URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2010, 15:31

Şeful DSVSA, Mircea Budău, recunoaşte că a împărţit crotalii "pe bileţele", dar ca să curme abuzurile altora

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul executiv al DSVSA, Mircea Budău, a organizat marţi o conferinţă de presă pentru a se disculpa după ce mai mulţi medici veterinari din judeţ l-au acuzat că împarte după bunul plac crotaliile, adică etichetele speciale înseriate şi numerotate care se prind în urechile animalelor pentru a fi urmărită trasabilitatea acestora, de la naştere până la sacrificare.

Budău a afirmat că nemulţumirea medicilor concesionari (care în lipsa acestor crotalii nu pot face identificarea şi înregistrarea animalelor, deci nici să încaseze onorariile aferente acestor manopere) se datorează nu atât lui, cât unei deficienţe de sistem. Mai exact, faptului că DSVSA nu a primit destule crotalii pentru ca acestea să fie împărţite tuturor medicilor veterinari concesionari.

"La bovine, pe 1 ianuarie 2010 înregistram un necesar de 48.000 de crotalii, dar până la sfârşitul lunii septembrie am primit doar 47%, adică 22.750 bucăţi, pe lângă care eu am rezolvat, prin relaţii, o diferenţă de până la 58%", a spus Budău.

Şeful DSVSA a afirmat în acest context că, având mai puţine crotalii, le-a distribuit cu precădere medicilor care aveau mai multe animale în circumscripţii: "La Curăţele sunt 1.350 de bovine, la Biharia 360. Normal că am dat mai multe crotalii la Curăţele".

Întrebat de reporterul BIHOREANULUI de ce a împărţit crotaliile pentru medicii veterinari prin bileţele semnate de el însuşi, schimbând sistemul care era funcţional până să ajungă el director şi în care repartizarea crotaliilor o făcea Serviciul de Identificare şi Înregistrare a Animalelor, Budău a afirmat că şi-a asumat acest lucru deoarece, după instalarea sa ca director, a găsit în instituţie un medic care a împărţit unei singure circumscripţii 7.000 de crotalii. "Nu era normal să dea atâtea crotalii, de aceea am decis să le dau eu pe bileţele", a spus şeful DSVSA.

În fine, Mircea Budău a anunţat că, "datorită unor relaţii personale cu colegul de la Mehedinţi", DSVSA Bihor a mai primit 4.000 de crotalii, dar pe care promite că nu le va mai împărţi pe bileţele. "Cele 4.000 de crotalii reprezintă 20,4% din necesar, aşa că fiecărui medic concesionar o să repartizez câte 20,4% din cât cere", a promis Budău.

În final, şeful DSVSA a mai spus că în cursul săptămânii trecute un control de la Bucureşti a descoperit că există în Bihor veterinari care aveau mai multe crotalii, astfel încât au trecut în acte chiar şi 3-4 viţei născuţi într-un an de aceeaşi vacă, deşi perioada de gestaţie a vacii este de nouă luni şi jumătate.

"Controlul a venit în urma unei reclamaţii "binevoitoare" la circumscripţiile de Curăţele, Olcea şi Ciumeghiu", a spus Budău, precizând în final că asemenea acţiuni de verificare privind folosirea crotaliilor vor fi derulate şi de conducerea DSVSA Bihor. "O să facem controale şi toţi cei care au greşit îşi vor primi porţia!", a încheiat Budău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
"Epoca portocalie". Ep. Bilețel "portocaliu"
I. “Veterinarul afirmă că, înainte ca Budău să ajungă şef, distribuirea decurgea după criterii obiective”. 1. Dacă procedura de repartizare crotalii a fost bună/conformă, de ce a trebuit eliminată? Pentru că a fost implementată de către dnii directori Gruia şi Floruţa? 2. De ce nu s-au îndreptat, doar, eventualele erori umane? II. „Ca să se justifice de ce unii colegi primesc crotalii cu sutele, au ajuns să declare că au în circumscripție vaci care au fătat 12 viţei într-un an…” 1. Don Budău: a) În “Epoca de aur”: Câţi purcei (inclusiv rahitici), aţi raportat ca fiind porci din grupa de greutate: 101-110 kg? b) Chiar că meritați Ordinul ”Erou al muncii socialiste”, dar, numai în varianta sa ”portocalie”! "Multe succesuri"!
Postat 28 Octombrie 2010, 09:46 de stefan
babe
Un domn deosebit de gras...
Postat 26 Octombrie 2010, 22:54 de hope town
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON