URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2012, 18:55

Seremi şi-a luat gândul de la PDL şi "analizează" în ce partid să plece

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Ştefan Seremi este cu un picior afară din PDL. La o zi după ce şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, pe care o deţinea din 2010, şi cu doar o zi înainte ca Vasile Blaga să revină la Oradea pentru a asista la instalarea consilierului judeţean Ionel Avrigeanu ca preşedinte interimar al filialei, Seremi afirmă că este într-un conflict de nerezolvat cu nr. 2 al partidului.

Izbucnirea conflictului, spune Seremi, a avut loc pe 29 martie, când Blaga a venit la Oradea pentru anunţarea candidaturilor lui Mihai Groza şi Radu Ţîrle la Primăria Oradea, respectiv Consiliul Judeţean Bihor, şi când a avut loc o reuniune a Colegiului Director al filialei, la care Blaga i-a reproşat că nu conduce organizaţia aşa cum trebuie.

"Blaga a venit cu gândul direct că n-am făcut nimic", a declarat Seremi pentru BIHOREANUL, explicând că nu se simte vinovat pentru o presupusă stare proastă a organizaţiei, deoarece "niciodată nu s-a mai întâmplat, ca acum, să avem înainte cu 30 de zile de începerea campaniei finalizată în proporţie de 95% lista candidaţilor la primării şi la consiliile locale".

Aşa cum a declarat şi unei alte publicaţii locale, Seremi l-a învinuit pe Blaga că, nici mai mult, nici mai puţin, "vrea să distrugă partidul" pentru ca PDL să înregistreze un scor slab în alegerile locale şi apoi să declanşeze un congres extraordinar pentru a-l debarca pe Emil Boc de la conducere şi a-i lua funcţia. "Mie îmi pare rău că domnul Blaga vrea să distrugă partidul şi cred că Boc a fost fraier că i-a dat pe mână coordonarea campaniei pentru alegerile locale. Am chiar dubii că Blaga doreşte binele partidului. Cred că nu doreşte un scor foarte bun pentru PDL, pentru că atunci nu ar mai fi un congres extraordinar", a spus Seremi.

Seremi s-a referit, tangenţial, şi la Radu Ţîrle, despre care afirmă că se pregăteşte să-şi facă campanie doar lui, ca să mai câştige un mandat în fruntea CJ Bihor, fără însă a-l preocupa să "tragă" după sine şi listele de consilieri, deoarece nu face lobby pentru partid în comunitatea penticostală. "Îşi face campanie singur. Eu i-am spus că atunci când merge la fraţi (n.r. - în comunitatea penticostală) să mă cheme şi pe mine, dar nu m-a chemat", a spus Seremi.

Întrebat de BIHOREANUL dacă este adevărat că se gândeşte să plece din PDL, Seremi a spus că a fost ofertat de toate celelalte partide (PNL, PSD, PC, UNPR şi PPDD), dar deocamdată "analizează" ce ofertă să accepte. "Trebuie să analizez ce mi se oferă", a spus deputatul deocamdată pedelist, adăugând că este posibil ca plecarea sa să fie urmată şi de câţiva primari care, ca şi el, nu se mai simt reprezentaţi de PDL. "Cine-o să simtă că nu mai este reprezentat de PDL o să plece. De-aia am plecat şi eu, pentru că PDL nu mă mai reprezintă, aşa cum este el astăzi în Bihor".

În ce priveşte momentul în care îşi va anunţa opţiunea pentru unul din celelalte partide, Seremi a spus că acest gest depinde de mai multe "variabile" şi că nu se grăbeşte. "Când voi anunţa decizia? Asta nu ştiu, fiindcă trebuie să mă gândesc. Mai mult, mai greu, dar trebuie să mă gândesc şi să iau în calcul mai multe variabile", a spus Seremi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
minodoro spune drept, cine te-a...
In urma analizarii atente a tutulor optiunilor politice care le are in fata, tov. Seremi a decis: intra-n partidul de dormitor a lu Minodora. Acolo cunoaste si limba si pozitia oficiala in coalitie. Si daca mai aduce cativa primari PDL atunci Minodora se bucura si vor strange voturi mai multe.
Postat 13 Aprilie 2012, 10:20 de lica stei
Zicere populara
Chiar intr-o gradina cu flori un RAHAT tot a RAHAT miroase.
Postat 12 Aprilie 2012, 20:36 de Sargon de Venetia
Previziune politica.
Nu cred ca Popa si Mang il vor accepta pe Seremi in USL Bihor. Portita de intrare ar putea fi PC-ul, dar fratele Bodea ar avea numai de pierdut. Prin absurd, intrarea lui Seremi in USL Bihor ar confirma zvonul legat de aranjamentul PDL-UDMR prin care Cseke sa devina primar ales al Oradiei, iar penticostalul Tirle sa-si pastreze functia de presedinte al CJ, ceea ce ar echivala cu trecerea USL in opozitie. Surprizele nu sunt excluse, deci, domnilor copresedinti USL Bihor, nu pariati pe magari si cai batrani!
Postat 12 Aprilie 2012, 16:19 de SAFE
seremi,blaga,pdl,pnl,psd,etc.
Va dati seama in ce situatie suntem noi cei ,,condusi" daca celelalte partide l-au ,,ofertat" pe Seremi ?! Mai frati romani voi aveti idee cum putem scapa de netrebnicii astia care de 22 de ani se tot sucesc intre ei si sug toata vlaga tarii ?
Postat 12 Aprilie 2012, 15:53 de suparatu
marfa si votul
Laboratorul de analize politice al PDL a comunicat rezultatul analizelor domnului deputat Seremi: conform acestora pacientul nu este altceva decat "un sac de *". De altfel acelasi lucru poate constata oricare alegator din circumscriptia lui electorala, daca se uita putin la el. Sunt asteptati cu probe si ceilalti membri, deoarece analizele sunt gratis: electoratul plateste ca-ntotdeauna!
Postat 12 Aprilie 2012, 13:35 de cosmin gusa
@corches
La PNL ar fi bine de Seremi, cu doamna Cimpeanu ar avea ordine in garsoniera si o mancare calda pe zi. La PSD ar fi "nebunie" in vila din Zambaccian cu minora dezlantuita, dar ar fi periculos sa nu-i transmita ceva dermato-venerice de la cuplul Banicioiu-Negoita. La UNPR s-ar simti ca-n copilarie la coada vacii, pocnind din bici pe langa boi. Dar la PP-DD ar fi locul lui: toata ziua la televizor si la sfarsit il baga Tolea in tomberon si-i inchide capacul ca sa scape lumea de un caraghios!
Postat 12 Aprilie 2012, 13:12 de mos tolea
mare-i ispita asta
Tarle ar lua-o pe Minodora la el la Cabinet, dar cu o conditie: sa-si prinda parul cu ceva, chiar si cu zgarda lui Seremi. Ar mere bine Fratele cu capra, ca era obisnuit de mic de pe cand locuia in Sat.
Postat 12 Aprilie 2012, 12:48 de sora mare
new look
PDL aplica un NEW LOOK ;e clar ca nu se poate prezenta din nou cu cei ce au mincat carnea de pe ciolan (1. ca au profitat prea mult si lumea ii cunoaste 2. ca s-au imbuibat si nu depun interes destul in fata multimii - vezi exemplu lui Boc la coasa) - culmea ironiei e sa-i primeasca opozitia, avand in vedere ca unii fac curat in camera si altii deschid usa sa primeasca mizeria altora
Postat 12 Aprilie 2012, 11:29 de srm
mari porci is barbatii politici
Si Minodora ce face acuma? Ca domnu deputat io promis ca o alipuie! Ea de unde sa stie in ce partid se baga, ca sefu nu-i mai raspunde de trei zile la telefon. Oare si-o schimbat numaru? Stie careva cum poate fi gasit? Vine la sedinta de azi cu Blaga?
Postat 12 Aprilie 2012, 10:27 de verisana
sobolani
Cand corabia se scufunda, fug toti sobolanii. Sobolani au fost, sobolani vor fi.
Postat 12 Aprilie 2012, 09:40 de cetatean
oferta speciala
Oferta politica pentru domnul seremi este urmatoarea: de la PNL primeste garsonira in Bucuresti si pe doamna ministru Cimpeanu ca menajera, de la PSD o vila in Zambaccian si o minora de-a lui Negoita-Banicioiu ca secretara, de la UNPR un teren de-al lui Oprea in Ilfov si pe Aura Vasile sa il are cu plugul, si de la domnul Dan daca vine in PP-DD are un loc in emisiunea cu Tolea sa-l bage in tomberon in locul domnului presedinte! Greu de ales cu atatea oferte!
Postat 12 Aprilie 2012, 09:29 de corches
pa
pe aceat om nu la lucrat nimeni.si-a facuto singur. in aparenta este un cadavru politic. poate asa este. PDL pierde doar o poza politica si nu un om politic.
Postat 12 Aprilie 2012, 08:10 de tiki taka
d-ale mele
Dacă cineva pune botul la văicărelile lui Seremi legate de complotul dirijat chiar de Blaga, e fazan. În ce ţară trăim? în România. Cum e la noi? Păi la noi oamenii au încă ideii preconcepute (valori morale pentru cei mai pretenţioşi) iar un divorţ urmat de o căsătorie cu o tânără ce ar putea să-i fie fică are nişte urmări de care trebuia să fie conştient. Nu spun că e bine sau e rău ce a făcut, nici nu cred că cineva ar avea dreptul să facă astfel de judecăţi de valoare, însă cred că Seremii trebuia să conştientizeze că urmează vremuri nasoale. Păi când au venit miticii au analizat situaţia la rece şi au spus: „nu dă bine”. A venit şi fratele Ţârle, la ei ipocrizia e şi mai mare... „cum să te duci cu Seremii prin biserici? Dacă vine şi cu nevasta? Dacă ar spune că e fica ar fi ok, dar dacă o prezintă ca nevastă, ce o să spună lumea?”. Părerea mea e că o rotire de cadre în linia I a PD-L Bihor era previzibilă. Aşa dacă ar fi să-l consiliez pe Seremi i-aş spune să se orienteze spre cei ce-i promit un post de director de deconcentrate, şi să-şi vadă liniştit de viaţă alături de soţie, bănuiesc că doamna are nevoie de atenţie. Apropo îl admir pe Seremi pentru curaj. Nu pentru că a divorţat, ăsta e un lucru pe care dacă trebuie să-l faci e bine să-l faci pentru că (până la proba contrarie) ai o singură viaţă şi nu cred că merită să o trăieşti minţindu-te şi făcând lucruri pe care nu vrei să le faci dar eşti consecvent pentru că aşa se cade. Îl admir pentru că a avut curajul să-şi ia o soţie care are jumătate din vârsta lui. Eu nu aş avea curaj să fac o astfel de mişcare. Oricum ar fi, ma gandesc că diferenţa de gândire între mine şi o fată la vârsta majoratului e la fel de mare ca între domnul Seremi şi tânăra doamnă, să nu mai vorbim de nevoile fizice, capitol la care m-aş simt clar avantajat faţă de domnul deputat într-o ipotetică situaţie de acest gen.
Postat 12 Aprilie 2012, 07:23 de românul complex
@s.
Ai dreptate. asta e un potok. Un sugator de p... A furat prin firmele lui Ungur, cat nu ia fost rusine. La lada de gunoi cu potokul!
Postat 12 Aprilie 2012, 01:01 de Ulise
Am spus ca e sobolan ? Da!
Am spus eu ca asta e un sobolan flamanzit dupa cascaval!? Am spus. Asa si e !!! Un sobolan !!!
Postat 11 Aprilie 2012, 23:23 de s.
coalitii
faceti orice combinatie, dar excludeti udmeristii. cei mai escroci dintre escroci.
Postat 11 Aprilie 2012, 22:31 de LA NOCE
lucratura
Eu cred ca Seremi a fost ,,lucrat,, din interiorul partidului ,de aici din Bihor.Cel care l-a ,,lucrat,,este controversatul primar de la Rieni care in aroganta bine- cunoscuta se vede deputat de Bihor.Se stie in zona ca si-a cumparar locul de deputat adica asa a spus el.S- dat bine pe langa Tarle in ultimul timp (de fapt asa si-a angajat si nevasta directoare la spital la Nucet )si face orice ca sa elimine pe cine i-ar putea sta in cale pentru ca asa face mereu.El uita ca si sa mai fie primar va fi destul de greu.Acum cateva luni am vazut un articol intr-un ziar din Bihor ca Bota i-ar fi cerut d-lui Blaga sa-i schimbe pe Seremi si pe Ghilea,Deci...judecati.
Postat 11 Aprilie 2012, 22:06 de bihoreanul simplu
prognoza
o fi un soi de strategie,pd-l va disparea incet si sigur,la nivel national se prevede un nou partid,doar oameni de baza din pd-l vor avea acces,"locomotiva" va fi MRU,e o strategie stiind ca pd-l a suferit la imagine in ultima vreme,de aceea nici sigla nu au mai schimbat-o,nu mai are rost,asa ca vom fi pacaliti cu "locomotive" care vor trage dupa ei si "vagoane" defecte,se lucreaza la imagine.poate nu e asa dar toate indiciile duc spre asa ceva.
Postat 11 Aprilie 2012, 21:06 de eucumine
revenire
Isi pregateste revenirea in Psd. Traseismul politic nu e o necunoscuta pt dl. Seremi, mizand pe faptul ca e posibil ca Psd-ul sa revina la putere. Si in Psd, tot in \"picioare\" a stat.
Postat 11 Aprilie 2012, 19:57 de cocu
Seremi are din ce trăi
Orice se poate spune despre Blaga dar, că nu ţine la partidul pe care l-a creat împreună cu un grup grup mic dar nervos, nu se poate afirma. Iar a face politică doar cum face Seremi, exclusiv cu liste de consilieri obedienţi intereselor lui personale şi nicidecum cu discursuri convingătoare, mai bine în afara politicii. Iar că PSD, PNL, PC, etc, l-ar fi invitat la ei ... mă îndoiesc pentru că Seremi nu este politician, el a fost umbra lui Filip care s-a trezit de capul lui să urle în curtea PDL, fîcând dintr-un partid exact o umbră.
Postat 11 Aprilie 2012, 19:29 de Carp III
Puterea opoziţiei locale
Dacă se respectă regula de până acum, atunci la nivel naţional va fi o putere iar la nivel bihorean alta, adică taman opoziţia. Asta ar însemna USL la Bucureşti şi UDMR+PDL pentru bihoreni. Adică acolo se schiombă totul, iar la noi câte puţin. Cum gibonul pare să rămână fix pe poziţie, atunci ceilalţi o să facă o "varză" din toată treaba, astfel încât primarul să aibă în faţă o opoziţie greu de zdruncinat care de fapt nu are nici o putere mai departe de graniţele judeţului. Altfel spus ... din rău în mai rău.
Postat 11 Aprilie 2012, 19:21 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON