URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2015, 13:45

Sentinţă definitivă: Preotul ortodox Vasile Bicăzan şi primarul din Paleu, condamnaţi cu suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preotul ortodox Vasile Bicăzan (foto), parohul Bisericii Sf. Duh Mângâietorul din Ioşia Nord, a rămas cu condamnare penală. Curtea de Apel Oradea a menţinut, luni, sentinţa Tribunalului Bihor dată la începutul acestui an în dosarul în care preotul şi doi prieteni ai săi sunt acuzaţi că s-au împroprietărit fără drept pe mai multe hale industriale din Ferma 10 a Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă aparţinând Universităţii orădene.

Astfel, preotul şi prietenii săi, Petru Bulzan şi Gheorghe Rugan, sunt condamnaţi la câte 2 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 2 luni.

Au rămas cu pedepsele şi reprezentanţii Primăriei Paleu, care au întocmit documentele false: o funcţionară a Biroului Finanţe, Bernath Noemi, a fost condamnată la 1 an închisoare cu suspendare pe o perioadă de 3 ani, iar responsabilul de fond funciar al Primăriei, Vinczeffy Alexandru, primarul localităţii, Somogyi Ludovic, secretarul Consiliului Local, Allaga Andrea, şi referentul pe probleme de urbanism Agneta Balla au fost condamnaţi la câte 1 an şi 2 luni închisoare fiecare, pedepse suspendate condiţionat pe un termen de încercare de 3 ani şi 2 luni.

În cazul funcţionarilor, secretarului şi primarului din Paleu, instanţa a dispus ca pedeapsă accesorie şi interdicţia de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, respectiv de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Totodată, însă, potrivit sentinţei, pedepsele accesorii au fost suspendate pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale, astfel că nu e clar dacă primarul şi funcţionarii rămân sau nu în psoturi.

Instanţa a dispus şi anularea adeverinţelor şi restabilirea situaţiei anterioare a proprietăţilor, a căror valoare a fost stabilită printr-o expertiză tehnică la 432.260 lei.

Decizia Curţii de Apel este definitivă, dar deocamdată nu a fost comunicată Prefecturii Bihor.

Escrocheria prin care Universitatea Oradea a fost lăsată fără clădirile în valoare de 400.000 lei din Ferma 10 a Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă a fost dezvăluită în urmă cu doi ani de BIHOREANUL.Preotul Vasile Bicăzan şi cei doi prieteni ai săi au cumpărat 6 hectare de livadă, însă au profitat de greşeala unui topograf şi de adeverinţe false emise de reprezentanţii Primăriei Paleu, întăbulându-se şi pe mai multe hale aflate în apropiera proprietăţii lor.

Citiţi întreaga poveste în articolul: Preot la judecată: Parohul Vasile Bicăzan, proprietar fără drept pe o clădire a Universităţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pentru eBihoreanul
Ne rugati sa va raportam orice abuz in comentariile postate , dar CUI SA RAPORTAM ?? Redactiei ?? chiar EA fiind cea care creeaza abuzuri prin neluarea in considerare a materialelor depuse la ei avand la baza documente oficiale pentru demascarea unor abuzuri si prin comentarea de aspecte nereale,false executate la comanda contra taxa.RUSINEEEE!!!! Sa va dau un exemplu foarte concludent:- cu privire la functionarea asa zisului restaurant Coliba lu Horea(a se citi Coliba lu Dracu) din Paleu prin care am fost acuzati vecinii acestuia , cu o nerusinare de nedescris , ca noi avem ceva cu patronul restaurantului ???? Dupa ce restaurantul s-a inchis pentru functionare ilegala in urma controlului comisiei prefectului si le-am dus documentul doveditor, d-na LAURA GAL a inceput sa tipe la mine fata de colegii ei aruncand pe holul redactiei filele documentului. CE FACEM OAMENI BUNI:-ADUCEM LUPUL SA STEA PAZA LA OI.....
Postat 21 Mai 2015, 12:08 de gheorghedanga
Catre lucratorii"CINSTITI" (h...i)din primarie
In urma unei discutii cu primarul i-am recomandat sa nu lase conducerea primariei pe mana secretarei pentru ca va ajunge RAU...si uite ca s-a adeverit. fara comentarii in continuare.Acesti oameni au facut ce si cum au vrut cu institutia primariei care are scopul de a fi la dispozitia contribuabililor.Si la aceasta data fac ce vor , vor urma mari surprize pentru cei care inca nu sunt cercetati de DNA si ANAF dar si pentru cei condamnati.NU AVEM NEVOIE DE HOTI IN PRIMARIE!!!!!!!Mai CHISULE nu ii mai tine sub aripa, i-ati trupa si pleaca, mergeti unde va e locul,a-ti asuprit oameni nevinovati si ve-ti plati toti, roata se invarteste, nu mai este MULT!!!!!
Postat 21 Mai 2015, 11:37 de gheorghedanga
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON