URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2014, 18:02

Şeful PDL Bihor: "Activitatea lui Cristian Ile în PDL este aproape pe zero"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gavrilă Ghilea l-a criticat dur pe consilierul local PDL Cristian Ile, joi, într-o conferinţă de presă spunând că activitatea acestuia în formaţiunea democrat-liberală este "aproape de zero".

"Situaţia lui n-am discutat-o în partid, dar se va discuta în perioada următoare. O să luăm măsurile care se impun. Activitatea domnului Cristian Ile în PDL este una aproape de zero. Şi nu de azi, de ieri", a spus Ghilea, întrebat dacă formaţiunea a luat vreo decizie în ceea ce-l priveşte pe Ile, care a votat de două ori pentru mutarea Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate, contrar "liniei partidului".

Şeful PDL Bihor a dezvăluit că, în 2012, atât Ile cât şi Dorin Corcheş au insistat să candideze primii pe listele de consilieri locali la Oradea.

"Atunci când s-au făcut listele pentru consilierii locali îmi aduc aminte că el şi cu domnul Corcheş făceau mare tărăboi să fie pe locul unu şi doi. Li s-au dat şi se vede foarte bine cum au răspuns la acest lucru", a declarat Ghilea, adăugând că Ile nu s-a remarcat prin vreo acţiune politică.

"Prima dată a fost o greşeală, dar a doua oară s-a discutat foarte clar în Biroul Permanent Local unde am fost şi eu. Dar a uitat până la şedinţa de Consiliu...", a mai precizat şeful PDL Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Lin**u
Rusinica...., ......,,.rusunica.....
Postat 19 Aprilie 2014, 15:21 de rica
Prostu nu e prost destul...
...daca nu e si fudul ! Pe mine nu activitatea lui ,,politica" ma intereseaza, asta e zero, ma intereseaza cum s-a ,,extras" din scandalul de la rar de pe vremea cand era director. Asta, madam bruchental si cu daescu sunt trei nulitati de care pdl-ul se putea lipsi, cam cum sunt la penali luciana varga si cu chereches. Cu cat le cocoti mai sus, cu atat li se vede prostia mai bine !
Postat 18 Aprilie 2014, 19:28 de ioan
revin
@nume: Nu trebuie sa fii trist. Exerseaza si cu timpul vei reusi sa citesti mai mult fara sa te plictisesti, si tot in urma exercitiului o sa reusesti si sa intelegi ceea ce citesti. Multa sanatate si tie si sarbatori fericite! @2/15: Nu cred ca se poate pune in corelatie constiinta cu tesutul adipos. Daca e totusi asa inseamna ca avem o problema cu alesii locali ca Muresan, Tau, Ritli, si nici Stanga nu e departe nu au constiinta pentru ca sunt umflati; Bunea, Bonchis, Campan sau Manea sunt prea babalaci sa mai aiba constiinta iar Coste si Debelka sunt prea blonde si tot asa. Prietene, nu-l cunosc pe individ desi cunosc multa lume din mediul politic. Nu cred ca e din categoria celor care pot urca mai sus de CL si sunt convins ca a ajuns aici pentru ca oamenii au votat o lista. In ciuda limitelor lui nu poti sa-l dai afara pentru ca omul a avut o opinie diferita. Poate totusi a inteles ceva ce Ghilea nu a reusit sa priceapa (si crede-ma nu e greu de loc), poate omul si-a dat seama de beneficiile nevazute ale acestei mutari. Bun, nu cred ca e vorba de asa ceva insa tot nu mi se pare normal sa dai afara un om pentru ca nu a votat cu turma, daca avea Ghilea “sange in instalatie” – ca sa parafrazez un classic in viata- il invita pe Ile la conferinta de presa sa explice acolo de fata cu presa care sunt beneficiile mutarii MTC in Cetate, si il facea de cacao fara sa-l jigneasca, elegant, frumos. Am trecut la SF-uri, vorbim totusi de Ghilea unde nu ai ce cere dovada si modul grosolan in care se ia de Ile. E seful organizatiei judetene a unui partid foarte important, daca totusi vrei "sa-l faci" pentru ca nu a fost bou sa voteze mecanic il "faci" cu eleganta, nu asa ca pe mosia personala.
Postat 18 Aprilie 2014, 18:50 de spectator
!!!
Da ...multa constiinta are umflatu asta .....
Postat 18 Aprilie 2014, 10:30 de 2/15
Politicieni de *
In primul rand il felicit pe dl. Ile ca a votat cum ii dicta constiinta, in folosul oradenilor care l-au votat, si nu a intereselor meschine de partid. Activitatea lui Ghilea si a celorlalti "mari" politicieni se centreaza doar pe urmarirea scopurilor personale, santajul politic, tradarile si alte (toate) metodele murdare fiind preferatele lor. Ei sunt politicienii de * care sufoca tara asta de 25 de ani.
Postat 18 Aprilie 2014, 07:55 de Dorel Mircea
titli
domle! V-am citit comentariul pana la " de acum in colo" si recunosc cu toata sinceritatea ca m-am plictisit. Va doresc totusi sanatate si sarbatori fericite!
Postat 17 Aprilie 2014, 23:20 de nume
sa se schimbe legea
un nenorocit. Sa fie dat afara. Astfel de oameni nu au ce cauta in politica. totusi, cred ca ar trebuii sa evitam pe viitor astfel de situatii motiv pentru care vin cu o propunere: De acum in colo sa nu mai mearga toti prostovanii la sedintele de CL ca oricum nu inteleg ce si cum trebuie sa voteze. Domne, tre sa se modifice legea sa fie alesi numarul de consilieri dar dupa aceea sa mearga la sedinte numai liderii de grup si sa voteze conform numarului de mandate. Asa poate fi siguri atat Ghilea cat si Mang, Kiss sau Bolojan ca nimeni nu le iese din cuvant. Stiu ca le-ar surade ideea dar a fost doar o gluma care in mintea lor de tatuci ar putea deveni realitate. Frumosilor, desteptilor, minunatilor, cineva care voteaza altfel decat turma poate a si gandit. Atata timp cat existati stiu ca nu se va schimba nimic
Postat 17 Aprilie 2014, 21:49 de spectator
Activitate "zero" până i-a spus Bolojan cum să voteze !?!
De atunci încoace a fost activ cât tot PDL-ul la un loc !?! Pentru ceilalţi !?!
Postat 17 Aprilie 2014, 19:20 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON