URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2013, 15:56

Surpriză de proporţii: Oamenii lui Băsescu l-ar vrea pe Bolojan în partidul lor! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu Mircea Matei, fostul consilier personal al fostului primar PDL-ist al Oradiei Petru Filip, pe post de amfitrion, PMP-iştii bihoreni şi-au inaugurat joi sediul Partidului şi Fundaţiei Mişcarea Populară în prezenţa a doi lideri ai acestora - fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, acum consilier prezidenţial, şi universitarul Adrian Papahagi, de la Cluj.

Contra "Mangilor" şi "Filipilor"

După ce Sorin Borza i-a prezentat, ambii au trecut la atacuri necruţătoare împotriva "actualei clase politice" şi au subliniat că Mişcarea Populară este "o alternativă" curată.

"Unde-i Mang şi unde-i Filip? Oradea a dat doi politicieni majori, Mang de la PSD care a fost ministru al Educaţiei 9 zile, prins cu plagiatul, şi Filip care acum este senator la Vrancea, la Oprişan. De bun ce este, Mang am înţeles că nici nu a primit vreo atribuţie de la preşedintele Consiliului Judeţean. (...) Pe Filip mă mir de ce l-au votat orădenii de atâtea ori, că acesta a fugit apoi de ei la Vrancea", a spus Daniel Funeriu pentru a încălzi atmosfera.

Tonul a fost preluat şi de Adrian Papahagi, care a spus că Mişcarea Populară vrea să înlăture "Mangii, Grăjdanii, Liviu Popii" şi alţi "impostori", deoarece PMP este un "partid al excelenţei". "Vrem să constituim alternativa, să fim altceva, să fim oameni care nu reprezintă cultura blatului. (...) Suntem falanga lui Traian Băsescu şi ne mândrim cu asta, oricât ar urla Antenele", a spus Papahagi.

El a criticat însă nu doar pesediştii, ci şi pe liberali, spunând că din cauza lui Antonescu au devenit "un partid nefrecventabil, mai rău decât PRM".

"Statuie" pentru Bolojan

Plângându-se că deputatul PNL Octavian Bot a depus contestaţie împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti de înregistrare a PMP, Papahagi i-a spus lui Mircea Matei, preşedintele interimar al organizaţiei Bihor, să nu-l primească pe acest traseist în partid.

În schimb, a surprins total când l-a lăudat pe primarul liberal al Oradiei, Ilie Bolojan. "Pe Ilie Bolojan primiţi-l, pentru că e om de treabă, l-am cunoscut la o conferinţă la Londra şi mi-a făcut impresia unui om de mare calitate. Pe el primiţi-l!", a spus Papahagi.

Culmea, Bolojan a primit cuvinte de apreciere şi din partea fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu dezvăluind că, după ce a elaborat Legea învăţământului, edilul orădean a fost între cei "doar patru primari care m-au sunat să mă întrebe cum să optimizeze introducerea clasei pregătitoare, fără a ţine cont că este în alt partid". "N-am nicio plăcere să ridic statui sau socluri pentru statui, dar pentru mine a însemnat mult şi a spus mult demersul domnului Bolojan", a spus consilierul lui Băsescu.

Matei: "Mă supun"

Surprins şi el de poziţiile exprimate de şefii noului său partid despre Ilie Bolojan, fostul PDL-ist şi PPDD-ist Mircea Matei s-a văzut nevoit să bată în retragere, nu doar evitând un atac împotriva primarului de Oradea, ci şi admiţând că dacă vreodată acesta ar intenţiona să intre în PMP nu se va opune.

"Indiferent ce se va întâmpla, eu voi respecta statutul partidului. Nu mă pot opune primirii unui membru de partid, chiar dacă am avut diferenduri cu domnul Bolojan", a spus Mircea Matei.

În organizare

În ce priveşte stadiul organizării PMP Bihor, Mircea Matei, care a fost desemnat "de la centru" ca preşedinte interimar al acesteia, a afirmat că în această perioadă partidul are 120 de membri, fiind completat de Sorin Borza, care a spus că şi Fundaţia are alţi peste 200 de membri, "oameni care au făcut şi oameni care, în majoritate, nu au mai făcut politică înainte".

Matei a evitat să facă referiri la trecutul său politic atât în PDL, unde a fost mâna dreaptă a fostului primar Petru Filip, cât şi în PPDD, partid în numele căruia a candidat anul trecut la Deputăţie şi pe care l-a părăsit imediat ce Traian Băsescu a dat startul Mişcării Populare. El a elogiat, în schimb, aportul organizatoric al unor colegi precum Claudiu Popa (membru PDL timp de 17 ani, fost director al Poştei şi consilier local), Marton Attila (fost membru PDL, director la Radio Transilvania), avocatul Dorin Caba (fost membru în câteva formaţiuni liberale, iar apoi în PNŢCD), avocata Morar Kosa Klara ori Gheorghe Dunca (fost poloist de performanţă).

"La noi nu veţi găsi milionari de carton, nici oameni care s-au îmbogăţit din afaceri cu statul, oameni care sunt clienţi ai domnului avocat Caba. (...) Echipa noastră este o îmbinare între cei care au mai făcut şi cei care nu au mai făcut politică, tânără şi entuziastă", a spus Matei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
miscarea moarta
Papahagipapalapte ti-a spus cineva ca Bot ar vrea in miscarea ratatilor ? Ori esti prost ori esti prost ! Poate cind va fi Elena Udrea presedinte iar tu v cara poseta
Postat 11 Octombrie 2013, 19:06 de botinbot
Atention
Pai pisalcosul Caba nu are clienti!!!!! E pe geanta de ani buni..asa ca tu bei Jidvei poti deveni ca timp are berechet...habar n-ai cu cine ti-ai facut de lucru, dar vei afla cat de curand
Postat 11 Octombrie 2013, 17:32 de ciripel
mama voastra de corupti
Bine Ghita Dunca! Baga-i la fund, scufunda coruptia de la Guvern, blocheaza incompetenta Consiliului Judetean, faulteaza infractorii politici populisti care au inselat 7,4 milioane de fraieri! Tatueaza-le pe frunte numele:HOT, poate asa se trezeste electoratul asta amortit de meciurile de fotbal trucat cu Mitica, Nasu, MM, Gigi si Borcea.
Postat 11 Octombrie 2013, 14:13 de hagiu
cu ochii pe voi
Dar unde era universitarul d.coitza ? DC iubitorul de oameni si de politica altenativa (avand in vedere trecerea sa, deja, prin mai multe partide?) am vazut ca nu s-a aratat alaturi de colegii de fundatzie! Om de mare perspectiva -mica!
Postat 11 Octombrie 2013, 14:01 de matusha tamara
mare fufa-i politica asta
Bolojan se potriveste cu Funeriu si cu Papahagi: cu totii sunt educati, politicosi, bine pregatiti si cinstiti. Pentru tabara cealalta se pot aduna Matei, Popa Cornel, Mang, Radu Tarle si Kiss. Grea viata pentru cativa oameni cu bun simt care fac politica in Romania, sa fie inconjurati nu numai de adversari badarani, dar si de colegi de partid infractori si corupti. Coruptii fac Antenele sa emita, presa sa urle si opinia publica sa dea buzna.
Postat 11 Octombrie 2013, 12:57 de petrica filip USL
"daca nu avem justitia, puterea nu e a noastra" Dan Voiculescu
Funeriu si Papahagi sunt doi adevarati intelectuali care au doctoratele sustinute la Sorbona. Sigur ca prezenta unor asemenea oameni in politica romaneasca este de natura sa deranjeze impostorii si plagiatorii, grobienii sustinuti de Antena 3 si in general structura securista cladita cu grija de Ion Iliescu. Prezenta unor personaje ca Matei pare inevitabila la un popor ca poporul nostru care inca nu s-a hotarat daca e bine sau nu sa minti, daca e corect sa fii un parvenit! Poate daca poporul nostru ar iesi din bezna analfabetismului, din aroganta atotstiutorismului etalat de intelectualitatea de "sorbonica-bihor" de anonimatul scriitorasilor cu lingura de partid, am avea mai multi oameni politici de calitatea primilor doi enumerati aici. Pana atunci avem aceasta oferta, dar la vot tot sarmaua lui Dragnea, maneaua lui Vanghelie si mitocania lui Ponta si Antonescu vor decide majoritatea invingatoare!
Postat 11 Octombrie 2013, 11:14 de relu fenechiu
Pe Bolojan la intrebat cineva daca vrea MP?
Sa ramana acolo unde e ca sa raspunda pentru toate prostiile liberale din Oradea ultimilor ani.
Postat 11 Octombrie 2013, 09:47 de Booking
COMENTARIU
GHICI GHICITOAREA MEA ??????? OARE CE CAUTA INTELIGENTUL DE FUNERIU LA UNIVERSITATEA ORADEA????????? DOMNULE BUNGAU PE D-VOASTRA VA CAUTA ASAI????????? OARE DE CE ?????????SI INCA ODATA OARE DE CE ???????????
Postat 10 Octombrie 2013, 23:16 de oradean
Sa fie intr-un ceas bun !
...e bine ca e acolo si presa vorbita,puterea are peste tot si in toata tara cate un post radio sau TV,ori ziar.
Postat 10 Octombrie 2013, 20:02 de CORNEL
groaza
Uitati-va la ei!!!! Scarba si lehamitea...Toti niste fatalai...Papahagi??!!!! Caba??? un avocat excroc, de care rad toate instantele, albinosul ala securist,,,ce sa mai spui de Matei ,caruia ii put picioarele....mai lasati-ne ca dam in hepatita de-a dreptu...
Postat 10 Octombrie 2013, 19:48 de dionisie
pixelitu analfabet
destul de rau pentru oradeni sa aiba oaspete un analfabet fara bac,baiat prost si mincinos de felul lui,l-am numit pe funerica.cit despre butoiul ala de unsoare papahagi care se bucura cind s-a impuscat nastase,un sincer 'hai siktir' cretinule.
Postat 10 Octombrie 2013, 19:32 de Necredinciosu
DOAMNE AJUTA si rugati va pentru SANATATEA TUTUROR !
daca sunteti CURIOSI de POLITICA PSD are MAJORITATE si fara PNL ati uitat TINERII :))))) NIMENI nu va accepta ceva legat de PDL, indiferent ca FILIP DIAMANTUL ORADIEI, PONTA STRALUCESTE cu SOVA mult mai luminos si RESPECTA LEGEA, ROMANIA renaste pe aripile DARZE a unui VULTUR . DOAMNE AJUTA si rugati va pentru SANATATEA TUTUROR ! VOR muri foarte multi in chinuri, viata si regimul delasator si dezordonat isi lasa amprenta .
Postat 10 Octombrie 2013, 19:04 de HAI USL !
nici o sansa :)))
ne doare in basca de jegurile lui TRAIAN BASESCU, nici o sanasa nu mai vedeti voi.
Postat 10 Octombrie 2013, 19:01 de nulitati
ia sa va mai gandiți
Acuma nu cred ca Bolojan e aici cheia, poate ca vreo eminență cenușie a gândit o strategie de imagine care o să cam doară
Postat 10 Octombrie 2013, 18:52 de Luke-mana rece
Matei ur
Iar Jidvei? E plictisitor, sa-i spuna cineva! Poate are alta treaba si-l retinem!
Postat 10 Octombrie 2013, 16:25 de daisycutter
lumina
luati lumina de la universitarii din cluj!!!! Papahagi e emblema clujului.
Postat 10 Octombrie 2013, 16:08 de lumina
Puţinele falange !?!
Suntem falanga lui Traian Băsescu şi ne mândrim cu asta ...", a spus Papahagi. Tipul acesta a uitat să spună ce foloseşte Băsescu când se şterge la fund ... nu cumva chiar falanga !?!
Postat 10 Octombrie 2013, 16:05 de Carp III
ete fleosk!
Se gasi si Matei asta sa-si dea acordul! De parca l-ar intreba pe el cineva ceva in panarama aia de partid unde Base e in tot si-n toate. De fapt el a raspuns corect "Ma supun" ce altceva a spus el toata viata, indiferent cine i-a fost sef?:)
Postat 10 Octombrie 2013, 16:04 de Dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON