URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2011, 15:34

Seremi, despre scandalul iscat de subprefectul Bitea: "Nu ne spălăm chiloţii în piaţa publică"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal de sărbători

La finalul lunii decembrie a anului trecut, profitând de faptul că prefectul Gavrilă Ghilea era plecat din ţară, subprefectul Cristian Bitea a avut o întâlnire cu directorii de instituţii deconcentrate.

Cunoscut ca protejat al fostului preşedinte al PDL Bihor, senatorul Petru Filip, Bitea a făcut cu acea ocazie aprecieri negative la adresa şefului Gărzii de Mediu Bihor, Călin Mocan, şi a lui Ioan Curpaş, de la ARR Bihor, cu apropouri vizavi de apropiata lor schimbare, pentru "grave deficienţe manageriale" pe care, însă, nu le-a specificat.

Conform surselor din interiorul PDL Bihor, adevăratul motiv al schimbării lui Mocan ar fi faptul că acesta face parte din tabăra opusă lui Filip, condusă de deputatul Ştefan Seremi, iar miza schimbării lui Curpaş e aceea ca postul de şef al ARR Bihor să fie atribuit apoi lui Alin Bobiţan, un protejat al senatorului Filip.

Bitea - execuţie sumară

Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, solicitat de BIHOREANUL să-şi exprime poziţia în legătură cu acest conflict şi să spună dacă, în calitate de preşedinte al PDL Bihor, a făcut vreo evaluare a activităţii managerilor PDL-işti, deputatul Ştefan Seremi, şeful PDL Bihor, a afirmat că s-a interesat despre şedinţa ţinută de subprefectul Cristian Bitea între Crăciun şi Revelion.

"Întâlnirea cu pricina a durat 18 minute şi au fost 7 directori de deconcentrate. Nu se face analiza activităţii unui director în 18 minute, ci trebuie o analiză serioasă. Ca profesionist, mi-ar lua cel puţin o săptămână să fac aceste cercetări altfel decât ca un amator", a zis Seremi.

Preşedintele PDL Bihor a adăugat că cele două instituţii au fost ţinta unor controale de la Bucureşti, dar controalele au fost făcute "superficial".

"Eu am văzut actele de control, care nici nu erau aduse la cunoştinţa celor doi directori. Controalele au fost foarte superficiale, pentru că cei care au fost în control nu au avut nici măcar bunul simţ să le aducă la cunoştinţa celor doi neregulile stabilite. Actele de control nu erau semnate de directori", a zis deputatul.

Interese portocalii

Ştefan Seremi a admis că la Garda de Mediu şi la ARR Bihor "sunt anumite interese", fără să arate însă identitatea celor vizaţi. "Sunt anumite interese care nu trebuie neapărat să le scoatem la vedere. Ce nu mi se pare normal este să ne spălăm chiloţii în piaţa publică", a zis şeful PDL Bihor.

Deşi unele unele zvonuri arată că în urma controlului şeful ARR Bihor ar fi fost chiar retrogradat de la gradul profesional de inspector gradul 1 la cel de inspector gradul 2 şi sancţionat pecuniar, Ioan Curpaş a fost rezervat atunci când l-a contactat reporterul BIHOREANULUI. Şeful ARR Bihor a confirmat că a avut un control de la Bucureşti, despre care nu poate să dea multe detalii, "având în vedere că am fost în concediu". De asemenea, Curpaş a spus că, deocamdată, nu ştie nimic de o eventuală sancţiune primită. "Cel puţin mie încă nu mi s-a comunicat. Oricum, ARR Bihor este locul I pe ţară în ce priveşte activitatea", a spus Curpaş.

Cât despre Garda de Mediu, Călin Mocan a precizat BIHOREANULUI că a avut în 2010 un singur control, de la Garda Naţională. Verificarea a fost condusă chiar de Radu Pentie Jr, fostul contracandidat al lui Seremi la preşedinţia PDL Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sa ne fie de bine!
Corb la corb nu-si scoate ochii. Toti sunt o apa si-un pamant. Succesurile lor adanceste saracia noastra. Sa ne fie de bine!
Postat 21 Ianuarie 2011, 15:43 de safe
sa treaca imediat acasa!
Ce-a facut asta micu?! Ii rup urechile... In ce calitate a condus Pentie junior verificarile? E clar... Ii iau cheile de la masina, internetul oprit o luna si la televizor sta doar sambata dimineata. E pedepsit... tatalor
Postat 21 Ianuarie 2011, 08:06 de pentie senior
Deruratul de Bihor
seremi sa spele putina si sa plece !
Postat 21 Ianuarie 2011, 08:03 de Jiga
”Epoca portocalie”. Aşa partid. Aşa activişti. Aşa preocupări (BINE bugetate)!
Pe când: 1. evaluări obiective la Prefectura Bihor, a activităţii unor instituţii/deconcentrate cu atribuţii, deci şi cu responsabilităţi, în domeniul combaterii ”etnobotanicelor” (ex: DSP şi Siguranţa alimentelor Bihor)? 2. măsuri eficiente (şi) în domeniul combaterii ”etnobotanicelor”, la PD-L/Prefectura Bihor? Multe ”succesuri”!
Postat 21 Ianuarie 2011, 04:10 de stefan
Seremi e un porc de om ....
Seremi e zero barat si vai de capu lui
Postat 21 Ianuarie 2011, 01:38 de Porches
mofturi
Chiloti? Voi nici nu purtati asa ceva......:))
Postat 20 Ianuarie 2011, 17:06 de daisycutter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON