URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2012, 14:04

Sloganul lui Pasztor Sandor: "Clădim Bihorul pentru fiecare!". UDMR vrea voturile românilor! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secondat de preşedintele executiv Szabo Odon şi de viceprimăriţa Oradiei, Rozalia Biro, şi însoţit de candidaţii la funcţiile de consilieri judeţeni, Pasztor Sandor, managerul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, şi-a depus marţi candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

După ce au lăsat dosarele la Biroul Electoral Judeţean, membrii delegaţiei UDMR au făcut poza de grup tradiţională, dar nu în holul clădirii Prefecturii şi Consiliului Judeţean, la fel ca reprezentanţii partidelor româneşti, ci pe treptele instituţiei.

Într-o scurtă declaraţie de presă, candidatul UDMR la şefia CJ, Pasztor Sandor, a expus pentru prima dată ceea ce intenţionează să facă în cazul în care va fi ales.

"Doresc să avem un judeţ bine condus, bine administrat, doresc să aducem judeţul Bihor ca o locomotivă în partea de nord-Vest a ţării. Am demonstrat acest lucru prin meserie şi prin lucrurile făcute la locul de muncă. Doresc personal să aducem acest judeţ acolo unde merită, deci în plutonul de conducere în această ţară. Cred că avem nevoie de primele locuri în această ţară, şi în principiu doresc să fim cu toţii bucuroşi de un judeţ bogat, să ajugem acolo unde trebuie să ajungem, să ne simţim bine în judeţul nostru şi pe un loc fruntaş".

De asemenea, Pasztor a dezvăluit atât sloganul de campanie, "Clădim Bihorul pentru fiecare", cât şi faptul că nu face niciun secret că UDMR este interesată să "rupă" cât mai multe voturi din partea românilor. "Zona de interes pentru noi este mult mai largă decât cea reprezentată de minoritatea maghiară", a spus el.

Întrebat care este obiectivul UDMR pentru poziţiile de consilieri judeţeni, Pasztor a mai spus că acesta constă în câştigarea a "cel puţin 10 locuri", faţă de 9 câte are UDMR în baza rezultatelor alegerilor din 2008.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Io
Da mai bine du-te tu inapoi in Mongolia si daca ti-au murit caii du-te calare pe sula, ASIATIC RATAT si analfabet.
Postat 02 Mai 2012, 11:34 de @Io
kl
UDMR shuge poula! @un instalator spagar - du te baiatule inapoi in Moldova, Albania, Macedonia undeva in Balcan - numai otravesti aerul din Oradea jegosule!
Postat 02 Mai 2012, 06:44 de Io
in vacanta cu voi
io zic sa va mai luati o vacanta in opozitie la cheremul USL , nu de alta, dar dintotdeauna ati stiut suge la tzatza guvernarii, nu conteaza ca era dreapta sau stanga, asa ca un pic de racoare si odihna nu cred ca va lispseste; nu ca ati fi toti rai (ex: Borbely ca le-a dat peste nas cu Rosia Montana)
Postat 01 Mai 2012, 23:19 de mai odihniti-va un p
Și Tokeșul spunea că-i iubește pe români
....iar odată ajuns în Parlamentul European și-a arătat adevărata față. Nu fiți naivi! Nu-i credeți pe unguri! Visează îmbogățirea și iredententismul este idealul lor!
Postat 01 Mai 2012, 19:44 de Un instalator șpăgar
Da, da ...
'doresc să aducem judeţul Bihor ca o locomotivă în partea de Nord-Vest a ţării.' Numai incet cu visele amice. Tu te-ai uitat ce concurenta avem in zona? Pai in afara de USL - DAR NUMAI ANUMITI CANDIDATI - pe care ii votez CA IN SFARSIT, sa avem acelasi partid la fraiele Oradiei ca si cel din Bucuresti, sa vedem cine ar mai fi: PDL..sa fim seriosi..nu, multumesc; UDMR...adevaru e ca nu-s asa manjiti ca si politicienii romani...dar stim cu totii cealata fata a lor (pe care o inteleg) si anume cea oportunista si pe alocuri iredentista, extremista; Dan Diaconescu cu PPDD sau cum ii zice...la fel ca PDL..sa fim seriosi. Ar mai fi PRM..un udmr in varianta romaneasca..eventual astia. Si cu asta basta!
Postat 01 Mai 2012, 19:30 de Adi
visuri
NUMAI ANUMITE PERSOANE VISEAZA CU OCHII DESCHISI
Postat 01 Mai 2012, 19:08 de lya
Pasarea malai viseaza
Sa nu uitam ca doar 25,2 % dintre cetatenii bihoreni sunt unguri,asa ca doar un UDMR-ist naiv poate crede ca va fi ales in functia de preseinte al CJ.
Postat 01 Mai 2012, 17:05 de Dan
Cunoastem jocul prostiutiei maghiare.
In curand, vom vedea cum a administrat Pasztor fondurile institutiei pe care o pastoreste, INCA. Noi, romanii, in unele momente am dovedit ca suntem naivi si creduli, dar niciodata nu am confundat aceste defecte cu prostia.
Postat 01 Mai 2012, 15:10 de SAFE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON