusa de papalya din trieste sau de racz din ungaria de la granita cu slovacia iar pe linga acestia HOP si tincau CARE NU ISI POATE ACHITA RATELE LA BANCI SI ASTFEL L-A BAGAT IN FIRMA SI PE PAPALYA CARE IN PREZENT nu mai colaboreaza cu balaj-racz ......etc.... dar ce mai conteaza pt ca nimeni nu vede si nu aude sau daca se stie de ce mai introduc cei de mai sus motorina in tara prin bors vezi ieri 02.01.2012 pt eco diesel...alo se aude!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 03 Ianuarie 2012, 19:03 de bebe scrob
kk mk
bai da prwoosti mai sunteti astia de la bihoreanu, pai a cui dreaq e firma aia Porto Petrol din temesvari ??? va spui eu, tot a lui tibor tincau o prezenta discreta ! adica el a cumparat pachetul majoritar... tot de la el :))))) frajerilor. de fapt, nu sunteti chiar asa de frajeri, eu cred ca ati pus ochii pe el sa-l faceti de niste bani, ca asta e specialitatea voastra :D pana acum n-a muscat tibor tincau, aceasta prezenta discreta, dar cine stie, cu criza asa si cu apartamentele nevandute... :D
Postat 03 Ianuarie 2012, 07:57 de tincor tibau
mda
doar securistii fac avere in tara asta...
Postat 02 Ianuarie 2012, 21:19 de at
replica la articol
Romanasilor astia 2@Dante si @Nimeni sa va scriu cine o fost Tibi Tincau cel din trecut.Tibi Tincau de pe vreamea comunismului avea avere de la bunici si de la tatal sau ,poate ca era securist ,pe vremea aceea muncea la Suinprod Palota,dar murdar pe haine de munca si kaka de porc nu l-am vazut ,striga la oameni si multi stiau ca are pe cineva sus pus la securitate ,de aceea nu se amesteca cu oameni de rind,si nu pre era bine vazut pe acolo ,da cite amante a avut acolo ?:))=)) Tibi Tincau era omul sefilor de ferma si al directorilor ,era protejatul lor ,era tinar bogat si nelinistit ,si toti muncitorii care-l cunosteau acolo se fereau de el,atunci era un om tare rau .Da timpul a trecut si a venit democratia si averea s-a imultit poate legal sau poate ilegal si o vorba romaneasca spune ca ,,Lupul isi schimba parul,dar naravul BA!:))=)). si mai este o vorba romaneasca ,,Ce vine pe dea moca,pe dea moca se duce!:))=)) Metoda MEBO de privatizare a fost facuta pentru cei din aparatele de conducere ale intreprinderilor director,contabil sef,ingineri si restul muncitori prostani au luat nimicuri la privatizare,si timpul face dospind averea:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 02 Ianuarie 2012, 19:25 de Romanul Simplu
punct ochit, punct lovit
@dante: bingo!
Postat 02 Ianuarie 2012, 18:21 de nimeni
who?
am crezut ca sunt eu tampit ca n-am auzit in viata mea de tibor tincau(hm, si tibor, si tincau, familie mixta)dar m-am linistit citind chiar in articol ca e o prezenta "discreta". parca era un "secu'" cu numele asta??!! or fi rude?
Postat 02 Ianuarie 2012, 13:11 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON