URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2016, 12:04

Şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, pus sub control judiciar de către DNA Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a fost pus, luni, sub control judiciar de către procurorii DNA Oradea în dosarul în care el şi mai mulţi şefi de poliţii din Bihor - între care şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar - sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Atât Popa, cât şi ceilalţi suspecţi din dosar, au fost convocaţi, luni dimineaţă, la ora 10, la sediul DNA Oradea, pentru a li se pune în vedere faptul că sunt inculpaţi. Cu toţii au fost chemaţi pe rând, să li se aducă la cunoştinţă calitatea în dosar, precum şi faptul că, dacă doresc, pot să dea declaraţii.

În timp ce Popa, Rotar şi Bat au plecat imediat după aceste formalităţi, fără să vorbească cu jurnaliştii, în sediul DNA se mai află, la ora transmiterii acestei ştiri, Remus Indrei, Dorin Vesa şi Gheorghe Bat.

La fel ca săptămâna trecută, singura care a făcut declaraţii jurnaliştilor a fost Simona Paşcu, avocata poliţiştilor din Beiuş (Remus Indrei şi Dorin Vesa), care se aştepta la luarea unor măsuri preventive în cazul clienţilor săi. "Au fost citaţi în calitate de inculpaţi, urmează probabil să se ia anumite măsuri faţă de clienţii pe care îi reprezentăm. Noi ne aşteptăm la un control judiciar, raportat la aşa zisa gravitate a faptelor reţinute în sarcina lor. De asemenea, odată cu această calitate de inculpat, se vor suspenda şi funcţiile acestora", a precizat Paşcu.

După cum BIHOREANUL a mai scris, joia trecută, ministrul Afacerilor Interne a dispus eliberarea din funcţie a chestorului Liviu Popa şi punerea acestuia la dispoziţia unităţii, după ce înainte cu o zi, acesta fusese audiat timp de 3 ore de procurorii anticorupţie. În urma noii măsuri luate, luni, de DNA Oradea, el rămâne în continuare la dispoziţie, urmând să fie suspendat doar în situaţia în care ar fi reţinut sau arestat.

De precizat că, în numărul de luni, BIHOREANUL dezvăluie în exclusivitate motivele pentru care DNA i-a pus sub inculpare pe şeful Inspectoratului Judeţean şi pe alţi patru şefi de posturi de Poliţie. Cei cinci ofiţeri şi agenţi sunt suspectaţi că s-au şpăguit între ei, dar şi că au protejat afacerişti şi politicieni locali în schimbul unor şpăgi, însuşi chestorul Liviu Popa profitând de "atenţii" din partea fostului edil penal al Beiuşului şi a unui mega-evazionist anchetat de propriii subalterni, în dosar fiindu-le tovarăşi viceprimarul din Roşia, un consilier judeţean PNL şi un inspector de Mediu.

Conducerea instituţiei va fi asigurată de unul dintre adjuncţi, comisarii şefi Adrian Bucur şi Eugen Boc.

UPDATE:

Toţi cei 5 poliţişti au fost plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Aceeaşi măsură a fost dispusă şi faţă de Minodora Pătroc, consilier superior în cadrul APM Bihor, care a fost inculpată pentru luare de mită.

În cadrul audierilor de luni, chestorul Liviu Popa şi agentul principal Raul Rotar şi-au menţinut declaraţiile iniţiale, ceilalţi trei poliţişti şi funcţionara APM Bihor prevalându-se în continuare de dreptul la tăcere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON