URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2015, 16:25

Sentinţă definitivă: Avocatul Ioan Sava merge la închisoare, pentru trafic de influenţă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sentinţă-surpriză, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Avocatul orădean Ioan Sava a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat, împreună cu soţia sa, Daniela Sava, că a pretins şi primit 7.000 euro de la Ioan Morar Romocsa, un client de-al lor, ca să-i "rezolve" o soluţie favorabilă în procesul de furt pe care îl avea la Curtea de Apel Oradea.

Din suspendare în executare

Curtea Supremă a admis, astfel, apelul formulat de procurorii DNA la sentinţa dată în luna ianuarie, de Curtea de Apel Cluj, respingând, în schimb, ca "nefondate" apelurile celor doi soţi. Conform acelei decizii, avocatul Ioan Sava a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani, în timp ce soţia sa, Ana Daniela Sava, a primit 10 luni de închisoare, suspendată condiţionat pe un termen de încercare de 2 ani şi 10 luni.

Sentinţa pronunţată miercuri este mult mai dură, Înalta Curte dispunând ca pedeapsa aplicată avocatului Ioan Sava  "să fie executată în regim de detenţie", menţinând "celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate ce nu contravin prezentei".

Sentinţa este definitivă, astfel că avocatul urmează să fie încarcerat în scurt timp, în vreme ce pedeapsa dată soţiei rămâne suspendată.

Influenţă la Curte

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, soţii Sava au fost trimişi în judecată în aprilie 2012 de procurorii DNA Oradea, în cazul avocatului procurorii reţinând infracţiunea trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare de bani, iar pentru soţia sa - complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals.

Potrivit rechizitoriului, Ioan Sava era acuzat că, în cursul lunilor ianuarie şi februarie 2012, prevalându-se de influenţa pe care ar fi avut-o asupra judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea, a pretins şi primit 7.000 euro de la Ioan Morar Romocsa, un client judecat pentru furt calificat, denunţător în cauză. Romocsa fusese condamnat de Tribunalul Bihor la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, iar avocatul i-a promis că, în schimbul banilor, magistraţii de la Curte, care urmau să pronunţe o soluţie definitivă, vor dispune o pedeapsă mai blândă, cu suspendare.

Pentru a da o aparenţă de legalitate şpăgii încasate, pe 28 februarie 2012, cu ajutorul soţiei sale, Daniela Sava, avocatul a falsificat contractul de asistenţă juridică încheiat cu Romocsa, consemnând în mod nereal că suma de 7.000 euro reprezintă "onorariul de succes", falsificând şi chitanţa aferentă acestui contract.

"Rușine Justiției!"

Contactat imediat după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, Ioan Sava a catalogat hotărârea instanţei ca nedreaptă şi s-a lansat într-un şir de acuze la adresa celor care l-au trimis în judecată.

"Mai speram că există Justiție în România. Nu am să accept niciodată o hotărâre de condamnare pentru o faptă pe care nu am săvârșit-o. Nu am recuzat completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție deși știam că execută ordinele Stanciu-Kovesi (Livia Stanciu - președinta ICCJ și Codruța Kovesi - procurorul șef al DNA, n.r.), condamnarea mea fiind o comandă a DNA. Este un dosar ticluit de un procuror infractor și șef al Serviciului teritorial Oradea al DNA, împreună cu alți procurori din parchetele locale, care au format un grup infracțional alături de un hoț, Romocsa cel care fura din locuințele fraților săi întru credință. Știam că voi fi condamnat deoarece procurorul Man și un avocat au informat un condamnat din Penitenciar încă de săptămâna trecută despre acest lucru. Voi face plângere la CEDO, cât și plângere penală pentru tragerea la răspundere a acestui grup infracțional. Rușine Justiției!", a declarat avocatul Sava.

Soţii Sava mai sunt judecaţi şi la Curtea de Apel Oradea, în celebrul dosar deschis de DNA Oradea pe marginea unor mesaje ameninţătoare la adresa judecătoarei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, postate pe internet.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Citat: Poporanism, sa faci din necioplire doctrina. Sa ridici ignoranta la rang de simbol. “Valeriu Butulescu"
Sincer ??? Mă uit în jur și Îți dau dreptate....Prea se exagerează, prea cei ce ajung în funcții publice au impresia sa s au căsătorit cu ea și ca nu pot "divorta"....îi anunț cu stima și respect pe acei funcționari mândri, dornici de afirmare îndoctrinați, MIŞEI, intangibil și cu nasul pe sus ca în '89 au murit oameni ca ei sa poată da cu "ciocanul".Așa ca dragilor puțin respect ca ați ajuns acolo datorita norodului ăstuia idiot,și gândiți de doua ori felul în care acuzați și judecați. !!!Adrian_Preda
Postat 27 Noiembrie 2015, 09:45 de Adrian_Preda
Preda Adrian, hai sa-ti spun eu ce a zis PETRE ȚUȚEA
Știi ce a zis: CĂ A SUFERIT IN TEMNIȚĂ 13 ANI PENTRU UN POPOR DE IDIOȚI !!!!!!! Ce părere ai?
Postat 27 Noiembrie 2015, 00:50 de ADINA
Răzbunarea reprezintă doar setea de justiţie rămasă în stadiul sălbăticiei. definiţie celebră de Constantin Noica
Îmi pare rău de nea Nelu, chiar nu merita o astfel de umilință , e chiar ridicol sa zici ca omul ăsta a luat 6000-7000mii de euro ca sa dea mita și sa facă trafic de influenta la Curtea de Apel , când știm foarte bine din articolele precedente cât era "onorariul" a trei judecători de curte ca sa închidă ochii.....sume cu doar cu un zero în plus. ...deci nu e diferența mare, nu! Ce sa facă minim doi judecători și un avocat cu o suma ca ăsta împărțită în trei.....2000€ ! Logic pt banii ăștia dacă te duci și le propui te trimit la spitalul 6!....în fine dintr o data nea lovit corectitudinea pe noi romanii, dintrodata stârpim corupția călcând în picioare principii, valori, călcând în picior demnități! Ăsta e nația noastră , ne autodistrugem printr un exces de zel, oare în UE nu exista corupție , mafie? Domnilor procurori și judecători gândiți ca un psiholog, judecați ca un sociolog și aplicați legea intocmai Cum ați studiat!!! Și nu uitați ca sunteți și voi oameni cu bune și mai ales cu rele.
Postat 26 Noiembrie 2015, 23:52 de Adrian_Preda
altii pe cand?
pe ANTIK cand il luati?sau il duceti en famille avec sa femme?
Postat 26 Noiembrie 2015, 20:12 de cocolino
Dar judecatorii?!
Dar judecatorii la care interveneau pentru sentinte fabricate de ce nu sunt anchetati?Ar trebui curatenie generala in justitia oradeana.Sunt foarte multi corupti in sistem.
Postat 26 Noiembrie 2015, 09:49 de adevarat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON