URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2012, 11:10

Seremi a demisionat de la şefia PDL Bihor. Motivul? Nu se mai înţelege cu Ţîrle!

Preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi, a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.

Seremi, care e şi deputat, spune că face acest pas pentru că nu se mai înţelege cu Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, recent revenit în partidul democrat-liberal, de la PNL.

"În ultima vreme, o dată cu revenirea în rândurile organizaţiei noastre a domnului Radu Ţîrle, între mine şi domnia sa au intervenit neînţelegeri care riscau să se coaguleze într-un conflict ireconciliabil. Ori, în astfel de situaţii, ţinând cont şi de campaniile electorale care urmează, cineva trebuia să cedeze înainte ca daunele să fie ireparabile. Iată, am decis ca eu să fiu acela. După o chibzuinţă îndelungă, după ce mi-am făcut o autoanaliză fără cruţare, am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL", spune Seremi în demisia datată 4 aprilie 2012.

După ce a precizat că, vreme de 20 de ani, a activat în staff-ul PD Bihor, iar în 2010 a primit încrederea colegilor, devenind preşedinte al organizaţiei judeţene, Seremi spune că îl are martor pe Dumnezeu că a intrat în politică având gânduri curate şi că a încercat să nu abdice de la principiile morale.

"Îmi permit să formulez o recomandare pentru colegii din PDL Bihor - atunci când va veni momentul politicii porţilor deschise, să instaleze la intrare "paznici destoinici", pentru că, odată cu oamenii de bună credinţă, aşa cum s-a întâmplat şi altă dată, vor intra şi oameni fără caracter, cu gânduri mai puţin curate faţă de partid şi faţă de cei care le întind mâna", le transmite Seremi colegilor de partid.

Totodată, deputatul le-a adresat şi primarilor PDL un mesaj, afirmând că îi pare rău că în ultimii patru ani nu a reuşit să îi susţină aşa cum şi-ar fi dorit, "cu fonduri guvernamentale pentru proiectele pe care le-au propus în folosul comunităţii lor".

"În acest partid am crezut, am muncit şi mi-am găsit împlinirea. Pentru mine, a sosit clipa în care ştiu că plecarea este singura soluţie. Chiar dacă ea înseamnă tristeţe, deziluzie, poate chiar o lacrimă. Dar atunci când nu ştii să pleci la timp riscul este devastator - pentru tine şi pentru cei care cred în tine. Îmi salut colegii, le mulţumesc tuturor pentru că am mărşăluit împreună atâţia ani, umăr la umăr, cu zâmbetul pe buze, dar cu pumnii strânşi şi ochii privind spre ziua de mâine. Pentru că orice speranţă şi orice faptă se întemeiază pe gândul la ziua de mâine...", încheie deputatul.

Contactat de BIHOREANUL, deputatul a declarat însă că nu va pleca din partid, ci doar de la conducerea filialei. "Am plecat pentru că domnul Ţîrle a prezentat conducerii partidului o minciună ca fiind un adevăr, iar eu nu pot fi de acord ca o minciună să fie prezentată pe post de adevăr", a explicat Seremi.

Întrebat care a fost conflictul şi de când datează, Seremi a refuzat să răspundă, limitându-se să afirme că e vorba de un conflict recent. După toate probabilităţile, este vorba de ultima reuniune a Biroului Permanent Judeţean al PDL Bihor, unde Ţîrle a criticat făţiş conducerea filialei.

Întrebat şi de ce comunicatul transmis marţi de el este datat 4 aprilie, Seremi a declarat că "atunci am zis că îmi dau demisia, pe 4 aprilie, şi m-am gândit până acum". El a mai spus că nu ştie cine îi va lua locul la conducerea filialei.

Demisia lui Seremi de la şefia PDL Bihor s-a vehiculat intens în ultimele zile, unele surse politice susţinând chiar că Seremi are de gând să plece din partid, către USL.

Citeşte mai multe despre posibila plecare a lui Seremi din PDL în articolul "Scandal în PDL Bihor: preşedintele Ştefan Seremi vrea să plece din partid, cu mai mulţi primari"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
HHH
Asa nu te lasa la ei Domnule Presedinte Tarle.Fii tare si stai cu capul sus.
Postat 12 Aprilie 2012, 17:07 de HHHH
Previziune politica.
Seremi, un mediocru care a facut cariera politica intr-un mod aparte. Inlaturarea lui este o miscare inteligenta, marca Blaga. Intr-un razboi total nu se poate miza pe magari si cai batrani, iar cooptarea presupusei echipe Seremi in PC, indirect in USL, ar fi o greseala fatala pentru Popa si Mang. Se preconizeaza o intelegere PDL-UDMR, astfel Cseke va fi noul primar ales al Oradiei, iar Tirle isi va recastiga mandatul de presedinte al CJ Bihor. In acest mod, USL Bihor va fi noua opozitie in plan judetean. Matematica si politica ridica mari probleme maruntilor politicieni, iar cei care au minte sa realizeze si sa actioneze in consecinta.
Postat 11 Aprilie 2012, 16:56 de SAFE
prorocire politica
Asteptam defec t area buldogului gusat sau, daca are koae, candidatura sa din Bihor, ca tot afirma cat de bihorean se simte si o ramas el, desi se sacrifica pentru natie prin capitala... Strategul de cocina, Blaga, ca despre el e vorba, e mare organizator, reflex comunist, si va incerca sa-si salveze privilegiile cu orice pret. De urmarit pupinkuristii care mai deunazi faceau coada la marele kurr portocaliu!
Postat 10 Aprilie 2012, 21:24 de solomon de bihor
transfer de putere (pentru teraflu)
Este adevarat ca trece si secretaru gen. odata cu el ,adica I.C.
Postat 10 Aprilie 2012, 21:18 de membru pc
Emil Bobu de Bihor
Pana si demisia este formulata in stil Emil Bobu.
Postat 10 Aprilie 2012, 21:12 de talibanul galben
Bun venit in PC
Seremi este noul presedinte al PC BIHOR. Marti se va da anuntul, 5 organizatii din zona stei, 6 din zona salonta, 2 din zona Alesd, 4 din zona BEIUS, avand 9 primari se inroleaza in PC.
Postat 10 Aprilie 2012, 21:10 de teraflu
coleg
Draga Seremi regret ca ai demisionat, dar regret ca nu ai luat cu tine si Biroul Permanent, ce va face domnul Tirle cu niste oameni de toata jena, va fii nevoit sa faca ordine, ca de....., la alegeri sti tu cum au fost...... trucate sa iasa cum este acuma Biroul . Asa au fost numiti ultimi directori cu voia si intelepciunea ta, pe mila ......... Oare domnul Tirle va prelua mizeria pe care dv. ati inghitito de dragul pozitiei.
Postat 10 Aprilie 2012, 21:04 de prieten
Cei învinși se aliniază după învingător
Un Bihor popular, o politică pentru oameni. Obiectivul politic principal al mandatului meu:câștigarea alegerilor din 2012 în județul Bihor, a președenției Consiliului Județean și primăriei municipiului Oradea. Vorbe cu care a-ți amăgit cei peste 550 de membri care v-au acordat votul în decembrie 2010. Bine erați caracterzyat în 2007 de cineva care a candidat pentru o funcție în echipa Seremi. La întrebarea-Caracterizați într-un cuvânt următorii oameni politici despre ȘS spunea:TRECUT.Se pare că avea mare dreptate.Iar pentru cei mai tineri din BPL Oradea -nu ați dorit să fie președinte Pentie din interesele voastre personale. Vedeți alături de cine a-ți votat unii dintre voi. De fapt se știe cine părăsește prima dată corabia când aceasta ia apă. Halal om,halal politică.
Postat 10 Aprilie 2012, 20:39 de Sargon din Veneția
TOT GHILEA-I CU VRAJA .....
Nu se vede ca GHILEA cu COSTE conduc PDL-Bihor pe la spate ! ?
Postat 10 Aprilie 2012, 19:48 de ANONIM
pa, mosule...
:)) mai are tanara jurinca ce sa pape de la tine ? pe urma, stii tu bine ce te asteapta. iti spune asa in treacat pa, fraiere.
Postat 10 Aprilie 2012, 18:19 de abet
seremi si caracterul,
vaca si chilotii...
Postat 10 Aprilie 2012, 18:15 de curvetinereptmosicu$
Filip Diabolicus
Vrăjeală a la Seremi. Tărle şi mica lui gaşcă de habotnici nu au nici o şansă în faţa hoardei de primari şi consilieri judeţeni sau locali ai amantului fatal. Seremi şi-a făcut programul conform strategiei şi la comanda lui Blaga. Adică ieşiţi pe rând şi intraţi deodată, după ce o parte din voi, care reuşiţi să vă regăsiţi pe liste PSD, PNL ori PC, stricaţi pe cât se poate imaginea USL. Apoi ne refacem şeptelul dinăuntru sau dinafară, reuniţi aproape cum am fost, mai puţin cei care trădează chiar din convingere intimă. S-ar putea însă ca pocăiţii lui Isus să o ia în serios, după modelul de la Arad, şi să nu mai vrea să elibereze mai apoi locul încălzit. Ceea ce înseamnă aşezarea lucrurilor în făgaşul normal, adică 'la naiba' cu PDL şi re-aşezarea în două formaţiuni distincte, care să se situeze sub pragul electoral în următorii patru ani. Adică aşa cum s-a gândit şi Filip Diabolicus, ca să poată reveni după 'secetă'. Problema e că timpul nu iartă. Aşa va fi şi cu Popa, Bolojan, Mang şi chiar mai tânărul Pop, care vor intra la capitolul 'expirat' imediat după 'victoria' din alegeri. Atunci doar va fi şansa celor ca Pazstor sau Cseke, spălaţi de idei iredentiste ... nu din convingere.
Postat 10 Aprilie 2012, 13:15 de Carp III
da
luati-i careva cutitu !!! ca-i in stare sa se taie....
Postat 10 Aprilie 2012, 12:47 de stelu
grea viata la partid
Daca toti care nu se inteleg cu Tarle ar demisiona din politica, atunci pana si Tarle ar trebui sa demisioneze! Saracu Seremi: acuma cand este la inceput de viata familiala, cand are obligatia sa-si plaseze muierea in Jeep cu vila, tocmai acuma sa demisioneze? Apoi atunci sa aibe grija Tarle de muierea noua a lui Seremi, ca sa vada cum e de bine!
Postat 10 Aprilie 2012, 12:45 de pastor radu
sa mori tu
Esti si mincinos umflatule.....dupa ce tu si gasca ta i-ati facut sa plece pe toti care mai aveau ceva in cap, acu ti-ai dat seama ca lingaii pastrati nu-ti aduc nici bani nici voturi...asa ca stai sa astepti semnalul lui Blaga......Bravo POKEMONILOR...daca va iese si lege cu avorturile v-0ati asigurat sclavii si pe viitor
Postat 10 Aprilie 2012, 12:43 de soso
serimi vorbeste de morala...
gunoaie, jabre, lichele, parveniti daca avea simt politic anticipa ce urmeaza si nu candida dar de la un incult lenes ce poti sa te astepti...hai pa mosule la juninca ta tanara care va demisiona si ea in curand...
Postat 10 Aprilie 2012, 11:44 de cititor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON