URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2010, 15:43

Spitalul TBC a ajuns să cumpere medicamente "la bucată"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Am ajuns să nu mai ştim ce să prescriem bolnavilor, deoarece nu mai avem în stocuri medicamente în cantităţi suficiente pentru a asigura tratamente complete şi de durată, iar Spitalul face achiziţii de medicamente la bucată", a declarat vineri pentru BIHOREANUL dr. Lavinia Davidescu, şefă de secţie la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Doctoriţa Davidescu a afirmat că situaţia are ca principală cauză subfinanţarea, precum şi lipsa de competenţă şi experienţă a managerului unităţii, dr. Octavian Cuc, numit în funcţie în cursul lunii ianuarie, cu girul organizaţiei judeţene Bihor a PDL.

"Conducerea spitalului a ajuns să publice pe SEAP (n.r. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţuri de achiziţie a unor medicamente la bucată. De exemplu, pe data de 7 mai, instituţia a postat pe site-ul SEAP anunţul de achiziţie prin cerere de ofertă pentru cinci comprimate de Montelukastum (n.r. - medicament pentru tratarea bronşitelor cronice obstructive), cu posibilitate de suplimentare a cantităţii până la 56 de pastile. De asemenea, prin aceeaşi postare, conducerea Spitalului a anunţat intenţia de a achiziţiona patru flacoane de Fluticasonum, cu posibilitatea de suplimentare a contractului până la 50 de flacoane", a declarat Lavinia Davidescu.

Aceasta a mai dat exemple de achiziţii în cantităţi infime, cu pipeta. "Pe aceeaşi dată de 7 mai, conducerea Spitalului a anunţat intenţia de achiziţie a cinci tuburi de spray inhalator Budesonida, cu posibilitatea de suplimentare a cantităţii până la 50 de tuburi. Anterior, pe data de 5 mai, s-a publicat pe SEAP o cerere de ofertă pentru hidrocortizon unguent în cantitate de trei tuburi", a spus doctoriţa Davidescu.

Medicul a afirmat că doctorii din secţiile de pneumologie nu mai pot asigura tratamentul bolnavilor deoarece cantităţile sunt insuficiente în raport cu necesităţile. "Suntem nevoiţi să modificăm schemele de tratament pentru bronşitele cronice obstructive, iar pentru cazurile grave de bronhopneumonii şi insuficienţe cardio-respiratorii am ajuns să nu mai avem antibiotice şi medicamente asociate", a declarat dr. Lavinia Davidescu. Urmarea, a adăugat ea, este că "în timp ce pacienţii nu sunt asiguraţi cu medicamente pe termen mai lung de 2-3 zile, spitalul cheltuie mai mult decât dacă ar cumpăra medicamente în cantităţi mai mari, deoarece la achiziţia unor cantităţi mici se ajunge ca firmele furnizoare să nu fie interesate să depună oferte".

Contactat de BIHOREANUL, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea, doctorul Octavian Cuc, nu a negat existenţa acestei situaţii, însă a refuzat s-o comenteze, precizând doar faptul că "pentru toate achiziţiile există acordul Consiliului Medical" al unităţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
unsori
in locul managerului nu as fi luat niciun tub de unsoare. obraznica asta nu se mai satura de comisioane. unsori ii trebuie.
Postat 23 Mai 2010, 17:26 de asistenta
congrese
anul asta ai fost in viena si vei merge in iunie la londra si in noiembrie la barcelona. chiar nu-ti ajung atatea deplasari? cat mai vrei sa sugi din banii publici? cand vrei sa te opresti? chiar iti pasa de angajati si bolnavi?
Postat 22 Mai 2010, 20:14 de colegu'
seful de la achizitii?
SEFUL DE LA ACHIZITII ARE APROBAREA MEDICILOR SA IA ACESTE MEDICAMENTE? DACA DA , MEDICII SUNT DE VINA , DACA NU EL ESTE DE VINA. IN ALTA ORDINE DE IDEI , MEDICILOR NU LE PLACE SA COMANZI MEDICAMENTE PUTINE PENTRU CA ATUNCI NU-SI MAI IAU COMISIONUL SI NU MAI POT MERGE LA CONGRESE SI EXCURSII. AR TREBUI PUSI CA MANAGERI DE SPITALE OAMENI COMPETENTI SI INTEGRI, NU NEAPARAT MEDICI CARE SA STIE SA CHELTUIASCA BANUL PUBLIC CORESPUNZATOR.
Postat 22 Mai 2010, 08:51 de eu
blonda
prostii. astea sunt nelinistile blondei grase ca nu mai are bani de congrese. luna viitoare in ce tara pleci? in Anglia cumva? pe banii nostri? mai bine te grijeai de cel de-al 13-lea salariu. putin iti pasa de noi. MERGE SI CRIS CU TINE?
Postat 22 Mai 2010, 00:22 de angajat al spitalulu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON