URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2012, 13:07

Seremi nu crede în Mişcarea Populară Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, a afirmat că, în opinia sa, în judeţul Bihor "nu este cazul" ca formaţiunea pe care o reprezintă să realizeze vreo alianţă în vederea alegerilor locale, cu niciuna dintre formaţiunile politice, parlamentare sau neparlamentare, ori cu alte organizaţii. Seremi a adăugat, totuşi, că o asemenea înţelegere s-ar putea încheia, totuşi, "în unele comune", dacă aşa decid organizaţiile locale ale PDL.

"Eu cred că la noi (n.r. - în judeţul Bihor) nu este cazul să facem nicio Mişcare Populară sau de alt fel, cu vreun partid parlamentar sau neparlamentar. Cred că s-ar putea face anumite înţelegeri electorale doar în unele comune, dacă va exista interes în acest sens pe plan local", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi.

Întrebat care este motivul pentru care în Bihor "nu este cazul" să se realizeze o alianţă între PDL şi alte formaţiuni sau organizaţii pentru alegerile locale, Seremi a răspuns indirect, afirmând că asemenea înţelegeri pot fi făcute în judeţele unde partidul nu are suficiente şanse de câştig. "Eu sunt convins că în multe alte judeţe nu este cazul să se facă o Mişcare Populară. Doar acolo unde colegii noştri nu au candidaţi sau nu au puterea în tot judeţul...", a spus liderul PDL Bihor.

Seremi a mai arătat că în Bihor candidaţii la cele mai importante poziţii din administraţia locală vor fi desemnaţi săptămâna viitoare, pe baza unor sondaje. "Săptămâna viitoare vom decide candidaţii. La Consiliul Judeţean, sigur, avem deja un candidat (n.r. - actualul preşedinte al CJ Bihor, Radu Ţîrle, care a abandonat PNL), dar vom face un sondaj şi pentru judeţ, să vedem cum stăm. La Primăria Oradea vom stabili candidatul săptămâna viitoare, când vom anunţa şi candidaţii la posturile de consilieri judeţeni", a spus preşedintele PDL Bihor.

Ştefan Seremi şi-a exprimat poziţia la o zi după ce conducerea PDL a decis să nu creeze, încă, la nivel naţional Mişcarea Populară, dar să o permită, de la caz la caz, în judeţe, astfel încât partidul să se alieze cu oricine i-ar putea aduce voturi în plus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
vot
Sa fim seriosi. Nu ai pe cine vota. Corches, blonda Coste, pe cine sa votez. Alt nume nu ami stiu. Anul asta stau acasa la vot si ma distrez una buna.
Postat 06 Martie 2012, 16:23 de oradean
holograf
Si n-am urat pe nimeni/Asa cum azi urasc PD-ul/N-am urat pe nimeni in toata viata mea/Si n-am urat vreun alt partid/Asa cum azi urasc PD-ul/Cu toata fiinta mea....
Postat 06 Martie 2012, 14:49 de TDS
Cine il mai crede
Pe Seremi??
Postat 06 Martie 2012, 14:35 de stefi
Asta este România, dle Băsescu.
Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă! … Dar… Sa nu dea Dumnezeu cel sfant Sa vrem noi sange, nu pamant ! Cand nu vom mai putea rabda, Cand foamea ne va rascula, Hristosi sa fiti, nu veti scapa Nici in mormant !...
Postat 05 Martie 2012, 19:33 de nu îndrăzniţi
Asta este România, dle Băsescu.
Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă! … Dar… Sa nu dea Dumnezeu cel sfant Sa vrem noi sange, nu pamant ! Cand nu vom mai putea rabda, Cand foamea ne va rascula, Hristosi sa fiti, nu veti scapa Nici in mormant !....
Postat 05 Martie 2012, 19:32 de nu îndrăzniţi
tot asa inainte fara membri nu exista candidat :)))
GHILE cati banii scoate inapoi prin numirea postului sau ?MILIARDE intra in familia lui si clanul lui de mafioti :)))) am stiut noi astea !!! am stiut noi ca scopul lor e sa ne manipuleze si fure "LEGAL" :))))))))
Postat 05 Martie 2012, 15:41 de asa da
tot asa inainte fara membri nu exista candidat :)))
asta reprezinta forta poporului furi si te sponsorizezi sau te sponsorizeaza interlopi si uite de ce berge bine in tara, asa a fost numit si seful finantelor si Blejnar dator vandut interlopilor care ne fura TVA , felicitari !Cum sunt manipulati tinerii VASS aia e o inculta in privinta antreprenoriatului a venit cu o carte care sigur e si plagiat dar cine sa o verifice ca oricum e inutila, udrea alta dusa in viata asta fara chef daca nu o invioareaza tocurile, acum intelegeti unde sunt taxele voastre ?
Postat 05 Martie 2012, 15:38 de asa da
1+1 nu a fost niciodata 2 in alegeri
Dar in PDL singur ca pina acum chiar crede cu adevarat ? Nu de altceva dar cu 5 consileri judeteni si 4 la municipiu, adica cit va avea acest partid la locale fix inainte de redistribuire, poate ar fi de luat in considerare o alianta care sa-i dea ceva mai mult dupa redistribuire. Asa incit 300.000 e putin pentru o candidatura de acest fel. La numarul celor care vor trece linia de sosire ar trebui cam 500-600.000 pentru siguranta. Iar cine e pe lista dincolo de locul 6, respectiv 5, ar trebui sa se gindeasca bine pe ce da banul, pentru ca dupa generale va fi inflatie de fosti sefi, iar a fi consilier PDL va fi 'mindrie' mare intre ei.
Postat 05 Martie 2012, 15:00 de Carp III
Cerceteaza!
Nu-s defel convins ca cititorii erau foarte curiosi de ceea ce crede sau nu crede dl.deputat Seremi.Ar fi fost si mai interesant sa aflam cateva lucruri pe care le STIE dl.deputat.As aminti ca prin 2004 si Adrian Nastase credea niste chestioare,iar actualmente stie cu totul altceva.Pentru a sti omul este nevoit sa invete."Arta-lunga,viata-i scurta,prilejul fugar,adevarul inselator,judecata anevoioasa"-zice aforismul hipocratic.Astfel de idei au rezistat timp de secole tocmai pe motivul cercetarilor competente.Ideile d-lui Seremi (si ale altora de-o seama) au termene de valabilitate mult inferioare,chiar neglijabile.
Postat 05 Martie 2012, 14:33 de gyorgy tozser
fecalele salveaza pamantul :))
mancati la fecale ca sa reciclati omul sa poata pamantul respira :))
Postat 05 Martie 2012, 13:41 de fecalele
ne era dor de mizeeerii sociale :)
totii din functii publice isis cumpara postul deci unde e LEGEA dar JUSTITIA in capul vostru de FRAIERI , fara fraieri nu exista prostime :)) ca la BISERICA nu cotizezi nu te iubeste Domnul :)))))
Postat 05 Martie 2012, 13:39 de vai de VOI !
ne era dor de mizeeerii sociale :)
30.000 cine vrea functia de consilier asa avem analfabeti la conducere :)) acum siti mecanismul care are ban cumpara POPORUL si cauta mecanisme sa i scoata de 10 ori mai mult :)) nu merita efortul sa mergeti la VOT , nici daca te ar plati nu merita sa votezi mai ales candidat UNIC :))
Postat 05 Martie 2012, 13:37 de :))
cat
Acum cat mai cereti pt posturile de la cj? Sau le dati voi bani numai sa aveti si voi o lista..ma ia cu rasu plinsu cand ma gindesc la Ile sii restul.....
Postat 05 Martie 2012, 13:15 de soso
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON