URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2013, 11:16

Şi-a incendiat şeful! Un muncitor a aruncat benzină peste maistrul său şi i-a dat foc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene de groază vineri dimineaţă, într-o fabrică de canapele şi saltele de pe Şoseaua Borşului. Un bărbat în vârstă de 43 de ani a aruncat benzină peste maistrul său, în vârstă de 52 de ani.

Cei doi au fost transferaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru investigaţii medicale.

"Agresorul este cu arsuri la nivelul membrelor, un membru inferior drept şi un membru superior pe aceeaşi parte, iar pacientul agresat e cu arsuri în jumătatea superioară a corpului, la ambele membre superioare, pe faţă şi pe căile aeriene", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD.

Şeful agresorului este în stare foarte gravă, motiv pentru care e asistat mecanic de un ventilator şi sedat. Din cauza rănilor, cel mai probabil el va fi transferat la Bucureşti cu un elicopter SMURD.

Potrivit martorilor, agresorul urma să fie disponibilizat, iar incidentul ar avea legătură cu acest fapt.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început o anchetă. "Deocamdată nu putem şti de unde a pornit acest incident. Procurorul criminalist se află la locul incidentului şi face cercetări, iar de acolo se va deplasa la spital. Abia după finalizarea acestor proceduri vom putea să spunem ce măsuri vor fi luate şi împotriva cui", a declarat BIHOREANULUI procurorul Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Citiţi pe această temă şi articolul "Orădeanul care şi-a incendiat maistrul fusese mustrat pentru că a întârziat la serviciu. Bărbatul a fost arestat"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
DUMNEZEULE DESCHIDE CERUL CA SA VEZI PRAPADUL
Din pacate e vai de tara si de steaua noastra,si eu am ajuns sa renunt la locul de munca deoarece am cerut drepturile lucrand in ture am cerut spor de noapte si de sarbatori legale la care mi sa raspuns sa ma trezesc ca traiesc in ROAMANIA si daca vreu legi le gasesc in Italia,Spania,Franta dar la el in firma nu !!! asta e tara noastra asta e ROAMANIA asta e PONTA si alti care au fost inaintea lui si care vor urma !!! Mai aud vorbe ca nu mai este nimic de furat :))) se vede ca romanii inca dorm somnul de veci...atata timp cat noi vom munci pt alti mereu va fi ce fura,si noi saracii ne bucuram si abia asteptam sa luam salaru ca sa ne putem achita curentu,apa,impozitu o butelie si la salaru asta de mizerie nu iti mai ramane bani de nimic ...dar nu va necajiti ca nu va mai puteti lua o haina dc sa nu aducem moda imbracamintei lui ADAM SI EVA :)))
Postat 22 Iunie 2013, 20:41 de miha
nu muncesc cu orice jeg :)))
fraier in locul lui nu munceam pentru asa gunoaie !! ORICE jeg este PATRON in prezent :)))) si el e muritor de foame fara salariati :))) luti elevi al munca si asa nu aveti bani de SOMAJ :)) alti fraieri pentru bani de nimic !! SA simta si ei ce inseamna democratia cu adevarat, prostii si prostii. CEL ce se pretuieste are DREPTURI conform taxelor nu SALARIULUI, platim si nimic nu primim, o pensie de nimic, sanatatea IOC :)))) jeguriiiiiii
Postat 15 Iunie 2013, 12:08 de nu muncesc !!
.
99% din comentatori sunt analfabeti. Sunt uimit cat de timpiti sunt romanii de rand, care au access la internet. Unele articole ( ex: interlopi, VIP-uri ) sunt si mai grave.
Postat 15 Iunie 2013, 02:29 de Cracracra
vor da si altii foc daca nu faceti NIMIC sau ce o sa le faceti ii spanzurati si o sa spuneti ca s a
nu te incita nimeni sa dai FOC dar uite un CAZ real :)))) un caz social care determina si CRIMA inseamna ca se intampla ceva OMUL a reactionat la TORTURA si a ales si MOARTEA, rusine , cat timp mai continuati sa TORTURATI salariati ? SI el a renuntat la viata nu doar a OMORAT , este grav ce se intampla in CONSTRUCTII de ce nu verificati concediile lor medicale, zilele libere de ce nu faceti o ancheta PENALA la toate firmele de CONSTRUCTI< laga nazist TRAIESC , SCLAVI , de ce nu i aparati si ii lasati asa sa MOARA ? vor da si altii foc daca nu faceti NIMIC sau ce o sa le faceti ii spanzurati si o sa spuneti ca s au sinucis ? PREFACETI va ca nu vedeti si veti ORBI in final , ce iti doresti vei avea , e inevitabil, paralizezi anumite SIMTURI.
Postat 14 Iunie 2013, 18:50 de rusine !!
bataie de joc traim !
un salariat poate intarzia depinde de trafic, ca tot la LOCUL DE MUNCA ESTE LEGAL< atentie la LEGE !!!!! tu ca PATRON trebuie sa si asiguri de la DOMICILIU la locul de munca transport daca are un trafic AGLOMERAT sau depinde de mijloace care se INTRERUP , HOOOPA unde te crezi in CODRU, si ce daca a INTARZIAT,punei mijloc de locomotie sub fund nu DECONTEAZA patronul BENZINA in familie !!! VOI stiti ca la PRIVAT unul munceste pentru TREI si famalila , fini patronului INCASEAZA , voi stiti cata bataie de joc indura un SALARIAT mai ales IN CONSTRUCTII si toti sunt aranjati politic !! VOI nu traiti in ROMANIA, unde traiti ?
Postat 14 Iunie 2013, 18:40 de miezerii sociale
bataie de joc traim !
si dupa mintea voastra credeti ca doar atat a umplut paharul, nici vorba , pariu ca l a hartuit si batjocorit cum a vrut pentru ca este SARAC! sa si gasesca un avocat bun dar ceilalti colegi ca sa nu si piarda locul de munca nu vor recunoaste nimis, asa traim in Romania de 23 de ani de TORTURA , avem camere de filmat in ORAS dar la locul de munca nu TREBUIE, nu e ciudat asta, cum solutionezi REAL conflictele la locul de munca , cum aperi un salariat de TORTURA si batjocura permanenta ? NICICUL si ne trezim ca decontam banii de CANCERI si boli inchipuite la BUGETARI, cand v ati luat in PRIVAT concediu medical ? au trecut zece ani si NU l ati luat ? se fura foarte MULT, si ne costa VIETII UMANE , nu intelegeti ca nu se mai poate asa !!!
Postat 14 Iunie 2013, 18:37 de miezerii sociale
plina tara de idioti !!
Aici comenteaza oi gramada de tampiti care vor sa ne dam foc uni la altii !!! Incita la violenta fizica impotriva celor ce in ierarhia socio-profesionala sunt cu un deget mai sus! O gandire idioata care vrea sa traga in jos pe cel ce incearca sa se ridice mai sus. Si eu as vrea salarii mai mari si eu vreau venit mai mare !! Sa dau foc la cineva ca nu gasesc si nu pot sau......... sau nu vreau sa fac nimic in plus pentru asta? Fara fort atat fizic cat si intelectual nu obtii nimic. Cat despre punctualitate si serviciul este un contract si eu ca muncitor am obligatii sa ma incadrez in timpi si termene ca si cei care au contractat lucrari la care eu particip cu ce pot , cu munca. Aici este o problema!! Cat de prezenti suntem la locul de munca cu trupul, mintea ???? Nu imi place contractul, locul de munca? Pot sa plec dar ce sens are sa-i dau foc la mester??? Un betiv idiot prostit de filmele de la TV unde toti americanii au vile, masini de masini si ei sunt angajati la maturat strada. Nu e asa !
Postat 14 Iunie 2013, 18:03 de s.
EXACT ca in TURCIA distrugem TOTUL, lupta, luptam, dar nu murim ca niste SCLAVI !!
STOP salarizare MINIMA, dati salarii pentru munca conform PRETURILOR de piata, nu SUNTEM SCLAVI, gata cu BOGATI si SARACI, TREZITI va ca le dam FOC ! LE DAM FOC si stai si voi fara case si traiti cu rate la banca si asmd :))))) asta e viata, ori va reveniti la nbormalitate TOTI , ORI FOOOOCCCC.EXACT ca in TURCIA distrugem TOTUL, lupta, luptam, dar nu murim ca niste SCLAVI !!
Postat 14 Iunie 2013, 17:35 de luptam, luptam, lupt
Sclavia exista in Romania !
Rate, salarii mizerabile, patroni psihopati-lacomi-fara Dumnezeu, saracie crunta, copii, preturi UE si intr-o zi acest \"patron\", in fapt poate tot un fost sclav, da cu putin noroc, il da afara pe nenorocit. Si atunci da, vezi negru in fata ochilor, pentru ca te intrebi unde e Dumnezeu sa faca dreptate ? 80 la suta din salariile Bihorului sunt mizerabile, ultimii pe tara si in Europa. Majoritatea covarsitoare a populatiei se zbate in saracie. Patronul respectiv face milioane, dar forta de munca e batjocura. Domnilor patroni, platiti la fel ca in alte tari, pana nu o sa va pierdeti propriile vieti, afacerile si poate familiile. Nu poti da salarii de 200 de euro si tu sa faci milioane. Mentalitatile patronilor romani e la fel ca a proprietarilor de sclavi din secolele trecute, nici o diferenta. Vedem cand va exploda mamaliga.
Postat 14 Iunie 2013, 17:35 de doru
avem STAT DE DREPT, are obligatii nu sa l intretinem pe ei cu salarii ENORME,
exact ce scrieti DVS, negociati va responsabilkittea si OBLIGATI va la PRETURI de piata nu SALARIUL MINIM pe ECONOMIE asa se nasc BOGATI si SARACI :))) unul MUNCESTE pentru NIMIC si altul ISI baga piciorul in viata familiei lui, este CORECT acesta PRAPASTIE plina de cadavre . an de an mor oamenii EPUIZATI de munca si nimeni nu face NIMIC, lasati ne cu salariul MINIM pe econpomie, sa ni l ASIGURE STATUL statul ca de aceea avem STAT DE DREPT, are obligatii nu sa l intretinem pe ei cu salarii ENROME, lupati pentu o tara CIVILIZATA nu o tara care inca practica COMUNISMUL si a imprumutat si nazismul in DEMOCRATIE !! vOI nu vedeti ca taxe;le noastre ajung in VILE si cati INFRACTORI intretinem si nu avem hrana si LOCUINTE !!
Postat 14 Iunie 2013, 17:33 de fara salarul minim !
corect/incorect bis 2
PATRONUL, pur si simplu, are sau nu are nevoie de muncitori. cand nu are nevoie, ii disponibilizeaza. Nu-mi imaginez cum pot debita unii oameni prostiile acesea uriase ca in comentariile articolului precedent pe aceasta tema. cu o mentalitate \"sa ni se dea\" (de unde? nici noi nu stim, doar s ani se dea, altminteri va dam foc\") nu ajungem nicaieri. puneti osu\', incercati sa va construiti o mica afacere, agricola, caomerciala, orice, doar sa va apartina si veti vedea atunci cum e cu RESPONSABILITATEA - va veti da seama ca e doar a voastra si nu a altcuiva. in functie de cat de bine va veti descurca si cat de bine veti lucra, presta, or sa vina si banii. lasati-l pe marx, ca au apus acele vremuri.
Postat 14 Iunie 2013, 17:04 de ioan si nu ion
corect/incorect bis 1
citesc si ma minunez de comentariile la primul articol. foarte multi cititori devin intelegatori cu ucigasul prin prisma faptului ca acesta a reactionat astfel datorita presiunii pe care o pun \"patronii\" (cei rai...se subintelege - sic!) asupra oamenilor care au rate si familii. in rpimul rand, patronul nu are nici o obligatie fata de salariat, decat cea contractuala stipulata in contractul de munca. daca nu mai are nevoie de munictor deoarece fabrica nu mai produce, de unde sa-l plateasca? PATRONUL dispune de o afacere pe care a realizat-o pentru ca e DESTEPT (o zic la modul cel mai serios, nu luam in seama bijnitarii). El CUMPARA \"serviciile\" muncitorilor, la fel cum voi cumparati o paine pentru cina, deoarece va este foame. PATRONUL nu mai \"cumpara\" servicii (adica nu angajeaza oameni sau nu-i tine pe statul de functii) cand nu are la ce-i folosi, asa cum voi nu cumparati paine daca veti lua cina in oras. Va convine voua sa treceti prin fata brutariei, cand va intoarceti de la restaurant si sa va dea foc brutarul deoarece nu cumparati chifle si paine? Asa ca, va rog. Nu cred ca exista vreun patron care sa aiba ceva personal cu vreun angajat.
Postat 14 Iunie 2013, 17:03 de ioan si nu ion
bagatori in seama
Pentru toti bagatorii in seama care-l sustin pe agresor: Inainte de a deschide gura ar trebui sa va documentati un pic. Agresorul a intarziat la lucru si nu era la prima abatere.
Postat 14 Iunie 2013, 16:48 de oradean
ROMANIA
V-ATI GANDIT CA POATE REPSECTIVUL DE 43 DE ANI AR FI PUTUT FI BAUT ? GANDURILE ASTEA NU VIN ASA CAND ESTI TREAZ...
Postat 14 Iunie 2013, 15:42 de EU
subscriu
pmarin ai dreptate sunt momente cind din nefericire ai ginduri nergre si esti aproape de gestturi extreme ,am ajuns sa cersim munca si ce sa mai spunem de demnitatea noastra deja terfelita ,problema este ca cei ce si-au asumat cica sa coordoneze bunul mers al TARI au treburile lor de rezolvat ca sa nu ajunga si ei saracuti ca si cei multi si necajiti
Postat 14 Iunie 2013, 14:11 de idem
TRAZNI v ar CERUL sa va TRAZNEASCA ca nu vrem BOIERI, amin !
degeaba nu recunoasteti dar avem CRIMINALI in LIBERATE care UCID zi de zi vieti NEVINOVATE, MUNCITI voi TRAZNI v ar CERUL sa va TRAZNEASCA ca nu vrem BOIERI, amin ! SA va inghita pamantul VILELE si tot ce ti furat BATJOCORINDUI pe cei SARACI, da ati batjocorit OMUL cu prostia voastra si lacomie fara LIMTE , CUTREMURUL sa va inghita NEAMUL, sa platiti pentru toti mortii ucisi fara mila, FOAMEA este o TORTURA , amin !
Postat 14 Iunie 2013, 14:10 de FOAMEA este o TORTUR
LUPI (invidiosi) sa muncesti pentru EI, IOBAG !!
nu i intereseaza pe CRIMINALI cum sufera OMUL, sunt nascuti sa TORTUREZE si sa UCIDA, FERITI VA de LUPI care nu simt DRAGOSTE fata de semeni dar v ar UCIDE pe loc, fara SEFI , fara RATE NE FACE CORTURI si strangem banii sa ne facem BLOCURI, noi vom MUNCI nu LUPII, ei va vor SFASIA CARNEA (fiicele si sotiile) NU INCHIDETI ochii nu sunteti MORTI, nu mai munciti ca SALARIATI, acordati sansa a ce esti OM . TU muncesti si altul te OMOARA, ce maica VOASTRA de sange aveti in VOI ?
Postat 14 Iunie 2013, 14:06 de IOBAG
corect
CORECT ADEVARAT , NOTA 20 , PT. PMARIN 20.
Postat 14 Iunie 2013, 13:51 de popa marian
Mai trebuie si din astea
Cand ai credite la banca, cand nivelul de stres este depasit de mare mai recurgi si la masuri din astea in viata. Ca sa faci un asemena lucru iti trebuie curaj. Ce sa facem sa ne autoincendiem? sa ne spanzuram? si problema tot nu se rezolva. Cu parere de rau si compasiune pentru maistru si suferinta lui este incontestabila, poate ca nu el trebuia incendiat dar este o victima colaterala. Altora din conducerea fabricii trebuiau sa li se dea foc care au luat decizia disponibilizarii. Trebuie sa intelegem ca ne gasim un loc de munca, ne facem credite prin banci si IFN-uri si apoi ne trezim ca nu avem ce oferi familiei noastre nici o stabilitate.Iar daca unii o sa spuneti ca pleaca domnule in strainatate sa lucrezi sa castigi bani , o sa-i intreb de ce trebuie sa plec din TARA MEA? De ce tara mea nu-mi ofera siguranta locului de munca? de ce tara mea nu face nimic pentru mine ca sa-mi platesc datoriile si taxele catre ea?
Postat 14 Iunie 2013, 12:31 de pmarin20
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON