URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2014, 13:03

Sentinţă în dosarul şpăgarilor de la ARR Bihor: închisoare cu suspendare şi despăgubiri de peste 600.000 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor s-a pronunţat, marţi, în cazul celor 7 inspectori ai Autorităţii Rutiere Bihor şi patroana unui birou de copiat acte din Oradea, trimişi în judecată în martie 2011 de procurorii DNA pentru corupţie, după ce au fost prinşi cerând taxe de protecţie de la firmele de transport pentru a nu-i amenda pe şoferii găsiţi cu nereguli.

Astfel, Tribunalul a decis ca Ionel Sorin Derban, Viorel Iepure, Ciprian Vasile Telibaşa, Sebastian Sabău şi Adrian Ianc, acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu, să fie condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de încercare de 6 ani.

Totodată, Gheorghe Lupu, Butiri Cristian Adrian respectiv patroana Biroului de copiat acte, Margareta Ţecu, trimişi în judecată pentru complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu, au fost condamnaţi la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare 4 ani.

De asemenea, instanţa a dispus ca Derban, Iepure, Telibaşa, Sabău şi Ianc să returneze sumele pretinse pentru neaplicarea amenzilor, dar, totodată să plătească şi despăgubiri civile Primăriilor Oradea, Derna şi Girişu de Criş respectiv Statului Român, în valoare totată de 140.500 lei, constând în amenzile neîncasate, contravaloarea penalităţilor şi majorărilor de întârziere.

Inculpaţii au fost obligaţi şi la cheltuieli judiciare în favoarea statului. Sorin Derban are de plătit 130.600 lei, Gheorghe Lupu şi Sebastian Ianc vor trebui să achite câte 40.600 lei, Margareta Ţecu 20.600 lei, Sebastian Sabău 90.600 lei, Ciprian Vasile Telibaşa şi Viorel Iepure au de plătit câte 70.600 lei, în vreme ce Cristian Butiri va trebui să achite 16.000 lei.

În total, suma despăgubirilor se ridică la 620.700 lei.

Sentinţa Tribunalului nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

După cum se ştie, cei 7 inspectori ai ARR Bihor şi complicea lor sunt acuzaţi că au favorizat reprezentanţii unor societăţi comerciale de transport ori conducători auto, cerându-le taxe de protecţie pentru a închide ochii la nereguli.

Citiţi cum erau mituiţi inspectorii ARR Bihor cu saci cu ciment, nisip, benzină sau motorină, lăzi cu bere, pălincă, vinuri, bani în articolul: Închis pentru corupţie: ARR mai lua şpagă!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Pai lea facut drum alfaltat Popa la hoti de lemne
Acum ca au sosea asfaltata pana sus in Poiana Padis la 1200 m alt, pot defrisa si iarna fara probleme, inainte nu urcai nici cu tancu in Padis in decembrie- ianuarie acum asfalt cu fonduri europene pentru defrsare romaneasca ...
Postat 15 Ianuarie 2014, 18:43 de john
FURT DE LEMNE SI ARR-UL ??
FURT DE LEMNE DIN PADIS DE SARBATORI INTERESANT !! SI ARR-UL BIHOR ?? Din căte am înțeles şi se Voneste prin Pietroasa lemnele au fost gasiye de politisti de la sectia de politie din Ştei. Bravo lor dar acum astept sa se gaseasca si hotii. Din cate se pare o parte din lemne a fost gasita la gaterul socrului lui Conti (PETI IOSIF ALIN –SEF ARR BIHOR) din Gurani. Un apropuat al lui Coras si Popa Cornel., cpncluzia toti sunt mana in mana. DNA ul sa va manance! postat de: Tovarasu
Postat 15 Ianuarie 2014, 10:41 de TOVARASU
CONDAMNATI PENTRU A LUA SPAGA PE VIATA
ARR-UL NU-I DA AFARA !? DOAR SUNT CONDAMNATI CU SUSPENDARE ! FAC RECURS SI AZI MAINE SE SCHIMBA CODUL PENAL ! SI ATUNCI SA VEZI TU LIBER LA SPAGI,HOTIE SI ALTE MINUNI !
Postat 15 Ianuarie 2014, 10:24 de ZOE
tTRANSPORTATORII DE SPAGA
mare dobitoc o gasit POPA asta pentru ARR ,INSTITUTIA ARE noroc numai de oameni gen cCURPAS -PETI .asta care ai acuma am inteles ca il depaseste si pe curpas in excrocherii si smenuri ...................POPA sa-ti asumi faptele celor pe care ai sustii ! DEMISIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 15 Ianuarie 2014, 06:01 de UNU
Halal sentinta ... lepre de judecatori de 2 bani
Halal sentinta, banii astia sunt maruntis, au ramas probabil in libertate ca sa poata recupera rapid banii, prin metode specifice desigur
Postat 15 Ianuarie 2014, 00:37 de Axis
COLECTORUL LUI PETI = DERBAN SORIN
Colectorul lui Peti Iosif Alin sef ARR-Bihor , este Derban Ioan Sorin , condamnat in coruptie ,luare de mita ,trafic de influenta ,etc.
Postat 15 Ianuarie 2014, 00:10 de transportator
ARE DREPTATE BASESCU !!!
ARE DREPTATE BASESCU ! ROMANIA ESTE PE MARGINEA PRAPASTIEI DAR ! DE CE !? MIZERIE IN TOT CE VEDEM ,CITIM ,AUZIM ,! Numai FURT , NUMAI SPAGI,NUMAI HOTI . ASTIA SUNTEM NOI !? PRIN SISTEMUL NUMIT ,,IMPOZIT'' STATUL ,,AR SAU TEBUIE'' SA ASIGURE FUNCTIONAREA DE DREPT A STATULUI ROMAN . CINA SUNT ACESTI , MICUTI ,peti iosif alin ,coras daniel ,popa cornel ,curpas ,CARE SFIDEAZA O NATIUNE ,CEL PUTIN IN BIHOR !! Va sc..p pe toti !!
Postat 15 Ianuarie 2014, 00:06 de basist
HOTUL DE LA ARR =PETI
dar pe HOTUL asta de PETI cand il agata D.N.A-ul .Ne-am saturat sa tot platim pe spagi si pe atentii si servicii,excursii platite de firme de transport pentru zdreanta asta ,ca este mai flamand si mai gunoi decat CURPAS .NESIMTITUL SI ORDINARUL acuma si-a angajat si colector de spagi pe care il trimite pe la firme dupa bani ....SPER SA SE TERMINE ODATA CU ASTIA SI USL -ul LOR CU TOT ,PE CARE NOI L-AM VOTAT ,ACUM REGRETAM AMARNIC ,DAR ASTA ESTE !
Postat 14 Ianuarie 2014, 23:41 de ARR
UNDE SUNT LEMNELE DIN PADIS FURATE DE SARBATORI !?
Umbla o vorba in Bins ca bustenii taiati in Padis de sarbatori peste 10 camioaane au fost o parte importanta gasiti la socrul lui Conti din Gurani , nimeni decat altul decat seful ARR-Bihor ( sef de penali )!! PETI IOSIF ALIN !Cine il protejeaza pe PETI IOSIF ALIN !!? Nimeni altul decat CORAS DANIEL alt sef la ITRSV-BIHOR (un fel de institutie de stat abilitata sa paseasca taierile si furturile ilegale de lemn ) sic !?Cei doi sunt asociati intr-un SRL de vanzare materiale de constructii ( cherestea si ce se mai poate mardi fara bani sau bani foarte putini prin trafic de influenta ) in buricul Binsului .Fratele lui CORAS DANIEL in actuala criza de locuri de munca a fost angajat la ARR-BIHOR pe post de taietor de frunze la caini dar mai ales de dispecer spagi catre sef . Aoleu ce PUTE IARA DE LA BINS. !!!?
Postat 14 Ianuarie 2014, 23:15 de ECOLOGIST
TEPARUL DE LA ARR BIHOR
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! SEF LA ARR-BIHOR , TATA SPAGARILOR !!!OMUL LUI POPA CORNEL ! Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 14 Ianuarie 2014, 23:02 de tepuiti de peti iosi
adevarul
care adevar gunoiule ce vrei sa zici toti suntem prosti si tu esti destept sau esti cumva din famiglia care noroi exact asta sunteti voi in frunte cu seful vostru un gunoi dator vandut BULANGII TRASEITI PE MARGINEA DRUMULUI
Postat 14 Ianuarie 2014, 22:26 de bingolino
ion
Foarte interesant, comenteaza numai cei care nu cunosc, numai sa improaste cu noroi. De ce nu va interesti de adevar.
Postat 14 Ianuarie 2014, 19:08 de Firezaru
trasi in teapa
luare de mita si a primit cu suspendare halal justitie banuiesc ca sunt tot acolo inca nu sau oricum trebuie repusi in functie inapoi nu ?ce naiba si sa le dea si salarii compesatorii pentru perioda pierduta dece nu traim in romania nu
Postat 14 Ianuarie 2014, 18:22 de vlad tepes
PETI IOSIF ALIN PROTECTOR DE PENALI
PETI ALIN ,Seful de la A.R.R –BIHOR protejeaza INCULPATII din ARR –BIHOR !! 5 la numar ,sa- stie si lumea , in ordine alfabetica , BUTIRI CRISTIAN ,DERBAN SORIN ,LUPU MARIUS ,SABAU SEBASTIAN si fostul sef IEPURE VIOREL !! votati P.N.L.. =o mare mizerie, unde-i POPA CORNEL ,s-a ne mai spuna povesti frumoase ca si in campanie ,cu drumuri reabilitate si modernizate,cu autostrazi ,acum ai este rusine sa mai iasa intre oameni ,dupa alegeri si-a aranjat clientela politica ,isi ia dreptul si bine merci ,anii trec pensia se apropie si noi ramanem cu aceleasi drumuri si binenteles tot cu aceleasi promisiuni peste alti patru ani .Asa se aude in zona Beiusului ca spaga din taxele de drum ajunge la dumneata ,cica le-ai majorat (spaga),o curiozitate d-le POPA CORNEL ,unde ai gasit pacaliciul ala de la A.R.R ,ti-a trebuit mult sa il gasesti,ala trebuia pus la DIRECTIA DE OPERATIUNI VAMALE SI ACCIZE ,poate acolo avea putina experienta ,ala este un cunoscut traficant de alcool ,s-au cel putin acum ceva vreme cumparam alcool de la el de la Buntesti ,oricum ar mai trebui sa-mi dea o suma de bani de multa vreme ,dar probabil s-a prescris in opinia lui .Am votat U.S.L. in speranta ca se va schimba ceva ,dar cu asemenea indivizi ,sunt sigur ca asa mult dorita schimbare se lasa asteptata.A-ti pierdut un sustinator.ADIO P.N.L..=o adunatura de PeNaLi.
Postat 14 Ianuarie 2014, 16:44 de transportator
Amor de noapte
Sentinta a fost dictata de Crina Muntean dupa ce a primit emailurile de la procurorul Man. Așa ca amorul s-a petrecut între alții.........
Postat 14 Ianuarie 2014, 16:16 de Cupidon
Pacat
Păcat că nu au primit cu executare.
Postat 14 Ianuarie 2014, 13:41 de Ionut
Amor de noapte
Oare cum ai aflat sentinta, ca ai publicat articolul in acelasi timp cu publicarea sentintei. A fost redactata sentinta alaturi de tine la ceas de noapte.
Postat 14 Ianuarie 2014, 13:23 de omul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON