URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2013, 19:00

Senatorul-doctor Boeriu: "Sistemul de sănătate trebuie scos din minciună"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel cum poliţa RCA (de răspundere civilă auto, care este obligatorie) nu poate acoperi pentru şoferi toate daunele (pe care le-ar putea suporta doar o poliţă CASCO, facultativă), nici statutul de asigurat la CAS nu poate asigura cetăţeanului accesul la toate serviciile medicale.

Acesta este mesajul pe care senatorul PNL Valeriu Boeriu, de profesie medic, a ţinut să-l transmită joi, într-o conferinţă de presă în care a prezentat declaraţia de sprijinire a ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi intitulată "Sistemul de sănătate trebuie scos din minciună".

"Niciun sistem de sănătate public din lume nu îşi permite să asigure servicii medicale gratuite pentru toţi cetăţenii, de la o simplă injecţie până la transplantul de organe", a arătat parlamentarul bihorean în declaraţia susţinută în plenul Senatului, de unde a cerut "să transmitem oamenilor adevărul, chiar dacă măsurile necesare pentru a scoate sistemul de sănătate din minciună sunt nepopulare".

Concret, Boeriu a afirmat că apreciază introducerea coplăţii, nu atât pentru faptul că încasările care vor fi realizate de spitale în acest fel le vor majora spectaculos bugetele, ci pentru că este un prim pas în conştientizarea cetăţenilor că "sănătatea costă".

Un următor pas, a spus senatorul liberal, trebuie să fie configurarea unui pachet minimal de servicii medicale, astfel încât cetăţenii să ştie care servicii medicale le sunt decontate de CAS şi pentru care servicii va trebui să contribuie financiar, "prin alte forme de asigurare".

"Dacă nu s-ar proceda aşa, sistemul ar rămâne în continuare mincinos, inechitabil, clientelar şi veşnic furnizor de nemulţumiri", a spus senatorul PNL Valeriu Boeriu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ar fi bine sa iesi si tu din minciuna
Pai e groasa rau sa ai atata tupeu. In anul 2005 ai spus ca te pensionezi si membrii PNL te-au ajutat sa pe operezi , contribuind la plata operatiei , si dintr-o data ai inviat dupa ce te-ai pensionat de boala ca sa mergi sa dormi in Parlament si sa promovezi interesele familiei tale .
Postat 11 Aprilie 2013, 23:25 de gigi
Peron 2
Aveti dreptate D-le SENATOR ,permiteti sa va numesc MEDIC ,(doctor l-a numit Base pe PONTA si de atunci nu-mi place cuvintul.) , sistemul este mincinos !!! Prima minciuna este BUGETUL largit ! FNASS NU are ce cauta la buget ! Sunt banii nostrii ai celor care cotizam !!! A doua mare minciuna este ca aplicati exagerat Notiunea de "solidaritate sociala " si va ies fix invers masurile ! De exemplu Coplata ,pe care o laudati : S-a inceput aplicarea ei cu EXCEPTIILE ! (adica cu cine NU plateste! Si pina la urma platesc tot cei care platesc si asigurari , adica salariatii si alte categorii de oameni, care au venituri , si NU prea apeleaza la serviciile publice de sanatate, iar MAJORITATEA celor care se interneaza sunt cei scutiti ! Iar suma este de risul curcilor ! Va costa mai mult chitanta si salariile lui MITZA care scrie chitante !!!
Postat 11 Aprilie 2013, 21:27 de iauq
ssss
imi vine sa imi taie venele ca l-=am votat pe asta cauta solutii de aia tea trimis poporu ins enat si te a facut deminitar
Postat 11 Aprilie 2013, 19:17 de s
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON