URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2016, 18:04

Şeful Poliţiei Bihor a făcut accidentul la volanul maşinii lui Vasile Blaga

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a produs accidentul de luni, de pe centura Braşovului, conducând nu maşina personală sau una a instituţiei, ci aflându-se la valonul unui autoturism aparţinând copreşedintelui PNL Vasile Blaga, scrie Hotnews.ro.

“Maşina condusă de şeful poliţiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de înmatriculare BH-20-ASW, aparţine co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro că Vasile Blaga conduce un BMW cu numarul BH-20-ASW”, scrie portalul, care reproduce detalii din ştirea publicată de eBihoreanul.ro cu privire la evenimentul rutier.

"Domnul Liviu Popa este un prieten de familie al domnului Vasile Blaga şi i-a solicitat acestuia să îi împrumute maşina pentru o deplasare în Bucureşti, fiind în concediu. Domnul Blaga îşi exprimă regretul în cazul în care au fost persoane afectate de acest incident şi speră ca toate persoanele implicate să fie sănătoase", a precizat pentru HotNews.ro consilierul liderului PNL, Mihai Şomfelean.

Hotnews.ro aminteşte că Liviu Popa a fost promovat în funcţii în Ministerul de Interne pe vremea când la conducere se afla Vasile Blaga: “În 2010 îl găsim director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din MAI, de unde a şi fost promovat la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Popa a fost numit şef la DGA în octombrie 2009, de către fostul ministru de Interne Vasile Blaga. Anterior a ocupat, timp de patru ani (2005-2009), postul de inspector şef la IPJ Bihor”.

În vârstă de 48 de ani, chestorul Popa este absolvent al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, Facultatea de Drept (1995), al Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept - Studii postuniversitare - Drept Civil (1999), doctorand al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" (2006), absolvent al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", Colegiul Naţional de Apărare (2009).

După cum se ştie, şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor a fost implicat, luni, într-un accident de circulaţie pe centura municipiului Braşov. Aflat în drum spre Bucureşti, chestorul Liviu Popa a intrat cu autoturismul pe contrasens, în depăşirea unui autotren, şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus. În urma coliziunii, o femeie de 36 de ani, pasageră în maşina lovită, a fost rănită uşor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
mda....
se pare, cel putin din ce putem vedea, ca era o depasire banala, corespunzatoare, pe linie continua... minune, oricum, ca nu au fost pagube, victime, etc......se pare ca depasea tirul cu viteza de 20, max 30 km/h....la evitarea oricarui pericol :))
Postat 07 Septembrie 2016, 19:23 de Dacia
Bucurie de 2lei....
Chiar nu pricep de ce va bucurati de accident?Orice sofer e pasibil de un accident in traficul din Romania!Usor,calm domnilor roata se invirte si pentru voi ..chiar daca e patrata uneorei!Grija mare!!!
Postat 07 Septembrie 2016, 15:58 de grigore
Domnu chestor chiar așa.
Domnului chestor i sa stricat Masina personala si a cerut-o pe al unui bun prieten buldog transformat între timp în pekinez dar, asta nu conteaza prieten pe vremea căruia domnu chestor a promovat pe toate funcțiile mai sus enumerate cu rezultate" foarte notabile" de altfel bineînțeles pe criterii foarte înalte de moralitate corectitudine, integritate,si mai ales competență .Și totuși interesantă prietenie intre un sef de Ipjeu si un politician cu ceva probleme de integritate moralitate etc.Sunt foarte curios cum ar acționa chestori sau subordonați lui dacă de exemplu ar trebui să îl ancheteze pe co președintele PNL în orice chestiune așa prin absurd? Foarte interesant nu ? Cam astea sunt legăturile subterane ale politici cu majoritatea instituțiilor dintr-o țară adânc măcinată decoruptie .Trageți voi concluziile. Banal accident fără victime fără pagube o fi si cauciuc BMW-urile si au revenit după accident la forma inițială și totuși o femeie rănită ușor sunt curios ceva amenda reținerea permisului etc nimic nimic.
Postat 07 Septembrie 2016, 09:14 de sss
de ce nu scrieti nimeni despre accidentul mortal de sambata din apateu?
asa bine s-a musamalizat accidentul de la apateu de sambata incat nimeni nu pomeneste despre el? repet: o persoana de 41 de ani a fost rupta-n doua dupa ce un betivan din sat a condus nebuneste tractorul venind de pe deal si scapandu-l de sub control! de ce nu scrieti nimic de asta? s-au deplasat si politia si salvarea la fata locului. unde este faptasul?
Postat 06 Septembrie 2016, 22:30 de roger
RE: de ce nu scrieti nimeni despre accidentul mortal de sambata din apateu?
Varianta oficială este aceasta: "Sâmbătă, 3 septembrie a.c., la ora 20.30, în localitatea bihoreană Apateu, un localnic de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum. Astfel, nu a observat o persoană întinsă pe partea carosabilă, a trecut cu autoturismul peste aceasta, după care a târât-o pe asfalt, aceasta fiind declarată decedată de către echipajul S.M.U.R.D. sosit la faţa locului. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii rutieri, victima, care emana un puternic miros de alcool, a fost identificată ca un bărbat de 40 de ani, din localitatea bihoreană Apateu. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului". Dacă aveţi informaţii care reflectă o altă stare de fapt, vă rugăm să ni le trimiteţi.
Postat 07 Septembrie 2016, 11:57 de Florin Ciucas
CIUDAT
Interesant! Foarte interesant ! Seful unei autoritati publice prieten cu un politician ? Atat de prieten incat i se imprumuta autoturismul ? Parca regula e sa nu iti imprumuti nici masina, nici...
Postat 06 Septembrie 2016, 19:08 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON