URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2013, 15:35

Şocant: Trei bărbaţi morţi şi încă doi în stare gravă, după ce s-au "ospătat" cu spirt sanitar de Ziua Femeii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie de film în satul bihorean Şilindru. În doar două zile, trei bărbaţi au murit, un al patrulea, frate cu unul dintre morţi, se zbate între viaţă şi moarte, iar încă unul e în stare mai puţin gravă, la spital, după ce, vineri, 8 martie, au băut spirt sanitar, care conţinea o concentraţie foarte mare de alcool etilic.

Mort de beat

Potrivit dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, şirul nenorocirilor a fost deschis vineri înainte de prânz, când, în urma unui apel prin 112, un echipaj a fost solicitat să intervină la un bărbat de 46 de ani din Şilindru, care era în stare de ebrietate avansată. "Pacientul, găsit în comă, a intrat în stop cardio-respirator în drumul spre spital, dar a fost resuscitat şi transportat în comă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean şi internat apoi la Terapie Intensivă", a declarat Boţcău pentru BIHOREANUL.

Fratele pacientului, însă, 36 de ani, n-a mai fost atât de "norocos". Rudele l-au găsit în stop cardio-respirator câteva ore mai târziu, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar urgentiştii nu l-au mai putut salva, în ciuda resuscitărilor îndelungate.

Poate că povestea ar fi părut un simplu accident dacă sâmbătă nu ar mai fi apărut alte trei victime, din acelaşi sat, din care două decedate.

Descoperire macabră

Întâi, în jurul orei 17, un sătean de 53 de ani a fost găsit fără suflare. Echipajul cu medic trimis de la Ambulanţa Marghita n-a mai avut ce să-i facă, însă văzând că pacienţii din ultimele ore păreau să fi consumat acelaşi tip de alcool şi aflând că, în plus, erau şi prieteni, doctoriţa a întreprins pe cont propriu o anchetă.

"I-a rugat pe săteni să meargă la cei care obişnuiau să bea împreună cu victimele, să îi verifice. Unul dintre ei era în regulă, dar celălalt nu. Pentru că acesta din urmă nu răspundea la chemările vecinilor, medicul a insistat ca oamenii să intre în casă şi să vadă dacă nu cumva se simte rău. Era decedat de mai mult timp. Un alt pacient, de 47 de ani, din acelaşi grup, a fost preluat sâmbătă seară, cu semne vitale în parametri, dar existând suspiciunea că a consumat lichid cu posibilitate de intoxicare, cum s-a întâmplat în celelalte situaţii, a fost dus la spital. El a recunoscut că a băut spirt sanitar, filtrat prin pâine şi diluat cu apă, şi că în zonă se obişnuieşte să se bea aşa ceva", a mai precizat, duminică, Emil Boţcău.

De altfel, surse judiciare au confirmat BIHOREANULUI că, din primele cercetări, toţi cei 5 localnici au băut spirt, în casele lor fiind găsite flacoane pe care erau indicate concentraţii de alcool sanitar de 70 de grade.

Atenţie ce beţi!

Sub coordonarea procurorilor Parchetului Marghita, poliţiştii din oraş au deschis un dosar penal pentru morţi suspecte. "Poliţiştii au deschis o anchetă în cauză, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs moartea celor trei persoane. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei", a precizat, duminică, subcominsarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Pănă una, alta, medicii lansează un semnal de alarmă şi atrag atenţia, în special celor obişnuiţi să consume alcool, să fie foarte atenţi la ce beau şi să nu recurgă la "improvizaţii". "Unele substanţe care par să fie alcoolice, ca de pildă antigelul, lichidul de parbrize sau chiar spirtul sanitar pot fi fatale", a subliniat Emil Boţcău.

Tot săptămâna aceasta, un bihorean de 43 de ani, din Pădurea Neagră, a intrat în comă profundă, pentru că a băut lichid de parbriz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
monica
daca nu stiati spirtul Mona e cea mai vinduta bautura alcoolica din tara asta, se bea mai mult spirt decit se consuma in spitale...
Postat 11 Martie 2013, 10:47 de mona
locatie
Inainte sa scrieti articole, uitati-va macar pe google maps unde e locatia. Langa Marghita e si Oradea pe principiul asta.
Postat 10 Martie 2013, 20:58 de anonymous
Cica
Au baut horti coniac?
Postat 10 Martie 2013, 20:19 de ROMANU
Nu mai pot de ras=))
Mai ales de ala care a intrat in coma dupa ce a baut lichid de parbrinz. Lichdiul de parbriz mai ieftin decat vodka ieftina de la magazin?!
Postat 10 Martie 2013, 16:12 de B
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON