URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2012, 18:47

Şeful PDL Oradea: Matei nu ne-a întrebat înainte să retragă licenţa CET-ului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandalul provocat de preşedintele ANRSC, Mircea Matei, prin retragerea licenţei de operare a Electrocentrale Oradea, i-a pus în încurcătură pe fruntaşii democrat-liberali de la nivel local. Motivul? În contextul în care neregulile găsite de subalternii lui Matei la CET Oradea pot fi găsite şi la alte termocentrale din ţară, dar ANRSC a aplicat aici cea mai dură sancţiune posibilă, PDL-iştii orădeni se tem ca valul de antipatie fără precedent generat de fostul secretar general al PDL Bihor să nu le diminueze şansele în viitoarele alegeri locale, programate în luna iunie.

Matei solitarul

"Mircea Matei nu m-a consultat, ca preşedinte al PDL Oradea, înainte să ia această decizie şi, din câte ştiu, nu a consultat nici alţi colegi de la nivel local", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL Dorin Corcheş, şeful organizaţiei municipale a PDL.

Corcheş a afirmat că este conştient că decizia lui Matei a provocat antipatie în rândul orădenilor, dar speră ca reacţia să nu se răsfrângă şi asupra partidului, tocmai pentru că, spune el, nu a existat nicio consultare prealabilă. "De altfel, eu nici nu cred că trebuia ca preşedintele ANRSC să se consulte cu partidul, pentru că nu este treaba partidului să contribuie la o asemenea decizie", a spus Corcheş.

De asemenea, liderul PDL Oradea şi-a afirmat convingerea personală că decizia lui Matei are bază legală, însă nu se poate pronunţa dacă ea putea fi prevenită sau precedată de alte măsuri de sancţionare la adresa CET, precum este, de pildă, amenda. "Eu cred că, în mod sigur, decizia luată este legală, iar dacă nu este nu au decât să răspundă cei care au luat-o. Dar, repet, sunt sigur că este legală. Dacă înainte să hotărască retragerea licenţei putea sau nu să decidă alte sancţiuni, mai puţin drastice, eu nu am cum să ştiu, pentru că nu cunosc corespondenţa şi relaţiile dintre ANRSC şi Electrocentrale", a spus Dorin Corcheş.

Acesta a adăugat că decizia lui Matei nu va schimba în niciun fel strategia de termoficare pe care PDL-iştii orădeni vor s-o anunţe curând, în condiţiile în care în 2009 aceştia au votat în Consiliul Local masterplanul privind construirea unui CET nou pe gaz, iar săptămâna trecută s-au răzgândit, votând împotriva proiectului.

Undă verde pentru "privatizare"

Pe 14 martie ANRSC a decis retragerea licenţei de operare a Electrocentrale Oradea, motivând că în urma a trei controale inspectorii au găsit "nereguli grave", între care şi faptul că societatea ar fi încasat necuvenit 1,7 milioane lei de la operatorii economici şi populaţia care dispun de puncte termice proprii. Totodată, ANRSC a imputat CET-ului că a practicat tarife mai mici pentru locuitorii din Ioşia preluaţi de la Transgex (de numai 185 lei pe gigacalorie) decât pentru locuitorii din restul oraşului (235 lei pe gaigacalorie), încălcând legea care impune ca la nivelul întregului oraş să existe un singur tarif.

În baza deciziei lui Matei, CET va trebui închis în cel mult 90 de zile, iar municipalitatea ar trebui să scoată la licitaţie operarea serviciului de termoficare a oraşului care, în acest caz, ar reveni cel mai probabil unei firme private.

Pe de altă parte, conducerea Electrocentrale şi a Primăriei au replicat că ANRSC a procedat abuziv şi au anunţat că vor contesta decizia lui Matei în instanţă, deoarece pe de o parte unele nereguli constatate au şi fost remediate, iar alte acuze formulate de inspectorii trimişi de Matei de la Bucureşti sunt neîntemeiate şi nelegale.

Citiţi pe această temă şi articolul "Matei, pericol public"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
PANA CAND??
ACUMA VRETI SA NELUATI SI APA CALDA SI CALDURA ...DE CE ??? DA VOI ATI CONSTRUIT CET-UL?? VAI ATI FACUT SISTEMATIZAREA ORASULUI?? CAT VRETI SA MAI SUGETI DE LA CETATENI? PAI IN ALTE TARI SI ORASE ASEMENEA LUCRURI DAU MULT DE GANDIT... CET-UL ESTE AL NOSTRU AL ORASENILOR SI NU VOI DECIDETI CUM SA TRAIM ...CE PRIVATIZARE VRETI...CA NU AVEM MULTI NICI CE MANCA...SI ACUM SA NU AVEM NICI MINIM DE CONFORT...PAI CUM VA PERMITETI SA VA JUCATI...CU VORBELE SI FAPTELE?? ....ADICA SE ATENTEAZA LA SANATATEA SI CONDITIILE NOASTRE DE VIATA...DA VA DOARE CA IN ORADEA ESTE ORDINE, DISCIPLINA SI UN ORAS BINE CONDUS SI ORGANIZAT? NOI NU AM AVUT PROBLEME DE CADURA SI APA CALDA MAJORE.. ACUM SE SEAMANA DISENSIUNI SI SE DORESTE SA SE CREEZE HAOS... OARE DE CE ??/ NU VA BAGATI IN VIATA NOASTRA.......
Postat 23 Martie 2012, 08:05 de cetatean PEDEPSIT
Pute
Corches esti prost de puti ...despre caracter ce sa mai vorbim....
Postat 22 Martie 2012, 14:07 de soso
ce sa te intrebe matei pe tine corches?
ce sa te intrebe pe tine matei ? cat fac doi plus doi ? la alte intrebari nu ai fi in stare sa raspunzi mediocrule! matei a aplicat legea punct! in atatia ani bolojan nu a fost in stare decat sa faca sensuri giratoirii ca doar cu ele ne incalzim iarna...rusine bolojan ai avut o viziune extraordinara pt oradea...sa ramanem inzapeziti si sa murim de frig + bonus sa fim niste imputiti pt ca nu ne dai nici apa calda RUSINE!!!!!!
Postat 22 Martie 2012, 09:02 de cristi
jos cu ei!
sa crape toti pedistii in frunte cu matei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 Martie 2012, 08:18 de mihai
De ce sa va intrebe ?!
Am crezut ca incet-incet ne indepartam de vremea cand nastase saptecase iesea pe post si infiera gestul procurorilor care l-au arestat pe tarau ,,vineri seara'' ! Ce calitate ai tu, mai cherchelitule, ca sa te intrebe un functionar public cum sa-si faca treaba ?! Bine zicea presedintele, pdl-ul da microfonul la toti neavenitii....
Postat 22 Martie 2012, 06:55 de .
ADIO
Povesti nemuritoare, cum ca voi n-ati stiu, nu v-a "consultat" ... Domnilor ... luati-va ADIO de la voturile oradenilor ... ce-si face omu' cu mana lui se numeste "lucru manual" !!!
Postat 21 Martie 2012, 23:46 de marius
gramatica
stie cineva cum e corect? o lepra-doua lepre sau o lepra-doi lepre?
Postat 21 Martie 2012, 22:33 de TDS
marmota mai invelea inca o data ciocolata...
ha, ha, speri ca decizia sa nu se rasfranga asupra PD-L-ului?speri...degeaba! si nu se va rasfrange asupra noastra, celor care uram organic acest partid ci asupra celor 5-10% care inca(habar n-am de ce!)mai credeau in voi! asa ca doresc sa va doresc(scuze, e ultimul citat din eBA!)multe (in)succesuri in continuare! sau mai bine esece?
Postat 21 Martie 2012, 22:30 de TDS
da da korkesch
CENZURAT
Postat 21 Martie 2012, 21:21 de korchitura
pierdere
O,da. Candidat la primarie? Din partea PDL? Ce gluma buna. Acum hai sa dam vina pe Matei, bunicul din cer sau pe Papa Pius. Pentru propria noastra imbecilitate si neputinta. Ma prapadesc de ras. ha,ha,ha. Iesiti la interval cu greii. Cum bine v-a spus Basescu. Corches, Adelina, Ghilea, Seremi si ceilalti zmei. Sau si voi va ascundeti printr-un colegiu, in spatele unou primari? Jenant.
Postat 21 Martie 2012, 21:06 de PDL-ist
Efectul prostiei.
Matei a eliminat, constient sau nu, candidatul PDL din cursa pentru Primaria Oradea, iar o eventuala candidatura a inconstientului la parlamentarele din noiembrie 2012 devine, in acest moment, inoportuna si fara nici o sansa de castig. Prostia si domnia se plateste. Cu siguranta, acest individ va da socoteala pentru umilirea oradenilor.
Postat 21 Martie 2012, 20:50 de SAFE
rusine
Acest partid este o rusine si Jidvei este la fel ca si greii partidului de la Bucuresti,arogant,nesimtit si razbunator.Oradenii trebuie sa sanctioneze la vot PDL astfel ca el sa dispara din CL si la toamna din parlament.Astept strategia specialistilor PDL pentru CET.Cred ca o sa vanda tramvaiele Siemens si spatiile lui Filip din centru si cu banii o sa faca un CET nou pe ce vor ei.Pentru ca poate!!!
Postat 21 Martie 2012, 20:09 de tero
sigur
da da da si marmota invelea ciocolata in staniol,ca partid demonstreaza ca nu colaboreaza in interesul oradenilor tocmai pt. ca nu au luat nici o decizie clara in privinta asta,pe linie de partid bineinteles,asa ca degeaba se scuza in fata NOASTRA ca nu ii credem,cum am mai zis si mai sus chiar eu am vazut-o cand si marmota invelea ciocolata in staniol,fiti seriosi sunteti oameni MARI.
Postat 21 Martie 2012, 19:32 de eucumine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON