URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2013, 12:01

Ioan Mang: ministrul Dan Şova a promis reluarea lucrărilor la DN 76 Oradea-Deva

Ioan Mang: ministrul Dan Şova a promis reluarea lucrărilor la DN 76 Oradea-Deva Starea drumului DN76 i-a scos din sărite pe şoferii bihoreni care au demarat o campanie pe Facebook, în speranţa că cineva va lua măsuri. "Aşa arată drumul dintre Oradea şi Beiuş DISTRIBUIŢI PÂNĂ NE AUDE CINEVA!!!", îndeamnă unul dintre "protestatari"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Exprimarea tot mai frecventă a nemulţumirilor cetăţenilor şi presiunea publică pentru repararea drumului naţional Oradea-Deva pe tronsonul dintre reşedinţa de judeţ şi Beiuş par să fi avut efectul scontat. Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că a discutat pe această temă cu colegul său de partid, Dan Şova, care conduce Ministerul Marilor Proiecte în subordinea căreia se află Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, şi care i-a făcut promisiuni în acest sens.

"Săptămâna trecută m-am întâlnit cu domnul ministru Dan Şova (n.r. - în subordinea căruia se află CNADNR), şi vă pot spune că am abordat un subiect legat de reînceperea lucrărilor la DN 76 Oradea-Deva pe tronsonul Beiuş. I-am solicitat, şi dânsul a promis că va avea discuţii cu constructorii şi va face toate demersurile pentru reluarea lucrărilor", a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Potrivit lui Mang, suspendarea lucrărilor de modernizare la DN 76, începute în 2012, a avut loc ca urmare a lipsei de bani, întrucât actualul Guvern a fost nevoit să achite în primul rând datoriile acumulate de fostele guvernări PDL. "Pentru acest an nu s-au alocat bani decât pentru plata datoriilor, s-au făcut plăţi restante inclusiv în contul unor lucrări efectuate în 2011 şi neplătite, circa 800 milioane lei", a spus Mang, concluzionând: "Deci, există speranţe şi promisiuni că lucrările de modernizare vor fi reluate, iar în regim de urgenţă vor fi făcute lucrări de reparaţii".

Amintim că DN 76 Oradea-Deva trebuie modernizat în baza unui proiect finanţat cu fonduri europene şi fonduri guvernamentale, aprobat încă la începutul anului 2008. Lucrările au fost începute, timid, însă, abia în 2012, după care au fost oprite de firma CCCF Timişoara, cea care a câştigat licitaţia organizată de CNADNR.

În prezent, drumul este plin de gropi şi denivelări, motiv pentru care numeroşi şoferi au făcut accidente sau şi-au stricat sistemele de direcţie şi suspensie ale maşinilor.

Recent, BIHOREANUL a atras atenţia asupra faptului că DN76 este o adevărată capcană pentru maşinile care se avântă pe aici. Detalii şi fotoreportaj, în articolul: Ce nu văd autorităţile: "groapa neagră" care rupe în serie maşinile (FOTO)

Citeşte părerea lui Bihorel în articolul: Ministrul Şova nu are dureri la falcă: Promite lucrări la DN 76 de îngheaţă apele!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
DRUM FORESTIER D.N.76
DRAGI BIHORENI ,STIMATI BEIUSENI VA ASTEPTAM MIERCURI 10 APRILIE 2013 ORA 16:00 PE D.N.76 ,BEIUS-ORADEA L0CATIA DE INTALNIRE ESTE LA POCOLA ,MAI EXACT LA PECO ( LA CHIABURU ) .
Postat 07 Aprilie 2013, 12:37 de D.N.76
replica la replica
Romanul Simplu exagereaza un pic. Bogdan, cum e cum nu e, a fost totusi primar mai bine de 16 ani. Oamenii din comuna lui l-au placut si l-au votat constant. Nu o fi el culmea genialitatii din PSD dar are nervul ala de actiune ce-l face sa fie harnic si plin de energie. Lucru care lipseste multora care mai mult vorbesc decat fac.(Cum e cazul lui Mang). Una peste alta, PSD-ul are nevoie de oameni ca el precum are nevoie si de oameni ca Mang. Idealul unui sef de partid ar fi undeva la mijloc. Sa dea bine din gramatica dar sa si actioneze in forta. Cat despre aeroport la Beius, sa stii ca nu e o ideea rea. Ar mai veni ceva investitori si pe frumoasele plaiuri binsene. Ca murim de foame pe aici din lipsa de locuri de munca. Si sa nu fim rai. Chiar si tu prietene Roman Simplu, ai mai bagat ciocul cateodata printr-un paharel de pileala autentica de pruna. Ca doar dupa cum pui problemele, nu esti vreun sfant neobisnuit cu micile placeri ale vietii. Una peste alta, vineri mergem la vot si-l punem de Mang sef. Asta e prietene. Lipsa de variante. Dupa aia trecem la treaba, ca PSD e deocamdata pres pentru PNL.
Postat 02 Aprilie 2013, 08:41 de horia
replica la@romanul complex
@roman complex ce tot lauzi pe consateanul tau actualul deputat PSD Bogdan Gheorghe ca la cita beutura si palinca de prouna este in el si la starea in care este cind vine de la Bucale de la Parlament nici nu simte gropile din drumul acesta DN 76, mai bine l-ai fi laudat si i-ai fi propus sa faca Aeroport la Beius pentru el siu pentru fratii Chimicali Miculesti!:))=))@romanul complex nu te-a ajutat niciodata si nici nu te va ajuta consateanul tau deputatul de Binsh Bogdan Gheorghe din PSD Bihor din zona Binshului!:))=))@roman complex totusi ai dreptate si adevar in afirmatie `apreciata ca atare munca omului ` macar sa-si justifice munca in Parlament 2 zile pe saptamana si restul 5 acasa !:))=)) Odata demult s-a intamplat asta cei din PSD Bihor l-au pacalit ca intr-o punga primita pe autocar este un card de cumparaturi si cauta ca si disperatul cardul de cumparaturi si nu-l gasea , ca nu exista acel card ,era intr-o excursie la Bruxelles la invitatia lui Alexandru Athanasiu europarlamentar fost senator de, dar Bogdan Gheorghe deputatul PSD de Binsh a fost MANGA de beat tot drumul. de la palinca de prouna ascunsa prin bagaje !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 02 Aprilie 2013, 06:53 de Romanul Simplu
eficienţă maximă!?!?!?
Domnul deputat Bogdan Gheorghe a adresat câte o întrebare miniştrilor Fenechiu şi Şova, întrebare prin care le cerea lămuriri cu privire la motivele pentru care au fost sistate lucrările la DN 76 ( ). Trebuie apreciată ca atare munca omului.
Postat 01 Aprilie 2013, 19:59 de românul complex
........
Foarte bine face Mang, ca-l freaca pe Sova la cap....sa-si faca treaba...asta ar trebui sa facem si noi.....adevaru e ca e greu sa conduci un minister....... dar daca te ti de capu lor, isi fac treaba !
Postat 01 Aprilie 2013, 18:19 de ZzZzzzzzzzzzz
VAI de NOI !!!!
Promite si asta tat numai sa iasa sef la PSD si dupa aia ....potopul !!!!! "Verba volant" adica tradus pe romaneste : si "minciuna e vorba" , mai ales la acest copy-paste local !!! Mangeala o sa spuna ca a fost dus cu vorba dar organizatia locala v-a ramane cu anatemizatu asta !!!!
Postat 01 Aprilie 2013, 16:42 de scortosul
Serios?
Asta-i gluma de 1 Aprilie si trebuie tratata ca atare, am impresia... :(
Postat 01 Aprilie 2013, 15:38 de Ciprian
aha
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la inceputul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca pe ordinea de zi nu figureaza si subiectul privind numirea procurorilor, el aratand ca procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL si adaugand: "Daca e, ii punem la Antena3". "O sa o dezamagesc pe colega nostra de la Antena 3, dar nu vorbim la sedinta despre procurori, ca procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Daca e, ii punem la Antena 3, dar la PSD nu punem procurori si nici la PNL si deci nu avem subiectul asta pe ordinea de zi. Am vazut ca era o ingrijorare mare si am vrut sa o lamuresc de acum", a spus Ponta. ziare.com
Postat 01 Aprilie 2013, 15:15 de laurian a.
mang_litorul nu mai plagiaza, minte singur !
dan sova, Cluj, 28 martie a.c. : ”Numai în acest an am plătit datorii de 680 de milioane de euro” De unde scoate mang_litorul 800 de mil. ?! Sau a contabilizat si spaga ?
Postat 01 Aprilie 2013, 14:25 de pinonel
Dume
ioi ce duma ......
Postat 01 Aprilie 2013, 13:21 de Pisti
replica la articol
Vorbe in vint fara acoperire in fapte , vorbeste si Dan Sova ministrul care face naveta la amanta saptamanal merge la Londra cu avionul pe banii poporului roman .Cine vorbeste ?Ioan Mang PLAGIATORUL presedintele PeSZeDe Bihor , ca pe asta nu-l crede nimeni ,si adevarul adevarat este ca Cornel Popa presedintele Consiliului Judetean Bihor apromis reabilitarea acestui drum ,NU PLAGIATORUL Mand ioan car se da rotund cu faptele altora si cu ministru PeSZeDe alinosu, anemicu , hemofilicu Dan Sova ! Hai SICTIR da-va drecu de corupti si spagari din PeSZeDe Bihor!:))=))Membrii simpli PSDBihor semati petitiaonline.demisialui mang din functia de presedinte psd bihor , cit mai multe semnaturi sa fie , PSD Bihor nu-i partidul lui personal ci este partidul tuturor membrilor simpli care lupta adevarat pentru social democratie in PSD Bihor, nu pt |conducerea corupta si pentru plagiator ca sa conduca in continuare dezastruos si in interespersonal filiala PSD Bihor.DEMISIA LUI MANG!JOS PLAGIATORUL !IESI AFARA JAVRAORDINARA PLAGIATOARA MANG IOAN din filiala PSD Bihor ! PSD partid de militanti social democrati nu sefi si patroni corupti.citat Ion Iliescu Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 01 Aprilie 2013, 12:44 de Romanul Simplu
Mang e adjunctul lui Popa Prostu ?
Iar USL a promis celor 7,4 milioane de români că ne scapă de Băsescu !?!
Postat 01 Aprilie 2013, 12:36 de Carp III
sursele?
dar drumul ingrozitor spre marghita? a propus, dom' profesor. care-s sursele din carte v-ati informat pt stirea asta?
Postat 01 Aprilie 2013, 12:15 de ics
dn
muahahahahaha! cine mai crede povesti? dupa douaj de ani abia s-au facut oradea arad si oradea sm. cica bani din 2008. sintem in 2013 si avem promisiuni. muahahahaha
Postat 01 Aprilie 2013, 12:07 de xlv
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON