URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2013, 12:02

Senatorul Bodog, bucuros că ministrul Nicolăescu a luat măsuri pentru rezolvarea crizei citostaticelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Impulsionat de demersul senatorului Florian Bodog, Ministerul Sănătăţii a anunţat ieri (n.r. - luni, 1 aprilie) câteva măsuri prin care încearcă să pună ordine în sistem şi să vină în ajutorul pacienţilor", a anunţat marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean şi fost secretar de stat în Minister, acum parlamentar PSD.

Bodog aminteşte că, printr-un ordin al ministrului Eugen Nicolăescu, s-a decis ca până la sfârşitul anului să se suspende activităţile de export paralel pentru medicamentele oncologice monitorizate.

"Practic, acest export paralel este una dintre cauzele principale ale crizei medicamentelor oncologice", afirmă senatorul Bodog, referindu-se la faptul că unele farmacii primesc asemenea medicamente pentru tratarea bolilor oncologice, dar nu le comercializează pentru cetăţenii români, ci le revând în străinătate.

De asemenea, spune Bodog, s-a dispus monitorizarea zilnică a consumului stocurilor de medicamente existente la nivelul spitalelor, iar compania naţională Unifarm a demarat proceduri de achiziţie în regim de urgenţă pentru cumpărarea de produse deficitare.

Deşi există o perioadă de minim 6 luni în care producătorul poate pune la dispoziţie aceste produse, s-a reuşit scurtarea acestor termene la o serie de medicamente vitale. De asemenea, prin viitorul contract cadru şi Hotărârea de Guvern privind programele naţionale de sănătate, Ministerul intenţionează ca toate medicamentele care au preţul cel mai mic şi pentru care pacientul nu plăteşte nimic să fie asigurate în procent de minim 50% din necesarul pieţei de către producător.

În încheierea comunicatului, Florian Bodog "îşi exprimă satisfacţia faţă de reacţia promptă a Ministerului Sănătăţii şi îşi exprimă speranţa că în cursul acestui an problema citostaticelor va fi soluţionată", şi totodată "îi asigură pe toţi cei afectaţi de această problemă că va rămâne activ în monitorizarea atentă a situaţiei şi, ori de câte ori va fi nevoie, va întreprinde şi alte demersuri în interesul pacienţilor şi a rudelor acestora".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
voi aveti impresia ca nu cunoastem sistemul
mergeti in spitale sa vedeti buzunarele asistentelor si comisionul dat medicilor, de ce ii protejati ? ploua cu spitale si buzunare pline !!!! Bolojan si a atins obiectivul de comisionar ?
Postat 04 Aprilie 2013, 12:36 de hai marsssssss
replica la articol
Suspect da foarte suspect schimbarea aceasta brusca acesta de atitudine a senatorului PSD Florian Bodog precis da precis 100% la gasit ministru Sanatatii domnul Eugen Nicolaescu cu ceva fapte ilegale , fonduri deturnate, spaga , mita , dint trecutul sau sanitar incepand de la postul de brancardier si pina la functia de senator!:))=))si ainceput ministrul sa-l santajeze pe brancardier ca sa fier mai mic in gouraMembrii simpli PSD Bihor nemultumiti si nedreptatiti de actuala conducere si presedintele filialei PSD Bihor semnati petitiaonlin demisia lui mang din functia de presedinte PSD Bihor ,cit de multe semnaturi ca sa fie pe aceeasta petitie .``PSDeste un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci , nu este un partid de sefi si patroni ``asemeni lui ioan Mang PLAGIATORUL care afacut din filiala PSD Bihor un partid personal care sa-i reprezinte interesele personale si promovat toti traseistii , foufele lui , parasutele lui , popincuristii lui, iarnoi membrii simplii militanti de seama ai PSD Bihor am fost marginalizati si excusi de la promovare in partid in filiala PSD Bihor . Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 03 Aprilie 2013, 20:53 de Romanul Simplu
BODOG SPAGARUL
zdreanta U.S.L.-ista ,v-am votat si voi ne mintiti ,bai spagarule ai luat bani in 2006 cand ai fost presedinte de comisie la bac la Beius mai exact la COLEGIUL SAMUIL VULCAN SI PROBABIL NEMULTUMIT DE CUANTUMUL SPAGII(APROX.4000 RON) NE-AI PICAT PE CAPETE .AR TREBUI SA-TI FIE RUSINE ,ESTI UN GUNOI ,AI DREPTUL LA REPLICA SI DACA ESTI CURAT TE ROG S-A SCRII UN COMENTARIU SI S-A DEZMINTI CA NU AI LUAT SPAGA ,ATUNCI O S-A TE CAUT PERSONAL SI O SA-TI DEMONSTREZ CA AI LUAT BANI DIN BANII NOSTRI PE CARE FIECARE I-A DAT.RUSINE BRANCARDIERUL ,ACOLO ERA LOCUL TAU CU FATA ASTA ,CONFIRMI TIPUL PARVENITULUI DIN LITERATURA ROMANA =DINU PATURICA .JOS CU JEGURILE U.S.L-iste
Postat 03 Aprilie 2013, 17:17 de SAMUIL VULCAN
de ce sa muncesc ca nu e legalizata sclavia?
GANDITI, ganditi si GANDITI!! daca ar exista in GUVERN oameni care sa gandesca am evita PROSTIA si analfabetismul impus. BATRANETEA nu este o boala ea nu poate fii tratata, eu maine chem 10 muncitori sa mi are pamantul si sa mi culeaga recolta de 100 saci , ei vin sa si ia partea si eu le spun nu voi nu primiti nimic mergeti si munciti ca batranii au muncit si ei merita HRANA /TRATAMENTUL, la care unul destept spune dar ii dau hrana mea in schimbul unui TROC ca nu duce cu el in mormant :SAPA, caruta, pamantul. STIMATI cetateni noi am imbogatit MOSTENITORII , am fost JECMANITI pe fata prin sistemul de parazitism impus, daca am muncit da mi hrana fuuutuuu v-as in guuura de GUVERNANTI NENOROCITI< de cand CARITASUL este legal ? daca nu ma hamesc tratez cum mai vreti sa muncesc si de ce sa muncesc ca nu e legalizata sclavia?
Postat 03 Aprilie 2013, 13:56 de lagar ne ofera guver
asodkadsakdsakdsak
Like !
Postat 03 Aprilie 2013, 13:35 de oradea
multumim
multumim, ca nu ati utiat cine vo votat . Ziua buna...
Postat 03 Aprilie 2013, 13:19 de nicu paler
Felicitari !
Ne bucuram ca sunteti alaturi de noi !
Postat 03 Aprilie 2013, 13:17 de Lorin
Huo, penalule !
Ca tu minti, e sarcina de partid (se stie, uselistii mint precum respira). dar sa vii sa ne minti pe noi, cei care v-am crezut minciunile si v-am votat, denota nesimtirea cu care tratati poporul ! Huo, rusine !
Postat 03 Aprilie 2013, 12:28 de bh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON