URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2013, 09:34

Şeful Şcolii Doctorale a Universităţii, Barbu Ştefănescu, a murit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Şcolii Doctorale din cadrul Universităţii din Oradea, istoricul Barbu Ştefănescu, a murit în noaptea de luni spre marţi. Ştefănescu era internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din municipiu de vineri.

Se pare că profesorul a început să nu se simtă bine vineri, când s-a şi dus pentru un control la spital. Ulterior, a suferit un accident vascular cerebral, iar duminică a intrat în moarte cerebrală. Marţi dimineaţă, în jurul orei 3.30, a decedat.

"Cu tristeţe şi mult regret, conducerea Universităţii din Oradea anunţă că a pierdut un om remarcabil din echipa sa", se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Joi, sicriul cu trupul neînsufleţit al profesorului va fi depus în holul mare al Bibliotecii universitare, între orele 11 şi 13, fiind aşteptaţi toţi cei care doresc să aducă un ultim omagiu.

Ştefănescu avea 59 de ani şi din vara anului trecut era şeful Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universităţii din Oradea.

Între 2008 şi 2012, când Cornel Antal era rectorul Universităţii, Ştefănescu a deţinut funcţia de prorector responsabil cu relaţiile internaţionale, iar între 1999 şi 2008 a fost decan al Facultăţii de Istorie.

Între 1980 şi 1990, istoricul a fost şi şeful secţiei Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor, unde, de altfel, a lucrat din 1975 până în 2008.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Dumnezeu sa-l odihneasca
Dumnezeu sa-l odihneasca, unul dintre cei mai buni profesori ai Universitatii Oradea. Din pacate a plecat prea repede ...
Postat 21 Februarie 2013, 13:44 de Linda
odihna vesnica
Odihna vesnica fostului meu profesor si decan. Sincere condoleante familiei indoliate !
Postat 21 Februarie 2013, 10:24 de roxin cornel
condoleante
Dumnezeu sa-l ierte, studentului pasionat de istorie domnul profesor Ştefănescu i-a cultivat cu serioziate şi prin modelul personal pasiunea studiului şi perseverenţa ca şi condiţie esenţială a dezvoltării personale. Vizavi de moarte rememorez ce spunea dânsul la cursuri ".... era şi este prezentă peste tot, este prezenţa cea mai comună şi continuă în istorie" Mulţumesc Domn Profesor.
Postat 20 Februarie 2013, 18:59 de ovidiu
condoleante
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Postat 20 Februarie 2013, 16:26 de abab
DUMNEZEU SA ÎL ODIHNEASCĂ!
fără cuvinte.
Postat 20 Februarie 2013, 15:59 de ADINA
.
sa-l ierte Dumnezeu si sa-l odihneasca
Postat 19 Februarie 2013, 22:47 de RT
Citat dintr-un istoric ...
"Ce faci în viaţă doar pentru tine, odată cu tine piere. Ce faci pentru alţii, după tine rămâne".
Postat 19 Februarie 2013, 19:18 de Carp III
condoleante familiei!
Dumnezeu sa-l ierte ! A fost un profesor deosebit ,am avut onoarea de a-l avea ca profesor la IG.Dumnzeu sa-l odihneasca ! Condoleante familiei!
Postat 19 Februarie 2013, 16:47 de Camy
vai de noi
Dumnezeu sa-l ierte. Mor oameni buni de la Universitate si raman sacalii si coruptii. Bate Dumnezeu si astfel Universitatea. Excrocii se bucura ca le ramane locul. Bungau va mai lua o mita la angajare pe post. Eventual Simona va promova vreo noua prietena nu ?
Postat 19 Februarie 2013, 15:58 de Ghita
sincere condoleante
Un profesor deosit.Sincere condoliante familiei
Postat 19 Februarie 2013, 15:33 de lavinia
Dumnezeu să-l ierte!
Un profesor deosebit, dar mai ales un OM! Chiar dacă nu se numără printre preferații mei, dintre profesorii pe care i-am avut, consider că a fost un model uman remarcabil! Dumnezeu să-l ierte!
Postat 19 Februarie 2013, 14:04 de Ciprian Bojan
Incredibil
Un profesor si un om deosebit......astfel de oameni ar trebui sa stea cat mai mult printre noi. Dumnezeu sa-l odihneasca.
Postat 19 Februarie 2013, 13:32 de Cristina
Dumnezeu sa-l ierte
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca. Un om deosebit. Un profesor in adevaratul sens al cuvantului. Pacat ca s-a stins cand inca mai avea atat de multe de impartasit. O valoare uriasa a Universitatii Oradea, un mare om de cultura, un intelectual de rasa. Sincere condoleante familiei.
Postat 19 Februarie 2013, 13:22 de Horia
Dl
" CINE UITA, NU MERITA". Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.Un om si un profesor special....
Postat 19 Februarie 2013, 12:46 de dan v.
unde i pensia, nu i pensia :))))!
poftim ! unde i pensia, nu i pensia :))))! sincere CONDOLEANTE FAMILIEI si multa PUTERE sa depaseasca acest urat EVENIMENT de despartire! Nu noi alegem MOARTEA ea ne alege pe noi.
Postat 19 Februarie 2013, 12:35 de era vremea lui
RIP
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Un profesor care ne-a impartasit lucruri cu adevarat valoroase si care stia cum sa atraga studentii. Pacat! :(
Postat 19 Februarie 2013, 12:20 de Bia
Dumnezeu are nevoie de istorici
S-a stins unul dintre ultimii profesori adevarati din Universitatea Oradea. Restul e tacere...
Postat 19 Februarie 2013, 11:48 de DD
R.I.P
Odihniti-va in pace, Domnule Profesor! Universitatea din Oradea va fi mai saraca fara Dvs. Sincere condoleante familiei indoliate!
Postat 19 Februarie 2013, 11:45 de Dan
Dumnezeu sa il odihneaca!
Dumnezeu sa ii de-a odihna vesnica, familiei indoliata sa ii de-a puterea de a trece peste acest moment dureros iar celor care am avut ocazia de al cunoaste sa ne de-a puterea de a nu-l uita si intelepciunea de a pastra in mintea si sufletele noastre toate invataturile pe care acesta ni le-a impartasit! Dormi in pace suflet drag!
Postat 19 Februarie 2013, 11:37 de Geo
RIP
Sa il odihneasca bunul Dumnezeu. Condoleante familiei! A murit PROFESORUL, Traiasca OMUL BARBU STEFANESCU!
Postat 19 Februarie 2013, 11:18 de Dumitru
Stefanescu
Nu doar Universitatea a pierdut unul dintre profesorii adevarati.... Odihneasca-se in pace !
Postat 19 Februarie 2013, 10:59 de George
R.I.P.
Odihneasca-se in pace.Un profesor adevarat.
Postat 19 Februarie 2013, 10:20 de Cosmin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON