URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Noiembrie 2012, 10:42

O şoferiţă începătoare la volanul unui BMW a distrus un VW Golf în centrul Oradiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lipsa de experienţă a unei şoferiţe a distrus parţial, marţi dimineaţă, două maşini. În jurul orei 10, o şoferiţă care conducea un BMW şi avea semnul de începător pe parbriz venea din direcţia străzii Independenţei spre strada Tudor Vladimirescu.

Întrucât semafoarele funcţionau pe culoarea galben intermitent, tânăra ar fi trebuit să acorde prioritate unui şofer de Volkswagen ce vira la dreapta de pe Podul Ferdinand, însă n-a făcut acest lucru, aşa că l-a lovit din plin.

În urma impactului, ambele maşini au fost serios avariate, însă de departe Volkswagen-ul este cel mai rău lovit. Din fericire, însă, niciunul dintre şoferi n-a păţit nimic.

Se pare că tânăra avea permis de doar o săptămână, iar maşina a primit-o cadou duminică, de la iubitul ei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
:)))))
Daca era un el intr-un logan, mai exista articolul? Dar comentariile? Cata frustrare se poate asxunde in spatele comentariilor voastre? Sunteti patetici!!!!
Postat 14 Noiembrie 2012, 21:47 de .....
voie
asta da David cu comentariul ca feme$ile sa nu aibe voie sa conduca......
Postat 14 Noiembrie 2012, 13:23 de Margareta
bucuresti
Imi pare bine ca mai e unul de acord cu mine. Adica in Bucuresti e altfel (multi nesimtiti) dar macar semnalizeaza. Davide sa stii ca am circulat de multe ori prin Bucuresti (doua saptamani zilnic in delegatie) deci nu vorbesc fara sa cunosc situatia. Cred ca tu te-ai speriat de trafic, daca dormi la volan normal ca se baga in fata ta.
Postat 08 Noiembrie 2012, 15:01 de d
Soferi
1. Circul enervant de des prin Bucuresti pentru gustul meu. 2. În Bucuresti soferii semnalizează. Da, se baga in fata ta, dar semnalizează. 3. In Oradea, parca a dat strechea in toti, bai, nu semnalizează nimeni. E de rau, pentru un oras cu pretentii vestice. Si sunt oradean...
Postat 07 Noiembrie 2012, 23:23 de Shogun
@d
ba mai las-o dracu, nu mai vorbi atatea prostii. In Bucuresti circulatia e un cacat mare. Tu zici ca in Oradea nu se prea semnalizeaza? in bucuresti nici nu au masinile maneta de semnalizare... se circula pe contrasens, se baga in fata ta fara jena, nu exista reguli de circulatie si chiar daca exista, nu se respecta... Am condus in bucuresti si stiu ce vorbesc asa ca nu mai vorbi ceea ce nu sti. In Oradea stam inca destul de bine
Postat 07 Noiembrie 2012, 15:35 de david
TRACTARI AUTO NON STOP CIDAN SERVICE 0746022231
MAI MULTE ACCIDENTE MAI BINE PENTRU FIRMELE DE TRACTARI AUTO CIDAN SERVICE TRACTARI AUTO NON STOP 0746022231 GOLFUL A FOST DUS DE CIDAN SERVICE
Postat 07 Noiembrie 2012, 15:32 de CIDAN SERVICE
pt pt nufarul
Dă-mi voie să î-ţi spun ca in Bucureşti se circulă mai bine ca în oradea. Poate ai fost tu prin Bucureşti şi nu ai reuşit să ţii ritmul. Am fost de multe ori prin Bucureşti dar să ştii că in Oradea nu prea sunt obişnuiţi şoferii să semnalizeze, se schimbă benzile dupa cum au chef că doar cel ce vine din spate e vinovat.
Postat 07 Noiembrie 2012, 14:05 de d
pai..
Se intampla sa mai gresim...ce conteaza cum o avut maisna..problema ei... la toti ni se putea intampla..toti am fost incepatori odata...numai conducand capeti experienta...trebuie sa fim mai atenti..sa nu ne preocupe alte lucruri...atentie...drumuri bune!!!
Postat 07 Noiembrie 2012, 13:50 de pai
PT NUFARUL
Pt cel/cea care s-a semnat NUFARUL, esti un tampit/a....cu siguranta nu ai condus altundeva in afara de Oradea.Daca vrei sa vezi soferi praf mergi in Bucuresti si condu acolo.Faptul ca * proasta o provocat un accident....nu inseamna ca toti oradenii conduc prost.
Postat 06 Noiembrie 2012, 23:40 de PT NUFARUL
De ce se sterg comentarii?
De ce draq sterg adminii comentariile...? Spuneam , ca inca o VACA PROASTA la volan......
Postat 06 Noiembrie 2012, 20:58 de m52
vsm
cat timp trebuie sa mai treaca pentru ca legislatia sa se schimbe si femeile sa nu mai aibe voie sa conduca? Eu personal in fiecare zi ajung sa ma enervez pe cate una... Si iauzi, a luat carnetul de o saptamana... hahaha, dar nu a precizat cati bani a impins iubitul ei in buzunarul politistului pentru asta. Si ii mai ia si masina... of vai de capul ei si a lui binenteles. Cred ca impreuna nu fac IQ de 80
Postat 06 Noiembrie 2012, 20:57 de David
soferia nu e pt toata lumea
Fara doar si poate, oradenii sunt printre cei mai praf soferi din lume. Se sofeaza cretin, se circula fara bun simt , banda de depasire nu exista in Oradea, se merge cu 20 la ora , prioritatea e ceva relativ, oprirea pt o discutie in mijlocul drumului intre soferi e ceva normal, pietonii trec pe unde vor, somnul e cel care guverneaza. Despre femeile sofer din oradea ce s-ar putea spune daca barbatii sunt cum sunt ?! Despre incepatori ce sa mai spui ? Atmosfera generala de condus e ca la un sat indian aflat tot timpul in vacanta. Nu stiu sincer pe ce criterii se dau permisele desi scolile de soferi sunt mai multe decat gradinitele.
Postat 06 Noiembrie 2012, 19:38 de nufarul
slab
nu suge bine daca a primit amaritul ala de bmw.costa vreo 3000 de euro doar
Postat 06 Noiembrie 2012, 16:35 de alin
bow ling
N-ati inteles nimic !!! Mai cititi o data ultima fraza, si anume "maşina a primit-o cadou duminică, de la iubitul ei" ! Asta este esenta stirii: la volan se afla nu o gospodina grabita sa se-ntoarca la cratitza, nu o tuta care n-a deschis cartea de circulatie, nu ca vorbea la telefon, ci una care are vila si masina "facuta cadou de iubitul ei" pentru ca suge lupa tuturor "iubitilor" care "o ajuta" si ei cu cate ceva, recte o cireasa, o maslina, o aripa de masina... :)))))))))))
Postat 06 Noiembrie 2012, 15:58 de bowl si vitzelul
lol
o fi mai lovit golful insa roata aia rupta de la beemveu o sa o coste muuult mai mult..poate joe ii va da acum si un ceai...
Postat 06 Noiembrie 2012, 15:35 de cadi
SA AUZIM DE BINE
A gresi este omeneste,a primi cadou un permis este grav ,dar a nu primi un permis daca il meriti este si mai grav. Statisticile spun ca femeile produc mult mai putine accidente decit barbati la acelas nr. de kilometri parcursi. DRUM BUN FARA EVENIMENTE RUTIERE!
Postat 06 Noiembrie 2012, 14:29 de un conducator auto
idioata
Ar trebui investigat si politistul care ia acordat permisul de conducere domnisoarei, pericol public pentru participantii la trafic, pacat de golful baiatului, sper sa ceara despagubiri serioase
Postat 06 Noiembrie 2012, 13:46 de gelo
accident
CUM SA ACORDE PRIORITATE DACA VORBEA LA TELEFON ERA MAI INPORTANT DECIT ATENTIA LA CIRCULATIE
Postat 06 Noiembrie 2012, 13:01 de doru
bucatarie
Alta care se grabea inapoi in bucatarie >:-)
Postat 06 Noiembrie 2012, 11:52 de nesimtit
Curu face capu trage!
Nici o problema ! Mai da ce cateva ori cu curu si se rezolva si daunele si amenda si ........ o masina noua!
Postat 06 Noiembrie 2012, 11:15 de Yo!
urat pentru nevinovat ...
Mai multa atentie la cum se da permisul la persoanele de sex feminin din pacate, ele si teoria o toceste si la condus sunt in mare parte praf, pana deprind condusul mai bine. Inconstienta este mai mare a acelui iubit care ia dat tocmai un BMW pe mana. Bine ca sunt toti ok.
Postat 06 Noiembrie 2012, 11:07 de marin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON