URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2010, 08:37

Surpriză: dintre cei doi subprefecţi, zboară Sarkady!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Mediafax a dat publicităţii, miercuri seara, după şedinţa de Guvern în care executivul a decis înjumătăţirea numărului de subprefecţi şi reducerea posturilor de secretari de stat, şi numele adjunctului de prefect sacrificat în judeţul Bihor.

Deşi era de aşteptat ca dintre cei doi subprefecţi, Cristian Bitea şi Sarkady Zsolt, primul să fie cel mazilit, pentru menţinerea bunei colaborări cu aliaţii din UDMR, nu a fost aşa. Potrivit agenţiei citate, Sarkady este cel pus pe liber de Guvernul Boc.

În Bihor, nici unul dintre cei doi subprefecţi nu avea o imagine publică pozitivă. Cristian Bitea, fost şef al tineretului PDL şi fiu al unei directoare DSP, a fost acuzat de chiul, atât ca subprefect de Ialomiţa, cât şi la Oradea, unde, pe deasupra, potrivit dezvăluirilor BIHOREANULUI, a cerut şi primă de instalare, şi bani de chirie de la Guvern, deşi e orădean de baştină, iar familia sa are mai multe locuinţe.

Sarkady Zsolt, fost director UDMR-ist al Filarmonicii Oradea, a lăsat în urmă numeroase scandaluri cu subordonaţii români, care îl acuzau nu doar de abuzuri în funcţie, dar şi de discriminare etnică. Sarkady a primit postul de subprefect ca un "premiu de consolare" pentru că a trebuit să părăsească, din pricina atmosferei pe care o crease, instituţia de cultură.

Premierul Emil Boc a motivat, după şedinţa de Guvern de miercuri, decizia de a reduce numărul subprefecţilor prin faptul că statul deconta, anual, prea mult pentru ei. "Costul pe an al unui subprefect este de 77.000 de euro", a spus primul ministru. Prin reducerile făcute în rândul secretarilor, subsecretarilor de stat şi subprefecţilor, Guvernul se aşteaptă să facă o economie de 4,5-5 milioane de euro.

Primul-ministru a mai declarat că subprefecţii eliberaţi din funcţie şi ceilalţi funcţionari restructuraţi vor intra într-un proces de recalificare profesională, dacă va fi cazul, pentru ocuparea unui alt loc de muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
eu
Stati voi linistiti...rmdsz ii vai gasi un post caldut in alta parte... La PIOVRA RMDSZ
Postat 19 Iulie 2010, 10:27 de Eu
tampit
dupa scandalurile si modul in care a iesit pe usa din dos de la filarmonica, asta, nici nu mai avea ce cauta intr-o functie publica !
Postat 16 Iulie 2010, 23:51 de observator
oradean
Pentru ce era nevoie de doi subprefecti?Ca si asa la salariile pe care le au taie frunza la caini.
Postat 15 Iulie 2010, 15:18 de cucu
cretinel
Numai cand te uti la fata lui iti dai seama ca e un cretin patologic.Ce sa caute unul ca asta in asa o functie?Nu ne-am facut suficient de ras cu toti semi analfabetii pe care i-am ales?Asta nu stie vorbi romaneste dar vrea functii inalte.Rusine.
Postat 15 Iulie 2010, 15:06 de mara
era de asteptat
Era de asteptat.Nu a zis d-l Boc ca se tine totusi de competenta ? hai sa fim seriosi.Toata lumea stie ca bitea este un profesionist.Nici nu se compara ce ceilalti 2.E si cel mai tanar inalt functionar public din tara si totodata singurul din bihor.Sunt curios de opinia presei care in ultima perioada tot l-a ponegrit.Ar trebui sa fie obiectivi si nu doar sa scrie ce le dicteaza sefiii.......................MERGEM PE CALEA CEA BUNA !
Postat 15 Iulie 2010, 13:44 de un cetatean
Nu ma mira
oare de ce nu ma mira? "prietenii stiu de ce" !!!
Postat 15 Iulie 2010, 13:23 de cetatean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON