URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2010, 13:44

Şeful PC Bihor critică investiţiile lui Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traian Bodea, preşedintele filialei judeţene a Partidului Conservator, este nemulţumit de modul în care administraţia locală îşi alege priorităţile pentru investiţii. "Consider că nu avem nevoie de o piramidă de sticlă", a declarat Bodea, miercuri, într-o conferinţă de presă, referindu-se la construcţia sălii unice de lucru cu publicul în clădirea Primăriei.

Şeful PC Bihor s-a arătat neîncrezător în utilitatea unei astfel de investiţii pentru orădeni. "Nu cred că această piramidă va îmbunătăţi nivelul de trai al orădeanului", a spus Bodea, adăugând că amenajarea unei "ciuperci" de sticlă într-o clădire istorică precum cea a Primăriei este "ca şi cum i-ai pune cravată unui tip îmbrăcat în trening".

De asemenea, şeful conservatorilor a criticat şi investiţiile în bordurile de pe bulevardul Dacia şi în sensurile giratorii. "Consider că nu avem nevoie de borduri şi sensuri giratorii din 500 în 500 de metri", a spus acesta.

Bodea este de părere că Oradea are alte probleme mai urgente, motivând că "sunt zeci de străzi care aşteaptă să fie asfaltate, iar noi facem borduri pentru peisagistică pe bulevardul Dacia". Şeful PC a acuzat municipalitatea că face investiţii "de imagine", în "buricul târgului", în timp ce cartierele orădene "arată la fel ca în urmă cu 3,4 ani".

Bodea a mai spus că nu este de acord nici cu ridicarea în număr mare a maşinilor parcate neregulamentar, din moment ce "nu s-au putut construi locuri de parcare" suficiente în Oradea, şi a criticat faptul că sunt ridicate inclusiv maşinile "parcate aproape regulamentar".

Nici construcţia unui pod peste Crişul Repede în vecinătatea podului de pontoane nu a scăpat de remarcile lui Traian Bodea, care consideră că, de banii investiţi acolo, "puteam asfalta zeci de străzi".

În concluzie, Bodea a precizat că deşi până acum s-a abţinut să critice măsurile şi felul în care se administrează oraşul, se declară dezamăgit de administraţia Bolojan: "După doi ani de administraţie locală, mi se pare că se greşesc priorităţile".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
pupincuristi sa taca
cine nu cunoaste sa taca, bodea este un om f capabil si de o mare omenie, pacat ca e presedinte doar la conservatori sunt sigur ca nu din rautate si nici influentat de nimeni zice ce zice, cred ca si-a exprimat doar o parere si are dreptul sa o faca atita vreme cit administratia locala nu da rezultatele asteptate.
Postat 17 Iunie 2010, 13:38 de emi
Bodea
Bodea este folosit pe post de pres de aliatul PSD si se da cel mai tare din parcare fata de Bolo .... Nu ajunge nici la degetul mic al lui Bolo ..... sssi tu poate esti sisi ?
Postat 16 Iunie 2010, 20:42 de Gusti
dar are dreptate
ce mare lucru a facut BOLOJAN.....aproape nimic care sa se vada din contra toate stagneaza paraca nimic nu se face, ce faceti cu Plazza, dar cu celelate investitii ati falimentat o groaza de firme.......BOLOJANE iati BOARFELE si dispari...... nu lasi nimic in urma doar FOAME..........
Postat 16 Iunie 2010, 20:09 de sssi
Incepe campania electorala?
Unii se activeaza doar in campania electorala.Mai bine ar pune mana sa faca ceva concret, ca de critici sunt satul.Din cate am urmarit la stiri asfaltarile depind foarte mult de introducerea utilitatilor.S-a discutat mult pe tema asta.Nu te poti apuca de asfaltat daca peste un timp trebuie sa spargi iar ca sa pui conducte de apa, gaz etc.In cartiere s-au facut locuri de parcare precum si amenajari... locuiesc langa bd Dacia si consider binevenite lucrarile de acolo chiar daca sunt scumpe.Avem nevoie si de imagine daca vrem sa ne vina investitori.Unde mai pui ca acele sensuri giratorii fluidizeaza traficul foarte aglomerat din zona.In orice caz scuarul cu gazon este mai sanatos decat cel vechi de beton care deja se degradase in ultimul hal. Bolojan face bine ce face.
Postat 16 Iunie 2010, 18:54 de Anonim
f tare
f buna abordare, are dreptate cu proectele lu bolo.
Postat 16 Iunie 2010, 17:52 de eugen
unul.
pe vreo douazeci de miliarde nu se poate face nici macar un km de asfalt? poate nu de autostrada dar de strazi in oras se poate face citiva km.
Postat 16 Iunie 2010, 16:07 de vlad muresan
Omul cu scara
S-a trezit si omul cu scara sa mai apara prin presa ca n-a aparut demult .... 0.05 %
Postat 16 Iunie 2010, 15:37 de Sandu
habarnistu se trezeste vorbind
destept ii si taranu asta! cu banii destinati acelei cupole care va adaposti relatiile cu publicul nu s-ar putea face nici macar un kilometru de sosea. dar trebuia sa se afle in treaba si asta, reprezentant al unui partid de 1%.
Postat 16 Iunie 2010, 14:42 de mari
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON