URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2013, 18:39

Spectacol pentru solidaritate: Actorii strâng bani pentru un avocat bolnav (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda faptului că anunţul era postat de câteva zile la Barou, doar 20 de persoane, majoritatea avocaţi, s-au strâns vineri, la o piesă de teatru, jucată de actori orădeni, cu scopul de a strânge bani pentru un coleg al avocaţilor, care recent a suferit un accident vascular cerebral, iar recuperarea îi este foarte dificilă.

Spectacolul "Hai să facem sex", avându-i ca protagonişti pe actorii Andrian Locovei şi Anca Rusu, adaptat şi regizat de Elvira Rîmbu, s-a desfăşurat începând cu ora 15 în sala festivă a Baroului Bihor, iar, între alţii, la el au luat parte decanul Baroului, Cristian Domocoş, şi soţia sa, Carmen Domocoş, vicepreşedinta Tribunalului Bihor, dar şi avocaţi precum Paşcu Balaci, Florina Faur sau parlamentarul Ioan Cupşa, şi el avocat, respectiv membri ai Cenaclului literar Barbu Ştefănescu Delavrancea din Baroul Bihor.

"Este vorba de un eveniment caritabil pentru domnul avocat Ion Verdeşi, care, la 42 de ani, a suferit, în urmă cu 3 luni, un accident vascular cerebral", a declarat BIHOREANULUI actorul Andrian Locovei, prieten cu Verdeşi şi totodată iniţiatorul evenimentului, în colaborare cu avocatul Szabo Sandor şi Baroul Bihor.

Piesa vorbeşte despre condiţiile umane, despre fuga după bani, despre ambiţii, despre oamenii care omit să se concentreze pe lucrurile care contează cu adevărat, ca sufletul, cuvintele frumoase, florile sau plimbările prin parc. "Este o piesă ce tratează condiţia umană", a precizat Locovei.

"Ion Verteş are nevoie de o mână mică de ajutor din partea colegilor avocaţi şi de o mână mare din partea lui Dumnezeu. Iar prin apelul pe care l-am făcut colegilor săi din Barou, ne-am gândit să strângem nişte bani pe care să-i donăm pentru un tratament, să-l ajutăm cu ceva. Cred că în momente de genul ăsta ar trebui să fim unii lângă alţii şi să ne ajutăm la greu", a mai spus Locovei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Atenție Somebdy,
numele lui e Andrian Locovei. cu N.
Postat 09 Aprilie 2013, 13:22 de coleg
parerea mea
Sa nu lasam rautatile sa ne umple sufletul,gestul de solidaritate a fost transmis iar un necaz poate sa apara in orice famile.FELICITARI ORGANIZATORILOR ,si atunci cand trebuie hai sa fim mai uniti indiferent de varsta,meserie,confesiune etc.
Postat 07 Aprilie 2013, 21:01 de Voica
PENTRU CITIZEN
Da, exemplul perfect de om care habar nu are despre avocati, vorbeste despre bani... hai sa fim seriosi... daca tu ai fi avocat... ai muri de foame prietene ! se vede ca nici facultate nu ai ca vorbesti prostii :) problema e ca nu pentru prima data vad numele de cod "citizen" folosit la un comentariu atat de jignitor, ca si o reactie a omului lipsit de cultura. ma bucur ca macar ai bani sa platesti factura de internet si ai un calculator... asa ai putut si tu sa ne impartasesti gandirea ta. multumim frumos !
Postat 06 Aprilie 2013, 23:52 de adi
@somebody
Pe actor il cheama Andrian Locovei.asa ca nu greseste fata!
Postat 06 Aprilie 2013, 00:07 de andrian
m
pe undeva aveam si eu acest impuls...avocat?!...bani, avere, comisioane...etc. Oameni buni, indiferent de ce suntem, ce meserie avem, ca suntem in libertate sau nu, meritam cu totii sa fim ajutati! boala nu alege, la fel si moartea! pana atunci insa putem sa ajutam! sa fim buni,toleranti...sanatate, tuturor si mai ales insanatosire grabnica...celor bolnavi!!!
Postat 05 Aprilie 2013, 22:21 de marcell
Avocat!
Sa ma ierte D-zeu! Nu judec oamenii..dar probabil ca cineva l-a blestemat pe respectivu' pentru prestatiile sale !! si nu in cele din urma onorariile grase luate....Numai D-zeu ne mai poate ajuta! De ce nu un spectacol caritabil pentru copii nenorociti, orfani, pentru batrini? Pentru un avocat????????? NU a jecmanit suficient sa-si poarte singur de grije?????????
Postat 05 Aprilie 2013, 21:41 de citizen
Atentie!
Nu-i asa, Ranluca Anvram? :))
Postat 05 Aprilie 2013, 20:53 de somebody
Atentie!
Pe actor il cheama Adrian Locovei, nu Andrian Loncovei.....
Postat 05 Aprilie 2013, 20:52 de somebody
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON