URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2016, 17:16

Dog Out: Senatorul Cristian Bodea a fost exclus din PNL în urma criticilor virulente aduse conducerii partidului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Politic Naţional al PNL a decis joi, prin vot, excluderea din partid a deputatului Toader Paleologu şi a senatorului de Bihor Cristian Bodea, la propunerea deputatului Cezar Preda.

Înaintea şedinţei conducerii, Cristian Bodea, poreclit şi "Bad Dog" după numele blogului său, a afirmat că dat fiind statutul partidului, „copiat de la PCR”, ar putea fi dat afară şi pe motiv că poartă barbă, şi că excluderea sa ar putea fi decisă doar dacă membrii Biroului Politic sunt obedienţi faţă de preşedintele Klaus Iohannis, cel la dorinţa căruia risca sancţiunea cea mai drastică, eventualitate în care liderii partidului se vor dovedi doar nişte „cocoşi peste un coteţ dărâmat”.

„După statutul copiat de la PCR, pot să mă excluda şi dacă am barbă. Aşa că totul ţine de bun simţ şi liberalism. E un examen pentru partid, se va dovedi dacă „L” vine de la „Liber”. Daca nu, am să le propun să schimbe iniţialele în PNO, de la „Obedient”. Voi merge la BPN ca să mă poată înfiera. Să se simtă şi ei cocoşi peste un coteţ dărâmat. Dar ştiu că Pilat din Deal a făcut deja judecata”, a declarat Bodea pentru Agerpres înaintea şedinţei.

Până la această oră, senatorul bihorean nu a răspuns apelurilor telefonice ale BIHOREANULUI, pentru a se adresa celor care l-au trimis în Parlament în urmă cu patru ani.

Anterior, imediat după alegerile locale, Bodea a interpretat eşecul de la Bucureşti ca fiind rezultatul unei politici proaste a PNL, supusă dorinţei „Kaiserului” Johannis, care ar fi subjugat partidul.

Pe 6 iunie, Bodea a declarat că din cauza rezultatului de la alegerile locale, filiala Bucureşti trebuie "decapitată" si ca PNL trebuie să se delimiteze de Klaus Iohannis, pentru că nu i-a folosit la nimic că a facut "sluj" în faţa preşedintelui. „Asta înseamnă că avem scorul fuziunii. Şi atunci unde mama naibii este aportul lui Iohannis? De ce am fost obligaţi în partid să facem sluj la Iohannis, să îl lăudăm pe Iohannis?”, a comentat senatorul bihorean, adăugând: „Noi avem un partid zombi, nu avem personalitate”.

Ulterior, după ce i s-a reproşat că trebuia să-şi exprime criticile în cadrul partidului, nu în public, Bodea a explicat că a făcut acest lucru deoarece nu are „secrete faţă de popor”: Un partid în care ai voie să vorbeşti doar "în interior" (unde o fi şi ăla?), e un partid care are ceva de ascuns. De ce să ai secrete faţă de popor, pentru care, teoretic, exişti? Adevărul nu are nevoie de ascunzişuri, de măsuri de protecţie! Adevărul e sincer şi deschis pentru toţi. Doar minciuna, făţărnicia şi corupţia au nevoie de adăpostul uşilor închise. Adevărul iubeşte lumina, Corupţia adoră întunericul!”.

Tot ulterior, Bodea a declarat că nu va pleca la ALDE sau la alt partid, chiar dacă va fi exclus din PNL.

La rându-i, deputatul de Bucureşti Toader Paleologu a criticat în repetate rânduri deciziile PNL în campania pentru Primăria Bucureşti, şi a spus că propunerea de a fi exclus face parte „din suita de imbecilităţi piramidale ale conducerii liberale”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
bogyee...
"Decât" un penibil căruia nu-i prea vin cuvintele, asta ca să nu umplu netu' de invectivele implicite pe care le inspiră un asemenea ipochimen.... Cel mai probabil se va regăsi în politica şi pe listele lui dragnea, mang şi restul penalilor plagiatori. Cât despre celălalt exclus, doar că e o pierdere mai mult din cauza pedigriului. Taică-su l-ar fi altoit demult, zic...
Postat 17 Iunie 2016, 10:22 de Vlaicu
Grozavi
Astia se cearta intre ei si nu vad ca psd-ul, e peste tot in teritorii, la PUTERE!
Postat 16 Iunie 2016, 08:17 de GORON
CIOCU MIC CA ALTFEL ...
Intradevar se doreste o noua clasa sau noi lideri !Nu ! Ciocu mic si ochiu la ,,ceilalti"altfel ,AFARA !Nu avem nevoie de democratie in partid decat de DISCIPLINA ! .Adica interesul de ,,grup restrins''pentru a ,,caror''succese !exista intotdeuna explicatii care duc pina la hilar .Cu voci ,,unice''in orice partid ai fi riscul de a fi dat afara este iminent .Comploteaza ,fati grupul si apoi ataca .
Postat 16 Iunie 2016, 08:00 de PETREI
corect
sa-l ia popa si sa se spele pe cap cu el. trebuia mai demult sa fie dat afara.acum, poate sa-i pupe-n fund pe ciutacu si ai lui.sa-ti fie rusine bodea ca ne-ai facut de ras.
Postat 15 Iunie 2016, 19:47 de fiecine
!
Măi, liberalii ăștia nu învață nici din greșeli, nici din experiență. În orice grup există cel puțin un critic; dacă îl scoți din grup, în locul lui va apărea un alt critic, iar acum grupul va avea doi critici: unul înăuntru și altul în afară. La fel și cu Bodea - PNL pune singur umărul la înmulțirea persoanelor care-i critică politica, dar ce-și face omul cu mâna lui... se cheamă lucru manual.
Postat 15 Iunie 2016, 19:08 de Shogun
pacat.
este o mare pierdere pentru PNL lipsa lui Paleologu. si Bodea avea initiative liberale bune, desi pana si pe un roman de rand il mai deranjau replicile sale acide.
Postat 15 Iunie 2016, 18:39 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON