URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2014, 20:25

Senatorul Bodea ironizează cultul personalităţii lui Ponta: proiect de lege pentru dizolvarea Parlamentului de către premier

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un an, 2013, în care premierul Victor Ponta a emis 115 Ordonanţe de Urgenţă în timp ce 94% dintre iniţiativele legislative ale parlamentarilor au fost respinse deoarece Guvernul nu era de acord cu ele, şi constatând că Ponta tinde să semene cu Putin în apucăturilre dictatoriale, senatorul liberal Cristian Bodea a reuşit să înregistreze la Parlament un proiect de "Lege a Tăcerii" care ironizează inapetenţa pentru democraţie a liderului PSD şi al Executivului.

"Am decis să curm suferinţa primului-ministru şi să încetăm mascarada aceasta de democraţie, când noi trăim într-o dictatură guvernamentală", a declarat senatorul bihorean, care în expunerea de motive ce trebuie să însoţească orice proiect legislativ a reţinut, scurt: "Pentru că aşa doreşte domnul Ponta!".

Proiectul Legii Tăcerii are doar zece articole şi subliniază absurdul politicii româneşti, scoţând în evidenţă, cu umor cinic, anomaliile şi aroganţa premierului faţă de legislativul ales de cetăţeni.

Primul articol al legii ar statua recunoaşterea oficială că "prim-ministrul este statul, indubitabil", al doilea că "ministrul ştie mai bine", iar "prim-ministrul cel mai bine", în timp ce al treilea arată că "ministrul este mai presus de parlamentar, mult mai sus".

Celelalte articole ale proiectului de lege prevăd că "parlamentarul are obligaţia să ridice mâna şi dreptul să tacă", "Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului", "parlamentarii nu pot iniţia proiecte legislative fără a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului", "ministrul pentru controlul Parlamentului are dreptul să scoată orice parlamentar recalcitrant din sala de plen".

De asemenea, ultimele trei articole arată că "Guvernul conduce numai prin Ordonanţe de Urgenţă, fără număr!", că "Ordonanţele de Urgenţă sunt mai presus de lege, mult mai sus!" şi că "Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanţă de Urgenţă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
pleacă Bodea
Bodea ar trebui sa își de-a demisia, își ia salariul din banîi noștri și face numai tâmpenii.
Postat 30 Septembrie 2014, 20:15 de adina
degeaba aplica legi, Bodea
Domnule Bodea, da-ți dovada de o incompetenta fără margini, nu aveți altceva de făcut infarct de a preocupa mintea dumneavoastră și a celor din jur cu prostii de genul. Păcat ca sunteți bihorean și ne faceți de ras. Nu uitați care partid va susținut!
Postat 30 Septembrie 2014, 20:14 de alex
???
mA PROSTALAULE MAI BINE SPUNE-NE DE CE SI PE CE MOTIV IEI TU SI CEILALTI SALARIU PE VREO DOUA LUNI D-ACI INAINTE.....hau hau...chit chit
Postat 30 Septembrie 2014, 18:07 de io
Hau -hau...
Hau -hau latra Bodea a pustiu!Vaccinul de parvovirroza nu mai este de actualitate,e letala boala..Bodea spune drept cine te mai voteaza la alegerile viitoare?Hau-hau-hau...!
Postat 30 Septembrie 2014, 17:23 de Nea taticu
Bodea
Bodea iar bate câmpii !!
Postat 30 Septembrie 2014, 13:35 de Ionel
rusine
este mare pacat ca toate astea se intampla cu sustinerea acestui ziar. Locul lui Bodea nu e in parlament o stiti bine. asta trebuie pus la zid, vine cu cate o prostie de genu asta si voi il incurajati si nu ratati nici o ocazie de a da in PSD. Bodea isi exprima neputinta si incompenta prin astefel de iesiri. Esti penibil
Postat 30 Septembrie 2014, 13:11 de Igor
rusine
Bodea a luat-o pe campii......cum sa vii in Parlament cu o asemena mizerie? Cat de mental relaxat trebuie sa fii? Du-te frate la tine pe sate si joaca-te cu prostii de genu asta, nu veni in Parlament. Asa iti reprezinti tu alegatori care te-au votat?
Postat 30 Septembrie 2014, 12:59 de Mircea
Iar latra pechinezul
Cine iese iar in fata? Un pechinez turbat im urma nerealizarilor profesionale. El atata poate. Doar sa vorbeasca. De muncit, mimeaza doar ca munceste. Nu e capabil nici fizic nici psihic de munca. Doar de vorba. Pardon. De latrat. CV-ul plin de realizari. Cred ca la realizari e doar terminarea facultatii la 31 de ani, in rest e gooooool.
Postat 30 Septembrie 2014, 11:25 de diviu lragnea
Legea tăcerii tale
Mai bine ăți aplici ție ”Legea tăcerii”, că doar ieși în presă ca un papagal, vorbești și ATÂT. Măsuri concrete? Câți oameni ai ajutat în zona Beiușului ca și parlamentar din zona respectivă? Cred că răspunsul este 0. Vii doar și faci pe papagalul, în rest nu ai nici o realizare notabilă. Poate doar divorțul. Mai rezistăm până în 2016 cu tine, când nu vei mai prinde nimic, și vei dispărea în neantul timpului ca un anonim.
Postat 30 Septembrie 2014, 11:20 de pictor vonta
OK, Ponta e o jigodie !!!
Dar ce punem in loc ??? Pe Ciolannis care v-a dat sa studiati lectura obligatorie din Mein Kampf ??? Liberalismul in RO este similar cu amatorismul, chiar daca adversarii nu sunt cu nimic mai buni !!! Candidatul vostru si-a lansat candidatura si a citit strategia care se numeste "NU-MI E FRICA DE BAU-BAU !!!", cu care nu poate defila practic nimeni, atat de teoretica este !!!
Postat 30 Septembrie 2014, 10:52 de WinDos
wow..again?
-inainte de ironii o intrebare:D-le Bodea ati fost in Parlament cand s-a votat reducerea CAS? Nu..nu ati fost asa ca mai moale cu ironiile.Apoi va reamintesc ca sunteti in cardasie cu cei pe care au facut la fel :Basescu,Boc etc.Lasati ironiile si faceti ceva pentru tara asta,pentru Bihor!
Postat 30 Septembrie 2014, 08:15 de dsa
Bihoreanule, rugam putin mai multa seriozitate, Bodea e jos-jos-jos,
acest senator al carui activitate se restrange in a va prezenta circ si scandal, incepe sa-l depaseasca in ipocrizie si pe horica vuscan, numai ca asta e platit de noi, aici e tragedia :( si secretara de la parlament, tot din impozitele noastre este platita. Macar voi nu-i acordati importanta. Isi acopera incompetenta cu urlete si mieunat.
Postat 30 Septembrie 2014, 07:15 de Tony Blair Witch
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON