URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2012, 14:12

Senatorul Ioan Mang: Nebunia clasei pregătitoare, încă o dovadă că Legea Funeriu este proastă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul PSD Bihor Ioan Mang a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că cere actualului Guvern Ungureanu să suspende aplicarea în acest an a prevederii din Legea Educaţiei potrivit căreia se instituie aşa-numita clasă zero, intermediară între grupa mare de la grădiniţă şi clasa I de la şcoala primară.

Motivul principal invocat de Mang este haosul generat în sistem de fostul ministru Funeriu, ceea ce - potrivit spuselor senatorului - este "încă o dovadă, deşi nu mai era nevoie, că Legea Educaţiei este proastă, făcută în grabă, şi păguboasă pentru învăţământ".

"Se uită complet că orice părinte are dreptul de a-şi duce copilul la orice şcoală doreşte, iar testările psihologice care se fac acum copiilor sub 7 ani sunt o traumă şi o cheltuială inutilă. Acum 20-30 de ani mergeau direct în clasa I toţi copiii care împlineau 6 ani, fără să fie testaţi psihologic, şi nu cred că am înnebunit noi, românii, de atunci", a spus Mang.

De asemenea, liderul social-democrat a afirmat că în prezent asistăm la "o nebunie", în condiţiile în care "părinţii aleargă la Evidenţa Populaţiei pentru a-şi schimba domiciliul, fiindcă s-a instituit obligaţia de a-şi înscrie părinţii la şcoala de proximitate", nimeni neputându-le garanta că în etapele ulterioare de înscriere vor mai exista locuri în şcolile pe care, de fapt, le preferă.

Povară pentru primării

În plus, senatorul a criticat şi faptul că "nu se ştie nici acum cine va dota sălile de clasă, Ministerul spunând pe de o parte că are bani, dar pe de alta cerând ca directorii de şcoli şi administraţiile locale să asigure tot ce e necesar", precum şi faptul că "nimeni nu ştie cine va preda acestor copii şi ce anume, căci lipseşte orice idee despre cum va fi programa şcolară la clasa pregătitoare".

De asemenea, liderul PSD Bihor a susţinut că nu este normal ca Guvernul, prin Minister, să impună noi obligaţii administraţiilor locale, dar deciziile privind organizarea unităţilor şcolare să se ia tot în sistem centralizat, la nivelul executivului.

În concluzie, Mang a afirmat că aşa-numita clasă pregătitoare trebuie să revină la vechea formă, de grupă pregătitoare inclusă în grădiniţe, cum a fost până acum.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
replica la articol
USL Bihor intilnirea hotz Popa Cornel senator PNL cu prost Ioan Mang senator PSD Bihor!:))=))Are dreptatesi adevar in afirmatie (iarasi)senatorul PSD Ioan Mang,numai ca trebuie comentat unele aspecte ale situatiei pe care nu le zis in conferinta de presa a PSD Bihor.1) trebuie schimbati toti consilieri locali oradeni ,judeteni si comunali ai PSD Bihor si scrisi pe lista electorala altii mai noi,un suflu tinar in PSD Bihor nu cei vechi iarasi pentru ca dupa cite au facut nu merita inca un mandat de consilieri PSD.PNL Bihor trebuie fortat ca sa accepte pentru PSD Bihorl locuri eligibile pe lista electorala de consilieri ,pentrui ca daca nu va face acest lucru toate voturile PSD vor merge la PDL,iar militanti PSDdaca nu va avea de cistigat PSD Bihor mai bine vor indemna simpatizantii sa voteze cu PDL decit sa voteze cu alianta USL Un rationamet logic am facut despre alianta USL Bihor! :))=))Ar fi multe de comentat despre consilieri locali oradeni PSD,si consilieri judeteni PSDdespre cum au votat contra oradenilor si bihorenilor asa in general degeaba se numesc ei consilieri alesi social democrati,ca si-au votat interesele ,NU pt bihoreni!:))) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Februarie 2012, 19:08 de Romanul Simplu
replica la @romanul complex
@romanul complex da-te dreacului de pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang ti-am scris de n ori ca ma numesc GHEORGHE .@romanul complex ce prestatie sa-mi analizezi tu mie lui Romanul Simplu.,esti un nimic de nicaieri,complexat la cap,si mancator de KAKATH al senatorului PSD Ioan Mang.Pupincuristul @romanul complex ,,scriu ca naiba`` pentru ca scriu DREPTATEsi ADEVAR care supara conducerea PSD Bihor si pe senatorul PSD Ioan Mang ,eu unul @Romanul Simplu(Gheorghe )platesc niste polite neachitate partidului PSD filiala Bihor ,cu toate riscurile,si ce o sa faceti unui roman simplu din ROMANIA? O sa-l excludeti din PSD Bihor sa ramineti voi toti pupincuristi si senatorul PSD Ioan Mang cu nevasta ,amanta .secretarele,copii,si cei conducerea corupta PSD Bihor,dar pina atunci ADEVAR si DREPTATE afirmate si scrise ca sa cunoasca toata opinia publica de conducerea corupta si jocurile de culise . Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor lupta EGALITATE,ECHITATE,ECHILIBRU,DREPTATESOCIALA.nu lupta pt conducereacorupta PSD .Romanul Simplu ma semnez intodeauna si intaresc adevarul si dreptatea afirmatiilor mele cu ultima propozitie a comentariului. Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Februarie 2012, 11:46 de Romanul Simplu
Gelule, bagă la cap
Gelule, nu am timp acum sa-ţi analizez prestaţia şi nici nu vreau să mă cobor la nivelul urlătorilor fără noimă. Iar nu înţelegi lumea în care trăieşti şi din nou scrii ca naiba: "Aceasta este opinia lui Românul Simplu" nu ţi se pare că sună ca dracu. De ce nu poţi scrie: "Aceasta este opinia Românului Simplu"? Te-am enervat? Ce să fac eu dacă gândeşti cu dosul când scrii.
Postat 27 Februarie 2012, 08:15 de românul complex
replica la articol si la @romanul complex
Populism demagogic =demagogie populista =acelasi lucru in afirmatiile senatorului PSD Ioan Mang ,cind este in teritoriu in Bihor declara unele iar cind este in Bucale declara altele ,degeaba este in Comisia pentru invatamint din Senatulul Romaniei!:))=))Comentez afirmatiile senatorului PSD Ioan Mang pentru al aduce la realitate din Romania virtuala in care traieste ,,orice parinte are dreptul de a si educa copilul`` completez eu@ Romanul Simplu,orice parinte roman are dreptul si se intinde atit cit ii permite buzunarul lui ,si nu poate aspira la o educatie mai aleasa pentru copilul lui pentru ca costa mult !:))=)) Am mai scris asta ,cind era la Bucale senatorul PSD Ioan Mang discuta si ridea cu ex ministru Funeriu in Senat ,iar aici in teritoriu critica si era nemultumit dce atitudinea ex ministrului Funeriu,ce era mai buna Ecaterina Andronescu (Abramburica) de ministra a Educatiei? asta dormea la toate sedintele!:))=))@romanul complex te roade invidia ca @gyorgytoszer are dreptate si adevar in afirmatie si vrea sa-l testeze pshihologic pe senatorul PSD Ioan Mang?Nu te doara bah ca si tu urmezi la testare postacule de partid PeZeDe!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Februarie 2012, 07:46 de Romanul Simplu
portocalii, testaţi-vă psihologic înainte de a posta
Gyorgy toyser, pe voi ăştea însărcinaţi cu scrisul de comentarii nu vă instruiesc portocalii bătrâni să nu scrieţi lucruri pe care nu le înţlegeţi? Să-ţi explic: De când mulgeţi ţara asta prin şcoli nu prea s-a înlocuit cu ceva nou ce s-a stricat ci s-a apelat la sălile ce erau nefolosite sau la eventuale rezerve de bănci, scaune, etc. În momentul de faţă ca să organizezi o clasă ai nevoie de mobilier, o sală utilizabilă, planşe, şi multe alte lucruri. Alea nu-s, aşa că degeaba a visat Funerariu o lege a învăţământului că ea nu se poate aplica în România, nu există fondul. Încă ceva, vezi că nu merge aici chestia cu Şcoala lui Pitagora, e altă şmecherie, pari tu mai intelectual dacă pomeneşti de astea da să ştii că nu era aşa cum ar fi Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, era cu filosofie cu prostii de genul ăsta.
Postat 26 Februarie 2012, 13:21 de românul complex
Argumente scartaitoare
Cert e ca multor politicieni nu le-ar conveni sa fie testati psihologic.Adevaru-i ca-s testati.Non stop.Si-si dau,cu ravna,cu caramida-n cap,spre deliciul unora si enervarea altora.Cert e ca nici copiii,dar nici tinerii sau adultii nu prea au mare lucru de-nvatat de la politicienii nostri. Cea mai gogonata secventa din spusele d-lui Mang e cea legata de dotarea claselor in cauza...Sigur nu-i vorba despre microscoape,lunete astronomice sau acceleratoare de particule.Cam cu ce credeti ca era dotata Scoala lui Pitagora?De-acolo n-au iesit oameni prosti.
Postat 24 Februarie 2012, 17:01 de gyorgy tozser
adevarul la mijloc
e drept ca e branbureala dar ... nu era normal sa stam 12-24 de ore la coada pentru inscrierea copilului la scoala, nici faptul ca unii inscriau copilul in doua locuri ( si eu am fost sfatuita sa fac lucrul acesta anul trecut de "experti" si asa am si facut) ca sa nu mai vorbesc de programa actuala a grupei pregatitoare care e o porcarie invata sa scrie litere si cifre fara tabla ... majoritatea invata gresit
Postat 24 Februarie 2012, 14:57 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON