URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2011, 14:01

Senatorul Ioan Mang: PDL egal legionarism plus comunism

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După recenta şi previzibila înfrângere a opoziţiei prin adoptarea de către Guvern, prin asumarea răspunderii, a proiectului legii privind comasarea alegerilor locale, senatorul PSD Bihor Ioan Mang nu se poate despărţi împăcat de anul care stă se încheie.

Vineri, la ultima întâlnire cu presa orădeană din 2011, parlamentarul social-democrat a prezentat argumentele în baza cărora liderii USL afirmaseră că PDL este o combinaţie între legionarism şi comunism.

"Prin comasarea alegerilor locale cu parlamentare, prin refuzul de a reduce numărul de parlamentari la 300, aşa cum a rezultat din Referendumul pe care tot ei l-au organizat în 2009 dar pe care acum îl sfidează, prin reconfigurarea colegiilor pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor şi prin refuzul votului uninominal pur care ar fi dat câştig de cauză doar candidaţilor clasaţi pe primul loc în colegii, PDL demonstrează că nu doreşte decât să falsifice alegerile", a spus senatorul Ioan Mang.

Detaliind, Mang a preconizat că "în campania din 2012 nu se va vorbi despre ce trebuie. Când vom alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii, ei vor vorbi despre sălile de sport în comune fără locuitori şi despre stadioane în pantă. Când va trebui să vorbim despre cum au condus ei ţara, despre alegerile parlamentare care decid guvernarea viitoare, ei vor spune ce mulţi bani au dat în comunele unde au ei primari, iar în localităţile unde primarii sunt ai opoziţiei vor vorbi despre gropile din asfalt", a exemplificat senatorul PSD.

"PDL-iştii se laudă că au consilieri istorici, care ştiu şi ce au făcut legionarii în '40, şi ce au făcut bolşevicii după 1947, iar acum le îmbină pe amândouă. Ce-au făcut legionarii? Au scăpat de intelectuali scoţându-i la pensie forţat? Ce-au făcut comuniştii? Au desfiinţat judeţele şi au înfiinţat regiuni şi raioane. Au desfiinţat Senatul şi au făcut Parlament unicameral, adică Marea Adunare Naţională. Asta face şi PDL-ul", a mai spus Mang.

În încheiere, a conchis parlamentarul PSD, "avem de tras trei concluzii: comasarea alegerilor dăunează grav democraţiei, acţiunile Guvernului mint mai mult decât vorbele guvernanţilor şi - în fine - cea mai mare greşeală pe care o putem face noi, românii, anul viitor, este să nu mergem la vot ca să-i sancţionăm".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
rade ciob de oala sparta ;-)
D-le Mang, daca PDL= legionari+comunisiti, atunci PSD cu ce este egal?! Cu narcise+zambile?! Oare? Eu cred ca PSD=comunisti+nesimtiti. Gresesc?
Postat 26 Decembrie 2011, 18:07 de Valentin
Limba-n Kur de Maghiar
Mai Dinu Paturica -de Bihor Ce tot grohai despre PD-L... faci pe sfanta fecioara?...Da aminteste-ti cu cine erai de brat in 2009? Si cum vindeai functii? Tu ar trebui sa te-ascunzi in boscheti, perfidule! Da la comemorarea revolutionarilor din 22 decembrie unde ma-ta ai fost tu si partidul tau de KAKAT? Ia da-ne niste raspunsuri! Daca ai!
Postat 25 Decembrie 2011, 18:22 de Coasa Lunecoasa
ADAPTARE
Domnul Mang se adapteaza...Nu vrea sa spuna lucruri mai inteligente decat seful sau de partid.Reuseste cu brio,fara sa se forteze.Pentru atatea platitudini nu era necesara o conferinta de presa,efectul ar fi fost acelasi daca le-ar fi spus singur-in fata oglinzii.(chiar cu ochii inchisi,pe soptite). Chuck Norris a omorat Moartea...Dupa noi va veni Chuck Norris.
Postat 24 Decembrie 2011, 15:52 de gyorgy tozser
Rau esti dus, mosule !
In ce-i fi fiind profesor nu stiu, cum ti-a crescut rangu', iar nu stiu, da' ca nu le ai cu istoria, de asta-s sigur ! Procedezi exact cum faceau istorii comunisti (aia de azi sunt si aia de ieri, marea majoritate !), de l-au pus pe pingelica si pe a lui leana in tot felul de poz(n)e de la tot felul de ,,evenimente''. Pune mataluta mana (stiu, e greu, esti ditai profu'!) si-i scrie pe primii zece din partidele parlamentare (la pc iti va fi greu, ia-i pe primii cinci, daca-i gasesti !),inclusiv pe aia de la adunatura ungureasca, aia nu-s partid, dar manca gura lor cat doua partide ! Dupa ce i-ai scris, noteaza in dreptul fiecaruia activist, securist, student lamoscova sau la stefan gheorghiu, turnator/informator (de ieri si/sau de azi!), adica ce ,,calitati'' deosebite stii ca are ! Despre avere si dobandirea ei, adica despre furaciuni, altadata. Publica aici clasamentul si vei vedea ca sefii tai sunt pe un onorant loc 1. Stii cum se spune, gura pacatosului....
Postat 24 Decembrie 2011, 10:18 de .
Sa ne fie de bine!
Sa lasam politica pana dupa Sfintele sarbatori de iarna. Domnul sa va dea de toate, viata lunga, sanatate. Craciun fericit!
Postat 24 Decembrie 2011, 00:39 de safe
dedicatii muzicale 2
PETRU FILIP-când eram pe ialomiţa/folclor Noua familie SEREMI-dance with my father/luther vandross ROZALIA BIRO/&SANYI KISS- sir a telefon/koos janos RADU TîRLE-pleacă/Antonia feat vunk MARCEL BOLOŞ- single ladies/beyonce ILIE BOLOJAN-iubiţi şi câinii vagabonzi/mihai constantinescu ADRIANA LIPOVEANU-casa mea/angela similea VASILE BLAGA-how much is that doggie in the window/pussycat GHEORGHE SARBU, SORIN APOSTU etc.-I Want to break free/queenn LASZLO RITTLI-hop te zsiga/folclor OCTAVIAN BOT-I’m like a bird-nelly furtado CRISTIAN BITEA-mama, doar mama/corina chiriac ADELINA COSTE-tot mai sus(ai mei , ai mei n-au avut habar)/guess who feat. demoga
Postat 24 Decembrie 2011, 00:31 de mos craciun
dedicatii muzicale 1
EMIL BOC-bal la apahida/semnal M TRAIAN BASESCU-va veni o clipa cand vei regreta/margareta pâslaru ELENA UDREA-like a virgin-madonna ANCA BOAGIU-trenul cursă de persoane apahida-cluj napoca/semnal M ADRIAN NASTASE-tamara/phoenix ION ILIESCU-în umbra marelui URSS/phoenix CRIN ANTONESCU-un buchet de trandafiri/loredana VICTOR PONTA-pe mine mircea mă cheamă/mircea florian MIRCEA GEOANA-good bye my love good bye/demis roussos ROBERTA ANASTASE-bad romance/lady gaga DANIEL FUNERIU-învaţă de la toate…-adriana ausch
Postat 24 Decembrie 2011, 00:30 de mos craciun
@Nea nelu
1. A fi legionar = a fi extremist. A fi bolşevic (nu comunist ”pur sânge”) = a fi extremist. 2. Cu ce a greşit dl. senator? Că a pus semnul egal între comunismul elaborat de Marx şi Engels şi bolşevismul lui Lenin şi, mai ales, a lui Stalin, cel adus şi în România cu tancurile sovietelor? Cu aceată afirmaţie, câţi oameni a lăsat fără loc de muncă, sau câte căsnicii a distrus, ca nomenclaturiştii/activiştii/bolşevicii tăi? 3. Ne poţi spune de ce însuşi Himmler a făcut tot felul ”cursuri” pe lângă Stalin şi tovaraşii lui (de la NKDV ş.a.) pe când acordul Ribbentrop-Molotov era de actualitate pentru ambele părţi? 4. Câţi români s-au sinucis din cauza sărăciei, după ”realegerea” tovarăşului (numai securist?) Băsescu? Cu un Preşedinte al României, ca Geoană Dan Mircea, deloc prostănac, am fi avut o rată aşa de alarmantă a sinuciderilor? 5. O etichetă binemeritată pentru adevăratul Nea Nelu: ”Bolşevicul”. Multe sute de mii de români suferă şi pentru ”etichetele” lui.
Postat 24 Decembrie 2011, 00:09 de stefan
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang presedinte ,,legal si legitim `` ales al PSD Bihor dupa 2 ani de interimat aprobat tacit si de Mircea Geoana Prostanacul aveti grja ce perle gramaticale scoateti din gura ,egal legionarism plus comunism``ori e alba ori e neagra ,nu poate fi cenusie :))=))Senatorule PSD Ioan Mang va este frica ca nu o sa mai fiti ales anul viitor din nou senator,nu-i asa ?Degeaba ati trimis felicitari personalizate cu dumneavoastra si ceilalti parlamentari PSD prin Bihor ,ca la nimic nu o sa va ajute,daca tot asa arogant cu poporul roman simplu cu bihorenii sunteti ,NU o sa va voteze astia ! :))=)).Ioan Mang senator PSD de Bihor era bine ca de sarbatorile acestea sa faci niste fapte si actiuni filantropice,si sa daruiesti celor saraci care nu au o punga de alimente esentiale ,la copii saraci duciuri ,sa primesti colindatori si sediul PSD Bihor si sa le d-ai daruri ,dar in zgircenia ta de om bogat imbuibat,arogant, ai uitat de bunatatea sufletului de bun roman. RUSINE!RUSINE!RUSINE! Talibanii PSD lupta pentru EGALITATE ,ECHITATE,ECHILIBRU,DREPTATE SOCIALA idealurile social democratiei si nu conducerea corupta PSD actuala .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Decembrie 2011, 20:25 de Romanul Simplu
stanga lu'man
frumoase vorbe,da' la ce ajuta?va-ti dat demisia cumva din parlament ca sa protestati?a-ti renuntat la masini de 50000 de euro?a-ti renuntat la vile?la salarii?ca asa sa fi de stanga e frumos,reprezinti poolimea,da' tu tot un pic burghez esti de fapt,ei asta e problema!
Postat 23 Decembrie 2011, 18:13 de wtf
Nea nelu
Mai postovane nu poti fi si legionar si comunist. In schimb poti fi un pacalici asa ca Prostanacu 1 si Prostanacu 2.
Postat 23 Decembrie 2011, 17:10 de Nea nelu
aratare
uita-ti-va la fata lu senatoru' melcilor ca sa va lamuriti ce inseamna democratia, din pacate nu numai in Romania, peste tot e coruptie generalizata, doar ca olandejii sau ungurii au tupeu mai mare si se cred buricu' galaxiei. nesimtitu' asta congenital, pe numele de scena Mang, are neobrazarea sa vorbeasca despre comunism cind el e reprezentantul lui iliescu in Bihor. Jos Comunismu !!!!!! adica jos Iliescu&PSD.....
Postat 23 Decembrie 2011, 16:50 de petrache
oare ?
Greu fara ciolan, asa e domn' senator ? Daca se aplica regula votului uninominal pur, tu unde erai acum, parca ai iesit pe patru, asta ca sa vezi cit te vor oradenii. Asa ca, lasa-neeee, lasa-neeeeeeee.
Postat 23 Decembrie 2011, 16:31 de cititor
mai vreau o data
PDL+PSD+PNL+UDMR=pupincurism Lasati domnule senator legionarii si chiar comunistii, ca raul l-au facut intotdeauna pupincuristii !
Postat 23 Decembrie 2011, 15:33 de Legiunea Pupincurist
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON