URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2014, 09:36

Soţia fostului prim-procuror al judeţului, Viorel Gavra, a fost achitată!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Magistraţii Tribunalului Cluj s-au pronunţat în dosarul deschis pe numele Marianei Gal, soţia fostului prim-procuror al judeţului, Viorel Gavra, trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea în 2012 pentru complicitate la trafic de influenţă.

Una da, una ba

Mariana Gal era acuzată că, la intervenţia unei amice, Rodica Mangra, ar fi promis că va pune o vorbă bună pe lângă Gavra în favoarea unui asistent notarial, Daniel Ciuciu, anchetat şi judecat la vremea respectivă în mai multe dosare de escrocherii imobiliare.

În schimbul serviciului, Ciuciu a pus la bătaie o garsonieră pentru Mangra şi urma să dea 20.000 euro, câte 5.000 de euro pentru cei trei judecători ai Curţii de Apel care urmau să emită sentinţa finală în cazul lui, şi 5.000 euro pentru Gal.

În urma procesului care s-a derulat la Tribunalul Cluj, Mariana Gal a fost achitată, magistraţii stabilind că femeia a comis faptele de care e acuzată fără intenţie.

În schimb, Rodica Mangra, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de încercare de 4 ani.

Decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată, deja, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Dosar cu scandal

În 2012, dosarul deschis pe numele Marianei Gal şi a prietenei sale, Rodica Mangra, a declanşat un imens scandal la Oradea, căci în timpul cercetărilor, procurorii DNA au ajuns să-l reclame pe soţul femeii, Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului Bihor, la Consiliul Superior al Magistraturii, acuzându-l că a făcut presiuni asupra lor ca să o scoată de sub urmărire penală pe soţia sa.

Pentru a-şi scăpa consoarta, în ianuarie 2012, Gavra i-ar fi sugerat procurorului care efectua cercetările, Ciprian Man, să o trimită în judecată doar pe Mangra şi să disjungă ancheta în cazul Marianei Gal, iar după o anumită perioadă să o scoată de sub urmărire penală. Văzând că Man îl refuză, Gavra l-a abordat, apoi, tot fără folos, şi pe şeful DNA Oradea, Marius Iancu, apoi alte persoane influente din mediul politic sau din justiţie.

Toate demersurile erau, apoi, comunicate avocatului Ioan Sava, care îi apăra soţia, dar care în perioada respectivă avea propriul dosar de corupţie, iar discuţiile îi erau interceptate. Aşa se face că, după ce procurorii DNA l-au reclamat pe Gavra la CSM, procesele verbale ale convorbirilor pe care avocatul le-a purtat cu Man în cazul Gal, dar şi discuţiile dintre Sava şi Gavra, au devenit principalele dovezi împotriva prim-procurorului.

Ancheta disciplinară ce a urmat, pentru imixtiuni şi atingere adusă principiului independenţei procurorului, a condus la excluderea din magistratură a prim-procurorului..

Citiţi pe aceeaşi temă articolele:

Soţia şefului Parchetului Bihor, trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

Complot la procuror! Procurorii DNA Oradea şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, se acuză reciproc că îşi fac înscenări

Mazilire pentru pile: De ce a fost exclus din magistratură prim-procurorul Viorel Gavra

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
un jeg
doi jegosi de oameni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 30 Mai 2014, 11:48 de roman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON